0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
chip tuning işleminde aracın ecusu sökülüyor,sızdırmaz silikon kabı sıcak hava ve falçata yardımıyla açılıp, elektronik devreye ulaşılıyor ,yani aracın beyni hırpalanıyor, chip tuning işlemi yapanlar ,ekmeklerine kan doğradığı için boxlardan nefret ediyorlar ,boxın verdiği güç ile yazılımcıların yaptığı işlem arasında aman aman bir fark yok,box da önemli olan digital olan box ın alınması,piyasada en yaygın olanı racechip
Guzel yirumlar ve dusunceler icin tesekkur ederim.Yaptigimiz gorusmede mehmet bey toyota grubunda kararli sonuclar alabildiginden bahsetti.Arac bu degisime cok iyi sekilde ayak uydurabiliyormus ancak bahsettiginiz gibi kesme bicme soz konusu degil.soket ile arac beynine baglanip gerekli yazilim degisiklikleri yapiliyormus.Beni endiselendiren zaten d4d motorlar yag eksiltiyorken ( benimkisi 5000 de 1 lt ) araca yapilacak bu yazilim ile belliki yakit sarfiyati bagli olarak yag duketimi artacak..Bu durum buyuk sorunlara yol acabilecegi cekincesi..Kafam cok karisik..
Merhaba Arkadaslar;Aracimin dusuk devirlerdeki hantalligindan sikayetci oldugum icin bugunler ciddi olarak chip tuning olayini yaptirmayi dusunur oldum.Malum turkiyede bu konuda belirli isimler oldugu icin Mega chipsten Mehmet bey ile gorusme yaptim.Kendisi eger aracin chipten sonra yine cok titizlikle ve ozenle zamaninda bakimlari yapilir ise hic bir sorun yasamayacagimi bildirdi.Box olayindan tamamen uzak durmami box yuzunden yanan bir cok arac oldugunu soyledi.Uygulamadan sonra 115 bg 260 tork gibi bir rakami yalalayabilecegini soyledi..Ancak icimdeki korku ve suphelerden dolayi kararimi veremedim.Siz sevgili arkadaslardan bu uygulamayi yaptiran denwyen yada gormw sansi olan arkadaslardan fikir ve onerilerini bekliyorum. Ayrica benim gibi diger arkadaslatimizida aydinlatacaktir diye dusunuyorum.Burdan cikacak sonuca gore son kararimi verecegim..Yazim hatalarindan dolayi ozur dilerim telden yazdigim icin zor oldu.Saygilarimla.
Toyotada OBD soketinden remap yapılamaz imkansızdır.Bu yüzden yapacak kişinin işlemi detaylı anlatmasını istemiştim.
klasik bir soru sorayım o halde:chip tuning garantiyi bozar mı..?