0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun, Bu araba imzanızdaki 33Bin Km deki Toyota corolla mı?
Vitesten ses geliyor. 1. viteste kalkerken tak tak alt kısımdan ses geliyor. silkeleme Yapıyor. Debriyaj da boşluk var. Ayağını gazdan çekince araba yığılıp kalıyor. Kakışlarda sol ön tekerden cik cik ötme sesi geliyor hızım artınca ses kesiliyor. Frene basınca kesilmeyen ötme sesi var . vites geçişlerinde zorlanma var. arasıra motor dan ötme sesi geliyor. Bu arabaya ne oluyor benmi çok yanlış kullanıyorum arabayı anlamadım. vallahi bıktım billahi bıktım . Sattıramıyorumda babama arabayı . Bide bugün 2 vitese attım biraz hızlandım önüme bir araba çıktı frene bastım abs 2 kere vurdurdu sonra şakırtı koptu fren zor tuttu diyebilirim. Araba zevkim kalmadı . Kuzenimin 2011 corollasına bindim bu sorunların hiç biri yok . bi tek benimkind var . bu araba tekrar eski haline nasıl gelir sorunu nedir . ??
sakin kullan fazla hırpalama
Baski balatayi.oldugundan fazla zorlamissin gibi geldi bana. Benim 155.000deki corolla bile sikintisiz vites gecisi sadece isinmadiginda 3ten 2ye cekemiyorum o kadarida olsun artik. Olayi sadece frenlere bindirme lastiklerinle de alakali bir durum. Ayrica frenlerinde toz olabilir ve balata spreyi ile temizlemeni tavsiye ederim. Tak tak ses icin egsoz lastiklerini ve sanziman takozlarini kontrol ettir ve araci biraz hirpalamadan kullan 1. Viteste hizlanip 2ye takman muhtemelen 50-60 km civarlarinda olmali ki abs 2 kez vurmus. Birde tavsiyem bos bir yolda limit fren calis. Limit fren dedigim absye sokmadan en iyi durabildigi seviyedir.GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Sıkma canını Cantekin olur böyle şeyler. Adana'da iyi bir ustaya götür etraflıca kontrol ettir.
Sakin kullanmaya başladım seçkin aklım başıma geldi ama olan oldu aklım başıma gelene kadar. komple bi tarama yaptırmam gerek bu sorunları halletmezsem olmayacak böyle gezilmiyor. Evet ercüment baskı balatayı kesinlikle zorladım ondan sonra ardı ardına geldi bütün sorunlar. 2. viteste devir saatinin sonunu gördüm vites atmadım sonra araba gazı kesti devir saati bire düştü . tekrar bire attım ancak öyle gidebildim. Ergenlik döneminde neler yaptım neler araba sorun vermeye başladı bütün bu olayardan sonra. 5 km kadar toz yoldan gidiyorum balata tozlanmış olabilir haklısın. lastiklerim bayi çıkışlı lastik ömrünü tamamladı frenleme sorunu da ondan olabilir. sol ön tekerden cik cik ötme sesi neden onu bilmiyorum ama. önemli olan bu araba geri eski halini alır mı sorun çözülmeyecek derece de mi acaba diye öğrenmek için yazdım. Göstereceğim aytaç abi ama bu sorunların çözümü var mı ? usta bunu yapabilir mi ? düzelecek şeyler mi bu sorunlar ? Araba eski halini alır mı geri ? bunları öğrenmek için yazdım. eski halini alsın valla 3 sene daha binerim
Niye düzelmesin. Aracındaki sıkıntılar çok büyük değil. İyi bir ustanın 1 günde halledeceği şeyler. Araba bu ummadığın yerden birşey çıkarır bi anda. Herkesin başına gelebiliyor.
Beni basmaktan cekindirdin be Cantekin.
Duzgun yolda basarsaniz edepli bir srkilde sorun olmaz ama edebinizle basin.GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
tamam abeeee
Balatanin uzerinde tutmasi ixin teller oluyor benimde o sorun vardi balatalar ses yapiyordu uzerindeki teller cikartilmis babam goturmustu aydinda sanayiye tek taraftaki sokulmustu ses kesilmisti simdi digerininde sokulmesi gerekiyor.muhtemelen inceden ses yapiyorGT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Yazık güzelim arabanın resmen canına ot tıkamışsın Cantekin ne arabaya ne sana acıdım bir de marifet gibi konu açıyorsun yazıyorsun yaptıklarını baban da kabahat sana araba vermiş.Belki yanlış düşünebilirsin veya yanlış düşünen arkadaşlarda olabilir bende az çok bu yollardan geçtim ama arabaya böyle zarar verici bir şekilde kullanmadım.(2.vites son devir)
Şuan incitmeden kullanıyorum onu Cumartesi günü komple bi bakım yaptırcam Ercüment bakalım değişim nasıl olucak. Abi bunu yeni yapmadım ki yeni yeni sürmeye başladığım zamanlarda yapmıştım. sorunlar şimdi kapak vermeye başladı galiba. Akıllandık geçmişteki hataları yapmam bidaha . 2. vites son devir olayı arkadaş gazı ile başka bi arkadaşla yarış yaptık hata var biliyorum ama gençlik işte duramıyor insan. o 2 vites son devir olayıda orda oldu farkında değildim ibreye baktığımda olan olmuştu zaten. Cumartesi sanayiye gidecem olmadı servise gidip bu sorundan kurtulucam. ama öyle abarlıtılatacak bi durumu yok sorun sadece sesten ibaret
Kış aylarında gelen her türlü ses normaldir sabaha kadar soğukta dışarda yat kalk koşmaya başla bak bakalım senden nasıl sesler geliyor. Ki sen canlı kanlı bir insansın .Arkadaş sabahları veya gün için balatalar sıcak soğuk etkisinden sertleşir nem yapar bu tip durumlarda gart gurt kırt tarzı sesler gelir balatalardan ayrıca şanzıman yağı sertleştiğinden dolayı vites geçişleri şanzıman yağı ısınana kadar sert geçer hatta tıkırtılar gelebilir .Motordan daha önce duymadığınız garip sesler gelebilir iç aksamdan tıkırtılar gıcırtılar gelebilir.Ön takımda bulunan lastik aksamlar sertleştiğinden gacırtı gucurt eksik olmaz bunlar kış şartları için en doğal sesler .Bence havalar ısınıca aracını tekrar bak gene aynı şeyler oluyorsa ona göre servise iletirsin durumu