Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165146 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #560 : Mart 15, 2011, 22:43:07 »
susturucular orij.olmayınca ses değişir.öyle idare edeceksin,bir iki sene sonra bozulunca orj.taktırısın.
Keşke 2008 yılında orjinal takabilseydim Atilla abi. Aracım şu an 220binde. bu km den sonrada orjinal taktırmak mantıklı olur mu abi?  Aracı satarsam benden sonraki kesin Allah Razı olsun der.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #561 : Mart 15, 2011, 23:00:26 »
Murat kardeşim buji kablosunu kafandan sil,kablo arıza yapınca değişir.resmi servisten buji hava ve yağ filtresi al yağla beraber değiştirt arabanın fark ettiğini göreceksin.yanlız sana birşey diyeceğim sen bir km gidiyorsun park ediyorsun,tekrar bir km eve geliyorsun.motor eve gelince gaza ancak geçer tabiki benzin yakacaksın ve fazla yakacaksın çünkü kısa mesafe gittiğinden motor ısınamadan yolun bitiyor.yani bir problem yok.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vatanım Gardaş Vatanım
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #562 : Mart 15, 2011, 23:03:01 »
Abim Allah razı olsun...Alt takımdan gelen lakırtı için nasıl bir yol izlemem gerekir..
Bir insanın benimdir dediği iki toprağı
vardır;
Biri doğduğu topraktır,diğeri mezarıdır...

Bu vatan benim!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #563 : Mart 15, 2011, 23:04:44 »
Faruk km seni yanıltmasın bu arabanın ölüsü yeni arabaları cebinden çıkarır.ben 94 model 224 bindeki arabayı beş dakikada satabilirim ama yerine o kalitede araba bulamayacağımdan değiştirmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #564 : Mart 15, 2011, 23:09:13 »
Abim Allah razı olsun...Alt takımdan gelen lakırtı için nasıl bir yol izlemem gerekir..
  Murat iyi bir rot ayarcısına git o sana en doğru teşhisi koyar.en kötü ihtimal amortisör bozulması olur o bile fazla canını yakmaz bu arabaların parçası gayet uygundur.triger seti her 100 binde değişir ihmal etme.muhakkak servisten al.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #565 : Mart 15, 2011, 23:11:10 »
atilla abi seni facebook uma eklemek istiyorum uygun olursa senin için :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vatanım Gardaş Vatanım
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #566 : Mart 15, 2011, 23:14:44 »
Eyvallah abim..
Bir insanın benimdir dediği iki toprağı
vardır;
Biri doğduğu topraktır,diğeri mezarıdır...

Bu vatan benim!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #567 : Mart 15, 2011, 23:21:52 »
Faruk km seni yanıltmasın bu arabanın ölüsü yeni arabaları cebinden çıkarır.ben 94 model 224 bindeki arabayı beş dakikada satabilirim ama yerine o kalitede araba bulamayacağımdan değiştirmiyorum.
Sana tamamen katılıyorum Atilla abi. Şimdi ben hikayemi anlatayım. Bu araç benim ilk aracım. Aldığım vakit çok acele karar vererek almıştım. Benden önceki sahibi bakımlarını hep dışardan yaptırmış ve yan sanayi malzemesi kullanmış.  Ben 5 senedir bu parçaları orjinalleri ile değiştirmekle uğraşıyorum. Aracı aldığımdan bu yana yetkili servise 3binden fazla para ödedim. (Tüm ağır bakımları, triger kayışları, ön diskler balatalar, lastikler, ön takım parçarları, arka süspansiyonlar, yağı suyu vs. vs.aklıma gelmeyen incik cıncık) Geçen haftaya kadar düşüncem, tamam şimdi bundan sonra rahat edeceğim. Bakımları 10binde bir olur diyordum. Radratör çatladı :o Yetkili servis 642tl fiyat çekti. Bende dışarında yaptırmak zorunda kaldım. Anlayacağın abi arabam beni biraz üzüyor. Ama hala seviyorum aracımı.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #568 : Mart 15, 2011, 23:30:21 »
Faruk moralini bozma araba kusurları bitince seni üzmez çünkü arıza çıkaran bir araba değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #569 : Mart 15, 2011, 23:35:37 »
Faruk moralini bozma araba kusurları bitince seni üzmez çünkü arıza çıkaran bir araba değildir.
Bende öyle umuyorum abi.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #570 : Mart 15, 2011, 23:59:20 »
faruk bey aslında aracınız sizi üzmüyor önce ki sahibi sizi üzüyor yetklili servis değilde yine orjinal parça kullanan özel servisleri tercih etseydiniz şuan harcadığınızın yarısını harcarsınız,radyatör nası çatlar hayret doğrusu oda mı yan sanayiymiş?
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #571 : Mart 16, 2011, 00:14:28 »
Bizim AE101 kasalarda Radratör üst kapağı plastik. (Bende çatlayınca öğrendim.) Bu üst kapatta 5cm lik bir çatlak oluştu. Bursaya gidiyorum. Şehir içi trafiğine girdiğimde aracın ön kaputundan dumanlar gelmeye başladı. Yanık kukusu değildi. Radratörden geldiğini düşündüm ve panik yapmadım. Müsait yerde kaputu açıp baktğımda çatlağı gördüm. Yetkili servisi aradım. Formenle görüştüm. Aynen şöyle söyledi. "Onun ömrü 15 senedir. Ömrünü tamamlamış. Yenisi ile değişmesi şart. Tamiri mümkün değil" dedi. Yenisinin sadece parça fiyatının 642 lira olduğunu duyunca başka çözüm yolu olarak radratör tamircisi aradım. O da 4-5 saatte bu üst plastik kapak yerine bakırdan kapak yapacağını yada yan sanayı (KALE marka) ile değiştirebileceğini söyledi. Bende yenisi ile değiştirdim. Bu arada manuel şanzıman ile otomatik şanzımanlı araçların radratörüde farklıymış onuda öğrendim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #572 : Mart 16, 2011, 00:15:50 »
Bu arada çatlayan radratör orjinaldi. Hayret bi onu değiştirmemiş. :D
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #573 : Mart 16, 2011, 00:33:30 »
valla faruk bey benim aracın radyatör üst kapağı plastik mi hiç bakmadım birara bakarım benim araç da 15 yaşında henüz bir sorun yok radyatörde,kale de iyi bir marka bence oda gönül rahatlığıyla taktırılabilir,ama siz yetkili servisle yollarınızı ayırın sağlam bir özel servise gidin bence yetkili servis insanın ocağını söndürür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #574 : Mart 16, 2011, 09:29:37 »
valla faruk bey benim aracın radyatör üst kapağı plastik mi hiç bakmadım birara bakarım benim araç da 15 yaşında henüz bir sorun yok radyatörde,kale de iyi bir marka bence oda gönül rahatlığıyla taktırılabilir,ama siz yetkili servisle yollarınızı ayırın sağlam bir özel servise gidin bence yetkili servis insanın ocağını söndürür.
   aynen katılıyorum,daima kaliteli bir tamirci edinip,kritik parçaları servisten diğerlerini piyasadan almak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #575 : Mart 16, 2011, 17:40:51 »
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım ve fırsat buldukça konular üzerinde göz gezdiriyorum,
6 Senedir 98 Model Fiat Uno 70 S sahibiydim şu an 1998 Model Toyota Corolla XLİ (Beyaz-Klimasız) ve 65.000 Km'de,1,5 ay önce sıralı sistem LPG takılmış,1,5 ay önce 4 adet vakumlu kış lastiği (Michelin marka) alınmış (ayrıca yazlık michelinleri de ekstradan verecekler),bir Gurbetçi  vatandaşımızın Türkiye'ye geldiği zaman kullandığı aracı 14.500 Tl gibi bir fiyata (fiyatın fazla olduğunu biliyorum) satın almış bulunuyorum.Orjinal ve mekanik hastalığım var,kaza bela olacaksa da bende olmalı diye düşünüyor ve araç alırken hep bu şekilde düşünüyorum.Uno'mu da 2005 yılında 7 yaşında 19.800 Km'de satın aldım ve şu an 105.700 Km'de sattım.
Toyotamda kesinlikle kaza,darbe yok,sadece 10 cm çapında sol ön kapısında ve 20 cm civarında sağ ön çamurluk ağzında sürtmeden dolayı boya var.Bu durumda ve bu kilometrede iken aracıma ne bakımı yaptırmalıyım? Şöyleki unomu 20.000 Km'deyken tesadüfen ustama götürdüm ve triger kayışının çatlaktarını gösterdi,nitekim kayış çıktığında da kendim elastik özelliğinin tamamen yok olduğunu gördüm.Vitesler özellikle 3-4 ve 5 çok sert geçiyor 2 farklı ustaya sordum ikiside araç uzun yolda kullanılmış o yüzden dediler ama şanzıman yağını da değiştirmeyi planlıyorum her ihtimale karşı.Konuyu daha fazla uzatmadan,65.000 Km'de ki toyota corollam için neler yaptırmalıyım biraz bilgi verirseniz sevinirim.Bilgi veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #576 : Mart 16, 2011, 19:12:18 »
Ben de aracımı 49 bin km de almıştım can bey,sizinkide 65 bin eğerki km niz orjinalse benim yorumumu dikkate alınız,sizin araçta triğer falan değişmeye gerek yok unonun kayışla bir tutmayın :) ,aracınızın devir daimini kontrolden geçirin sızıntı falan varmı baktırın,aracınız uzun yolda kullanılsa bile viteslerde zor geçmeye sebep olacağını düşünmüyorum olsa benim aracımda da olurdu,şanzıman yağını değişmek ve şehir içinde bir müddet kullandıktan sonra vites geçişlerinde rahatlama olabilir,özellikle frenlerine baktırın,ben aracımı ilk aldığımda frenleri kötü durumdaydı oda aracın yatmasından dolayı diye tahmin ediyorum,yetkili servis zeytinburnu derindere servisi doğru dürürst frenlere bakmazken sorun yok derken toyotronic servisi iyi bir bakımla fren sorunumu çözdü sağolsunlar,aracınız klimalı olsaydı aldığınız fiyat uygundu klimasız olması dolayısıyla biraz pahalı diyebilirim.İşin kısası aslında iyi bir toyota özel servisine gidip aracınızı komple kontrolden geçirtin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #577 : Mart 16, 2011, 20:27:12 »
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım ve fırsat buldukça konular üzerinde göz gezdiriyorum,
6 Senedir 98 Model Fiat Uno 70 S sahibiydim şu an 1998 Model Toyota Corolla XLİ (Beyaz-Klimasız) ve 65.000 Km'de,1,5 ay önce sıralı sistem LPG takılmış,1,5 ay önce 4 adet vakumlu kış lastiği (Michelin marka) alınmış (ayrıca yazlık michelinleri de ekstradan verecekler),bir Gurbetçi  vatandaşımızın Türkiye'ye geldiği zaman kullandığı aracı 14.500 Tl gibi bir fiyata (fiyatın fazla olduğunu biliyorum) satın almış bulunuyorum.Orjinal ve mekanik hastalığım var,kaza bela olacaksa da bende olmalı diye düşünüyor ve araç alırken hep bu şekilde düşünüyorum.Uno'mu da 2005 yılında 7 yaşında 19.800 Km'de satın aldım ve şu an 105.700 Km'de sattım.
Toyotamda kesinlikle kaza,darbe yok,sadece 10 cm çapında sol ön kapısında ve 20 cm civarında sağ ön çamurluk ağzında sürtmeden dolayı boya var.Bu durumda ve bu kilometrede iken aracıma ne bakımı yaptırmalıyım? Şöyleki unomu 20.000 Km'deyken tesadüfen ustama götürdüm ve triger kayışının çatlaktarını gösterdi,nitekim kayış çıktığında da kendim elastik özelliğinin tamamen yok olduğunu gördüm.Vitesler özellikle 3-4 ve 5 çok sert geçiyor 2 farklı ustaya sordum ikiside araç uzun yolda kullanılmış o yüzden dediler ama şanzıman yağını da değiştirmeyi planlıyorum her ihtimale karşı.Konuyu daha fazla uzatmadan,65.000 Km'de ki toyota corollam için neler yaptırmalıyım biraz bilgi verirseniz sevinirim.Bilgi veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Can kardeş o kmde bulduğun araba bir şans fiatıda iyi.triger 100 binde değişir.servisten buji,hava ve yağ filtresi al(resmi servis),bunları değiştirip 5w40 castrol edge veya mobil fullsentetik yağ koy.şanzımana 75w90 mobil fullsentetik veya castrol yarı sentetik şanzıman yağı (2 lt) koyacaksın viteslerin büyük ihtimalle düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #578 : Mart 16, 2011, 20:29:46 »
Atilla amca yatan araba iyi midir ? Ben yatan araba iyi değil diye biliyorum. Ben araba alacak olsam eğer 10 yaşından fazlaysa 100 bin ve 150 bin arası alırım.  (Kendi Fikrim)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #579 : Mart 16, 2011, 20:33:18 »
Atilla amca yatan araba iyi midir ? Ben yatan araba iyi değil diye biliyorum. Ben araba alacak olsam eğer 10 yaşından fazlaysa 100 bin ve 150 bin arası alırım.  (Kendi Fikrim)
araba şayet kapalı yerde muhafaza edildiyse hiçbir mahzuru yok.