0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Açıkca sı daha iyisini beklerdim.Bir ferrari ve porsche ıle kafa kafaya gidecegini düşünüyorum..5 sn altına şinmen lazım...Benım versonun ferrari ile kafa kafaya kalkış videoları var..Ferrari sahibi intihara kalkıstı.İlaç içmişti.Mİdesini yıkattıkta kurtuldu.
Doğru aslında bu aklıma gelmemişti. Ama zaten ilk defa lpg de iken zorladım arabayı bu kadar. Benim devir maksimum 2000. Gaz pedalımın altında yumurta kasası var
2000 devir yok düşük, dizel araçlarda bile düşük kalır bu devir. 2500-3000 bandında bir üst vitese geçin derim.
Doğrudur. Ama motoru zorlamıyorum o devirlerde vites attığımda. Güç gerektiğinde tabiiki 2000 in üzerine çıkıyorum. Anlık yakıt tüketiminden sürekli takip ediyorum zaten motor zorlanınca belli oluyor hemen.
Hmmm. Peki neden tam yanma olmuyor? Yani düşük devirlerde tam yanma olmuyor mu? Tam olarak da anlayamadım zaten demek istediğini sanırım.
Tamam bu konuda hem fikiriz. Güç gerektiğinde 2000 in üstüne çıkıyorum zaten. Güç gerekmediğinde yani düz yolda ağır ağır giderken yani gaza dokunuyorken bence motor düşük devirde olsa dahi tüm yakıtı yakıyordur diye düşünüyorum. Tabi bu devir de 1200-1300 ün altında düşmemeli ki düştüğünde gaza dokunulsa dahi yanma verimsiz olacaktır bence. Yine kendi fikrimi söylüyorum ki bu olayı anlık yakıt tüketiminden anlamak mümkün. Senin dediğin durumda anlık yakıt tüketimi bariz bir şekilde yükseliyor ve dediğin gibi belki de yakıtın yarısını bile yakamadan egzozdan çıkıyor. Zaten yol bilgisayarı olmasa bile gaza basıldığında arabanın gitmediğini, motorun zorlandığını anlıyorsun. Sesinden bile anlaşılıyor motorun zorlandığı. Bağırıyor motor vites düşür la nabıyosun diye Ama şu da nir gerçek ki 3000 civarı vites değişimi en ideali.
Anlık tüketim yanıltıcıdır, ben bahsettiğim şekilde 5-5.5 litre ortalama tutturabiliyorum. Sizin değerleriniz bundan düşükse doğru yoldasınız derim.
Kesinlikle üstünde. Şu anda 7.9 lt. Denemekte fayda var öyleyse.
Dun otomatik vites corollamizda motor sogukken benzinde 0-100 11 snde gordum. Yalniz benzini su gibi icti
Otomatik vites ile soguk iken yaptıgın bu hareket çok zararlı.ELM327 ilemi ölçtün peki?