Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 168867 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #220 : Aralık 04, 2010, 19:25:16 »
valla 98 olsun çamurdan olsun..her yeni gün ayrı bir "98 ae101" özellliği öğreniyorum :D

mesela üzerindeki p valfi alüminyum çıktı, toyota formeni sadece 98 modellerde alüminyum kullanıldı öncekiler demir dedi..

98 modellerin egsozu 98den öncekilere göre parça başına (3 parça) en az 100-200 tl daha pahalı ve bir de katalitik konvektör ayrıca satılıyor (servis fiyatlarına göre konuşuyorum)

98 öncesi corolla sahipleri; sizin farlarınız açıkken sürücü kapısını açınca sesi uyarınız var mı ?? 98 corollalarda var

98 corollalarda egsoz manifoldu 4-2-1 şeklinde..bir çok motor modifiye eden sürücü sonradan taktırıyor bu manifoldu..

haa bir dee 98ler 114hp, üstelik katalitik konvektöre rağmen..

gariptir, 98 corollalarda yağ eksiltme sorunu var(mış) 98 öncesi corolla sahipleri bir gr yağ eksiltmezken, 98 corolla sahibi biri eğer aracın ÇOK FAZLA sıkıştırıyor, SÜREKLİ YÜKSEK DEVİR yapıyorsa motor kapağının üstündeki somunlardan yağ sızıyor(muş) facebookta muhabbeti döndükten sonra sanayideki forum yetkili ustalarına :P sordum, sadece 98lerde böyle bir olayın olduğunu söylediler, 10.000kmde 200-300 gr eksilirmiş, sürekli sıkıştırırsak

şimdilik bu kadar öğrendim, zaman daha neler gösterir kim bilir :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #221 : Aralık 04, 2010, 19:39:08 »
Türkay abi o yağ bizde de var sıkıştırınca mı oluyo bu yağ :huh:
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #222 : Aralık 04, 2010, 19:40:15 »
Türkay abi o yağ bizde de var sıkıştırınca mı oluyo bu yağ :huh:
öyleymiş..ben de ilk kez motor temizledim..hiç yağ mağ kalmadı motorda sıkıştırmıyorum artık (canım istiyor ancak cüzdanım izin vermiyor) bakalım olcak mı yağ
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #223 : Aralık 04, 2010, 19:44:20 »
öyleymiş..ben de ilk kez motor temizledim..hiç yağ mağ kalmadı motorda sıkıştırmıyorum artık (canım istiyor ancak cüzdanım izin vermiyor) bakalım olcak mı yağ
Hayırlı olsun tüp taktırmışsın yokuş çıkarken 3 vitesten 1e kadar düşüyo düz sistemde :(
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #224 : Aralık 04, 2010, 19:53:24 »
Hayırlı olsun tüp taktırmışsın yokuş çıkarken 3 vitesten 1e kadar düşüyo düz sistemde :(
aşırı üzülüyorum zaten..hiç istemeyerek taktırdım :( bunda sorun yok da, eskisi kadar istekli değil motor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Aralık 04, 2010, 19:57:44 »
Turkay ben azdıgımda alıyorum benzıne acımıyorum kul yapısına :D
Tavsıye ederım lpg kullanmıs olman benzıne gectıgınde eskı performansı alamayacgın anlamına gelmıyor ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #226 : Aralık 04, 2010, 20:00:47 »
Turkay ben azdıgımda alıyorum benzıne acımıyorum kul yapısına :D
Tavsıye ederım lpg kullanmıs olman benzıne gectıgınde eskı performansı alamayacgın anlamına gelmıyor ;)
dün onu çok net farkettim abi :D ıslak zemin 1. vites lpgde kalkış yaptım tam gazla, 3000 civarında benzine geçmek için tuşa bastım, 4000 civarında benzine geçti, 4000devirden sonra patinaj çekti oh be dedim :D benzine alınca eski rolla geri dönüyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #227 : Aralık 04, 2010, 20:07:03 »
Lpg den sonra cıft karakterlı oluyor efsaneler...
Istersen efendı ekonomık, ıstersen kuduruk savurgan hallerıyle emrıne amade :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #228 : Aralık 04, 2010, 20:11:56 »
Lpg den sonra cıft karakterlı oluyor efsaneler...
Istersen efendı ekonomık, ıstersen kuduruk savurgan hallerıyle emrıne amade :D
abi lpgde çok garip oldu, böyle ciddi anlamda 2.0 ama çok ağır kasalı bir araba kullanıyor gibi hissediyorum, o kalkarkenki patinaj eğilimi, o fırlayım, tutmayın beni gitmiş, daha yumuşak ve sakin kalkayım, sakince hızlanayım, ben yine hızlı giderim moduna girmiş..bir de alt devirlerde bi rahatlık var sanki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #229 : Aralık 04, 2010, 20:14:34 »
Lpg kullanırken yuksek devırlerdekı vuruntunun azalması, motorun sessızlemesı dıkkatını cektımı?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #230 : Aralık 04, 2010, 20:18:55 »
Lpg kullanırken yuksek devırlerdekı vuruntunun azalması, motorun sessızlemesı dıkkatını cektımı?
yok abi be o çekemedi :D egsoz vardı bende, onu söküp orjinalini taktım, her türlü sessizleşti yani araba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Aralık 04, 2010, 20:26:01 »
Orıjınal kullandın bıldıgım kadırıyla egzozu.
Kaca degıstın turkay? On susturucuda degıstımı?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #232 : Aralık 04, 2010, 20:33:50 »
orjinal kullandım abi evet, orta susturucu, son susturucu ve bunların boruları değişti..

orta susturucu fiyatı 430tl 98 modellerin, 230 tl 98 öncesinin, son susturucu da 400 tl civarında idi..fiyatları yaklaşık olarak veriyorum..

ben biraz şanslıydım ama..son susturucu coşkunun çift çıkışlı egsoz kafası olan orjinal egsozu vardı bana verdiği, onu taktım, kaç kmde çıkardığını bilmiyorum, onu taktım şimdilik, benim izmirde 95.000kmde çıkarmış olduğum son susturucum var, orjinal devam edersem onu takcam..bunu idareten taktım yani.. orta susturucu ve borusu inanılmaz şans oldu, 40.000kmde çıkarmış adamın biri eskidi bu diyerek, araç şu anda 65.000kmde, 96 corolladan çıkmış egsoz, onun çıkardığı egsozu aldım, orta susturucuya tekme tokat dalıyorum, sallıyorum falan gram ses yok, borunun içinde de dışında da pas yok..şansım yaver gitti sonuç olarak :) fiyat da bana kalsın, aşırı dost işi oldu çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #233 : Aralık 04, 2010, 20:48:57 »
orjinal kullandım abi evet, orta susturucu, son susturucu ve bunların boruları değişti..

ben biraz şanslıydım ama..son susturucu coşkunun çift çıkışlı egsoz kafası olan orjinal egsozu vardı bana verdiği, onu taktım, kaç kmde çıkardığını bilmiyorum, onu taktım şimdilik, benim izmirde 95.000kmde çıkarmış olduğum son susturucum var, orjinal devam edersem onu takcam..

180 binlerde çıkarmıştım Türkay abi ben onu :)
Hayırlı olsun abi lpg ve egzoz sistemin :)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #234 : Aralık 04, 2010, 20:49:12 »
Hayırlı olsun turkayım
Onuda eskıt gule gule
Benımde orıjınal susturucuma Allah zaval vermesın yoksa gıder 800 TL
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #235 : Aralık 04, 2010, 21:17:56 »
dün onu çok net farkettim abi :D ıslak zemin 1. vites lpgde kalkış yaptım tam gazla, 3000 civarında benzine geçmek için tuşa bastım, 4000 civarında benzine geçti, 4000devirden sonra patinaj çekti oh be dedim :D benzine alınca eski rolla geri dönüyor :D

Gerektiğinde ekonomi,gerektiğinde performans daha ne olsun.Türkay arkadaşım Lpg den pişman olmayacaksın emin ol.Canın ne zaman isterse basıp marşa gideceksin.Lpg montajın hayırlı olsun güle güle kullan
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #236 : Aralık 04, 2010, 22:37:15 »
94 japon 226000 de daha orj.eksoz üstündeki.adamlar nasıl bir malzeme kullanmış.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #237 : Aralık 04, 2010, 23:18:00 »
180 binlerde çıkarmıştım Türkay abi ben onu :)
Hayırlı olsun abi lpg ve egzoz sistemin :)
içi boşalmaya başlamış zaten :D ama çok değil böyle nasıl diyeyim, çok çok az bi ses geliyor içinden..muayeneden kalabilirsin dedi takan egsozcu, tak sen dedim, orjinal o yaa :P benimki daha yepyeni sayılır, garajda duruyor evde :P bir sonraki muayeneye onunla giderim artık :D lpg için hayır mı şer mi zaman göstercek kardeşim..egsoz da uzun soluklu değil, muayene işi bitsin hemen gürültülü bir şey takcam :P
94 japon 226000 de daha orj.eksoz üstündeki.adamlar nasıl bir malzeme kullanmış.
orjinali direk ömürlük atilla amca, o yüzden orjinal olsun istemiştim ben de
Gerektiğinde ekonomi,gerektiğinde performans daha ne olsun.Türkay arkadaşım Lpg den pişman olmayacaksın emin ol.Canın ne zaman isterse basıp marşa gideceksin.Lpg montajın hayırlı olsun güle güle kullan

sağolasın zafer abi..inşallah dediğiniz gibi memnun olayım hep

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #238 : Aralık 05, 2010, 01:03:37 »
arkadaşlar 96 model xe corollada direksiyon sorunu yaşıyoruz yardımınıza ihtiyacım var.

forum içinde bir başlıkta yaklaşık olarak aynı sorundan bahsedilmiş ama bilgi verilmemiş http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/direksiyon-kutusu-hakkinda-yardim/

sorun şu : direksiyon gayet sağlam ve dönüşlerde boşluğu yok. ama önceleri çevirirken hafif tıkırtıyla başlayan sonradan artık düzde bile giderken lokul lokul ses yapan bir sorunumuz var.

bu ses aks dan veya rodlardan geldiğini düşünmüyorum. bu daha çok direksiyon milinin bir yere vurması gibi bir ses.

dün sanayide direksiyon kutusu denildi, hatta yenilendi ama ses çok az değişti.

forumda pek aktif değilim ama takip ettiğim kadarıyla böyle bir sorun göremedim, çözüm basitse yardımcı olurmusunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #239 : Aralık 05, 2010, 01:41:08 »
Köksal bence senin aks kafaları bozuk.direksiyon kutusunu kontrol etmek için araba durduğu yerde kontak kapalı iken direksiyonu hafifçe sağa sola çevir ses geliyormu,boşluğa bak 1-3 santim arası normaldir.ses gelmiyorsa boşluk normalse yüzde 90 aks kafasıdır.rot başları ve rotilleri de kontrol ettir.sizlere bir tüyo vereyim,ön takımdan herhangi bir şikayetiniz olunca doğru rot ayarcıya gidin hem şikayetlerini hemde ön takımı kontrol edip hataları tesbit ederler.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/