0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aşağıdaki linki bir inceleyin. Bu konu ile ilgili forumda epey bir kaynak var.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=36466.0
Ben sadece cila uygulayacağım. istediğim sadece ufak bilgiler. Örneğin cilayı motor kaputunun üstüne parça parça sürüp daha sonra pamukla komple motor kaputuna dağıtıp 20 dk kadar bekleyip. Temiz bir pamukla bir daha mı sileceğim. ? bilen biri yapan yada nasıl yaptığını burdan yazarsa çok sevinirim.
Aldığınız ürün sadece cila değil mi? aşındırıcı ürün olmadığından emin olun. Aracı iyi yıkadıktan ve kuruladıktan sonra parça parça uygulayın.( 20 dak. çok fazla cila iyice kurur yayamazsınız.) Örneğin önce kaportaya fazla bastırmadan hafif dokunuşlarla iyice yayın. Puslu hale geldikten sonra (3-4 dakika gibi) temiz bir bezle parlatın. Aracınız koyu renkse gözlemleme çok daha net olur. Cilayı yaymak için kaliteli bir ped kullanmanızı tavsiye ederim.
Aytaç abi yeterince açıklayıcı yazmış zaten. Örneğin: ben kaputa yaparken dalga şeklinde dökerdim cilayı, bol dökme yoksa boşuna gider cila . Sonra pamuk ile yay abanmadan. Aytaç abinin dediği gibi ortalama 5 dakika bekleyip, temiz bir pamuk ile yuvarlak işlemlerle tüm cilayı kaportadan alıyordum.
Ürünün fotoğrafını paylaştım abi . Alırken adama cila istediğimi söyledim aracın rengini sordu gümüş gri dedim bunu verdi . üstüne dök komple yay biraz bekle sonra sil iyice dedi. ama plastik aksamlara parça birleşim terlerine kaçmasın dedi leke kalır felan . güneşli veya güneşsiz ortam farkedermi dedim farketmez dedi. cumartesi günü yapacağım allahın izniyle abi. aynı şekilde yapacağım abi solasın ilk deneme olacak boyaya zarar vermem demi ?
Yabancı dilde bulgarca veya rusça yazılmış ama sanırım sadece cila. Çünkü ÇBS'nin pastaları da var. Pasta uygulaması daha farklıdır. Makine ile daha iyi sonuç verir. Çizik gidericidir boyayı inceltir. Sadece cila ise boyaya herhangi bir zarar vermez. GÜneş altında yapmamanı öneririm.
Biraz üzeceğim ama keşke bunun yerine wax alsaydın Bunun ömrü 2 3 yıkama anca olur.25 liraya wax var.Bir uygulaman şartlara bağlı olarak 1 ay.FAzla etken olmazsa 2 ay götürüyor.Ayrıca 56 gr ürün 5 6 uygulama çıkartıyor rahatça komple olarak.Çok ince sürersen çok da gidebilir
Cantekin Bey, eğer imkanınız varsa iade edin. Aracınızın kaporta boya durumunu gösteren bir iki detaylı ve yakın çekim foto eklerseniz ürün önerilerinde bulunurum.Eğer bunu kullanacağım diyorsanız, bir wax uygulama süngeri temin edin. Aracı öncelikle çok iyi yıkayın ve ipa ile güzelce temizleyin. Ardından cilayı süngere azar azar dökerek çok çok ince bir tabaka halinde araca sürün. Hava sıcaklığına bağlı olarak 3-10dk. içerisinde kuruyacak ve puslu bir görünüm alacaktır. Kuruduktan sonra bol tüylü bir microfiber bezi 4e katlayıp kalınlaştırın ve aşırı baskı uygulamadan parlatın.Uygulama için ideal ortam tozsuz, rüzgarsız tercihen kapalı alandır. 15-25 C sıcaklık uygundur. Hava soğuk olsa bile direk güneş altında uygulamayın.
Rusça bilen arkadaş ürün resmini tercüme etti silikonlu sıvı cila imiş bilginize.temiz pamukla az,az yayıp 4-5 dakika sonra alın kaporta üzerinden.
Ben silikonlu ürünlerin boyaya zararı yok diye biliyorum eski aracıma 2-3 ayda bir kullanırdım gayette güzel oluyordu ışıl ışıl parlardı.Şimdi yeni araca boya koruma yaptırdım kullanmadım henüz.Kullandığım sürede hiç bir mahsurunu görmedimİstanbul'dan selamlar
Efsane ürün ÇBS Arabayı yıka, kurula güzelce, süngere dök cilayı, ovel şekilde uygula, biraz bekle, silmeye başla yavaşça ovel ovel
can ınternete giriyorsun karate kid filminı bulup indiriyon.Gerekli tüm açıklamalar orda detaylı anlatılmıs.Gözümsün...
Abi sakıncalı o ))
başka birseymı yazdım diye 5 sefer ookudum..Karate kid la..
Atilla abi hemen ekliyorum fotoğrafları. bilgisayarımda bunlar var abi . kılcal çizikler var ufak tefek bazı yerlerde fotoğrafta belli değil ama . boyaya kadar inen çizik yok ama abi.