0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaş birdahakine dizel alacam bende şaka gibi 80 liraya 500 km diyor 50 liraya 100 km gidersem iyi diyorum
Bazen sinirleniyorum ya diyorum sen git 28-29 bin liraya araba yakıta bak arbaya binemiyoruz .Gidip o paraya dizel az yakan bir arab alsam konforu olmaz ama en azından binerim
uzun yol değeri o abi ama şehir içinde de sakin kullanımda 7 lt yi geçmez diye düşünüyorum. bizim corollanın şehir içi değeri 5.5-6 falandır kışın ama ankara gibi şehir içi değil orası
şehir içi 5.4 litreyi hiç geçemedim daha en yoğun trafikte istanbulda karşıya geçerken haliçte kaldım 3 saat trafikte kaldım arabada 4 yetişkin + kızım vardı ama yinede 5.4 litreden yukarı çıkmadı
Ertan geçenlerde sanayide ki ustamı aradım dedim bu araç böyle yakıyor nasıl ölçtün dedi dedim ekranda böyle yazıyor ya ona güvenme .Yol trafik durumuna göre yakıtın değişir ama o araba kış şartı bile olsa 10 litreyi geçirmez dedi yazın bizim brader aydın didim e tatile gitti Ankara da depoyu fullemiş AYDının girişinde 534 km de benzinliğe durdum tam yarım depo benzin vardı arabada diyor .Ama arabanın göstergesi 7 litre gösteriyormuştu kardeşim diyor ki 90-120 arası gittim hiç basmadım diyor yarım depoda benzin var bu yakıt ölçen şey yanlış çalışıyor fazla gösteriyor diyo .En güzeli depoyu fulleyeceksin yarın depo kullancan tekrar fulleyecen o zaman net sonuç çıkar sanırım
Depoda kalan yakıt litre cinsinden gösterilseydi bu hesapları yapmak zorunda belki kalmazdık. Neden böyle birşey yapmıyorlar teknik açıklaması var mı merak ediyorum.
bunu bende merak ediyorum. Depolar genellikle kübik ya da dikdörtgen prizma olamadığı için sıvının depodaki yüksekliği litre hesaplanmasında yeterli olmaz. muhtemelen klasik sistem olan şamandıra sistemi sadece sıvının yüksekliği ile depo ölçümü yapılmakta.olması gereken ise bence şamandıra sistemi ile ölçüm yapılırken program aracılığı ile deponun şekline göre analiz yapıp doğru ölçümü vermesi gerektiğini düşünüyorum. Emin olmamakla birlikte yorum yapıyorum. net bilgisi olan açıklarsa ayrıca bilgilenir memnun olurum.
Yukarıda bir yanlış anlaşılma oldu sanırım düzeltmek istiyorum benim aracım şehir içi 7,9 yakmıyor arkadaşlar keşke yaksa .Aracı aldığımda havalar 14-15 derece hatta 20 dereceleri görüyordu ve aldığım kşi muhtemelen sayaçları sıfırlamadığından araç 7,9 gösteriyordu bende son benzin aldığımda sayaçları sıfırladım dedim ne yakıyor bu merek biraz çok gibi gelmeye başladı şu an benzin alalı 52-53 km felan oldu ( full şehir için , kısa mesafe , havalar -7-9 seyrediyor ) şu an gösterge 13,7 gösteriyor .Tabi şu da var araca genelde hafta sonları biniyoruz sert soğuklarda 2 güne bir akşamları 5 dakika çalıştırıyorum o zamanda değerler baya yükseliyor sanırım herkezde durum aynı geçen kış 2005 Corolla sol hb vardı oda aynı şekilde 11-12 litre civarı yakıyordu .Ben çok binmediğim için bana dokunmuyor ama sürekli kullanan için lpg şart yada satıp dizel alacaksın