Gönderen Konu: Avensis Far Problemi olanlar buraya  (Okunma sayısı 9755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Far Problemi olanlar buraya
« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2013, 16:36:26 »
2009 modelleride dahil edelim.
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2013, 16:36:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 18, 2013, 16:46:32 »
acaba benim 2006 avensisimin de değiştirirler mi ? geceleri tabir caise tavuk gibi önümü görmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 18, 2013, 18:10:31 »
sadeceelegantlar icinmi.comfort degistiren varmi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 18, 2013, 18:28:32 »
sadeceelegantlar icinmi.comfort degistiren varmi.

Comfortta zenon varmıki??bildiğim kadarıyla mercekli farlarda degişim oluyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 18, 2013, 19:05:49 »
Comfortta zenon varmıki??bildiğim kadarıyla mercekli farlarda degişim oluyor.
comfortta zenon yok ama.farlari mercekli.normal far degil.mrceklerden dolayi gece cok sikintili oluyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 18, 2013, 19:15:15 »
acaba benim 2006 avensisimin de değiştirirler mi ? geceleri tabir caise tavuk gibi önümü görmüyorum

benim 2006 model değişim yapıldı...

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2013, 19:16:06
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-avensis-2003-2006-t25-kasa-depo-far-cok-uygun-fiyata-134111244/detay/
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 18, 2013, 22:02:00 »

yakıt borusu kampanyası ve far değişim kampanyasını forumda daha önceden ben ve bir çok arkadaşımız duyurdu. sizin hariniz olmamış.

15gündür toyota sahibiyim. foruma gireli 10 gün oldu bütün forumu okumaya fırsatım yok. kusura bakma.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2013, 22:07:41
arkadaşlar burada soruluyor burada cevaplanması isteniyor. burdan anca tüyo alabilirsiniz gerisi size kalmış. arayın yetkili servisi öğrenin. hiç kimse 2005 aracın bi civatasını bile garanti kapsamında değiştirmek istemez. kendilerine göre haklılar. ancak yakıtına bakımına kendisine dünya para dökülen bu araçların en ufak bir parçası bile olsa değiştirmek hakkımızsa ( gerekli koşullar oluşursa) bunu söke söke almalıyız. telefonla olsun servise giderek olsun yetkili biriyle konuşmak işlerinizi çok kolaylaştıracaktır emin olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 19, 2013, 11:17:43 »
Arkadaşım yanlış biliyorsun illa servis bakımlı olması gerekmiyor far değişimleri için. En başta da dediğim gibi bu şikayeti olan arkadaşlar servise gidip göstersinler araçlarını eğer servis kıllık yapar ise bana ulaşın yardım ederim. Çünkü benim avensis garanti kapsamından çıktıktan sonra hiç servise gitmemiş bakımları hep özel servislerde yapılmış değiştirmeseler benimkini değiştirmezlerdi. Bilgilerinize sunarım.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2013, 11:24:07
Arkadaşlar bakın son kez yazıyorum. 2003 - 2008 arası aracında fabrikasyon çıkışlı xenon far sistemine sahip olup da geceleri aydınlatmasında sorun yaşayan arkadaşlar araçlarını alıp yetili servise götürsünler. Bu yılları vermiş olduğum araçların bazılarında fabrikasyon hatası var servisler bunu biliyor ve farları garanti kapsamında komple değiştiriyorlar. Eğer kıllık yaparlarsa benimle irtibata geçin size yardımcı olayım. Bu kadar basit işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Aralık 19, 2013, 22:10:50 »
ben geçen sene servise gidip ayaküstü farlar göstermiyor dedim eleman baktı evet abi farlar gitmiş değişmesi gerekiyo 2000*2 4000 lira dedi kaçtım oradan. burdan okuyunca servisi aradım dedim böyle bi kampanya kapsamında değişim varmış. Şu an böyle bi kampanyamız yok dedi telefondaki bayan tabi siz yine de gelin bi servis kaydı oluşturalım ayrıca aracınız için direksiyon mili kampanyası varmış arkadaşlarr ona baksın dedi. gelin öpelim diyolar yani.
şuan şehir dışındayım dönünce götürcem aracı biraz diretcem bakalım.Ama benim farın birini kurcalamışlar sanırım iç kısımda kırıklık var sonradan dışıda siyah sert bir yapiştırıcıyla yapıştırılmış ama orijinal xenon far onu da değiştirirlermi diye düşünüyorum?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2013, 22:14:01
ayrıca sizlere bir soru daha soruyum ,farlar hakkında pek bilgim yok benim uzunlar bildiğimiz sarı yanıyor. aracın orjinalinda uzun farlar nasıldır? beyazıyla değiştirmek istesem maliyetli midir normal lamba mı yoksa onlar da xenon vs.  midir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 19, 2013, 23:31:24 »
malesef yetkili servisler bizi yürüyen TL veya dolar olarak görüyorlar bu nedenle yetkili servisten ancak yedek parça alınır oda kontrol etmek şartı ile güven kontrole mani değildir..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 23, 2013, 23:51:04 »
ben geçen sene servise gidip ayaküstü farlar göstermiyor dedim eleman baktı evet abi farlar gitmiş değişmesi gerekiyo 2000*2 4000 lira dedi kaçtım oradan. burdan okuyunca servisi aradım dedim böyle bi kampanya kapsamında değişim varmış. Şu an böyle bi kampanyamız yok dedi telefondaki bayan tabi siz yine de gelin bi servis kaydı oluşturalım ayrıca aracınız için direksiyon mili kampanyası varmış arkadaşlarr ona baksın dedi. gelin öpelim diyolar yani.
şuan şehir dışındayım dönünce götürcem aracı biraz diretcem bakalım.Ama benim farın birini kurcalamışlar sanırım iç kısımda kırıklık var sonradan dışıda siyah sert bir yapiştırıcıyla yapıştırılmış ama orijinal xenon far onu da değiştirirlermi diye düşünüyorum?

ayrıca sizlere bir soru daha soruyum ,farlar hakkında pek bilgim yok benim uzunlar bildiğimiz sarı yanıyor. aracın orjinalinda uzun farlar nasıldır? beyazıyla değiştirmek istesem maliyetli midir normal lamba mı yoksa onlar da xenon vs.  midir?

banada ilk başta kem küm ettiler. fatura getiricem diyince getirin kontrol edelim dediler. yetkili servis ve distürbitör arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. siz üşenmeyin götürün değişimi görünce iyiki getirmişim diyeceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 24, 2013, 19:38:23 »
Arkadaşlar avensislerle ilgili  far değştirme kampanyası var.Aracın elegant olması lazımmış.onlarda zenon var dıye bozulmauı xenon ampulu yapıyormusta o yuzden elegant ların farlarını değiştiriyorlar.Bizim comfortu götürdük.şaseden kampanya cıkıyor ama elegant olmadıgı ıcın farları değişmediler...Elegant sahipleri servise gidip değişssinler.Servis bakımı veya km önemli değil arkadaşlar.Elegant olsun yeter birde mekanıkte ki ustanın farların mercekleri gitsin demesin yeter.Bayinin garanti ile ilgilenen elamnı ıle aranız iyiyse  hemen değişirler.BBen geri genel merkezi aradım şikayetimi belirttim.Aynı üretici üretmiş farları gece yolculuga çıkarken korkuyoruz dedim.Saçma elegantı değişip comfortu değişmemesi.Sonucta mercekten kaynaklı üretim sıkıntısı var.Dönecez dediler.Bende heyecanla beklıyorum dedim.Dakalım hareketliliği bildiririm
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 24, 2013, 19:45:50 »
Eski merceklerinizi bana gönderebilirmisiniz :) E12 ye mercekli far projem var :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 24, 2013, 20:14:39 »
Eski merceklerinizi bana gönderebilirmisiniz :) E12 ye mercekli far projem var :)
ilkecim değişse bile servis eski farları alıyordur zaten..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Aralık 24, 2013, 20:22:04 »
ilkecim değişse bile servis eski farları alıyordur zaten..
Biliyorum ama belki iste... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 24, 2013, 21:31:10 »

Avensis uzun farları normal merceksiz sarı halojen tabir edilen ampül tipindedir. Bunu beyaza çevirmenin iki yolu vardır.
1- 4300k zenon kit takımı alarak uzun farlara montaj yaptırmak ;
Bunun eksi tarafı ise,
sellektör yaptığınızda zenon ampül ısınıp yolu aydınlatana kadar zaman kaybı ve gecikme..
muayeneden ağır kusur sebebi ile vize alamama..
polisten ceza yeme ihtimali

2-beyaz halojen ampül..
Bildiğim kadarı ile osram markalı veya philips marka beyaz halojen ampüller var . Uzun farınızın ampül tipine göre beyaz halojen alıp taktarabilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2013, 21:32:45

İlke illa mercek arıyorsan valeo mercek var sahibinde. Bunu araçta denemeden önce bence izin al ama sonra sıkıntı çıkabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Aralık 24, 2013, 21:38:09 »

İlke illa mercek arıyorsan valeo mercek var sahibinde. Bunu araçta denemeden önce bence izin al ama sonra sıkıntı çıkabilir.
Abi 2 tane çıkma veya yan sanayi far ayarlayıp onun üstünde yapacağım. Valeo merceklerede bakabilirim aslında. Daha önce hiç mercek hakkında araştırma vs yapmadım marka tavsiyeniz vs varmı abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Aralık 24, 2013, 21:41:00 »
Abi 2 tane çıkma veya yan sanayi far ayarlayıp onun üstünde yapacağım. Valeo merceklerede bakabilirim aslında. Daha önce hiç mercek hakkında araştırma vs yapmadım marka tavsiyeniz vs varmı abi?

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2x-valeo-d1s-ve-d2s-mercek-orjinal-122521364/detay

2 tane valeo mercek sana fazla bi zarar yazmaz ama çıkma far veya yan sanayi far baya bi para söyliyeyim.   Bu işe girerken de yardım al daha önce yapmadıysan elinde kalır benden söylemesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Aralık 24, 2013, 21:44:28 »
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2x-valeo-d1s-ve-d2s-mercek-orjinal-122521364/detay

2 tane valeo mercek sana fazla bi zarar yazmaz ama çıkma far veya yan sanayi far baya bi para söyliyeyim.   Bu işe girerken de yardım al daha önce yapmadıysan elinde kalır benden söylemesi.
Daha önce yapmadım abi. Şuan sadece fiyat araştırması yapıyorum ona göre kendimi hazırlayacağım. Bu konuda tecrübeli abilerimden yardım isteyeceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Aralık 26, 2013, 15:10:38 »
Arkadaşlar bugün servise gittim problemi söyleyince bana bişey demeden kontrol etti. sonra bi bakalım farlara dedi baktı değişmesi lazım dedi. bu değişim olayını sordum sizinki o kampanya dışında kalıyor kontrol ettim 9 yılı 4 ay kadar geçmiş bizlik bi durum yok yapamayız dedi.
geçen senelerde uğradım servise fara baktılar değşmesi gerekiyor dediler. hiç böyle bi kampanyadan bahsetmediler. ne zamanki 9 yılı geçti kampanyadan haberleri oldu arkadaşların. 4 ay önce gelseniz değiştirirdik diyorlar.

Varmı bi önerisi olan yaptırabilirmiyiz değişimi bi şekilde ??