0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ertanın hatası yarı çaptaBir arabanın tam turu 9 metre civarı ise yarı çap 5 metre demek direksiyonun tam çevrilmesidir.Bu dedigimiz virajları yarı çapı 30 metreden az olamaz.Tabii bir hatada hız 50 Km yarı çap 5 metre?Elma ile avokadoyu toplamış Ertan.
Siz açısal hız ile karıştırıyorsunuz sanırım, aynı aracın içinde giderken başka bir çizgisel hıza sahip olamaz hiçbir şey. sizin bashettiğiniz 30 derecelik virajda durup duramayacağı (maksimum hız) 2= kx g x r x sin30 şeklinde hesaplanıyor. Maksimum hız 100 den büyükse sorun olmaz, küçük ise zaten o araç virajda tutunamayacaktır. Sürücülerin durması ise sürücünün oturma alanı ile koltuk arasındaki sürtünme katsayısı ve sürücünün kilosuna bağlı bir durumdur.
))) yine mi lpg. Her yerde karşımıza çıkıyor.))
Tatile giderken alırım genelde.... Aslında almaya da pek gerek yok, zira arabalarımız genelde kaskolu, klozlara göre değişir ama sanırım benim kaskoda yılda 2 kere çekici çağırma hakkımız var. Böyle olunca taşıma ihtiyacı duymuyorum. Son zamanlarda bazı araba markaları (Aklıma gelmediği için örnek veremiyorum) zaten stepneyi kaldırıp yerine çakmaklıktan enerjisini alan pompa ve lastik zırhı dediğimiz spreyden veriyorlar.... Ben de öyle yaptım, çok da tedbirsiz değilim yani....
Ya baksanıza her şeyin suçlusu bu gaz.))))).Kalorifer ısıtmaz lpg,araba savurur lpg.Daha ne diyeyim.)))
Dağın başında dağılmış bir lastik ve tamir spreyi ile kalan arkadaşlarım olduğu için bu konuda o şekilde bakamıyorum ne yazıkki. Bagajda lastik olsa maks 15 dk da yola devam edebilecekken diğer türlü hem o kadar rezillik yaşayıp hemde minimum 1-2 saat vakit kayıbına değmez diye düşünüyorum. Hani derler ya hamala semeri yük olmaz diye. Bu lastik olayıda öyle olmalı bence.
Stepne niye var o zaman yapmasınlar abi ya.
İnşallah en kısa zamanda sahip olursunuz.Gelin bu sefer dizel alın.Bir iyilik yapın kendinize.Ama sizin bir bildiğiniz vardır.Burada söylemezsiniz.