0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Servise gittim bu oranın normal oldugunu soylediler 1 litre eksiltmiştir gibisinden yaklaştılar hatta çıkan yağ miktarını görmek istedigimi soylediğimde bir yağ değişimine 265 lira para istediler bende değiştirmekten vazgeçtim yaklaşımları hoşuma gitmedi bişey gizler gibiydiler.Forumda araştırdım açılan konuların bir çoğunda, izledikleri yol hakkında yada bunun aşamaları konusunda net bir bilgi vermemişler.Benle aynı sıkıntıları yaşamış bir sonuca ulaşmış yada konu hakkında detaylı bilgisi olan yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
sizin yapmanız gereken sürekli yağını kontrol etmek eksilince eklemek
mahmut kardeşim öncelikle gözün aydın. nasıl bir sonuç bu biraz açıklayabilir misin kardeşim?
Dimi Seçkin hiç hakkımızı aramayalım bozuk olduğunu bile bile yağ ekleyerek kullanalım . Ben uğraşmasaydım muhtemelen bizim arabaya da yağ ekleye ekleye binecektik ama uğraşmalarım sonucu geçte olsa şu an sorunum çözülüyor . Bence herkes hakkını aramalı zaten firmalar Türk halkının bu yönünü bildiği için sorunları çözmeye yanaşmıyorlar . Ama hakkını arayanın sorunlarını seve seve yapmazlarsa hakkını arayan onları seve seve yaptırıyor .
Abi benim kadar hak arayan bir kişi daha bulamazsın. Bunu bilerek yazdım. D4d yağ yakıyor birçok aracında yağ yakma problemi var dedim çok tepki aldım hatta çoğuna da mümkünse iyice araştırın ya da benzinlisine yönelin dedim daha da çok tepki aldım. Neden? Toyota sağlamdır sıkıntı çıkarmaz ya onu savunuyorlar bilmemneler. Adam gibi bana cevap vermiş olsalar burada HAKKINIZI SONUNA KADAR ARAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYIN yazardı emin olabilirsin abi. HA Bİ DE ŞU VAR YAŞIMIZ KÜÇÜK YA ÇOĞU ZAMAN İPLENMİYORUZ DEĞERLİ ABİLERİM ARTIK DEĞERLİ Mİ BİLEMİYORUM SİZİN YAŞINIZIN YARISI KADAR SANAYİYE VAKİT GEÇİRMİŞLİĞİM VAR. Mahmut abi seni tenzih ederek yazdım. Saygılar
kardeşim benim umarım istediğin sonucu alırsın. inan 10.000 bakımında 4.3 lt yerine 4.5 lt yağ ekleyip fazlalığın yeni olan filtreye gittiğini söylediklerinden beri içim içimi yiyor. eğer motor yağ yakıyorsa bende onları yakarım. her 1000 km de bir yağı kontrol edip tek tek fotoğraflarını çekeceğim. hatta gerekirse noter tasdikli yapacağım bunu. bakalım ne diyecekler? seni ayrıca tebrik ederim işin peşini çok uzun soluklu takip ettin. aradıklarına falan bence hiç kanma. işin rengi değişince beyefendiler alttan alıyorlar. neyse hakkımızda hayırlısı olsun bakalım
Kardeşim amacım seni kırmak değildi kırdıysam özür dilerim daha önce yazdıklarını biliyorum ben mesajımı yazarken sadece bu soruna karşı değil genel olarak Türk halkının hakkını aramaması huyunu yazdım maalesef bir çoğumuz hakkını aramak yerine boş veriyoruz sitemim bunaydı . Diğer yandan kardeşim ben forumda veya başka bir yerde olsun benden büyük veya küçük olsun herkesin fikrine saygı duyar ve önemserim zaten mesajlarımdan bunu anlamışsındır da bunu da sana cevap olarak yazmıyorum zaten ikimiz bir birimizi biliyoruz .Birde şu var dediğin gibi forumda bu sorun dile getirildiğinde kimisi tepki gösteriyor onlara da saygım var zaten sırf bu yüzden son gelişmeler hakkında Ocağın başından bu yana forumda paylaşım yapmadım bu konu olmasaydı aracımı teslim alana kadar da yapmayacaktım . Zaten hayırlısı ile aracı teslim alim konu açacağım .Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2014, 22:32:50Abi sağol . Umarım sizde sorun yaşamazsınız inanın çok morel bozucu bir durum . Dediğiniz gibi inşallah sorun çözülür .
Yok abi estafurullah. Ben seni biliyorum sen beni. Tenzih ederek yazdım bunu forumun eskilerindeniz biz. Çok değerli küfürlerim onlara hem araç alıyorsun tamam eyvallah bişey demem yardımcı oluyoruz para kolay kazanılmıyor o kadar para döküyorlar sonra ağırbaşlılık yapıyolar. Sıkıyosa bana reelde gelsinler beni biliyolar afedersin ama yaşı kaç olursa olsun top ederim klavye delikanlıları. Abi kusura bakma benim tepkim buna
Uğur bey konunuza 3 keredir bakıyorum öncelikle forumda bu konuyla ilgili haddinden fazla bilgi var araştırmanız yararınıza olur. Bende bu sorunu yaşamış birisiyim anladığım kadarıyla servis halen bu soruna karşı aynı tavırla yaklaşıyor . Size tavsiyem hiç oyalanmadan hukuki işlemlere başlamanız olur . Benim aracıma şikayetlerim sonucu en son komple motor değişimi önerdiler ve şu an araç serviste motor değişiyor . Size baskı yapmanız sonucu piston ve sekman değişimi önereceklerdir fakat bu işlem sonucu bende sorun çözülmedi ve dediğim gibi en son bu ay başı ben işin peşini bırakmama rağmen durduk yere beni arayıp komple motor değişimi teklif ettiler .(Üst kapak hariç) Bunu yapmalarının nedeni de tahminim bu sorun için bakanlığın görevlendirdiği müfettişe yaptığım şikayet oldu . Ondan tekrardan yazıyorum tavsiyem sorununuzu hukuki yollara başvurarak çözmeniz yönünde aksi halde boşa kürek çekmiş olursunuz .
Eğer aracınızı sıfır aldıysanız veya garantisi devam ediyorsa bence ne motor değişimini nede sekman ve piston deişimini kabul etmelisiniz..Böyle birşey haksızlıktır.. Dİğer ülkelerdeki kullanıcılarına farında sorun çıksa dahi araçları geri çağıran şirketlere karşı ülkemiz insanlarına bu muameleyi reva görmelerini asla kabul etmemelisiniz..Bu konuyla ilgili servisle değil direk türkiyedeki toyotayla hatta yurttuşı toyota merkeze ulaşmanız tavsiye ederim.. ihtarname çekmeniz bile konuyla daha fazla ilgilenmelerini sağlıyacaktır. Tabiya sıfır araç alıcam sonusuzluk yaşamak için sekman ve piston değişimini önerecekler öyle bi dünya yok sonuna kadar mücadele edin..bi kere değişse bile araçtaki değer kaybını neden kabul edeyim.. sizlere hukuki mücadelenizde başarılar dilerim
Seçkin ben senden korkmaya başladım . Kardeşim boş ver takma kafana . Tek derdimiz bu olsun . İnan bu sorun için forumda bize destek olanlar kadar destek olmayanlarda daha doğrusu bu sorunun paylaşılmasından rahatsız olanlarda oldu . Destek olanlara her zaman teşekkür ettim bundan dolayı rahatsız olanlara da her şeye rağmen saygı gösterdim göstermeye devam ediyorum bir yerde haklılar da ama tek zoruma giden bazı kişiler sanki bu sorun yokmuşta biz bir taraflarımızdan uydurmuşuz gibi davrandı onlara diyecek bir şey bulamıyorum umarım bir gün bizi bir şekilde anlarlar .
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler .Serhan bey haklısınız ama benim araç ötv muafiyetli alınmış ve değişim , satış şartları normal araç gibi değil bu konuyla ilgli hangi avukata danıştıysam net bilgi alamadığım içinde ben onarım için mücadele ettim ve şu an aracın üst kapak hariç motor komple değişiyor .Değer kaybı konusunda da inanın türk halkı motora bakmıyor boya ya daha çok bakıyor . Birde aracım şu an 45000 km de ve motor sıfır oluyor bir çok kişi bu nedenle de benim aracı alırken tercih edebilir . Motor değişimi usta eller tarafından yapıldı mı hiç bir sorun teşkil etmez o yandan kafama pek takmıyorum yeter ki aracımı onarsınlar.