Gönderen Konu: GERİ VİTESTE AYDINLANMA  (Okunma sayısı 11900 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • üşeniyorum, öyleyse yarın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: GERİ VİTESTE AYDINLANMA
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2014, 13:06:31 »
Ben de aynı durumdan şikayetçiyim.

Şöyle bir LED değişim uygulaması yaptım;

Detaylar için konu;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56920.0

Önceden memnuniyet oranım %30 'du. Şimdi ise %60 diyebilirim. Çok iyi olmadı ama farklı uygulamalarım yolda. İnşallah birkaç haftaya kesin çözüm bulacağım.

Bir derdim var, bin dermana değişmem asla, Beşiktaş'k!
[Corolla / Elegant 1.4 D-4D MMT / 2012]

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2014, 13:06:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2014, 14:24:41 »
Benim de aklıma gelen arka tampon üzerinde bulunan kırmızı kedi gözlerin yerine yuvarlak geri vites lambası yapmak arka da olan geri vites lambasını iptal edip kırmızı renge boyamak / kırmızı ampül taksak daha güzel olmaz mı?
kedi gözlerinide güzel kesimli ince yapışkanlardan yapıştırsam daha güzel durur kanaatindeyim 
sizce nasıl olur
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 20, 2014, 14:26:47 »
Benim de aklıma gelen arka tampon üzerinde bulunan kırmızı kedi gözlerin yerine yuvarlak geri vites lambası yapmak arka da olan geri vites lambasını iptal edip kırmızı renge boyamak / kırmızı ampül taksak daha güzel olmaz mı?
kedi gözlerinide güzel kesimli ince yapışkanlardan yapıştırsam daha güzel durur kanaatindeyim 
sizce nasıl olur

Kırmızı geri vites lambası muayenede sıkıntı çıkarır gibi. Ayrıca diğer sürücüler tarafından geriye  taktığınız vites farkedilemeyebilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 20, 2014, 14:33:22 »
Kırmızı geri vites lambası muayenede sıkıntı çıkarır gibi. Ayrıca diğer sürücüler tarafından geriye  taktığınız vites farkedilemeyebilir.
Nasıl farkedilmez ki ışıklar aşağı yönlü değil hafif yukarı yönlü olacak bence muayende de sıkıntı çıkarmaz yapılan müdahale süs için değil tamamen güvenli sürüş için geçerli :)
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 20, 2014, 14:44:31 »
Nasıl farkedilmez ki ışıklar aşağı yönlü değil hafif yukarı yönlü olacak bence muayende de sıkıntı çıkarmaz yapılan müdahale süs için değil tamamen güvenli sürüş için geçerli :)

Bende güvenliği kastetmiştim. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 20, 2014, 14:54:01 »
Denemeden bilemeyeceğimize göre bakalım . :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 20, 2014, 22:02:06 »
Avensis makyajlı kasada geri vites lambası çift.
Ben kamera için yaptıklarını sanıyorum auris'dede çift demek geri görüşe çok etkisi var.
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 09, 2015, 23:21:38 »
Aslında arka sislerin olduğu yerde çift lamba olmalı, Plastik kapağı kırmızı değil normal beyaz olacak. İçerisinde sis lambası için kırmızı ledler yada lambalar , geri vites içinde ledler yada lambalar olacak.  Çok şık olur, bir taşla 2 kuş vurulmuş olur.

Arkadaşlar böyle bir yorumum olmuştu bu konuda, çinli arkadaşlar sağolsunlar yapmışlar ama T27 Avensislere uyarmı bilmiyorum, ama görüntü olarak benziyor gibi 3 fonksiyonlu bir lamba

http://www.aliexpress.com/item/Clear-Lens-39-SMD-Rear-LED-Bumper-Reflector-Lamps-DRL-for-Toyota-Avensis-Alphard-Estima-as/32219304959.html

Bilen bir arkadaşımız evet uygundur derse direk siparişi vereceğim.

3 Fonksiyonlu dedim,
birisi FREN Lambası
ikincisi Normal akşamları çalışan Arka kırmızı lambalar gibi
3.sü GERİ VİTES LAMBASI

Muhteşem bir ürüne benziyor, ne dersiniz ?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 09, 2015, 23:46:08 »
Murat hocam şekli falan benziyor aslında ama tam olarak ölçüp sipariş vermek gerek.
Akşamları hoş duracağını sanmıyorum ama geri görüş kamerası için bayağı etkili olur.
Eğer alırsam sadece beyaz lambaların bağlantısını yaparım  :) Alıp takarsanız fotoğraf isterim  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ocak 09, 2015, 23:49:53 »
Murat hocam şekli falan benziyor aslında ama tam olarak ölçüp sipariş vermek gerek.
Akşamları hoş duracağını sanmıyorum ama geri görüş kamerası için bayağı etkili olur.
Eğer alırsam sadece beyaz lambaların bağlantısını yaparım  :) Alıp takarsanız fotoğraf isterim  :tamam:

Orada model belirtmişler aslında bizim arabanın modelide var, ölçüleride vermişler ama ben bizim arabada o reflektör kısımlarına elimi bile sürmedim :) Orası sadece reflektör o zaman, lamba değil yani... Vidalı falanmı Burak hocam sen ellemişsindir o kısımları, çıkarması kolaymıdır?

Neden akşamları güzel olmaz dedin? Gerçi istemezsen kablosunu bağlamazsın çalışmaz 4 kablolu zaten anlamışındır neyin ne amaçla kulanılacağını siteden. :saygi: Hoşuma gitti, çok fonksiyonlu şeyleri seviyorum

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2015, 00:04:31
Buldum ya, adamlar yazmış zaten OEM numaraları
81910-13022
81920-13022

Bunlar bizim kasaların parça numaraları. Nasipse alayım bari, fazla gaza getirende olmadı, durrrr almaaaa diyen olacakmı bekliyeyim bari :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 10, 2015, 00:09:36 »
Orada model belirtmişler aslında bizim arabanın modelide var, ölçüleride vermişler ama ben bizim arabada o reflektör kısımlarına elimi bile sürmedim :) Orası sadece reflektör o zaman, lamba değil yani... Vidalı falanmı Burak hocam sen ellemişsindir o kısımları, çıkarması kolaymıdır?

Neden akşamları güzel olmaz dedin? Gerçi istemezsen kablosunu bağlamazsın çalışmaz 4 kablolu zaten anlamışındır neyin ne amaçla kulanılacağını siteden. :saygi: Hoşuma gitti, çok fonksiyonlu şeyleri seviyorum
Model yazdığına dikkat etmemiştim hocam. Beğendiyseniz sipariş verin.
Bazı şahinciler tampon altına ek stop lambası falan koyuyorlar, şahsi görüşüm hoş durmuyor. Bu ürünün de aynı şekilde yakışmayacağını düşünüyorum .Orijinal olmadığı çok belli.
Arka tampon boyası döküldüğünde reflektörü çıkarmaya çalıştım ama kırılır diye çok fazla zorlamadım. Muhtemelen tırnak falan vardır bilemiyorum.

Ayrıca orijinaldeki reflektör özelliği kayboluyor. Bir de ışık yanmazken beyaz renk mi duruyor kırmızı mı? Eğer beyazsa gri arabaya yakışmaz. Vazgeçtim  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ocak 10, 2015, 00:11:40 »
Model yazdığına dikkat etmemiştim hocam. Beğendiyseniz sipariş verin.
Bazı şahinciler tampon altına ek stop lambası falan koyuyorlar, şahsi görüşüm hoş durmuyor. Bu ürünün de aynı şekilde yakışmayacağını düşünüyorum .Orijinal olmadığı çok belli.
Arka tampon boyası döküldüğünde reflektörü çıkarmaya çalıştım ama kırılır diye çok fazla zorlamadım. Muhtemelen tırnak falan vardır bilemiyorum.

Ayrıca orijinaldeki reflektör özelliği kayboluyor. Bir de ışık yanmazken beyaz renk mi duruyor kırmızı mı? Eğer beyazsa gri arabaya yakışmaz. Vazgeçtim  :D

Camı beyaz, benimkisi siyah :) Geri vites lambası niyetine kullanacağımdan beyaz olması güzel, sinyal yerine kullanacaksak ta sarı- turuncu folyo kaplarız :)

Yav bu refletörlerin tekini Ebayda Amazonda 20 Eurolara satıyorlar :) Amma kıymetli birşeymiş  :wacko: :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 10, 2015, 00:39:58 »
Murat abi Stop lambası boyası ile boyayabilirsin kırmızı yada siyah renge aydinlatmayida engellemez
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Ocak 10, 2015, 00:43:24 »
Murat abi Stop lambası boyası ile boyayabilirsin kırmızı yada siyah renge aydinlatmayida engellemez

Hangimize dedin Eyüp hocam :) Ben beyaz olsada sorun olmaz diye düşünüyorum yahu, esas amacım geri vites lambasının ışığı arttırıp arkayı ışıl ışıl etmek, nasıl sence Eyüp hocam güzel değil mi? 3 fonksiyonlu
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 10, 2015, 04:19:33 »
Abii durrr almaaa!  :rofl: :rofl: :rofl:

Talat hocama da sor öyle beraber alırsınız diyecektim :rofl: :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ocak 10, 2015, 10:41:01 »
Beraber alınca çok faydası olmuyor ki, bakalım ne çıkacak
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 10, 2015, 10:48:35 »
Camlara film kaplatınca bende de bu durum hasıl oldu.Ben de gece görüş kamerası ile çözüm düşündüm.Zira zaten ekranlı müzik sistemi aklımda vardı.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Ocak 10, 2015, 11:57:14 »
Camlara film kaplatınca bende de bu durum hasıl oldu.Ben de gece görüş kamerası ile çözüm düşündüm.Zira zaten ekranlı müzik sistemi aklımda vardı.

:argh: :argh: Aynen abi, bende film kaplatınca sıkıntı yaşamaya başladım, geri vitese takınca tek güvenilecek şey bu park sensörleri oldu. Onlara da açıkcası pek güvenemiyorum. Kamera olayına gelince güzel birşey ama bana çok teferruatlı geliyor, illaki double dinn tarzı birşey almak lazım, ekran koymayla falan hoş görüneceğini düşünmüyorum. Kamera olayında da bizde bir handikap var, oda TEK olan aydınlatması az olan Geri vites lambamız  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 10, 2015, 18:17:41 »
Hangimize dedin Eyüp hocam :) Ben beyaz olsada sorun olmaz diye düşünüyorum yahu, esas amacım geri vites lambasının ışığı arttırıp arkayı ışıl ışıl etmek, nasıl sence Eyüp hocam güzel değil mi? 3 fonksiyonlu
Sana dedim abi :D  güzel kullanisli bi ürüne benziyor. Tampondaki flasor yuvasina birebir tam olursa  orjinal gibi olur. Ama tampondaki flasor yerine  tam oturmazsa hiç güzel olmaz.
 Sizin araç siyah renk olduğu için beyaz lamba kapagi gündüzleri  tamponda çok siritir o yüzden far boyası ile kırmızıya boyarsan daha iyi olur dedim hem ışık kalitesi düşmez hemde gündüz bakınca orjinal gibi durur.
3 fonksiyonlu olduğu için frenleme yaparken kırmızı olanı frene baglanacak Geri Vitese beyaz  baglanacak  diğer 3.fonksiyonu resimde baktim kırmızı ve beyaz karisik yanıyor aksamlari parklar sürekli açık olacağı için tamponda  sürekli yanan kırmızı beyaz karisimi isik hoş bi görüntü olmaz. onu parklara değilde bence sislere bağlarsan daha iyi olur hem sisli havalarda arkadan gelen rahatça fark eder.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Ocak 10, 2015, 18:41:26 »
Sana dedim abi :D  güzel kullanisli bi ürüne benziyor. Tampondaki flasor yuvasina birebir tam olursa  orjinal gibi olur. Ama tampondaki flasor yerine  tam oturmazsa hiç güzel olmaz.
 Sizin araç siyah renk olduğu için beyaz lamba kapagi gündüzleri  tamponda çok siritir o yüzden far boyası ile kırmızıya boyarsan daha iyi olur dedim hem ışık kalitesi düşmez hemde gündüz bakınca orjinal gibi durur.
3 fonksiyonlu olduğu için frenleme yaparken kırmızı olanı frene baglanacak Geri Vitese beyaz  baglanacak  diğer 3.fonksiyonu resimde baktim kırmızı ve beyaz karisik yanıyor aksamlari parklar sürekli açık olacağı için tamponda  sürekli yanan kırmızı beyaz karisimi isik hoş bi görüntü olmaz. onu parklara değilde bence sislere bağlarsan daha iyi olur hem sisli havalarda arkadan gelen rahatça fark eder.

Yeterli miktarda gaza gelemedim be Eyüp hocam :) Hanımda sen nasıl takacaksın onu dedi apıştım kaldım :) Siyah üzerinde beyaz iyi dururdu... Orjinalmiş hocam araştırdım birebir aynı bizim arkadaki reflektör ile. Orayı kırmızı kullanacak olsam zaten mevcutları söküp içine led yerleştiririm. Ruslar yapmış, benim derdim Beyazlar daha beyaz görünsün ışıl ışıl parlasın  :rofl: Apaçilik ruhumda var :)
THE END