Gönderen Konu: Bu Nasıl Yakıt Tüketimi Arkadaş  (Okunma sayısı 3399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu Nasıl Yakıt Tüketimi Arkadaş
« Yanıtla #20 : Aralık 26, 2013, 12:20:18 »
Fatih pazartesi 80 liralık mazot aldım :D  5 gün de 500km yapıyorum ve yetiyor  :D  aldığım anda istasyondan çıkmadan sıfırladım sayacı bugün perşembe işyerine geldiğimde kontrol etmiştim 4.3lt oratalamam şuan :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 26, 2013, 12:20:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 26, 2013, 13:23:20 »
abi ben yazın 5.5 litreye kadar düştüm ama şimdi 7.5-8 in altına düşmüyor soğuktandır yazı bekleyeceğiz mecburen
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 26, 2013, 14:36:59 »
Arkadaş birdahakine dizel alacam bende şaka gibi 80 liraya 500  km diyor 50 liraya 100 km gidersem iyi diyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 26, 2013, 14:49:35 »
Arkadaş birdahakine dizel alacam bende şaka gibi 80 liraya 500  km diyor 50 liraya 100 km gidersem iyi diyorum
uzun yol değeri o abi ama şehir içinde de sakin kullanımda 7 lt yi geçmez diye düşünüyorum. bizim corollanın şehir içi değeri 5.5-6 falandır kışın ama ankara gibi şehir içi değil orası :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 26, 2013, 15:05:49 »
Kış etkili olmalı yakıtta.Bende düşük devirde kullanmaya özen gösteriyorum kışın.Uzun yolda 5. vites düşük hız :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 26, 2013, 15:26:26 »
Bazen sinirleniyorum ya diyorum sen git 28-29 bin liraya araba yakıta bak arbaya binemiyoruz .Gidip o paraya dizel az yakan bir arab alsam konforu olmaz ama en azından binerim
merak etme soğukta dizelde çok yakar. radyatörün önüne yarı büyüklüğünde vinileks monte et faydasını görürsün.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 26, 2013, 16:08:50 »
uzun yol değeri o abi ama şehir içinde de sakin kullanımda 7 lt yi geçmez diye düşünüyorum. bizim corollanın şehir içi değeri 5.5-6 falandır kışın ama ankara gibi şehir içi değil orası :)

şehir içi 5.4 litreyi hiç geçemedim daha ;) :D   en yoğun trafikte  istanbulda karşıya geçerken haliçte kaldım 3 saat trafikte kaldım  arabada 4 yetişkin + kızım vardı  ama yinede 5.4 litreden yukarı çıkmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 26, 2013, 16:51:50 »
300 km yapmisim ortalamam 4.3 mus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 26, 2013, 16:58:52 »
şehir içi 5.4 litreyi hiç geçemedim daha ;) :D   en yoğun trafikte  istanbulda karşıya geçerken haliçte kaldım 3 saat trafikte kaldım  arabada 4 yetişkin + kızım vardı  ama yinede 5.4 litreden yukarı çıkmadı

3 saat haliçte kalınca arabanın tüketiminden ziyade birde senin tüketimin var kardeşim kendini tüketir adam 3 saatte... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 26, 2013, 17:07:27 »
o yüzden  işim  olmadıkça  avrupaya geçmem   :D

o gun araçtaki  herkezin  sinirleri epey yıprandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 26, 2013, 17:15:29 »
Benim rekorum 120 liralık benzin (4.84 lira litre fiyatı) düz hesap 25 litre benzin ile 450 km yol yaptım. Ortalama hızım 75 km civarıydı, 100 km tüketimi 5.5 litre vicarı oldu. Araç 2005 corolla manuel. Sanırım daha aşağısı uzun mesafede zor. Sabitleyici ve 6. vites olsa 4-4.5 civarına düşebilirdi belki.  :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 27, 2013, 09:20:56 »
Ertan geçenlerde sanayide ki ustamı aradım dedim bu araç böyle yakıyor nasıl ölçtün dedi dedim ekranda böyle yazıyor ya ona güvenme .Yol trafik durumuna göre yakıtın değişir ama o araba kış şartı bile olsa 10 litreyi geçirmez dedi yazın bizim brader aydın didim e tatile gitti Ankara da depoyu fullemiş AYDının girişinde 534 km de benzinliğe durdum tam yarım depo benzin vardı arabada diyor  .Ama arabanın göstergesi 7 litre gösteriyormuştu kardeşim diyor ki 90-120 arası gittim hiç basmadım diyor  yarım depoda benzin var bu yakıt ölçen şey yanlış çalışıyor fazla gösteriyor diyo .En güzeli depoyu fulleyeceksin yarın depo kullancan tekrar fulleyecen o zaman net sonuç çıkar sanırım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 27, 2013, 09:52:34 »
Ertan geçenlerde sanayide ki ustamı aradım dedim bu araç böyle yakıyor nasıl ölçtün dedi dedim ekranda böyle yazıyor ya ona güvenme .Yol trafik durumuna göre yakıtın değişir ama o araba kış şartı bile olsa 10 litreyi geçirmez dedi yazın bizim brader aydın didim e tatile gitti Ankara da depoyu fullemiş AYDının girişinde 534 km de benzinliğe durdum tam yarım depo benzin vardı arabada diyor  .Ama arabanın göstergesi 7 litre gösteriyormuştu kardeşim diyor ki 90-120 arası gittim hiç basmadım diyor  yarım depoda benzin var bu yakıt ölçen şey yanlış çalışıyor fazla gösteriyor diyo .En güzeli depoyu fulleyeceksin yarın depo kullancan tekrar fulleyecen o zaman net sonuç çıkar sanırım

Depoda kalan yakıt litre cinsinden gösterilseydi bu hesapları yapmak zorunda belki kalmazdık. Neden böyle birşey yapmıyorlar teknik açıklaması var mı merak ediyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 27, 2013, 10:29:39 »
Ben Ankara şehir içinde 8,7 ile geziyorum.Yazın bu değer 7,9-8,3 arası değişiyor.Uzun yolda 6,1 (110-120 hızları arası)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 27, 2013, 10:30:50 »
Depoda kalan yakıt litre cinsinden gösterilseydi bu hesapları yapmak zorunda belki kalmazdık. Neden böyle birşey yapmıyorlar teknik açıklaması var mı merak ediyorum.

bunu bende merak ediyorum. Depolar genellikle kübik ya da dikdörtgen prizma olamadığı için sıvının depodaki yüksekliği litre hesaplanmasında yeterli olmaz. muhtemelen klasik sistem olan şamandıra sistemi sadece sıvının yüksekliği ile depo ölçümü yapılmakta.

olması gereken ise bence şamandıra sistemi ile ölçüm yapılırken program aracılığı ile deponun şekline göre analiz yapıp doğru ölçümü vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Emin olmamakla birlikte yorum yapıyorum. net bilgisi olan açıklarsa ayrıca bilgilenir memnun olurum.

2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 27, 2013, 10:36:38 »
bunu bende merak ediyorum. Depolar genellikle kübik ya da dikdörtgen prizma olamadığı için sıvının depodaki yüksekliği litre hesaplanmasında yeterli olmaz. muhtemelen klasik sistem olan şamandıra sistemi sadece sıvının yüksekliği ile depo ölçümü yapılmakta.

olması gereken ise bence şamandıra sistemi ile ölçüm yapılırken program aracılığı ile deponun şekline göre analiz yapıp doğru ölçümü vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Emin olmamakla birlikte yorum yapıyorum. net bilgisi olan açıklarsa ayrıca bilgilenir memnun olurum.

Dedikleriniz mantıklı. Ancak yine de depo şekli ne olursa olsun bir şekilde içindeki sıvının hacmi bulunup litreye çevrilebilir gibi geliyor bana. Eskiden olsa belki derdim ama bu devirde böyle işler zor olmasa gerek.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 04, 2014, 18:14:31 »
Yukarıda bir yanlış anlaşılma oldu sanırım düzeltmek istiyorum benim aracım şehir içi 7,9 yakmıyor arkadaşlar keşke yaksa .Aracı aldığımda havalar 14-15 derece hatta 20 dereceleri görüyordu ve aldığım kşi muhtemelen sayaçları sıfırlamadığından araç 7,9 gösteriyordu bende son benzin aldığımda sayaçları sıfırladım dedim ne yakıyor bu merek biraz çok gibi gelmeye başladı şu an benzin alalı 52-53 km felan oldu ( full şehir için , kısa mesafe , havalar -7-9 seyrediyor )  şu an gösterge 13,7 gösteriyor .Tabi şu da var araca genelde hafta sonları biniyoruz sert soğuklarda 2 güne bir akşamları 5 dakika çalıştırıyorum o zamanda değerler  baya yükseliyor sanırım herkezde durum aynı geçen kış 2005 Corolla sol hb vardı oda aynı şekilde 11-12 litre civarı yakıyordu .Ben çok binmediğim için bana dokunmuyor ama sürekli kullanan için lpg şart yada satıp dizel alacaksın
Valla arkadaşlar benzin lambam yanarken 40 tl lik benzin aldım sayacı sıfırladım 50-55 km gibi mesafeden sonra lambam gene yanıyor
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.