0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel paylaşım için teşekkürler
duymadığım için soruyorum bu subap problemleri hangi serilerde var acaba? magnezyum alaşımlı en yeni e160larda diye duymuştum ama yanlışmı acaba???tskler
Bu işlemi yani kontrol işlemini serviste yaptırsak maliyeti ne olur?Birde servis malum;abi sübapların değişmesi lazım diyecek hemen kontrol felan hak getire...
Çok sakat konu açtın Ahmet abi ben senelerdir o üst kapağı açsam sorun olur mu diye düşünürken açılmış hali karşımda ciddi anlamda açsak sorun olur mu ?
El melaken varsa çok basit iş. Ama boşlukları ölçmek için sentilin olması gerekiyor.Ahmet sentilin dediğin füller çakısımı
Olayi cok ters anladin Ahmet abi. El yatkinligim iyidir sikinti olmaz ama bir sormak istedim. Aracta lpg yok ama oylesine acmak istiyorum acikcasi acilmisken olcerim muhtemelen.
bu sorunu yaşamıştım geçen sene sıralı sistem değil aracım tek nokta LPG araç sürekli olarak gazda kullanıldığı için subaplar yağlanıyor ve zamanla yakıyor. Subapların daha uzu ömürlü olması için 2 depoda bir 4-5 litre aracı benzinle kullanmak. Subaplar yanıkken aracın egzozunda "Laktır laktır" gibi tuhaf bir ses vermekte . O kadar ustaya götürdük kimi buji kimi buji kablosu kimi de enjektör boğazı vs. suç buldular. Servisin kapısından girince usta arabanın sesinden anladı ve dedi ki bu aracın supaplar yanmış vs. değişimi gerçekleştirildi şimdi sıkıntısız.
Benim araçta da subap sıkıntısı kendini çok belli etmişti. İki hafta önce (23 aralık) Denizli'ye özel servise subapları yaptırmak için gittim. Subaplardan girdik, kayışlar, arka rotlar, devir-daim, sağ ön motor takozu, bujiler, yağ değişimi yapıldı. 2030 tl masraf çıktı. Dört amortisörün de patlak olduğunu öğrendik. Orjinal amortisör fiyatı 800 tl dediler. Yaptırmadım. Motor takozu için de 300 TL fiyat çıkardılar. Burdur'dan 75 TL'ye aldım 20 Tl işcilik ile 95 TL'ye hallettik. Şimdilik tek amortisörler kaldı. Sürüşte, sağa sola çekme, direksiyonda sertleşme ve de sarsıntı gibi sıkıntılar çıkarmaya başladı. Subapları yaptırdıktan sonra çekiş arttı, ses normale döndü. Servisteki arkadaş LPG'li araçlarda 70 bin km de subapların yanmasının normal olduğunu belirtti. Normal midir?