Gönderen Konu: Bu ürünü nasıl uygulayacağım yardım.  (Okunma sayısı 3225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Bu ürünü nasıl uygulayacağım yardım.
« : Aralık 23, 2013, 15:27:23 »
Bugün sanayiden bu ürünü aldım ama nasıl uygulayacağımı bilmiyorum yardım edin lütfen :) belco marka bi cilaymış anlamıyorum bu işlerden ama nasıl yaparım bunu ben ?

Toyota Club Türkiye

Bu ürünü nasıl uygulayacağım yardım.
« : Aralık 23, 2013, 15:27:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu ürünü nasıl uygulayacağım yardım.
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2013, 15:31:59 »
Aşağıdaki linki bir inceleyin. Bu konu ile ilgili forumda epey bir kaynak var.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=36466.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2013, 15:42:30 »
Aşağıdaki linki bir inceleyin. Bu konu ile ilgili forumda epey bir kaynak var.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=36466.0

Ben sadece cila uygulayacağım. istediğim sadece ufak bilgiler. Örneğin cilayı motor kaputunun üstüne parça parça sürüp daha sonra pamukla komple motor kaputuna dağıtıp 20 dk kadar bekleyip. Temiz bir pamukla bir daha mı sileceğim. ? bilen biri yapan yada nasıl yaptığını burdan yazarsa çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2013, 15:48:08 »
Ben sadece cila uygulayacağım. istediğim sadece ufak bilgiler. Örneğin cilayı motor kaputunun üstüne parça parça sürüp daha sonra pamukla komple motor kaputuna dağıtıp 20 dk kadar bekleyip. Temiz bir pamukla bir daha mı sileceğim. ? bilen biri yapan yada nasıl yaptığını burdan yazarsa çok sevinirim.

Aldığınız ürün sadece cila değil mi? aşındırıcı ürün olmadığından emin olun. Aracı iyi yıkadıktan ve kuruladıktan sonra parça parça uygulayın.( 20 dak. çok fazla cila iyice kurur yayamazsınız.)  Örneğin önce kaportaya fazla bastırmadan hafif dokunuşlarla iyice yayın. Puslu hale geldikten sonra (3-4 dakika gibi) temiz bir bezle parlatın. Aracınız koyu renkse gözlemleme çok daha net olur. Cilayı yaymak için kaliteli bir ped kullanmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2013, 15:54:54 »
Aytaç abi yeterince açıklayıcı yazmış zaten. Örneğin: ben kaputa yaparken dalga şeklinde dökerdim cilayı, bol dökme yoksa boşuna gider cila :) . Sonra pamuk ile yay abanmadan. Aytaç abinin dediği gibi ortalama 5 dakika bekleyip, temiz bir pamuk ile yuvarlak işlemlerle tüm cilayı kaportadan alıyordum.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2013, 16:08:00 »
Aldığınız ürün sadece cila değil mi? aşındırıcı ürün olmadığından emin olun. Aracı iyi yıkadıktan ve kuruladıktan sonra parça parça uygulayın.( 20 dak. çok fazla cila iyice kurur yayamazsınız.)  Örneğin önce kaportaya fazla bastırmadan hafif dokunuşlarla iyice yayın. Puslu hale geldikten sonra (3-4 dakika gibi) temiz bir bezle parlatın. Aracınız koyu renkse gözlemleme çok daha net olur. Cilayı yaymak için kaliteli bir ped kullanmanızı tavsiye ederim.

Ürünün fotoğrafını paylaştım abi . Alırken adama cila istediğimi söyledim aracın rengini sordu gümüş gri dedim bunu verdi . üstüne dök komple yay biraz bekle sonra sil iyice dedi. ama plastik aksamlara parça birleşim terlerine kaçmasın dedi leke kalır felan . güneşli veya güneşsiz ortam farkedermi dedim farketmez dedi. cumartesi günü yapacağım allahın izniyle abi.

Aytaç abi yeterince açıklayıcı yazmış zaten. Örneğin: ben kaputa yaparken dalga şeklinde dökerdim cilayı, bol dökme yoksa boşuna gider cila :) . Sonra pamuk ile yay abanmadan. Aytaç abinin dediği gibi ortalama 5 dakika bekleyip, temiz bir pamuk ile yuvarlak işlemlerle tüm cilayı kaportadan alıyordum.

aynı şekilde yapacağım abi solasın :) ilk deneme olacak boyaya zarar vermem demi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2013, 16:13:11 »
Ürünün fotoğrafını paylaştım abi . Alırken adama cila istediğimi söyledim aracın rengini sordu gümüş gri dedim bunu verdi . üstüne dök komple yay biraz bekle sonra sil iyice dedi. ama plastik aksamlara parça birleşim terlerine kaçmasın dedi leke kalır felan . güneşli veya güneşsiz ortam farkedermi dedim farketmez dedi. cumartesi günü yapacağım allahın izniyle abi.

aynı şekilde yapacağım abi solasın :) ilk deneme olacak boyaya zarar vermem demi ?

Yabancı dilde bulgarca veya rusça yazılmış ama sanırım sadece cila. Çünkü ÇBS'nin pastaları da var. Pasta uygulaması daha farklıdır. Makine ile daha iyi sonuç verir. Çizik gidericidir boyayı inceltir. Sadece cila ise boyaya herhangi bir zarar vermez. GÜneş altında yapmamanı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2013, 16:43:58 »
Yabancı dilde bulgarca veya rusça yazılmış ama sanırım sadece cila. Çünkü ÇBS'nin pastaları da var. Pasta uygulaması daha farklıdır. Makine ile daha iyi sonuç verir. Çizik gidericidir boyayı inceltir. Sadece cila ise boyaya herhangi bir zarar vermez. GÜneş altında yapmamanı öneririm.

Çok teşekkür ederim Aytaç abi . cumartesi günü garaja çekip parça parça uygalayacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2013, 16:55:25 »
Biraz üzeceğim ama keşke bunun yerine wax alsaydın :( Bunun ömrü 2 3 yıkama anca olur.25 liraya wax var.Bir uygulaman şartlara bağlı olarak 1 ay.FAzla etken olmazsa 2 ay götürüyor.Ayrıca 56 gr ürün 5 6 uygulama çıkartıyor rahatça komple olarak.Çok ince sürersen çok da gidebilir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 23, 2013, 23:07:27 »
Cantekin Bey, eğer imkanınız varsa iade edin. Aracınızın kaporta boya durumunu gösteren bir iki detaylı ve yakın çekim foto eklerseniz ürün önerilerinde bulunurum.

Eğer bunu kullanacağım diyorsanız, bir wax uygulama süngeri temin edin. Aracı öncelikle çok iyi yıkayın ve ipa ile güzelce temizleyin.  Ardından cilayı süngere azar azar dökerek çok çok ince bir tabaka halinde araca sürün. Hava sıcaklığına bağlı olarak 3-10dk. içerisinde kuruyacak ve puslu bir görünüm alacaktır. Kuruduktan sonra bol tüylü bir microfiber bezi 4e katlayıp kalınlaştırın ve aşırı baskı uygulamadan parlatın.

Uygulama için ideal ortam tozsuz, rüzgarsız tercihen kapalı alandır. 15-25 C sıcaklık uygundur. Hava soğuk olsa bile direk güneş altında uygulamayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 24, 2013, 00:32:11 »
Rusça bilen arkadaş ürün resmini tercüme etti silikonlu sıvı cila imiş bilginize.
temiz pamukla az,az yayıp 4-5 dakika sonra alın kaporta üzerinden.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 24, 2013, 14:26:58 »
Biraz üzeceğim ama keşke bunun yerine wax alsaydın :( Bunun ömrü 2 3 yıkama anca olur.25 liraya wax var.Bir uygulaman şartlara bağlı olarak 1 ay.FAzla etken olmazsa 2 ay götürüyor.Ayrıca 56 gr ürün 5 6 uygulama çıkartıyor rahatça komple olarak.Çok ince sürersen çok da gidebilir :D

Bir arkadaşa hediye ederim artık pahalı bi ürün değil zaten :) bu zamana kadar hiç cila almadım yapmadım o yüzden ürünün kaliteli kalitesiz olmasından anlamadım. sercan abi merquis önermişti ama onu da sipariş edemedim bi.

Cantekin Bey, eğer imkanınız varsa iade edin. Aracınızın kaporta boya durumunu gösteren bir iki detaylı ve yakın çekim foto eklerseniz ürün önerilerinde bulunurum.

Eğer bunu kullanacağım diyorsanız, bir wax uygulama süngeri temin edin. Aracı öncelikle çok iyi yıkayın ve ipa ile güzelce temizleyin.  Ardından cilayı süngere azar azar dökerek çok çok ince bir tabaka halinde araca sürün. Hava sıcaklığına bağlı olarak 3-10dk. içerisinde kuruyacak ve puslu bir görünüm alacaktır. Kuruduktan sonra bol tüylü bir microfiber bezi 4e katlayıp kalınlaştırın ve aşırı baskı uygulamadan parlatın.

Uygulama için ideal ortam tozsuz, rüzgarsız tercihen kapalı alandır. 15-25 C sıcaklık uygundur. Hava soğuk olsa bile direk güneş altında uygulamayın.

Atilla abi hemen ekliyorum fotoğrafları.

bilgisayarımda bunlar var abi . kılcal çizikler var ufak tefek bazı yerlerde fotoğrafta belli değil ama . boyaya kadar inen çizik yok ama abi.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2013, 14:28:06
Rusça bilen arkadaş ürün resmini tercüme etti silikonlu sıvı cila imiş bilginize.
temiz pamukla az,az yayıp 4-5 dakika sonra alın kaporta üzerinden.

sağol ümit abi. peki boyaya zararı var mı bu ürünün ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 24, 2013, 18:42:01 »
Ben silikonlu ürünlerin boyaya zararı yok diye biliyorum eski aracıma 2-3 ayda bir kullanırdım gayette güzel oluyordu ışıl ışıl parlardı.Şimdi yeni araca boya koruma yaptırdım kullanmadım henüz.Kullandığım sürede hiç bir mahsurunu görmedim
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 24, 2013, 18:49:57 »
Efsane ürün ÇBS :D
Arabayı yıka, kurula güzelce, süngere dök cilayı, ovel şekilde uygula, biraz bekle, silmeye başla yavaşça ovel ovel ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 24, 2013, 19:05:12 »
Ben silikonlu ürünlerin boyaya zararı yok diye biliyorum eski aracıma 2-3 ayda bir kullanırdım gayette güzel oluyordu ışıl ışıl parlardı.Şimdi yeni araca boya koruma yaptırdım kullanmadım henüz.Kullandığım sürede hiç bir mahsurunu görmedim
İstanbul'dan selamlar

Anladım abi teşekkür ederim:) Osmaniye'den selamlar

Efsane ürün ÇBS :D
Arabayı yıka, kurula güzelce, süngere dök cilayı, ovel şekilde uygula, biraz bekle, silmeye başla yavaşça ovel ovel ;)

Sercan abi senin dediğin ürünü alacaktım burada bulamadım. :( Annem de kartla çok alışveriş yapıyorum diye online alışverişe kapatınca kaldık ÇBS ye :)) iyi kötü yapayım gitsin Cumartesi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 24, 2013, 19:30:28 »
can ınternete giriyorsun karate kid filminı bulup indiriyon.Gerekli tüm açıklamalar orda detaylı anlatılmıs.Gözümsün...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2013, 19:34:22 »
can ınternete giriyorsun karate kid filminı bulup indiriyon.Gerekli tüm açıklamalar orda detaylı anlatılmıs.Gözümsün...

Abi sakıncalı o :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 24, 2013, 19:39:02 »
Abi sakıncalı o :)))
başka birseymı yazdım diye 5  sefer ookudum..Karate kid la..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2013, 19:43:58 »
başka birseymı yazdım diye 5  sefer ookudum..Karate kid la..
Cantekin anlamadı abi :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 25, 2013, 00:05:26 »

Atilla abi hemen ekliyorum fotoğrafları.

bilgisayarımda bunlar var abi . kılcal çizikler var ufak tefek bazı yerlerde fotoğrafta belli değil ama . boyaya kadar inen çizik yok ama abi.

Fotolardan çok net anlaşılmıyor ama söylediklerinden hareketle bir iki şey yazmaya çalışayım.

Öncelikle iyi bir uygulama yapmak istiyorsan, wax öncesi bazı ön işlemlerin yapılması gerekiyor. Polisaj makinan olmadığını, elle basit bir uygulama yapacağını öngörerek şöyle bir işlem sırası uygulayabilirsin.

*Önce aracı güzelce yıkamak.
*Ardından kil ile temizlemek.
*Tekrar yıkama ve İpa ile temizlik.
*Son olarak da wax ile korumaya almak.

Bunlar basitleştirilmiş bir boya koruma uygulaması adımları. Aslında daha detaylı işlemler var. Eğer konuyla yarı amatör hobi düzeyinde ilgileneyim dersen detailingturkey.net adresinde birçok uygulama örneklerimiz var. Bir ara kurcalarsan fikir verir. Çok güzel sonuçlar alırsın. Bir gözatıver, konu sararsa daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin. Ben de yardımcı olurum.

Ama eğer yok ben bunlarla uğraşamam, kısa yoldan basit bir iki şey yapayım dersen yukarıdaki sıralama yeterli olur.

Kil ve ipayı detailing malzemeleri satam yerlerden temin edebilirsin,  markası falan önemli değil. Wax olarak da fk1000p yi tercih edebilirsin.