0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Son 1 aydır Ankara kelimenin tam anlamı ile buzdolabı ben de genel olarak şehir içi kısa mesafe kullanıyorum hararet çubuğu daha ortaya gelmeden daha gideceğim yere varıyorum .Bazen annem ve kardeşimin evi çok yakın 1-2 km re inanın hararet çubuğu bile oynamıyor stop ediyorum sonuç ta böyle gerçi geçen haftalarda daha dikkatli kullanıyordum 10,8 felan gösteriyordu bu aralar hava daha sert gidiyor birde akşamları rölantide çalıştırınca heralde yakıt ayyuka ulaştı
Yukarıda bir yanlış anlaşılma oldu sanırım düzeltmek istiyorum benim aracım şehir içi 7,9 yakmıyor arkadaşlar keşke yaksa .Aracı aldığımda havalar 14-15 derece hatta 20 dereceleri görüyordu ve aldığım kşi muhtemelen sayaçları sıfırlamadığından araç 7,9 gösteriyordu bende son benzin aldığımda sayaçları sıfırladım dedim ne yakıyor bu merek biraz çok gibi gelmeye başladı şu an benzin alalı 52-53 km felan oldu ( full şehir için , kısa mesafe , havalar -7-9 seyrediyor ) şu an gösterge 13,7 gösteriyor .Tabi şu da var araca genelde hafta sonları biniyoruz sert soğuklarda 2 güne bir akşamları 5 dakika çalıştırıyorum o zamanda değerler baya yükseliyor sanırım herkezde durum aynı geçen kış 2005 Corolla sol hb vardı oda aynı şekilde 11-12 litre civarı yakıyordu .Ben çok binmediğim için bana dokunmuyor ama sürekli kullanan için lpg şart yada satıp dizel alacaksın
birde bazı arkadaşlar bu kısta 8 ltre yakıyormus ş.içi
dizel al kurtul kardeşim sabahları evden çıkarken hava sıcaklığı 0 derece son 1 haftadır, yakıt tüketimim istnabula gidip geliyorum her gğün 50 git 50 gel 100km ortalamam 4.3 litre dizel yaris MMT ile yazın bu değer 3.9 a kadar düşebiliyor sakin kullanımda