0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benzin altın değerindeyken ne yaptın be İlke
Valla abi 2 km yol gittim 1 cizgi yakit gitti. Motor iyi acildi
Aç bakalım aç. Senin araba yatıyor zaten. Baksana 2011 model 20.600km
2006 model abi
Ohoooo hepten yatalak olmuş
Ertan, bilgi seviyene hayran kaldım. Dediklerin çok doğru. 0-100 arasındaki zaman, hem şoföre hem araca hem de dış etkenlere göre çok farklılıklar gösterebilir. Aracın motorunun sağlığının ölçüsü değildir tam olarak 0-100. Özellikle ben çok hızlı vites değiştirdiğim için bu anlarda debriyaja tam bile basmıyorum ve dediğin gibi baskı balatanın canına okuyorumdur Bir de senin araç dizel mi?
Est. Sadece forumda yatıp kalkar hale gelince biraz biraz bir şeyler öğrenmeye başlıyor insan. Benim aracım benzinli ve kendi aracım için şunu söyleyebilirim hız sabitleyicisi ve 6. vites olsaydı tüketim bakımından birçok dizele uzun yolda kafa tutardı. Debriyaja tam olarak basmadan vites değişimlerinde ayırma düzgün olmadığından dişlilerde aşınma meydana gelme durumu olabiliyor. Debriyaja basılıyken gaza çok fazla yüklenmemek, debriyajı sadece gerektiği durumlarda kullanmayı alışkanlık edinmek aracın uzun ömürlülüğü açısından çok önemli.
Vallahi yakıt tüketimine de hayran kaldım. Ben kendimi çok iyi yakıt tasarrufu yapan biri olarak bilirdim Gerçi ortalamanın üstünde olduğumdan eminim çevremde gördüğüm insanlara oranla da sen epey ilerlemişsin bu konuda. Bu konuda senden ders almak isterim cidden. Bir de kaputun altında, zamanla kirlenen ve yakıt tüketimini arttıran bölgeler olduğunu biliyorum. Fakat bunların nereler olduğunu bilmiyorum. Sanırım bende bu bölgeler kirlidir. Gerçi şimdiye kadarki her bakımımı yetkili serviste yaptırdım. Onlar bu yerleri temizliyorlar mı rutin bakımlarda bilmiyorum.
forumda herkesin petrol kuyusu var heralde.. benzin olmuş 5 TL, bir de 0-100 testi yapıyorlar
İletken özelliği olan bir kalem alıp kopuk olan kısmı boyayacaksın, yapılacak olan bu, özellikle yapı marketlerde bulunuyor böyle şeyler.