0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selamlar Adem Bey. Aynı sorun benim araçta da var. 2007 1,6 mmt şanzıman ve 2. vitesten 3. vitese geçerken yapıyor. fakat bir süre yol gittikten sonra (hava sıcaklığına da bağlı olarak) ses gidiyor. ama soğukken mutlaka yapıyor. servise anlattım durumu, test ettiler ancak vites geçişlerinin normal olduğunu söylediler. tanıdığım bir motor ve şanzıman ustasına durumu anlattım ve şanzıman yağından kaynaklanabileceğini, sekromeçlerden olsa ısındığında da devam edeceğini, baskı balatadan olsa her viteste yapması gerektiğini söyledi. bana mantıklı geldi açıkçası. henüz şanzıman yağını değiştirme fırsatı bulamadım. buradan bu konuda ki tecrübelerimizi paylaşabilirsek sevinirim. çünkü bu konu bir süredir canımı sıkmaya başladı. şanzıman arızası verir mi diye tedirgin oluyorum. saygılar..
şanzıman yağını değiştirmeden başka yerde arıza aramayın. ama uyduruk yağ değil kendi orj viskozitesi olacak.
Tuncay Bey ve Atilla Bey;İlginiz için sizlere teşekkür ederim. Atilla Bey, sizce şanzıman yağı teorisi doğru anladığım kadarıyla. Serviste şanzıman yağını değiştirmek ilk adım olarak uygun olacak sanırım.Tuncay Bey sizden o ustanın telefonunu rica edebilir miyim? Kafamdaki soruları kendisine direk sormak isterim. Çünkü sekromeç arızası olsa, problemin ısındıktan sonra da devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Serkan kardeşim yağ değişimi için illaki servise gitmeye gerek yok 2 kutu 1lt mobilube1 shc 75w90 full sentetik yağ alıp iyi bir tamirciye git yağı değiştirt.
Arkadaşlar,Bende şanzıman yağını değiştirdim fakat ses devam ediyor. üçüncü vites senkromeç dişlisinin değişmesi gerekiyormuş yani şanzıman aşağı inecek ve dağılacak henüz yaptırmaya karar veremedim 500-600 Tl kadar masrafı var ancak şanzımanı söktümek istemiyorum ya sorun devam ederse veya başka bir sorun karşıma çıkarmı diye şimdilik böyle devam ediyorum yaptırmaya karar verirsem gelişmeleri yazarım.