0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim dizelde 120 km=2800 devir çeviriyo.normal değil pek.
yüksek deviri seven motorları var işte, hiç japon marifetleri nedir diye araştırmadınız mı? bknz, honda, toyota, kawasaki
Murat bey her ne olursa olsun kurallar dışındaki uygulamalara, örneklendirmelere dikkati çekmek zorundayım. yoksa burada eminim bir çok arkadaşımız çeşitli şekillerde trafik kurallarını isteyerek ya da istemeyerek çiğnemiştir. Ama bu benim yorumum yinede farazilikten öteye gidemez. Yani kimseyi yargılam, eleştirmek gibi bir amacım yok ve olmasıda mümkün değil. Bilirsiniz ki (bunu tüm arkadaşlara hitaben söylüyorum) kurallar bir bütün demetidir. Yani nasıl ki otobanda ya da double tabir edilen yolda zorunlu haller dışında ters yönde araç kullanmak tehlikeli ve trafik kuralları gereğide yasaktır, keza kırmızı ışıkta geçmekte öyle. Aynı şey diğer tüm trafik kuralları için de aynı oranda geçerlidir. Bizim yaşadıklarımız farklı olabilir ancak kuralları işaret etmek umumi bir ortamda bence en önemli görev ve sorumluluklarımızdandır. Sonuçta Türkiye Karayollarının hiç bir mevkiinde 120Km/s.+%10'un üzerinde hıza izin verilmemektedir ve bu trafik kuralları gereğidir. Size hak veriyorum o hızların özenilecek bir tarafının olmadığı konusunda ama her kes bizim gibi düşünmeyebilir ve bunuda dikkate almalıyız.