Gönderen Konu: Avensis Far Problemi olanlar buraya  (Okunma sayısı 9753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Avensis Far Problemi olanlar buraya
« : Aralık 13, 2013, 15:59:45 »
Arkadaşlar avensisi olupda (mercekli xenon olanlar) kesin çözüm şu şekilde;

Aracınızı alıp yetkili servise götürüyorsunuz (Araç ister garantide olsun ister olmasın) geceleri önümü göremiyorum farlar aydınlatma yapmıyor diyorsunuz. Onlarda far setini komple garantiye sokarak değiştiriyorlar. Bilgilerinize sunarım.

Toyota Club Türkiye

Avensis Far Problemi olanlar buraya
« : Aralık 13, 2013, 15:59:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Far Problemi olanlar buraya
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2013, 18:24:01 »
9 yılı geçtiyse kabul etmiyorlar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2013, 18:26:45 »
Bu mercek problemi hangi modeller için geçerli?  Ve bu problem nasıl birşey? Avensis ve far problemi mesajları nı okudukça acaba bendekide bozuk mu diye düşünüyorum ama ben gece hiç sıkıntı çekmedim tuhaf bir durum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çorlu
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 155000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2013, 19:31:40 »
2004 model avensis için gecerlimi söyledikleriniz? Gece sürüş lerimde  sorun yasiyorum ... 9 yasinda aracim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2013, 19:32:55 »
Hocam ben 9 yılı felan bilmiyorum benim aracım haziran 2005 trafiğe çıkışlı garantiyi neye göre belirliyorlar bilmiyorum. Benim farları garanti kapsamında değerlendirip değiştirdiler bu garanti kapsamı kaç yıl geçerli sormadım. Yetkili servisi arayıp sormanızda fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2013, 19:36:54 »
Hocam ben 9 yılı felan bilmiyorum benim aracım haziran 2005 trafiğe çıkışlı garantiyi neye göre belirliyorlar bilmiyorum. Benim farları garanti kapsamında değerlendirip değiştirdiler bu garanti kapsamı kaç yıl geçerli sormadım. Yetkili servisi arayıp sormanızda fayda var.

Hocam benim forumdan okuduğum kadarı ile bir kaç yerde geçti herhalde bu far konusu ama her konu açılışında bende acaba diyorum. :)

Bildiğim kadarı ile belli bir model yılındakilerde bu sorun varmış. Bunuda yetkili servise gittiğinizde aracınızın kayıtlarında KAMPANYA adı altında görüyorsunuz. Kaç yılllık olursa olsun bu bildirim sizin aracınızda işlem yapılmadığı müddetçe duruyormuş. ve KAMPANYA dahilinde iseniz hizmet alabiliyorsunuz. Ama hala daha benim kafamda da net değil böyle konular tekrar tekrar açıldıkça :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2013, 19:42:00 »
ikinci el çiziksiz depo marka farlarım boşa çıkmıştır. isteyene uygun fiyattan vericem :)

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2013, 19:43:29 »
ikinci el çiziksiz depo marka farlarım boşa çıkmıştır. isteyene uygun fiyattan vericem :)

Kerem Hocam, senin arabanın sağ dikiz aynası benim arabaya uyarmı :) Oda boşa çıkarsa vede eğer uyuyorsa bende ona talibim :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2013, 19:57:38 »
Arkadaşlar hiç kafanızın karışmasına gerek yok yetkili satıcıya gidin olsun bitsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2013, 21:46:16 »
Kerem Hocam, senin arabanın sağ dikiz aynası benim arabaya uyarmı :) Oda boşa çıkarsa vede eğer uyuyorsa bende ona talibim :)

Abi araba boşa çıktı haberin yok :) toptan vereyim sana yedek parça yap...

Arkadaşlar hiç kafanızın karışmasına gerek yok yetkili satıcıya gidin olsun bitsin.

belli bi yıla kadar değişim yapılıyor farda buna bakıyorlar bu doğru.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 169100
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 16, 2013, 18:07:00 »
Merhaba arkadaslar,
Bugun sonkar yenibosna servisine gittim forumdan edindigim bilgiler isiginda. Far probleminden bahsettim calisanlar cok guzel bilmemezlikten geliyorlar ucretsiz yapilacagi icin. Tavirlar da hosuma gitmedi.160 bin bakimina kadar herseyi serviste yapilan bir araca daha iyi bir hizmet vermeliler. Daha sonra aracim kontrole girdi bir farda problem oldugu tespit edildi.  Siparis verdiler yarin kismetse sol on farim takilacak.  Boyle bir hatadan dolayi bunca yil sikinti cektigimizden dolayi iki fari da degistirmeleri daha şık olurdu.Biraz konustum ama diger fari degismeye niyetleri yoktu. Daha once servise bu konuyla ilgili gitmemis arkadaslara tavsiyem mutlaka gidin ve hakikaten sikinti varsa degisim hakkinizi kullanin. Bakimlari serviste yaptirmadim gitmiyim gibi dusuncelere girmeyin bence. Cunku bu sizin ucretini odediginiz bir hakkiniz. Farlari kontrol etmeleri 3 saate yakin surdu. Yenibosna servise gidecekler bu sureyi de dikkate alsinlar.
Herkese kazasiz belasiz guvenli surusler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 16, 2013, 19:47:24 »
Merhaba arkadaslar,
Bugun sonkar yenibosna servisine gittim forumdan edindigim bilgiler isiginda. Far probleminden bahsettim calisanlar cok guzel bilmemezlikten geliyorlar ucretsiz yapilacagi icin. Tavirlar da hosuma gitmedi.160 bin bakimina kadar herseyi serviste yapilan bir araca daha iyi bir hizmet vermeliler. Daha sonra aracim kontrole girdi bir farda problem oldugu tespit edildi.  Siparis verdiler yarin kismetse sol on farim takilacak.  Boyle bir hatadan dolayi bunca yil sikinti cektigimizden dolayi iki fari da degistirmeleri daha şık olurdu.Biraz konustum ama diger fari degismeye niyetleri yoktu. Daha once servise bu konuyla ilgili gitmemis arkadaslara tavsiyem mutlaka gidin ve hakikaten sikinti varsa degisim hakkinizi kullanin. Bakimlari serviste yaptirmadim gitmiyim gibi dusuncelere girmeyin bence. Cunku bu sizin ucretini odediginiz bir hakkiniz. Farlari kontrol etmeleri 3 saate yakin surdu. Yenibosna servise gidecekler bu sureyi de dikkate alsinlar.
Herkese kazasiz belasiz guvenli surusler dilerim.

Ahmet bence bastır çünki araban en az 2005 model olması lazım ki zamanın izleri diğer farda mevcut. kısacası farın biri yeni diğeri eski olacak o yüzden bu durum satış esnasında burdan darbe mi aldı bu araç sorularından tutunda aklınıza gelmeyecek bir çok soru ile muhatap olabilirsiniz.

o yüzden gerekirse bastırın gerekırse kaskonuzdan değiştirin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Aralık 16, 2013, 19:50:10 »
Sanki ceplerinden değiştiriyorlar...Ne biçim bir anlayıştır bu yaaa. Eğer hakkınız varsa değiştirmeye, KAMPANYA dahilinde iseniz 2 far içinde bu olmalı. Saçmalığa bak ya, keşke gitmeden diğerinide bozsaymışsınız, kafaya bak ya insanları üçkağıtçılığa zorlayacaklar illa
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2013, 20:40:46 »
Ahmet bence bastır çünki araban en az 2005 model olması lazım ki zamanın izleri diğer farda mevcut. kısacası farın biri yeni diğeri eski olacak o yüzden bu durum satış esnasında burdan darbe mi aldı bu araç sorularından tutunda aklınıza gelmeyecek bir çok soru ile muhatap olabilirsiniz.

o yüzden gerekirse bastırın gerekırse kaskonuzdan değiştirin

Dediklerine katılıyorum Kerem abi hiç aklıma gelmemişti bu sorular. Kasko yaptırmadım araca, şubat başı askere gideceğim o yüzden masrafa girmiyim dedim. Zaten vergi,sigorta ve benzin masrafı bana yetiyor :)
 Ben müşteri temsilcisine bu hata sadece benim araçta rastlanan bir durum değil, bütün seride hata var dedim. Sen ise benim sadece tek farımda hata buluyorsun diğeri normal diyorsun. Ustalarımız çok tecrübeli vs. geyiği yaptı bana. Benim bir far baya buzlu gibi diğerinin içi temiz gözüküyor. Bu sebepten dolayı bu yolu seçmiş olabilirler. Yarın gitmeden önce bir genel merkezi arayacağım, net bilgi alacağım. Ondan sonra farı taktırmaya giderim, duruma göre müdürleriyle de bir görüşürüm. Bütün şansımızı denedikten sonra takarlarsa takarlar. Ama takmazlarsa da birkaç yere mail vs.  atarım.Olursa olur olmazsa da içimde bir ukte kalmamış olur hiç değilse :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2013, 20:49:15
Sanki ceplerinden değiştiriyorlar...Ne biçim bir anlayıştır bu yaaa. Eğer hakkınız varsa değiştirmeye, KAMPANYA dahilinde iseniz 2 far içinde bu olmalı. Saçmalığa bak ya, keşke gitmeden diğerinide bozsaymışsınız, kafaya bak ya insanları üçkağıtçılığa zorlayacaklar illa

Sistemleri nasıl işliyor bilmiyorum abi, bir kazançları yoktur belki bu işten o yüzden uğraşmıyor olabilirler.  Bu farı hatalı diye kabul ettiremeyiz korkusu olabilir bu yüzden riske girmek istemeyebilirler. Sırf kıllığına, o anki moral katsayısına göre bu hatalı bu hatasız diyebilirler. İnsanoğlu sağı solu belli olmuyor. Hakkını arama  olayı interneti kullanmamız sayesinde biraz iyi seviyelere geliyor. Yetkili mercilerin mail adresleri telefon numaraları her yerde mevcut. Bizim de yapmamız gereken ve benim de yapacağım oralara durumu anlatmak. Daha sonra yapılır yapılmaz, gerisi onlara kalmış.  Bu tek farı da değiştirmeleri güzel bir olay aslında, keşke böyle bir hata olmasaydı ama olunca da telafi edilmesi güzel bir davranış. Öyle yada böyle seviyoruz seni Toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 17, 2013, 19:29:37 »
cillop gibi farlarım takıldı. dünyam aydınlandı...

alptekin beyin tavsiyeleri ve yönlendirmesiyle toyota yetkili servisine gittim durumumu anlattım. bakımlarını kontrol ettiler ve olumlu sonuç verdiler. kutusundan çıkan farlar aracama takıldı.faturama imza atıp çıktım. herşey yolunda. teşekkürler alptekin bey ilgilendiğiniz için.

bi müjdede ben veriyim. yakıt borusu kampanyası başlamış 2005 avensis sahiplerine duyurulur...
(aracın yetkili servis bakımı olması zorunlu anladığım kadarıyla... bilginize...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 17, 2013, 20:23:45 »
cillop gibi farlarım takıldı. dünyam aydınlandı...

alptekin beyin tavsiyeleri ve yönlendirmesiyle toyota yetkili servisine gittim durumumu anlattım. bakımlarını kontrol ettiler ve olumlu sonuç verdiler. kutusundan çıkan farlar aracama takıldı.faturama imza atıp çıktım. herşey yolunda. teşekkürler alptekin bey ilgilendiğiniz için.

bi müjdede ben veriyim. yakıt borusu kampanyası başlamış 2005 avensis sahiplerine duyurulur...
(aracın yetkili servis bakımı olması zorunlu anladığım kadarıyla... bilginize...)

yakıt borusu kampanyası ve far değişim kampanyasını forumda daha önceden ben ve bir çok arkadaşımız duyurdu. sizin hariniz olmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 17, 2013, 23:16:20 »

Merhaba abilerim,
Yukarıda bahsetmiş olduğum gibi bugün tek farımın değişmesi için servise(sonkar yenibosna) gittim. Sağolsunlar 4 buçuk saatte farımı değiştirdiler.
6.15 gibi anca çıkabildim. Yeni takılan farı çok beğendim. Sol taraf kuzey yarım küre sağ taraf güney yarım küre oldu, biri eski diğeri yeni olduğu için :)
Servistekiler diğerini değiştirmeye yanaşmadığı için toyota avrupaya mailimi attım. Kendileri aşağıdaki gibi ilgim için bana teşekkürlerini iletip, kısa zamanda cevap döneceklerini belirttiler :)

Contact
Dear AHMET SEÇKİN,

Your message has been sent to Toyota Europe.

We would like to thank you for interest and we'll do our best to reply to your message asap

Kind Regards,

TOYOTA MOTOR EUROPE

Mailim de aşağıdaki gibidir, ingilizceyi baya unutmuşum ama yine derdimizi anlatmışızdır diye ümit ediyorum. Konuyla ilgili olumsuz cevap alan arkadaşlara, toyota türkiyeden destek bulamayan arkadaşlara mail konusunda yardımcı olabilir, tabi burdan da bir dönüş olursa. Bu adamlar CRM(Müşteri memnuniyetine) önem veriyorlar, tahmin ediyorum dönüş yaparlar.
Sağlıcakla kalın,
Dear sir,
I am from Turkey and my name is Ahmet. I have 2006 year toyota avensis 2.0 elegant version.
My plaque is 34 DT 4190
As you know these cars have headlight problem. You ordered your dealers to change these headlight free.
I called Toyota Turkey but they didnt help me. I always drive at night and I face with a number of 
accident risk because of missing light. I went toyota service which name is Toyota Sonkar Yenibosna yesterday.
I told them the problem and they changed only left headlight.Left headlight is new, right side old.So, I couldnt see right side well. I insisted on you should also change right side, they dont care. Why they dont give importance because they dont get money, it is free.  I need your help to change the right side headlight. Here is the communication number of  Toyota Sonkar Yenibosna service;
Sonkar Yenibosna
Çobançeşme Mah. Sanayi Cad. No:50
Bahçelievler - İstanbul
Tel: 90 212 652 50 00

Please inform me via email and I hope you will solve my problem.
Best regards
Ahmet Seçkin ÇETİNKAYA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 18, 2013, 09:10:26 »
bende zeytinburnu derinderede 150.000 bakımını yaptırırken tekrar söyledim farlardan olan sıkıntımı, servis müdürü ile görüştük sonuçta aracınız 10 yaşında dedi bende bundan sonra 10 yaşında aracı servisinize getirip 150 liralık bakıma 350 lira para vermeme gerek yok o zaman dedim bi daha yetkili servise gitmemeyi düşünmüyorum.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 18, 2013, 14:22:16 »
Arkadaşlar Öder arkadaşımızın dediği gibi şuan Tokullar (izmir) yetkili servisi ile görüştüm bu yakıt borusu olayını tamamen gerçek aracınızı getirin kontrol edelim değişmesi gerekiyorsa değiştirelim dediler (garanti kapsamında)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2013, 14:23:40
Toyota daha önce hatalı paspas, sıkışan gaz pedalı, yazılım hatası ve çeşitli teknik sorunlar yüzünden 10 milyondan fazla aracını geri çağırmıştı.

Bu kez de yakıt basıncını ölçen sensörün yanlış montajından dolayı yakıt kaçırma sorunuyla karşı karşıya olunabileceği için 2000-2008 arasında üretilen 2.0 litre benzinli Avensis’leri çağırıyor. Ülkemizde sayısı 3463’ü bulan Avensis’ler sorun olması durumunda ücretsiz olarak işlem görecek.

Firmadan yapılan açıklamaya göre farklı sürüş koşullarında yüksek basınç yakıt borusunda yıpranma olabileceği belirtiliyor. Çağrılacak otomobillerin randevu sistemiyle davet edileceği Toyota yetkilileri tarafından bildirildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 18, 2013, 16:30:19 »
Arkadaşlar bir konuya açıklık getirelim bu far değiştirme olayı bakımları sadece serviste yapılmış araçlaramı uyğulanıyor.mesela ben aracımı 2013 şubatında aldım ve servise hiç gitmedim,benden önceki sahibi galiba serviste yaptırıyormuş bakımlarını.servise gitsem bende faydalanabilirmiyim??arabayı alırken plakadan sorgulattığımda 3500 tl kırılma diye hasar çıktı farların değiştigini tahmin ediyorum.yanımdan geçen araçlarla kıyasladıgımda aydınlatma fena değil aslında  bilhassa yagmurlu havalarda yetersiz.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler