Gönderen Konu: Bu Nasıl Yakıt Tüketimi Arkadaş  (Okunma sayısı 3348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Bu Nasıl Yakıt Tüketimi Arkadaş
« : Aralık 25, 2013, 15:50:29 »
2006 Terra Sedan Benzinli Arkadaşlar aracı alalı 1-2 ay oldu full toyon bakımlı 83 binde bir araç ağır bakımları 27,09.2013 tarihinde Toyota da yapılmış faturası var her bir şeyi değişmiş. Âmâ havalar soğuk ondan mı bilmiyorum geçen benzin aldım teypteki sayaçları sıfırladım yakıt tüketimi için 52-53 km oldu şu an yakıt tüketimi 13,7 litre gösteriyor. Bu aralar Ankara malum -7 -9 civarında gidiyor 2 güne bir falan rölanti 5 dakika  falan çalıştırıyorum aracı genelde kullanımımda kısa mesafe olduğundan sanırım bu litreleri görüyorum .Çün ki aracı aldığımda 7,9 litre felan gösteriyordu .Hava sensörü kirli falan da ondan dolayı mı yakıt yüksek tüketiyor birde kelebek boğazından işkilleniyorum ama aracın çekişinde rölantisinde bir anormallik yok açıkçası kurcalamak ve kurcalatmak ta istemiyorum .Sizde durumlar nasıl
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Bu Nasıl Yakıt Tüketimi Arkadaş
« : Aralık 25, 2013, 15:50:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu Nasıl Yakıt Tüketimi Arkadaş
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2013, 16:05:15 »
ben gaza basmıyorum tabiri caizse 10,5 lt nin altına düşemedim.
bendede aynı model var otomatik sizinki düz vitesmi?
az yakar diye toyota aldık sonumuz lpg olacak bu gidişle.
2006 corolla 1.6 terra otomatik (benzinli :( )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2013, 16:16:26 »
Soğuklardan kaynaklı, malesef çözüm yok

Normalde 10 TL ile 40km görürken şuan 10tl ile 27km gidiyorum :) tabi birde 30krş zamın güzelliği var.(lpgde)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2013, 16:50:04 »
biraz fazla gibi. rolantide 5 dk beklemek fazla o da arttır. 1-2 dk durun sonra hareket edin bence. benim araçla bu kışı benzinli kullanma düşüncesi ile fulleyip kullanmaya başladım. 200 km ye yakın oldu ortalama 8 lt de.

birde keçiören de oturuyorsunuz sanırım yokuşta kullanıyorsanız o da baya arttırıyor.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2013, 17:23:49 »
Son 1 aydır Ankara kelimenin tam anlamı ile buzdolabı ben de genel olarak şehir içi kısa mesafe kullanıyorum hararet çubuğu daha ortaya gelmeden daha gideceğim yere varıyorum .Bazen annem ve kardeşimin evi çok yakın 1-2 km re  inanın hararet çubuğu bile oynamıyor stop ediyorum sonuç ta böyle gerçi geçen haftalarda daha dikkatli kullanıyordum 10,8 felan gösteriyordu bu aralar hava daha sert gidiyor birde akşamları rölantide çalıştırınca heralde yakıt ayyuka ulaştı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2013, 18:00:43 »
Son 1 aydır Ankara kelimenin tam anlamı ile buzdolabı ben de genel olarak şehir içi kısa mesafe kullanıyorum hararet çubuğu daha ortaya gelmeden daha gideceğim yere varıyorum .Bazen annem ve kardeşimin evi çok yakın 1-2 km re  inanın hararet çubuğu bile oynamıyor stop ediyorum sonuç ta böyle gerçi geçen haftalarda daha dikkatli kullanıyordum 10,8 felan gösteriyordu bu aralar hava daha sert gidiyor birde akşamları rölantide çalıştırınca heralde yakıt ayyuka ulaştı

Son zamanlarda aynı dertten ben de muzdaribim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2013, 18:03:13 »
Bazen sinirleniyorum ya diyorum sen git 28-29 bin liraya araba yakıta bak arbaya binemiyoruz .Gidip o paraya dizel az yakan bir arab alsam konforu olmaz ama en azından binerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2013, 18:28:34 »
s.ici 7,9 yakiyorsa bu  sogukta sukret.benim verso 10-12 arasi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2013, 18:56:05 »
Bende 2006 terrra ile 12 lt altına düşemedim daha gaz kelbeğim temizlendi maf sensörüm temizlendi bujilerim iyi ama hava filitrem yan sanayi ondan şüphe ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2013, 20:41:59 »
Arkadaşlar aynı araç bende de var 2006 terra otomatik var bende benzinde kullanırken hiç hatırlamıyorum yazın ş.i 9 un altına inmedi kışın 11 lt görüyor o yüzden bende lpg taktırdım inanın çok memnunun verdiğiniz paranın hemen hemen 2 katı yol alacaksınız... 85 tl ile ş.i 350-370 arası gidiyordum yazın kışın bu 320 km,ye düştü. tabi artık o depo 85 tl,ye değil artık 105 tl,ye doluyor... Anlayacağınız arkadaşlar lpg yine çok karlı hatta şubatta tekrar düşmesi bekleniyor gazın. Şiddetle tavsiye ederim aynı aracın dizelinden de az yakar o zaman.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2013, 21:08:04 »
2007 hb araç bende de vardı gecen yıl 12-13lt yakıyordu.Eger coluk çocuk yoksa yani kalörifer ısıtma derdi yoksa rolantıde çalıştırmayın ısınana kadar gıdecegınız yere varırsınız.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2013, 21:16:35 »
birde bazı arkadaşlar bu kısta 8 ltre yakıyormus ş.içi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 26, 2013, 08:26:29 »
servisin koyduğu yağ 10 40
toyotanın istediği 5 30
şu kış günlerinde çok yakmamızın nedeni bu olabilirmi acaba?
2006 corolla 1.6 terra otomatik (benzinli :( )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 26, 2013, 09:00:26 »
Yukarıda bir yanlış anlaşılma oldu sanırım düzeltmek istiyorum benim aracım şehir içi 7,9 yakmıyor arkadaşlar keşke yaksa .Aracı aldığımda havalar 14-15 derece hatta 20 dereceleri görüyordu ve aldığım kşi muhtemelen sayaçları sıfırlamadığından araç 7,9 gösteriyordu bende son benzin aldığımda sayaçları sıfırladım dedim ne yakıyor bu merek biraz çok gibi gelmeye başladı şu an benzin alalı 52-53 km felan oldu ( full şehir için , kısa mesafe , havalar -7-9 seyrediyor )  şu an gösterge 13,7 gösteriyor .Tabi şu da var araca genelde hafta sonları biniyoruz sert soğuklarda 2 güne bir akşamları 5 dakika çalıştırıyorum o zamanda değerler  baya yükseliyor sanırım herkezde durum aynı geçen kış 2005 Corolla sol hb vardı oda aynı şekilde 11-12 litre civarı yakıyordu .Ben çok binmediğim için bana dokunmuyor ama sürekli kullanan için lpg şart yada satıp dizel alacaksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 26, 2013, 09:18:24 »
2004 corolla sedan / otomatik
100km / 7,8

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 26, 2013, 10:55:32 »
En son ne  zaman ekrandaki göstergeleri sıfırladınız trip tuşan basılı tutun her bir sayç için ondan sonra değerleri paylaşın bakalım ne yazacak .Gene aynı gösterirse bilin ki adaptasyonu bozuktur

Mesaj Birleştirildi: Aralık 26, 2013, 10:55:59
Araba ne yapsın benzin ne yapsın  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 26, 2013, 11:15:30 »
Yukarıda bir yanlış anlaşılma oldu sanırım düzeltmek istiyorum benim aracım şehir içi 7,9 yakmıyor arkadaşlar keşke yaksa .Aracı aldığımda havalar 14-15 derece hatta 20 dereceleri görüyordu ve aldığım kşi muhtemelen sayaçları sıfırlamadığından araç 7,9 gösteriyordu bende son benzin aldığımda sayaçları sıfırladım dedim ne yakıyor bu merek biraz çok gibi gelmeye başladı şu an benzin alalı 52-53 km felan oldu ( full şehir için , kısa mesafe , havalar -7-9 seyrediyor )  şu an gösterge 13,7 gösteriyor .Tabi şu da var araca genelde hafta sonları biniyoruz sert soğuklarda 2 güne bir akşamları 5 dakika çalıştırıyorum o zamanda değerler  baya yükseliyor sanırım herkezde durum aynı geçen kış 2005 Corolla sol hb vardı oda aynı şekilde 11-12 litre civarı yakıyordu .Ben çok binmediğim için bana dokunmuyor ama sürekli kullanan için lpg şart yada satıp dizel alacaksın

arkadaşlar yalan söylemiyorum, ankarayı bilenler için evim hüseyin gazi meydanında iş yerim dışkapı da gataya yakın yani.
mesafe 10,5 km gibi günlük ortalama 21 km gidiyorum. yarısını konya-samsun yolunda geçiyor. ama aracı çok sakin kullanıyorum. hiç zorlamıyorum. genelde de vites değişim tavsiyelerine uyuyorum. sabahları gelirken biraz yokuş aşağı olduğu için 7,9 a düştü.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 26, 2013, 11:17:49

Tuncay abi antep sıcak değil mi. sen niye o kadar kış deyip dertleniyorsun  :)
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 26, 2013, 11:22:46 »
Dur kalk yapmadan nerdeyse dümdüz bir yolda hafifte rampa aşağı iniyorsunuz trafik olmazsa vites bile değiştirmezsiniz ama gene de kış şartları için çok iyi değer. Yada bizim arabalar çok fazla yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 26, 2013, 11:30:13 »

dizel al kurtul kardeşim :D  sabahları evden çıkarken hava sıcaklığı 0 derece son 1 haftadır,  yakıt tüketimim istnabula gidip geliyorum her gğün 50 git 50 gel 100km   ortalamam  4.3 litre dizel yaris MMT ile :D   yazın bu değer 3.9 a kadar düşebiliyor sakin kullanımda :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 26, 2013, 12:06:33 »
dizel al kurtul kardeşim :D  sabahları evden çıkarken hava sıcaklığı 0 derece son 1 haftadır,  yakıt tüketimim istnabula gidip geliyorum her gğün 50 git 50 gel 100km   ortalamam  4.3 litre dizel yaris MMT ile :D   yazın bu değer 3.9 a kadar düşebiliyor sakin kullanımda :D
abi millet kriz geçircek anlatma böyle şeyler :D
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..