Gönderen Konu: 2012 toyota corolla yağ eksilte sorunu  (Okunma sayısı 4948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
2012 toyota corolla yağ eksilte sorunu
« : Ocak 18, 2014, 19:46:07 »
 !!! 2012 model  toyota corolla 1.4 dizel aracım yağ eksiltiyor yağı değiseli daha 6 ay olmadı 7140 km yaptım ve yağ seviyesi çubugun alt noktasının 1cm ustunde internette gördüğüm kadarıyla bu sorun basit bir sıkıntı degil ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilecek biri varımı !!!

Toyota Club Türkiye

2012 toyota corolla yağ eksilte sorunu
« : Ocak 18, 2014, 19:46:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 toyota corolla yağ eksilte sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2014, 21:15:17 »
önce forum içinde arama yapmanızı öneririm. gereğinden fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2014, 21:25:50 »
Serviste motor revizyonuna gideceksiniz; sıkıntı hangi parçalarda ise değişecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 28000
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2014, 13:48:50 »
Servise gittim bu oranın normal oldugunu soylediler 1 litre eksiltmiştir gibisinden yaklaştılar hatta çıkan yağ miktarını görmek istedigimi soylediğimde bir yağ değişimine 265 lira para istediler bende değiştirmekten vazgeçtim yaklaşımları hoşuma gitmedi bişey gizler gibiydiler.Forumda araştırdım açılan konuların bir çoğunda, izledikleri yol hakkında yada bunun aşamaları konusunda net bir bilgi vermemişler.
Benle aynı sıkıntıları yaşamış bir sonuca ulaşmış yada konu hakkında detaylı bilgisi olan yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2014, 15:40:59 »
Servise gittim bu oranın normal oldugunu soylediler 1 litre eksiltmiştir gibisinden yaklaştılar hatta çıkan yağ miktarını görmek istedigimi soylediğimde bir yağ değişimine 265 lira para istediler bende değiştirmekten vazgeçtim yaklaşımları hoşuma gitmedi bişey gizler gibiydiler.Forumda araştırdım açılan konuların bir çoğunda, izledikleri yol hakkında yada bunun aşamaları konusunda net bir bilgi vermemişler.
Benle aynı sıkıntıları yaşamış bir sonuca ulaşmış yada konu hakkında detaylı bilgisi olan yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.

Uğur bey konunuza 3 keredir bakıyorum öncelikle forumda bu konuyla ilgili haddinden fazla bilgi var araştırmanız yararınıza olur. Bende bu sorunu yaşamış birisiyim anladığım kadarıyla servis halen bu soruna karşı aynı tavırla yaklaşıyor . Size tavsiyem hiç oyalanmadan hukuki işlemlere başlamanız olur . Benim aracıma şikayetlerim sonucu en son komple motor değişimi önerdiler ve şu an araç serviste motor değişiyor . Size baskı yapmanız sonucu piston ve sekman değişimi önereceklerdir fakat bu işlem sonucu bende sorun çözülmedi ve dediğim gibi en son bu ay başı ben işin peşini bırakmama rağmen durduk yere beni arayıp komple motor değişimi teklif ettiler .(Üst kapak hariç) Bunu yapmalarının nedeni de tahminim bu sorun için bakanlığın görevlendirdiği müfettişe yaptığım şikayet oldu . Ondan tekrardan yazıyorum tavsiyem sorununuzu hukuki yollara başvurarak çözmeniz yönünde aksi halde boşa kürek çekmiş olursunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris Multidrive S
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2014, 17:47:47 »
Aynı şekilde benimde eski aracımda (2009 yaris d4d) yağ eksiltme yapıyodu piston sekman değişmesine rağmen yağ eksiltmeye devam etmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2014, 18:39:31 »
Dün akşam muhabbet esnasında bu konuyu konuştuk arkadaşımın oglu siğorta şirketinde çalışıyor d4d lerde yağ yakma olayı olduğunu müşterilerinden birisinin (Özürlü aracı)2012 corollasında bu problemden toyotayı mahkemeye vereceğini ve mahkemeyi kazanınca bütün problemli araçlarıda toplattıracağını söyleyerek aracını hemde yeni kasa corolla ile değiştirdiklerini firmanın ötv.yide ödediğini söyledi.şahıs yeni arabasınıda almış ve kullanıyormuş.tabiki bu anlatılanlar onun ağzından duyduklarım doğruluk derecesini bilemeyeceğim.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2014, 19:17:37 »
sizin yapmanız gereken sürekli yağını kontrol etmek eksilince eklemek
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2014, 20:16:46 »
sizin yapmanız gereken sürekli yağını kontrol etmek eksilince eklemek

Dimi Seçkin hiç hakkımızı aramayalım bozuk olduğunu bile bile yağ ekleyerek kullanalım . Ben uğraşmasaydım muhtemelen bizim arabaya da yağ ekleye ekleye binecektik ama uğraşmalarım sonucu geçte olsa şu an sorunum çözülüyor . Bence herkes hakkını aramalı zaten firmalar Türk halkının bu yönünü bildiği için sorunları çözmeye yanaşmıyorlar . Ama hakkını arayanın sorunlarını seve seve yapmazlarsa hakkını arayan onları seve seve yaptırıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2014, 20:27:21 »
mahmut kardeşim öncelikle gözün aydın. nasıl bir sonuç bu biraz açıklayabilir misin kardeşim?
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Ocak 19, 2014, 20:41:43 »
mahmut kardeşim öncelikle gözün aydın. nasıl bir sonuç bu biraz açıklayabilir misin kardeşim?

Sağol abi .

Abi bende anlamadım Aralığın 27 siydi sanırım aradılar dediler kabul ederseniz motorunuzu komple değiştireceğiz dedim en son bakımı dışarıda yaptırdım garantisi de doldu önemli değil dediler şikayetiniz var ondan yapacağız denildi ve aracı geçtiğimiz pazartesi servise bıraktım en geç önümüzdeki çarşamba arıcaklar . Tahminim müfettişe yaptığım şikayetten dolayı aradılar. Birde aracın ruhsatı da değişiyor ve yeniden muayeneye giriyor bunlara dahi herhangi bir ücret talep etmediler ve yaptıkları işleme 1 yıl garanti veriyorlar . Aracı alim bununla ilgili daha detaylı bir açıklama yapacağım zaten şu an değişen parçaların listesi olmadığı için bende bu kadarını biliyorum umarım sorun bu şekilde çözülür de gönül rahatlığı ile aracıma binerim .

Bu arada toyotaya burada zamanında çok saydırdım ve dediklerimin her kelimesinin halen arkasındayım söylediğim her kelimeyi bana ve birçok kişiye yaşattıklarından dolayı hak ettiler ondan özür dilemem ama şikayet sonrası da olsa ben işin peşini bırakmama rağmen aradıkları ve aracımı son bir defa daha onarmaya çalıştıklarından teşekkür ediyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 19, 2014, 21:53:14 »
kardeşim benim umarım istediğin sonucu alırsın. inan 10.000 bakımında 4.3 lt yerine 4.5 lt yağ ekleyip fazlalığın yeni olan filtreye gittiğini söylediklerinden beri içim içimi yiyor. eğer motor yağ yakıyorsa bende onları yakarım. her 1000 km de bir yağı kontrol edip tek tek fotoğraflarını çekeceğim. hatta gerekirse noter tasdikli yapacağım bunu. bakalım ne diyecekler? seni ayrıca tebrik ederim işin peşini çok uzun soluklu takip ettin. aradıklarına falan bence hiç kanma. işin rengi değişince beyefendiler alttan alıyorlar. neyse hakkımızda hayırlısı olsun bakalım :)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 19, 2014, 22:00:11 »
Dimi Seçkin hiç hakkımızı aramayalım bozuk olduğunu bile bile yağ ekleyerek kullanalım . Ben uğraşmasaydım muhtemelen bizim arabaya da yağ ekleye ekleye binecektik ama uğraşmalarım sonucu geçte olsa şu an sorunum çözülüyor . Bence herkes hakkını aramalı zaten firmalar Türk halkının bu yönünü bildiği için sorunları çözmeye yanaşmıyorlar . Ama hakkını arayanın sorunlarını seve seve yapmazlarsa hakkını arayan onları seve seve yaptırıyor .
Abi benim kadar hak arayan bir kişi daha bulamazsın. Bunu bilerek yazdım. D4d yağ yakıyor birçok aracında yağ yakma problemi var dedim çok tepki aldım hatta çoğuna da mümkünse iyice araştırın ya da benzinlisine yönelin dedim daha da çok tepki aldım. Neden? Toyota sağlamdır sıkıntı çıkarmaz ya onu savunuyorlar bilmemneler. Adam gibi bana cevap vermiş olsalar burada HAKKINIZI SONUNA KADAR ARAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYIN yazardı emin olabilirsin abi. HA Bİ DE ŞU VAR YAŞIMIZ KÜÇÜK YA ÇOĞU ZAMAN İPLENMİYORUZ DEĞERLİ ABİLERİM ARTIK DEĞERLİ Mİ BİLEMİYORUM SİZİN YAŞINIZIN YARISI KADAR SANAYİYE VAKİT GEÇİRMİŞLİĞİM VAR. Mahmut abi seni tenzih ederek yazdım. Saygılar
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Ocak 19, 2014, 22:30:45 »
Abi benim kadar hak arayan bir kişi daha bulamazsın. Bunu bilerek yazdım. D4d yağ yakıyor birçok aracında yağ yakma problemi var dedim çok tepki aldım hatta çoğuna da mümkünse iyice araştırın ya da benzinlisine yönelin dedim daha da çok tepki aldım. Neden? Toyota sağlamdır sıkıntı çıkarmaz ya onu savunuyorlar bilmemneler. Adam gibi bana cevap vermiş olsalar burada HAKKINIZI SONUNA KADAR ARAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYIN yazardı emin olabilirsin abi. HA Bİ DE ŞU VAR YAŞIMIZ KÜÇÜK YA ÇOĞU ZAMAN İPLENMİYORUZ DEĞERLİ ABİLERİM ARTIK DEĞERLİ Mİ BİLEMİYORUM SİZİN YAŞINIZIN YARISI KADAR SANAYİYE VAKİT GEÇİRMİŞLİĞİM VAR. Mahmut abi seni tenzih ederek yazdım. Saygılar

Kardeşim amacım seni kırmak değildi kırdıysam özür dilerim daha önce yazdıklarını biliyorum ben mesajımı yazarken sadece bu soruna karşı değil genel olarak Türk halkının hakkını aramaması huyunu yazdım maalesef bir çoğumuz hakkını aramak yerine boş veriyoruz sitemim bunaydı . Diğer yandan kardeşim ben forumda veya başka bir yerde olsun benden büyük veya küçük olsun herkesin fikrine saygı duyar ve önemserim zaten mesajlarımdan bunu anlamışsındır da bunu da sana cevap olarak yazmıyorum zaten ikimiz bir birimizi biliyoruz .

Birde şu var dediğin gibi forumda bu sorun dile getirildiğinde kimisi tepki gösteriyor onlara da saygım var zaten sırf bu yüzden son gelişmeler hakkında Ocağın başından bu yana forumda paylaşım yapmadım bu konu olmasaydı aracımı teslim alana kadar da yapmayacaktım . Zaten hayırlısı ile aracı teslim alim konu açacağım .

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2014, 22:32:50
kardeşim benim umarım istediğin sonucu alırsın. inan 10.000 bakımında 4.3 lt yerine 4.5 lt yağ ekleyip fazlalığın yeni olan filtreye gittiğini söylediklerinden beri içim içimi yiyor. eğer motor yağ yakıyorsa bende onları yakarım. her 1000 km de bir yağı kontrol edip tek tek fotoğraflarını çekeceğim. hatta gerekirse noter tasdikli yapacağım bunu. bakalım ne diyecekler? seni ayrıca tebrik ederim işin peşini çok uzun soluklu takip ettin. aradıklarına falan bence hiç kanma. işin rengi değişince beyefendiler alttan alıyorlar. neyse hakkımızda hayırlısı olsun bakalım :)

Abi sağol . Umarım sizde sorun yaşamazsınız inanın çok morel bozucu bir durum . Dediğiniz gibi inşallah sorun çözülür .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 19, 2014, 22:41:37 »
Kardeşim amacım seni kırmak değildi kırdıysam özür dilerim daha önce yazdıklarını biliyorum ben mesajımı yazarken sadece bu soruna karşı değil genel olarak Türk halkının hakkını aramaması huyunu yazdım maalesef bir çoğumuz hakkını aramak yerine boş veriyoruz sitemim bunaydı . Diğer yandan kardeşim ben forumda veya başka bir yerde olsun benden büyük veya küçük olsun herkesin fikrine saygı duyar ve önemserim zaten mesajlarımdan bunu anlamışsındır da bunu da sana cevap olarak yazmıyorum zaten ikimiz bir birimizi biliyoruz .

Birde şu var dediğin gibi forumda bu sorun dile getirildiğinde kimisi tepki gösteriyor onlara da saygım var zaten sırf bu yüzden son gelişmeler hakkında Ocağın başından bu yana forumda paylaşım yapmadım bu konu olmasaydı aracımı teslim alana kadar da yapmayacaktım . Zaten hayırlısı ile aracı teslim alim konu açacağım .

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2014, 22:32:50
Abi sağol . Umarım sizde sorun yaşamazsınız inanın çok morel bozucu bir durum . Dediğiniz gibi inşallah sorun çözülür .
Yok abi estafurullah. Ben seni biliyorum sen beni. Tenzih ederek yazdım bunu forumun eskilerindeniz biz. Çok değerli küfürlerim onlara hem araç alıyorsun tamam eyvallah bişey demem yardımcı oluyoruz para kolay kazanılmıyor o kadar para döküyorlar sonra ağırbaşlılık yapıyolar. Sıkıyosa bana reelde gelsinler beni biliyolar afedersin ama yaşı kaç olursa olsun top ederim klavye delikanlıları. Abi kusura bakma benim tepkim buna
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Ocak 19, 2014, 23:01:10 »
Yok abi estafurullah. Ben seni biliyorum sen beni. Tenzih ederek yazdım bunu forumun eskilerindeniz biz. Çok değerli küfürlerim onlara hem araç alıyorsun tamam eyvallah bişey demem yardımcı oluyoruz para kolay kazanılmıyor o kadar para döküyorlar sonra ağırbaşlılık yapıyolar. Sıkıyosa bana reelde gelsinler beni biliyolar afedersin ama yaşı kaç olursa olsun top ederim klavye delikanlıları. Abi kusura bakma benim tepkim buna

Seçkin ben senden korkmaya başladım . :)
Kardeşim boş ver takma kafana . Tek derdimiz bu olsun . İnan bu sorun için forumda bize destek olanlar kadar destek olmayanlarda daha doğrusu bu sorunun paylaşılmasından rahatsız olanlarda oldu . Destek olanlara her zaman teşekkür ettim bundan dolayı rahatsız olanlara da her şeye rağmen saygı gösterdim göstermeye devam ediyorum bir yerde haklılar da ama tek zoruma giden bazı kişiler sanki bu sorun yokmuşta biz bir taraflarımızdan uydurmuşuz gibi davrandı onlara diyecek bir şey bulamıyorum umarım bir gün bizi bir şekilde anlarlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 20, 2014, 09:50:36 »
Uğur bey konunuza 3 keredir bakıyorum öncelikle forumda bu konuyla ilgili haddinden fazla bilgi var araştırmanız yararınıza olur. Bende bu sorunu yaşamış birisiyim anladığım kadarıyla servis halen bu soruna karşı aynı tavırla yaklaşıyor . Size tavsiyem hiç oyalanmadan hukuki işlemlere başlamanız olur . Benim aracıma şikayetlerim sonucu en son komple motor değişimi önerdiler ve şu an araç serviste motor değişiyor . Size baskı yapmanız sonucu piston ve sekman değişimi önereceklerdir fakat bu işlem sonucu bende sorun çözülmedi ve dediğim gibi en son bu ay başı ben işin peşini bırakmama rağmen durduk yere beni arayıp komple motor değişimi teklif ettiler .(Üst kapak hariç) Bunu yapmalarının nedeni de tahminim bu sorun için bakanlığın görevlendirdiği müfettişe yaptığım şikayet oldu . Ondan tekrardan yazıyorum tavsiyem sorununuzu hukuki yollara başvurarak çözmeniz yönünde aksi halde boşa kürek çekmiş olursunuz .

Eğer aracınızı sıfır aldıysanız veya garantisi devam ediyorsa bence ne motor değişimini nede sekman ve piston deişimini kabul etmelisiniz..Böyle birşey haksızlıktır.. Dİğer ülkelerdeki kullanıcılarına farında sorun çıksa dahi araçları geri çağıran şirketlere karşı ülkemiz insanlarına bu muameleyi reva görmelerini asla kabul etmemelisiniz..Bu konuyla ilgili servisle değil direk türkiyedeki toyotayla hatta yurttuşı toyota merkeze ulaşmanız tavsiye ederim.. ihtarname çekmeniz bile konuyla daha fazla ilgilenmelerini sağlıyacaktır. Tabiya sıfır araç alıcam sonusuzluk yaşamak için sekman ve piston değişimini önerecekler öyle bi dünya yok sonuna kadar mücadele edin..bi kere değişse bile araçtaki değer kaybını neden kabul edeyim.. sizlere hukuki mücadelenizde başarılar dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Ocak 20, 2014, 10:27:52 »
Eğer aracınızı sıfır aldıysanız veya garantisi devam ediyorsa bence ne motor değişimini nede sekman ve piston deişimini kabul etmelisiniz..Böyle birşey haksızlıktır.. Dİğer ülkelerdeki kullanıcılarına farında sorun çıksa dahi araçları geri çağıran şirketlere karşı ülkemiz insanlarına bu muameleyi reva görmelerini asla kabul etmemelisiniz..Bu konuyla ilgili servisle değil direk türkiyedeki toyotayla hatta yurttuşı toyota merkeze ulaşmanız tavsiye ederim.. ihtarname çekmeniz bile konuyla daha fazla ilgilenmelerini sağlıyacaktır. Tabiya sıfır araç alıcam sonusuzluk yaşamak için sekman ve piston değişimini önerecekler öyle bi dünya yok sonuna kadar mücadele edin..bi kere değişse bile araçtaki değer kaybını neden kabul edeyim.. sizlere hukuki mücadelenizde başarılar dilerim
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler .

Serhan bey haklısınız ama benim araç ötv muafiyetli alınmış ve değişim , satış şartları normal araç gibi değil bu konuyla ilgli hangi avukata danıştıysam net bilgi alamadığım içinde ben onarım için mücadele ettim ve şu an aracın üst kapak hariç motor komple değişiyor .Değer kaybı konusunda da inanın türk halkı motora bakmıyor boya ya daha çok bakıyor . Birde aracım  şu an 45000 km de ve motor sıfır oluyor bir çok kişi bu nedenle de benim aracı alırken tercih edebilir . Motor değişimi usta eller tarafından yapıldı mı hiç bir sorun teşkil etmez o yandan kafama pek takmıyorum yeter ki aracımı onarsınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 20, 2014, 14:15:29 »
Seçkin ben senden korkmaya başladım . :)
Kardeşim boş ver takma kafana . Tek derdimiz bu olsun . İnan bu sorun için forumda bize destek olanlar kadar destek olmayanlarda daha doğrusu bu sorunun paylaşılmasından rahatsız olanlarda oldu . Destek olanlara her zaman teşekkür ettim bundan dolayı rahatsız olanlara da her şeye rağmen saygı gösterdim göstermeye devam ediyorum bir yerde haklılar da ama tek zoruma giden bazı kişiler sanki bu sorun yokmuşta biz bir taraflarımızdan uydurmuşuz gibi davrandı onlara diyecek bir şey bulamıyorum umarım bir gün bizi bir şekilde anlarlar .

Anlamazlarsa da anlatmasını biliriz ;)
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 20, 2014, 15:53:05 »
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler .

Serhan bey haklısınız ama benim araç ötv muafiyetli alınmış ve değişim , satış şartları normal araç gibi değil bu konuyla ilgli hangi avukata danıştıysam net bilgi alamadığım içinde ben onarım için mücadele ettim ve şu an aracın üst kapak hariç motor komple değişiyor .Değer kaybı konusunda da inanın türk halkı motora bakmıyor boya ya daha çok bakıyor . Birde aracım  şu an 45000 km de ve motor sıfır oluyor bir çok kişi bu nedenle de benim aracı alırken tercih edebilir . Motor değişimi usta eller tarafından yapıldı mı hiç bir sorun teşkil etmez o yandan kafama pek takmıyorum yeter ki aracımı onarsınlar.

ötv muafiyetiyle alınmış olsa dahi sonuçta üretici tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.. bu sorunu bir arkadaşımda yaşamıştı cüzi bir miktar karşılığında sıfır araç vermişlerdi.. ayrıca kararınız üzerine yorum yapmak hoş olmaz bu tarz yorumlar kafa karışıklığına mide buluantısına sebep olur ama kaporta boya sorunundansa motor sorununa daha çok bakılır ikinci elde..Ben hakkınızı aramanız taraftarıyım çünkü 3. dünya ülkesi vatandaşıymışız gibi bozuk üretimleri milletimize kakalamaktan belki vazgeçerler..kimbilir bizim kullandığımız araçlarda da bir sürü sorun vardır ama bu bariz ağır kusur..

Mesaj Birleştirildi: Ocak 20, 2014, 16:00:08
bu arada yeterki onarsınlar diye kendinize evham yapmayın elleri mahkum..zaten güle oynaya onaracaklar bu onların işine gelen bi durum..