Gönderen Konu: Arabadan Çok soğudum Artık.  (Okunma sayısı 5844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabadan Çok soğudum Artık.
« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2014, 18:45:26 »
Sakin ol jo
Bu ileti 1999 model masaüstü pc den itina gösterilerek gönderilmiştir.Kıymetini bilin.
-
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2014, 18:45:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 10, 2014, 18:55:03 »
Bu ileti 1999 model masaüstü pc den itina gösterilerek gönderilmiştir

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 10, 2014, 20:38:06 »
aracın baskı balatası en çok 1 ve 2.viteste zarar görür. bu viteslerde yüksek devir demek balatanın canını almak demektir. şanzımanda vites geçişlerinde falan sorun varsa baskı balata merkezler rulmana falan baktır. frenler balatalardandır en az masrafı olacak malzemedir bakımınızda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 11, 2014, 23:17:28 »
Bugün sorunlarımız gösterdik babamın ustasına . balatalarım tozlanmış temizlenecekmiş . vitesten gelen sesin nereden geldiğini bulduk ama yapma işlemi haftaya ertelendi :) sesin geldiği yerin fotoğrafını çektim bu parça nedir biliyormusunuz ?

imageshack değişmiş bişey anlamadım umarım paylaşabilmişimdir fotoyu . Burada gösterdiğim parçalardan birinden geliyor ses . bunla yağlanacak mı yoksa değişecek mi ?

http://imageshack.com/a/img547/4733/dij7.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 11, 2014, 23:33:30 »
Geçmiş olsun can tekin Peki benim kafama bir soru takıldı Genel olarak bmw ler yüksek devir kullanılır diyorlar ve kullanıyorlar burada ise 1 ve 2. viteste yüksek devir baskı balatanın canını alır demişssiniz böyle bir durumda bmwler hep bu arızayımı veriyor yoksa onlarda değişik bir sistemi filanmı var ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 12, 2014, 04:34:57 »
İlk bas yagla bieaz kullan cunku cok camurlanmis gibi geldi. Basincli suyla temizlet sonra eklem yerlerine wd40 sik bolca kendine gelsin eger ses gecmezse usta zaten yapilacak seyi biliyor.

Zarar falan gormez sadece 1 viteste ilk kalkislar yer balatayi 2. Vitese normal atilirsa sikinti olmaz. Arac vites degistirilirken ayak gazdan cekilmezse devir 4000 bandina ciktiginda vitesi gecirip debriyaji birakirsaniz balatayi traslamis olursunuz. Yani soyle diyeyim 3ten 4e cektiginizde mevcut hiziniz 50 1750 rpm civarlarinda olacakken hiz yine 50 ama devir 3000-4000 veya daha ilerisi olursa balatanin ustunden siyirip alirsiniz bir katman.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 13, 2014, 16:23:10 »
İlk bas yagla bieaz kullan cunku cok camurlanmis gibi geldi. Basincli suyla temizlet sonra eklem yerlerine wd40 sik bolca kendine gelsin eger ses gecmezse usta zaten yapilacak seyi biliyor.

Zarar falan gormez sadece 1 viteste ilk kalkislar yer balatayi 2. Vitese normal atilirsa sikinti olmaz. Arac vites degistirilirken ayak gazdan cekilmezse devir 4000 bandina ciktiginda vitesi gecirip debriyaji birakirsaniz balatayi traslamis olursunuz. Yani soyle diyeyim 3ten 4e cektiginizde mevcut hiziniz 50 1750 rpm civarlarinda olacakken hiz yine 50 ama devir 3000-4000 veya daha ilerisi olursa balatanin ustunden siyirip alirsiniz bir katman.

düşük viteste yüksek devir balatayı bitirir. bir çok aracın kullanma klavuzunda bile yazar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 13, 2014, 22:41:02 »

sağol Ercüment . Motoru temizleticem bu hafta iyice peki bu wd40 yağlayıcı spreyi herhangi bir aksesuarcı da bulabilirmiyim ? . Yoksa İnternetten mi sipariş vereyim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 13, 2014, 22:47:41 »
sağol Ercüment . Motoru temizleticem bu hafta iyice peki bu wd40 yağlayıcı spreyi herhangi bir aksesuarcı da bulabilirmiyim ? . Yoksa İnternetten mi sipariş vereyim ?

Aracında çok büyük bir sorun çıkmamış heralde Cantekin okuduğum kadarıyla. wd-40'ı her yerde bulursun, fiyatı da o kadar çok değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 13, 2014, 22:56:09 »
Aracında çok büyük bir sorun çıkmamış heralde Cantekin okuduğum kadarıyla. wd-40'ı her yerde bulursun Cantekin fiyatı da o kadar çok değil.

V kayışını kontrol ettirdim Aytaç abi . Sonra balatalar tozlanmış ona temizleyici aldık . Sonra vitesten gelen sesinde nereden geldiğini gösterdi adam motoru temizlet dedi. Bende motoru temizletip  yağlayacam ve sorunumuz kalmayacak çok şükür :) Hafta sonu yaptıracağım temizliğini motorun. Sonra o ses gelen parçayı yağlayıp sonucu buradan paylaşıcam aytaç abi .Eski halimize kavuştuktan sonra incitirsem namerdim gri kaplanımı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 13, 2014, 22:57:23 »
V kayışını kontrol ettirdim Aytaç abi . Sonra balatalar tozlanmış ona temizleyici aldık . Sonra vitesten gelen sesinde nereden geldiğini gösterdi adam motoru temizlet dedi. Bende motoru temizletip  yağlayacam ve sorunumuz kalmayacak çok şükür :) Hafta sonu yaptıracağım temizliğini motorun. Sonra o ses gelen parçayı yağlayıp sonucu buradan paylaşıcam aytaç abi .Eski halimize kavuştuktan sonra incitirsem namerdim gri kaplanımı :)

Anlaşılan sana bir ders oldu bu olay. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 13, 2014, 22:59:51 »
Anlaşılan sana bir ders oldu bu olay. :)

Kesinlikle Aytaç abi. vites değişimini 3 ve 3.5 arası yapacam 4 olmayacak asla :) Ani kalkışlara son ve Keyifle binmeye devam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 13, 2014, 23:04:00 »
Ohoo 3-3.5 nedir 2.5ta at ekonominin tadina bak bi :D hadi gecmis olsun kazasiz belasiz kullan :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ocak 13, 2014, 23:07:19 »
Ohoo 3-3.5 nedir 2.5ta at ekonominin tadina bak bi :D hadi gecmis olsun kazasiz belasiz kullan :)

4 ü geçmemek kaydı ile hepsi olur 1-1.5-2-2.5-3-3.5 :))sağol ercüment .cümlemize kazasız belasız kardeşim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 19, 2014, 13:03:40 »
Vites değiştirirken ses yapan parçayı dün güzelce yağladım ve artık hiç bir sorunumuz kalmadı keyifle sürmeye devam ediyorum :) bu parça çok pislenmiş galiba o yüzden ses yapıyordu. Pas sökücü artı yağlayıcı ikisi bir arada daha etkili olur demişti yağlayıcıyı aldığım kişi ama pas namına hiç birşey yoktu sadece kirlenmişti o parça .

Motor biraz kirli ama kusura bakmayın az sonra da onu temizlemeye iniyorum :)