Gönderen Konu: d4d Yakıt problemi.  (Okunma sayısı 3947 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
d4d Yakıt problemi.
« : Aralık 24, 2013, 01:28:48 »
2008 model corolla 1.4 d4d manuel aracım var. 9 ay önce falan aldım. aldıktan sonra serviste bütün bakımlarını yaptırdım ve düzenli olarak yaptırıyorum.  1 aydır aşırı yakmasına rağmen yinede memnunum. ama neden fazla yakmaya başladı merak ediyorum. 1 ay öncesine kadar. 50 tl mazot ile şehir içi 250 km yol yapan aracım, 1 aydır 50 tl mazot ile 160 km zor yapıyor. kime sorduysam hangi servise gittiysem cevap alamadım.  Nedenini birse burda araştırayım dedim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum .

Toyota Club Türkiye

d4d Yakıt problemi.
« : Aralık 24, 2013, 01:28:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: d4d Yakıt problemi.
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2013, 02:35:41 »
havanın aşırı soğuması yakıtın artmasına neden olur. İstanbuldasınız heralde, önceki duruma göre şehir içinde 20 kuruş yakıyormuş bence normalinden az yakıyormuş. şimdiki durumu anormal değil sanki. dediğim gibi hava şartları etkili, kullanım güzergahınızdaki trafiğin durumu falan değişmiştir belki..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2013, 09:06:43 »
havanın aşırı soğuması yakıtın artmasına neden olur. İstanbuldasınız heralde, önceki duruma göre şehir içinde 20 kuruş yakıyormuş bence normalinden az yakıyormuş. şimdiki durumu anormal değil sanki. dediğim gibi hava şartları etkili, kullanım güzergahınızdaki trafiğin durumu falan değişmiştir belki..

+1
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2013, 09:20:54 »
Bu havalarda 50 tl ile 160 km yapmak bence normal .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2013, 10:13:42 »
Ben 100 lira ile 380-390 km yol yapıyordum şimdi 300 e kadar düştü. Havalardandır
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2013, 18:23:57 »
İstanbul pendikte oturuyorum. önceden sabit 5.3 yakarken şimdi 7.0lara kadar çıkıyor.
Havalardan bu kadar yakıt artacağını hiç düşünmemiştim. doğrudur o zaman. mazotu opetten euro diesel alıyorum devamlı hiç başka yerden almadım şimdiye kadar. ama değiştirmek istiyorum. nerden alabilirim aynı motora sahip olanlar nerden mazot alıyor acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2013, 20:25:29 »
Abi ben kurtkoyluyum sen neredensin :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2013, 23:43:51 »
Bende Çınardere'deyim kardeşim. gayet yakınız  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2013, 06:29:53 »
Sehir ici 8.2 ile rekor bende galiba. :D (2009dizel corolla)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2013, 09:19:52 »
Hem kar-kış geldi, hem de istanbul'da trafik fena arkadaşlar.. 5 km yolu sabah-akşam,  ortalama  30-40 Dk'da  gidersek, tabii ki benim
2009 Auris D4D  6-6,5 Lt altına düşmez :):)
Ortalamam hep bu istanbul  içi :):)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2013, 09:41:17 »
Kışı atlatmamız lazım. Başka çaremiz yok. Kış aylarında mümkün mertebe araçları az kullanalım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2013, 11:10:49 »
8,8 Lt, hava burada gündüz +5 gece -5  ortalama günlük 3-5 km gidiyorum ve ortalama hızım 21 km.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 25, 2013, 14:39:18 »
İstanbul pendikte oturuyorum. önceden sabit 5.3 yakarken şimdi 7.0lara kadar çıkıyor.
Havalardan bu kadar yakıt artacağını hiç düşünmemiştim. doğrudur o zaman. mazotu opetten euro diesel alıyorum devamlı hiç başka yerden almadım şimdiye kadar. ama değiştirmek istiyorum. nerden alabilirim aynı motora sahip olanlar nerden mazot alıyor acaba?
Değiştirmeyin derim opete alıştırmışsınız aracınızı. Ben sürekli shellden alıyorum shell fazla yakıyor yarın lt daha artar yakıtınız
Kışı atlatmamız lazım. Başka çaremiz yok. Kış aylarında mümkün mertebe araçları az kullanalım.
Mecburen kullanıyoruz. Ben her hafta kırıkkaleye gidip geliyorum mesela
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2013, 18:03:43 »
Değiştirmeyin derim opete alıştırmışsınız aracınızı. Ben sürekli shellden alıyorum shell fazla yakıyor yarın lt daha artar yakıtınızMecburen kullanıyoruz.

Seçkin ben shell den memnunum açıkçası artış falan söz konusu değil . Diğer yandan performans ve motor sesi bakımından diğer mazotlara göre bariz üstünlüğü var . Birde kullandıklarımız at, eşek olsa anlarımda bu alışma meselesi ne . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 29, 2013, 18:40:36 »
Seçkin ben shell den memnunum açıkçası artış falan söz konusu değil . Diğer yandan performans ve motor sesi bakımından diğer mazotlara göre bariz üstünlüğü var . Birde kullandıklarımız at, eşek olsa anlarımda bu alışma meselesi ne . :)
performans ve motor sesi konusunda haklısın shell her türlü üstün ama biraz fazla yaktırıyor.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Aralık 29, 2013, 19:06:59 »
performans ve motor sesi konusunda haklısın shell her türlü üstün ama biraz fazla yaktırıyor.

Seçkin fazla yakma konusunda herkes farklı şeyler söylüyor . Açıkçası ben shellden memnunum fazla yaktığı doğru ama o kadar abartılacak seviyede değil . Üstelik motoru daha temiz tuttuğu doğru ise uzun vadede daha ekonomik olur . Ben açıkçası memnunum tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 29, 2013, 19:18:04 »
Seçkin fazla yakma konusunda herkes farklı şeyler söylüyor . Açıkçası ben shellden memnunum fazla yaktığı doğru ama o kadar abartılacak seviyede değil . Üstelik motoru daha temiz tuttuğu doğru ise uzun vadede daha ekonomik olur . Ben açıkçası memnunum tavsiye ederim .
bend e bugüne kadar shellden aldım ama pocelle geçince poya geçeceğim
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Aralık 29, 2013, 19:23:46 »
bend e bugüne kadar shellden aldım ama pocelle geçince poya geçeceğim

Seçkin telefonun s3 , note2 veya lg g2 ise sakın geçme . Pocell güzel ama benim bildiğim sıkıntı çıkardığı teller bunlar daha varmıdır bilmiyorum . Ben geçtim benim tel note 2 net hızında sıkıntı oldu s3 te denedik aynı lg g2 de de aynıymış hattı s3 mini iphone 4 ve galaxy ace kattık mı hız çok iyi ama dediğim gibi sıkıntı çıkardığı tellerde var ve benim bildiklerim s3 , note2 , lg g2 . Ben hattımı başkasına verdim ve yeni bir turkcell hat aldım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 29, 2013, 22:50:16 »
Seçkin telefonun s3 , note2 veya lg g2 ise sakın geçme . Pocell güzel ama benim bildiğim sıkıntı çıkardığı teller bunlar daha varmıdır bilmiyorum . Ben geçtim benim tel note 2 net hızında sıkıntı oldu s3 te denedik aynı lg g2 de de aynıymış hattı s3 mini iphone 4 ve galaxy ace kattık mı hız çok iyi ama dediğim gibi sıkıntı çıkardığı tellerde var ve benim bildiklerim s3 , note2 , lg g2 . Ben hattımı başkasına verdim ve yeni bir turkcell hat aldım .
telefonum iphone 5. avea altyapısını kullandığı için sıkıntı olcağını pek sanmıyorum bence o hattın kendisiyle ilgili olabilir
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Aralık 29, 2013, 22:56:02 »
telefonum iphone 5. avea altyapısını kullandığı için sıkıntı olcağını pek sanmıyorum bence o hattın kendisiyle ilgili olabilir

Seçkin telefonuma avea hatta kattım aynı . Bence tahhüt vermeden önce bir hafta dene . Bazı telefonlarda avea ve avea alt yapısını kullanan operatörler sıkıntı çıkarıyor . Sıkıntının nedeni ise muhtemelen aveanın kullandığı sim kartlar . Yalnız bu sıkıntı belli başlı tellerde var eğer imkan varsa telefonda önce avea veya avea alt yapısını kullanan bir hattı dene  . Sorun tel 3g de tek veya 2 çubuk çektiğinde hız 0.10 mbps yi geçmiyor eğer denersen avea nın az çektiği yerde speedtest ile 5-10 defa test yap .