Gönderen Konu: Yeni Corollada bagaj içi paslandı!!!  (Okunma sayısı 8191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yeni Corollada bagaj içi paslandı!!!
« : Ocak 26, 2014, 01:10:38 »
Arkadaslar gecen aracin bagajini ve kapilari acip havalandirirken bagajida komple soydum(stepneyi haliflexi ) kaldirdim.Bagajin icine dogru hareketsiz kisma egilip baktigimda birde ne goreyim punto ve birlesim yerlerinden pas tutmus ve azda olsa pas sizma yapmis hemen fotolari cekip genel merkeze mail attim, gelen cevapta servise goturulup tespit yaptirilmasi istendi en yakin zamanda servise gidip uyguladiklari islemi sizinle paylasmak istiyorum bu arada aracin ustu kapali hava alan bi yerde bagaji dikkatli inceledigimde tek kat boya atilmis sizin anlicaniz made in Turkey.Arkadaslar en yakin zamanda tespitinizi yapin paylasalim lutfen.

Toyota Club Türkiye

Yeni Corollada bagaj içi paslandı!!!
« : Ocak 26, 2014, 01:10:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: YENI COROLLADA BAGAJ ICI PASLANDI!!!
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2014, 01:18:40 »
Servise gidip şikayette bulunun bence de.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2014, 01:30:26 »
Bana mı öyle geliyor ,resimlerden mi veya tozlu mu bilmiyorum ama sanki boya atılırken tam atılmamış gibi daha doğrusu boyanın altındaki tabaka tam kapanmamış gibi sanki bir kat daha boya istiyor bilmiyorum belki yanılıyorumdur ama resimlerden bana öyle geldi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2014, 01:43:16 »
Bana mı öyle geliyor ,resimlerden mi veya tozlu mu bilmiyorum ama sanki boya atılırken tam atılmamış gibi daha doğrusu boyanın altındaki tabaka tam kapanmamış gibi sanki bir kat daha boya istiyor bilmiyorum belki yanılıyorumdur ama resimlerden bana öyle geldi .

bencede sence kardeşim sanki boya sorunu gibi geldi banada...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2014, 01:47:12 »
bencede sence kardeşim sanki boya sorunu gibi geldi banada...

Abi neyse ki erken fark edilmiş ve ilerlemeden onarılacak . Bizimde başımıza 2001 de sıfır aldığımız kartal da gelmişti araç 1 veya 2 yaşını ya doldurmuş ya doldurmamıştı bağaj kapağının altında kabarmalar oldu o zaman bağaj kapağını garantiden değiştirmişlerdi ve o aracı 2006 ya kadar kullandık .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2014, 01:54:10 »
Görünür yerler boyanacak ise peki ya görünmeyen yerleri ne olacak? İçten içten arkadan arkaya çürümeye devam edecek :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2014, 11:37:02 »
Boya gerçekten kötü görünüyor parçayı aceminin biri sprey boya ile boyamış gibi doğal olarak paslanmaya başlaması normaldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2014, 12:24:47 »
Aynı olay 2000 yılında başımıza geldi, 12 yıllık paslanmazlık garantili aracımız ilk altı ayında stepne havuzundan paslanmaya basladı. İlk ereğlideki servise götürdük fabrika experi geldi paslanma normal dedi rutuş yapılıp gönderildik. sonra aynı sorun devam etmeye basladı bu sefer düzce servisine gittik ki gitmez olaydık şikayeti söyledik ayrıca 20 bin bakımını yaptırdık. aracı aldığımızda bagaj havuzunun komple boyandığını gördük hemde hiçbir koruma bandı kullanılmadan. (zemindeki zıftli bantları falan hep boyamışlar) Babam çok üsteledi ama ben peşine düşmedim en sonundada stepne havuzuna gaz tankı takılınca bütün paslar yok oldu :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2014, 12:49:48 »
Görünür yerler boyanacak ise peki ya görünmeyen yerleri ne olacak? İçten içten arkadan arkaya çürümeye devam edecek :argh:

Birde işin bu tarafı var. Ama büyük ihtimal sunacakları onarım boyama işlemi olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2014, 12:58:44 »
Soğuk havalarda, havalandırma sistemindeki iç sirkülasyon, ara sıra dahi kullanılsa araç içinde aşırı buhar oluşur, bu buhar bagajdan dışarı atıldığından öncelikle cama yakın soğuk metal üzerinde yoğunlaşır ve bu tip pas oluşumuna sebep verir.

Kullanıcı olarak, soğuk havalarda ve Kış mevsiminde kesinlikle havalandırmadaki "İç Sirkülasyon" modunu kullanmamalıyız.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2014, 13:13:55 »
Tekin Bey yine çok faydalı bir paylaşımda bulunmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2014, 15:12:09 »
Soğuk havalarda, havalandırma sistemindeki iç sirkülasyon, ara sıra dahi kullanılsa araç içinde aşırı buhar oluşur, bu buhar bagajdan dışarı atıldığından öncelikle cama yakın soğuk metal üzerinde yoğunlaşır ve bu tip pas oluşumuna sebep verir.

Kullanıcı olarak, soğuk havalarda ve Kış mevsiminde kesinlikle havalandırmadaki "İç Sirkülasyon" modunu kullanmamalıyız.

Tekin Abi, doğru diyorsunuz da, paslanması için boyanın antipasın olmaması gerekir.  Yukardaki arkadaşın durumuna bakılırsa Sıfır arabada bu şekilde küflenmenin ortaya çıkması bence normal bir durum değil. Sanki antipas yada boya o paslanan yüzeylerde kazınmış gibi.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 26, 2014, 15:28:17 »
Tekin Abi, doğru diyorsunuz da, paslanması için boyanın antipasın olmaması gerekir.  Yukardaki arkadaşın durumuna bakılırsa Sıfır arabada bu şekilde küflenmenin ortaya çıkması bence normal bir durum değil. Sanki antipas yada boya o paslanan yüzeylerde kazınmış gibi.

Otomobilin açık metal halinde puntalama işlemleri bittikten sonra kataforez (antipas) havuzuna daldırılarak gözle görünmeyen iç kısımlarının dahi kaplanmasının sağlandığını biliyoruz. Yani günümüzde, otomobiller boyanmasa dahi, paslanmazlar.

Resimde görünen paslanma belirtilerinin olduğu köşeler, tavanın en düşük seviyesine sahip yerlerden olduğu için, bagaja yükleme esnasında sert uzun bir cismin orayı çizmeside böyle bir şeyin başlamasına sebep olmuş olabilir. Her iki tarafta aynı seviyede aynı oranda olması. Bu kadar genç bir modelde, Mercedes ile yarışan bir markada, boya konusu çoktan aşılmıştır diye düşünüyorum.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 26, 2014, 15:39:35 »
Sadece punto atılan ve birleşim yerlerinden değil o oval kesilen yerde de küf damlaları var gibi 2 resimde de . Sanki başka bir yer küflenmiş o kısımlardan akıntı yapmış gibi.

Bu araç içine su almış gibi görünüyor sanki
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2014, 15:47:10 »
Sadece punto atılan ve birleşim yerlerinden değil o oval kesilen yerde de küf damlaları var gibi 2 resimde de . Sanki başka bir yer küflenmiş o kısımlardan akıntı yapmış gibi.

Bu araç içine su almış gibi görünüyor sanki

murat bey siz yanlış görüyorsunuzdur, toyota kusurlu araç üretemez. kesinlikle kullanıcı hatasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 26, 2014, 15:49:51 »
Çok dahil olmak istedigim bir konu degil ama uygulama ile yanlış bilenenler hakkında bilgi vermeyi ihtiyaç olarak gördüm.

Yeni arabaların dış yüzeyinde gözle gördügümüz boya hiçbir zaman paslanmazlık veya sac'a koruma saglamaz. Sadece gözümüze güzel gözükmesi içindir.

Hal böle olunca farklı proseslere ihtiyaç vadır çünkü sprey uygulaması ile iç içe geçmiş sac panellerin arkalarını boyayamazsınız.
Ancak araç içinde oluşan nem nedeni ile paslanma olmaması için buralarında korunması gerekmektedir.

Bu koruma daldırma usulu ile araç gövdesine ve boyaya elektrik vererek elektroliz yöntemi ile kaplamadır. Asıl paslanmazlıgı saglayan proses budur.
Yeni Corolla ile bu proseste degişiklikler yapılmış ve paslanma garantisi 20 yıl olmuştur.

Ancak insanlarda şöyle bir yanlış algı oluşuyor;
"Bu araba 20 yıl paslanmaz"

Bu yanlış. Dogrusu 20 yıl içinde paslanarak bu sac delinmez.

Ayrıca belirli periyodlarda bazı gövdeleri keserek çöp yapılıyor. Gözle gözükmeyen içte kalan panellerin kaplama film kalınlıgını ölçülüyor.

Yinede servise götürerek incelenmesini isteyebilirsiniz.

Göstermekten zarar gelmez.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 26, 2014, 15:52:21 »
murat bey siz yanlış görüyorsunuzdur, toyota kusurlu araç üretemez. kesinlikle kullanıcı hatasıdır.

Neden hocam? Sonuçta kul yapısı bunlar  :DUR:

Söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama büyük bir otomotiv fabrikasında kimya mühendisi olarak çalışan bir arkadaşım vardı, vardı diyorum çünkü işten atıldı, adamlar eskiden BASF marka boya kullanırlarken daha ucuz olsun diye başka bir markanın boyasına geçmişler, BASF ın neredeyse tek katta kapadığını 2-3 katta anca kapatabiliyorlarmış, bu geri bildirimde bulunulduğu halde bu işleme devam etmişler.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 26, 2014, 17:24:16 »
ilginç, Dupont gibi firmalar çoktandır araç başına standart ücret alırlar. Böylece boya miktarını olabildiğince azaltarak maliyetlerini düşürmek için Ar-Ge yaparlar. Daha az boya kullanımı daha çevrecidir ayrıca tabi ki.

Bizde işler her zamanki gibi ters işliyor herhalde :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corollada bagaj içi paslandı!!!
« Yanıtla #18 : Ocak 26, 2014, 19:52:07 »
yanlis anlamazsaniz, bagaj i neden havalandırma ihtiyacı duydunuz.haliflexi tamamen neden soktunuz.yani bu zamana kadar bagaji hava landirnadim da.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D M/M Dizel
  • Kilometre: 7000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corollada bagaj içi paslandı!!!
« Yanıtla #19 : Ocak 26, 2014, 20:11:19 »
Arkadaslar selamlar yapilan yorumlari okudum arabayi fazla kullanmiyorum onun icin arada havalandiririm Tuncay bey icindeki haliflexi komple sokmedim stepnenin ustunde ki malzemeden bahsettim.Arkadaslar bencede tek kat boya atilmis sebep bu olsa gerek tabiki servisin verecegi karar cok onemli ic kisimlar ileride basimi agritacak gibi duruyor yapilan yorumlar icin tesekkur ederim yeni bir gelisme olursa fikirlerinizi beklerim.