0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tesekkurler Ahmet abi. Bizim stepne full solda Simdi ortaya koysam esya koyamam abi napim ben
Solda olması önemli değilki, hareket edip dengeyi bozmaması yeterli. Sabitlersen sorun kalmaz.
Altı üstü 20 kilo bu kadar etkiler mi diyorsunuz ? Bende sabitlerim öyleyse en kısa zamanda da nasıl yaparım, hiçbir fikrim yok.
Bunun fiziksel açıklaması 20 kg kadar olmuyor ama (lastiğim kütlesi* aracın hızının2)/ dönülen yerin yarıçapı olarak merkezkaç kuvvetini hesaplayınca kaba bir örnek verirsek 10 kilo lastik*502/ 5 metre desek bile 5000 kg etki yapar. Durum net olmuştur sanırım.
Ahmet iyi tespit benimkide simit tüp olduğundan arkada boşta, ben en çok kasislerde çıkarttığı sesten rahatsızlık duyuyordum.en kısa zamanda sabitlemek lazım.arabanın altındaki yeni lastikler değilde bağajdaki stepne VSC.nin devreye girmesine sebep oluyor diyebilirmiyiz?
Bagaj içerisindeki madde ile araç hızı aynı olamaz ki ama. Emin misiniz formülün böyle uygulandığına. Örneğin 100 km/s hızla 30 derecelik viraja giren arabanın merkezcil kuvveti, bagajındaki stepnenin merkezcil kuvveti ile aynı olamaz gibi. Eğer öyle olsaydı sürücülerin araç içerisinde sabit durması neredeyse imkansız olurdu dediğiniz formüle göre.
Bagaj içerisindeki madde ile araç hızı aynı olamaz ki ama. Emin misiniz formülün böyle uygulandığına. Örneğin 100 km/s hızla 30 derecelik viraja giren arabanın merkez kaç kuvveti, bagajındaki stepnenin merkez kaç kuvveti ile aynı olamaz gibi. Eğer öyle olsaydı sürücülerin araç içerisinde sabit durması neredeyse imkansız olurdu dediğiniz formüle göre. Edit: Merkezcil yazmışım, merkez kaç olarak değiştirdim.
Ben stepneyi evde tutuyorum... Ev sağlamda...