Gönderen Konu: 2012 toyota corolla yağ eksilte sorunu  (Okunma sayısı 4984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 toyota corolla yağ eksilte sorunu
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2014, 17:21:06 »
ötv muafiyetiyle alınmış olsa dahi sonuçta üretici tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.. bu sorunu bir arkadaşımda yaşamıştı cüzi bir miktar karşılığında sıfır araç vermişlerdi.. ayrıca kararınız üzerine yorum yapmak hoş olmaz bu tarz yorumlar kafa karışıklığına mide buluantısına sebep olur ama kaporta boya sorunundansa motor sorununa daha çok bakılır ikinci elde..Ben hakkınızı aramanız taraftarıyım çünkü 3. dünya ülkesi vatandaşıymışız gibi bozuk üretimleri milletimize kakalamaktan belki vazgeçerler..kimbilir bizim kullandığımız araçlarda da bir sürü sorun vardır ama bu bariz ağır kusur..

Mesaj Birleştirildi: Ocak 20, 2014, 16:00:08
bu arada yeterki onarsınlar diye kendinize evham yapmayın elleri mahkum..zaten güle oynaya onaracaklar bu onların işine gelen bi durum..

Serhan bey haklısınız ama dediğim gibi ben başından beri araç onarılsın diye çaba gösteriyorum . Diğer yandan hakkını aramayanlara bırakın değişimi onarımı bile sunmuyorlar bana mecbur kaldılar da onarıma yanaştılar hakkını aramayıp servise güvenenlere ise bırakın onarımı sorun olduğunu bile kabul etmiyorlar . İnşallah hayırlısı olur .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2014, 17:21:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2014, 21:12:10 »
!!! 2012 model  toyota corolla 1.4 dizel aracım yağ eksiltiyor yağı değiseli daha 6 ay olmadı 7140 km yaptım ve yağ seviyesi çubugun alt noktasının 1cm ustunde internette gördüğüm kadarıyla bu sorun basit bir sıkıntı degil ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilecek biri varımı !!!
kesinlikle sıkıntı yap. servisin ile hızla çözüm üreten lazım. zaman kaybetmemeni öneririm.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #22 : Ocak 20, 2014, 21:39:32 »
kesinlikle sıkıntı yap. servisin ile hızla çözüm üreten lazım. zaman kaybetmemeni öneririm.

Abi siz ne yaptınız bir değişiklik var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 02, 2014, 20:23:47 »
araımı bu hafta başı servise götürdüm 20345 kmde bakıma girmişti o zamanda yağ eksitme oranı bi hayli yüksekti ama uyarı vermemişti tesadüfen servise gitmeden 1 gün once kontrol etmiştim daha sonrasında serviste yağı komple degiştirdiler filtreyle birlikte ve katılan yağ miktarı 4.3 lt olarak faturalandırıldı.Bu süre zarfında eksilen yağ miktarını 27000 kmden sonra yağ çubuguyla kontrol etmeğe başladım en son çubugun alt noktasının 3-4 milim altına düşünce artık dayanamıyıp 29350kmde aracıma yağ eklettim yaptığım araştırmalar sonucu aracımın şase numarası TSB Rev02 içersinde yer aldığını farkettim 3 ay sonra aracım 2. yılını dolduracak ne yapmalıyım toyota 3 yıl garanti olduğunu söylüyor ama aldığım duyumlara göre bu sürenin sadece 2 yılı resmi garanti süresinden sayılmakta.Şimdi yapmam gerekenler yada izlemem gereken yol nedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #24 : Mart 02, 2014, 23:32:05 »
araımı bu hafta başı servise götürdüm 20345 kmde bakıma girmişti o zamanda yağ eksitme oranı bi hayli yüksekti ama uyarı vermemişti tesadüfen servise gitmeden 1 gün once kontrol etmiştim daha sonrasında serviste yağı komple degiştirdiler filtreyle birlikte ve katılan yağ miktarı 4.3 lt olarak faturalandırıldı.Bu süre zarfında eksilen yağ miktarını 27000 kmden sonra yağ çubuguyla kontrol etmeğe başladım en son çubugun alt noktasının 3-4 milim altına düşünce artık dayanamıyıp 29350kmde aracıma yağ eklettim yaptığım araştırmalar sonucu aracımın şase numarası TSB Rev02 içersinde yer aldığını farkettim 3 ay sonra aracım 2. yılını dolduracak ne yapmalıyım toyota 3 yıl garanti olduğunu söylüyor ama aldığım duyumlara göre bu sürenin sadece 2 yılı resmi garanti süresinden sayılmakta.Şimdi yapmam gerekenler yada izlemem gereken yol nedir

Uğur bey forumda aratırsanız ne yapmanız gerektiği hakkında haddinden fazla bilgi bulabilirsiniz . Benim tavsiyem merkezden motor değişimi talep edin veya araç değişimi için hukuki süreci başlatın ve servisin bu normaldir daha sonra geçecektir gibi sözlerine itimat etmeyin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 19, 2014, 01:30:17 »
 !!!Aracımı servise götürdüm inceleme sonucunda yarım motor blogunun değişimini önerdiler.Bunu kabul etmeği düşünmüyorum hukuki suree başvurmayı planlıyorum.Bu konuda deneğimli arkadaşlar bilgilerini burda paylaşabilirlermi.Şimdiden teşekkür ederim. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 19, 2014, 07:09:22 »
Uğur Bey geçmiş olsun öncelikle. Bu yağ yakma sorunlarına ne zaman bir son verecek bu Toyota. Böyle haberleri duymak insana gerçekten tiksinti veriyor. Benim daha önce aynı okulda çalıştığım bir arkadaşımla da konuştum. Onun aracına da söylediğiniz işlemleri yapmışlar. Şu anda çok iyi olduğunu söylüyor ve hatta benim yakıtım bile düştü dedi.
" Less English, more bike."