Gönderen Konu: D4D 2011 Auris Chip Tuning  (Okunma sayısı 6794 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yarışmacı Arkadaşlara Başarılar Dilerim :)
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
D4D 2011 Auris Chip Tuning
« : Aralık 30, 2013, 22:14:36 »
Merhaba Arkadaslar;
Aracimin dusuk devirlerdeki hantalligindan sikayetci oldugum icin bugunler ciddi olarak chip tuning olayini yaptirmayi dusunur oldum.Malum turkiyede bu konuda belirli isimler oldugu icin Mega chipsten Mehmet bey ile gorusme yaptim.Kendisi eger aracin chipten sonra yine cok titizlikle ve ozenle zamaninda bakimlari yapilir ise hic bir sorun yasamayacagimi bildirdi.Box olayindan tamamen uzak durmami box yuzunden yanan bir cok arac oldugunu soyledi.Uygulamadan sonra 115 bg 260 tork gibi bir rakami yalalayabilecegini soyledi..Ancak icimdeki korku ve suphelerden dolayi kararimi veremedim.Siz sevgili arkadaslardan bu uygulamayi yaptiran denwyen yada gormw sansi olan arkadaslardan fikir ve onerilerini bekliyorum. Ayrica benim gibi diger arkadaslatimizida aydinlatacaktir diye dusunuyorum.Burdan cikacak sonuca gore son kararimi verecegim..

Yazim hatalarindan dolayi ozur dilerim telden yazdigim icin zor oldu.

Saygilarimla.

Toyota Club Türkiye

D4D 2011 Auris Chip Tuning
« : Aralık 30, 2013, 22:14:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: D4D 2011 Auris Chip Tuning
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2013, 23:01:09 »
Bu güç/tork için neler yapılacakmış detaylı paylaşabilirmisiniz?

Bu bilgileri ögrenmeden başlamamanız bence iyi olur. Bu bilgilere göre yorum yapacak arkadaşlar vardır.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2013, 23:13:47 »
keşke benzinliyede yapsalar bunu hemen yaptırırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2013, 00:52:46 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41781.msg562587#msg562587
 linkteki box ile ilgili çok güzel paylaşımlar var ,ben 100 bin km racechip box kullandım en ufak sorun yaşamadım,motor olumsuz bir durumda hemen korumaya geçiyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2013, 01:19:55 »
Yapilacak tek islem arabanin beynine yazilim atilacak...Box icin pek olumlu yazilar okumadim..genelde motor ariza isigi yakiyormus cok sorunlu bir surec..Chip direkt olarak gerekli yazilim oynamasi ile zahmetsiz yapilani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2013, 08:21:43 »
mehmet gazihan gözün kapalı emanet et vw audi merso opel psa grubu toyota hepsini daha önce yapmışlığı vardır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 31, 2013, 09:14:48 »
chip tuning işleminde aracın ecusu sökülüyor,sızdırmaz silikon kabı sıcak hava ve falçata yardımıyla açılıp, elektronik devreye ulaşılıyor ,yani aracın beyni hırpalanıyor,  chip tuning işlemi yapanlar ,ekmeklerine kan doğradığı için boxlardan nefret ediyorlar ,boxın verdiği güç ile yazılımcıların yaptığı işlem arasında aman aman bir fark yok,box da önemli olan digital olan box ın alınması,piyasada en yaygın olanı racechip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 31, 2013, 10:22:23 »
chip tuning işleminde aracın ecusu sökülüyor,sızdırmaz silikon kabı sıcak hava ve falçata yardımıyla açılıp, elektronik devreye ulaşılıyor ,yani aracın beyni hırpalanıyor,  chip tuning işlemi yapanlar ,ekmeklerine kan doğradığı için boxlardan nefret ediyorlar ,boxın verdiği güç ile yazılımcıların yaptığı işlem arasında aman aman bir fark yok,box da önemli olan digital olan box ın alınması,piyasada en yaygın olanı racechip
Bahsettiğiniz işlem çoğu araç için geçerli değil, tamamen beyin tipine göre değişiyor, çoğu güncel dizel araca soket üzerinden yapılıyor yazılım. Diğer konuya gelince, box cılar, yazılımcılara, yazılımcılar box cılara ,  yıllardır çamur atmaktadır. 2 sininde bana göre artı ve eksileri var, Box her zaman , remape göre eksik güç verir araçlara, yani alınan randıman hep düşük olmaktadır, araç marka modeli önemsemeksizin. Yazılım ise, daha fazla güç, daha iyi bir yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Ama avans rakamları yazılım durumunda daha yüksek olduğu için, yıpranma elbette daha hızlı olacaktır. Benim gözlemim,  km si az olan, modeli yeni olan araçlar, yazılım ile uzun süre sorunsuz devam etmektedir. Zaten yazılımcılarda kendi isimlerine leke sürmemek için, sizin aracınızı belli sınırlar dahilinde bırakırlar. Box ın da çok değişik çeşitli olanlarını gözlemledim, kendi üzerinden ayar yapılanları var, bence en tehlikelisi o , insanda hep kurcalama dürtüsü oluyor.
Benim kişisel tercihim her zaman remapten yanadır.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2013, 11:49:10 »
Guzel yirumlar ve dusunceler icin tesekkur ederim.Yaptigimiz gorusmede mehmet bey toyota grubunda kararli sonuclar alabildiginden bahsetti.Arac bu degisime cok iyi sekilde ayak uydurabiliyormus ancak bahsettiginiz gibi kesme bicme soz konusu degil.soket ile arac beynine baglanip gerekli yazilim degisiklikleri yapiliyormus.Beni endiselendiren zaten d4d motorlar yag eksiltiyorken ( benimkisi 5000 de 1 lt ) araca yapilacak bu yazilim ile belliki yakit sarfiyati bagli olarak yag duketimi artacak..Bu durum buyuk sorunlara yol acabilecegi cekincesi..Kafam cok karisik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 31, 2013, 12:07:39 »
Guzel yirumlar ve dusunceler icin tesekkur ederim.Yaptigimiz gorusmede mehmet bey toyota grubunda kararli sonuclar alabildiginden bahsetti.Arac bu degisime cok iyi sekilde ayak uydurabiliyormus ancak bahsettiginiz gibi kesme bicme soz konusu degil.soket ile arac beynine baglanip gerekli yazilim degisiklikleri yapiliyormus.Beni endiselendiren zaten d4d motorlar yag eksiltiyorken ( benimkisi 5000 de 1 lt ) araca yapilacak bu yazilim ile belliki yakit sarfiyati bagli olarak yag duketimi artacak..Bu durum buyuk sorunlara yol acabilecegi cekincesi..Kafam cok karisik..
aracınız yağ yakıyorsa bu işe hiç bulaşmayın bence ,yazılımcı maliyeti 0 olan bir şeyi  600-700 tl ye size satmaya çalışacağı için motora bişey olmaz diyip sizi telkin edebilir ama siz uyanık olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2013, 12:14:27 »

Toyotada OBD soketinden remap yapılamaz imkansızdır.

Bu yüzden yapacak kişinin işlemi detaylı anlatmasını istemiştim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2013, 14:19:56 »
mehmet gazihan dr ecu falan bu işte liderdir zaten. yerini merak edenler tem yanyol ataşehirde önünde duran araçlardan anlarsınız kalitesini ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 31, 2013, 14:56:52 »
megachips in kalitesi, yaptığı işler belli, dizel konusunda Türkiye nin en iyilerindendir. uzun vadede dahil sıkıntısız bi ayar yapacaktır kendisi tabi siz sınırları zorlamak isterseniz onu da yapar ama işte o zaman sıkıntı olur ama öyle bi niyetiniz yok anladığım kadarıyla ben olsam tereddütsüz yaptırrım.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 31, 2013, 15:57:24 »
bugun 2.0 d4d avensis varmış facede paylaşmış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 31, 2013, 16:29:51 »
ankaradaki magachips şubesi sahibi koray abi ile baya samimiyiz. özellikle benim arabamı chiplemek istiyor. astralara çok yaptığını kalkıştaki hantallığını ve yakıt tüketiminde ciddi derecede düşme olacağını söyledi. geçenlerde dörtnalda ogün abiyle bir muhabbetimiz oldu türkiyeye arabaların herşeyini kısıp gönderiyorlarmış rahat 10-15 hp chip yardımıyla artırılabileceğini söyledi sorunsuz kullanırsın dedi.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 31, 2013, 16:30:41 »
bende çok meraklıyım bu chip tuning olayına. daha önce banada mehmet gazihanı tavsiye etmişlerdi.
toyotasına yaptıranlarla birebir görüşmeden yaptırmam düşüncesindeydim...
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2014, 22:43:53 »
kısıp gönderme durumu türkiye için geçerli değil. otomobil üreticileri araçların nasıl ne şekilde hangi sıcaklıkta iklimde vs çalışacağını bilmedikleri için emniyet katsayısı bırakırlar.üstüne birde emisyon değerleri binince haliyle baya bir bg ve tork kaybı oluyor :) chip yaptırdıktan sonra aracın bakımları çok önemli. adam akıllı bakımı yapıldıktan sonra chipten aracınız zarar görmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 01, 2014, 23:01:49 »
klasik bir soru sorayım o halde:
chip tuning garantiyi bozar mı..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 01, 2014, 23:15:49 »
Merhaba Arkadaslar;
Aracimin dusuk devirlerdeki hantalligindan sikayetci oldugum icin bugunler ciddi olarak chip tuning olayini yaptirmayi dusunur oldum.Malum turkiyede bu konuda belirli isimler oldugu icin Mega chipsten Mehmet bey ile gorusme yaptim.Kendisi eger aracin chipten sonra yine cok titizlikle ve ozenle zamaninda bakimlari yapilir ise hic bir sorun yasamayacagimi bildirdi.Box olayindan tamamen uzak durmami box yuzunden yanan bir cok arac oldugunu soyledi.Uygulamadan sonra 115 bg 260 tork gibi bir rakami yalalayabilecegini soyledi..Ancak icimdeki korku ve suphelerden dolayi kararimi veremedim.Siz sevgili arkadaslardan bu uygulamayi yaptiran denwyen yada gormw sansi olan arkadaslardan fikir ve onerilerini bekliyorum. Ayrica benim gibi diger arkadaslatimizida aydinlatacaktir diye dusunuyorum.Burdan cikacak sonuca gore son kararimi verecegim..

Yazim hatalarindan dolayi ozur dilerim telden yazdigim icin zor oldu.

Saygilarimla.

Merhaba, öncelikle gittiginiz ya da konuştuğunuz adres doğru bi adres Gazihan ustadlar arasindadir.
Fakat boxin arabayi yakmasi nasi oluyormus pek anlamadim anlamda veremedim.
Degerlere gelince makul degerler 1ND'den rahat çıkıyor bu bahsettiginiz deger.
Bu islemleri nasi yapacaklar  beynine (ecu) mudahale ederek mi yoksa sadece obd'den baglantiylami?
Fiyat konusunda da fikir almak isteriz.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 01, 2014, 23:20:51
Toyotada OBD soketinden remap yapılamaz imkansızdır.

Bu yüzden yapacak kişinin işlemi detaylı anlatmasını istemiştim.

+1 Evet bende bu sebepten sordum. Sonradan okudum affola.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 01, 2014, 23:36:50 »
klasik bir soru sorayım o halde:
chip tuning garantiyi bozar mı..?
servistekilerin anlama olasılığı yazılımsal olarak yok :) ama siyah duman atttığı için anlayabilirler. yağ değişimden falan anlamazlar :)