0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efsane kasalarda benzinle lpg arasında yakma anlamında ne gibi farklar var arkadaşlar deneyen test edenler varmı acaba bir kaç kişiden duydumda benzin pahalı ama araba daha az yakıyor benzini lpg ye oranla diyorlar acaba bu doğrumu eğer öle ise lpg ye mahkum olmanın bir anlamı yok benim aracım lpg yi şehir içinde 100 km de 10.8 litre yakıyor
Benimde bir sıkıntım var canımı sıkıyor bu durum.aracım özellikle 1 ve 2.viteste tekleme yapıyor silkeliyor gaz verirken.araba ısındıkça yapmıyor amausta lpg gazdan olur dedi.ama 3 .kez tekrar gaz aldım yine yapıyor.acaba servise gidip bilgisayardan mı baktırsam ne dersiniz???
Gökhan,Lpg'de basınç farkından dolayı enjeksiyonlu araçlarda (yaz-kış durumuna da bağlı olarak) %15-30 oranında fazla tüketim söz konusudur.Karbüratörlü araçlarda ise bu oran (gaz pedalına ve yaz kış durumuna bağlı olarak) %20-40 oranında fazla tüketim olur diye bir kanım var.Lpg'nin tek avantajı şuan ki Litre fiyatı.Bu arada 10.8 Litre gayet makul bence,ben o değeri göremiyorum.
valla 190 lıra cok ıyı fıyat.... ben servısten trw dık sordum 240 lıra dedıler... sanayıde bı yerde buldum dısklere 160 lıra dedı...balatalara 60 lıra dedı... ıscılık yok ıcınde daha arka balatalar arka fren merkezlerı degıstırcem.... bu arada burdan sorayım orjınal arka fren merkezlerı kac liradır...
Atilla amca,Bugün G.antep'ten Nurdağı'na giderken ani fren yapmak zorunda kaldım. Diskleri ve Balataları değiştirmeden önceki gibi direksiyonda gözle görülür şekilde titreme oldu... Acaba bir sorun mu var? Yoksa alışmadığından mı? Yoksa direksiyonda mı sorun var bilemedim...? Sizin bir fikrinz var mı?
Cem arka merkezleri ne için değiştirmek istiyorsun?
Müjdatcığım alışmamaktan titreme yapmayacağını sanıyorum. yokuş aşağı frenle giderken veya kuvvetli fren yaptığın anda veya akabinde su birikintisine girilirse büyük ihtimalle disk yamulur. yani diskleri yamultan sıcak diskin suya girmesidir. sen yine dene bakalım titreme olacakmı? titrerse frencine git onlar diskte eğrilik olup olmadığını anında anlarlar. diskte yamukluk yoksa fren yinede titriyorsa ana merkezin arka tekerlere hidrolik yollayan tarafında arıza olabilir.
abi elfrenı ısıgım sonmuyor.. bende acaba el frenınde bı ayarsızlık mı var dıye bı arkaları kontrol ettıreyım dedım.. ayarda bı sıkıntı yok...o arada fren merkezlerımın uzerı yag olmus...terleme var gıbı bende degıstıreyım tertemız olsun ıstedım ondan yanı...bu arada bugun fren merkezı orjınal 136 lıra tane fıyatı istanbul derın derede var olarak gorunuyor....
Arkadaşlar 2-3 gündür özellikle kasislerden geçerken yaylanmayla beraber bir gıcırtı sesi geliyor. Düz yolda hiç ses yok! Hani eski tipteki yaylı çekyatlara oturunca yay sesi gelir ya işte öyle ses... özellikle sol taraftan Acaba bir yağlanma mı gerekli acaba?Ne dersiniz? Deneyimli arkadaşalr?
deneyimli değilim ama içimdeki ses, aracının sana birşeyler söylemeye çalıştığını söylüyor. "buy me some new suspensions" gibi
fren merkezlerinin tamir takımınıda değiştirebilirsin. o kadar para verilmez. iyi bir marka fren lastiği takılırsa canavar gibi olur.
ses nerden gelıyor_? aynı tarzda sorunu bende yasamıstım on lastık kasısten ındıgınde gırç diye bir ses geliyordu.. on vira demiri burçları değisince sorun kalmadı...