Gönderen Konu: vites değiştiriken ses geliyor  (Okunma sayısı 21138 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
vites değiştiriken ses geliyor
« : Aralık 12, 2013, 16:17:14 »
Selam arkadaşlar,

2008 mmt aracım var 2. vitesten 3. vitese geçişlerde sıyırma sesi gibi cart diye ses geliyor. diğer viteslerde olmuyor.

Toyota Club Türkiye

vites değiştiriken ses geliyor
« : Aralık 12, 2013, 16:17:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Ynt: vites değiştiriken ses geliyor
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2013, 21:26:43 »
Manuel benim bende 1 den 2 ye geçişte oluyor çok sinir bozucu . Ama bi çaresini bulamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2013, 23:44:13 »
selamlar Adem Bey. Aynı sorun benim araçta da var. 2007 1,6 mmt şanzıman ve 2. vitesten 3. vitese geçerken yapıyor. fakat bir süre yol gittikten sonra (hava sıcaklığına da bağlı olarak) ses gidiyor. ama soğukken mutlaka yapıyor. servise anlattım durumu, test ettiler ancak vites geçişlerinin normal olduğunu söylediler. tanıdığım bir motor ve şanzıman ustasına durumu anlattım ve şanzıman yağından kaynaklanabileceğini, sekromeçlerden olsa ısındığında da devam edeceğini, baskı balatadan olsa her viteste yapması gerektiğini söyledi. bana mantıklı geldi açıkçası. henüz şanzıman yağını değiştirme fırsatı bulamadım. buradan bu konuda ki tecrübelerimizi paylaşabilirsek sevinirim. çünkü bu konu bir süredir canımı sıkmaya başladı. şanzıman arızası verir mi diye tedirgin oluyorum. saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2013, 00:26:54 »
selamlar Adem Bey. Aynı sorun benim araçta da var. 2007 1,6 mmt şanzıman ve 2. vitesten 3. vitese geçerken yapıyor. fakat bir süre yol gittikten sonra (hava sıcaklığına da bağlı olarak) ses gidiyor. ama soğukken mutlaka yapıyor. servise anlattım durumu, test ettiler ancak vites geçişlerinin normal olduğunu söylediler. tanıdığım bir motor ve şanzıman ustasına durumu anlattım ve şanzıman yağından kaynaklanabileceğini, sekromeçlerden olsa ısındığında da devam edeceğini, baskı balatadan olsa her viteste yapması gerektiğini söyledi. bana mantıklı geldi açıkçası. henüz şanzıman yağını değiştirme fırsatı bulamadım. buradan bu konuda ki tecrübelerimizi paylaşabilirsek sevinirim. çünkü bu konu bir süredir canımı sıkmaya başladı. şanzıman arızası verir mi diye tedirgin oluyorum. saygılar..
serkan bey ankaradaki bir abim in aynı sekılde 1 vitese sogukken ses yaptıgını ısındıktan sonra sesin kesildigini söylüyordu.Ankarada ki yetkili servis dişli takım hepsi değişir 2,500 tl sanzuman demiş .Sanzuman indikten sonra baskı balata falan da girerse artar demişti.Ankarada dortnal toyota ya gitmeisin söylemiştim.Sağolsun onlar 1 vites senkromecini değişip baskı balatayı değiştirmeden 150 tl ye halletmişlerdi.yolunuz o tarafa düşerse gidebilirsiniz.Sanzuman arızası verırmı net birşey dıyemem ama ankaradaki sadık ustanın numarasını verebilirim.Kendısını arayıp kafanızdaki soruları gönul rahatlıgıyla sorun.Sorun etmez neyse gerekeni söyler.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2013, 10:30:34 »
şanzıman yağını değiştirmeden başka yerde arıza aramayın. ama uyduruk yağ değil kendi orj viskozitesi olacak.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2013, 10:31:59 »
şanzıman yağını değiştirmeden başka yerde arıza aramayın. ama uyduruk yağ değil kendi orj viskozitesi olacak.

+1
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2014, 22:13:46 »
Tuncay Bey ve Atilla Bey;
İlginiz için sizlere teşekkür ederim.

Atilla Bey, sizce şanzıman yağı teorisi doğru anladığım kadarıyla. Serviste şanzıman yağını değiştirmek ilk adım olarak uygun olacak sanırım.

Tuncay Bey sizden o ustanın telefonunu rica edebilir miyim? Kafamdaki soruları kendisine direk sormak isterim. Çünkü sekromeç arızası olsa, problemin ısındıktan sonra da devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2014, 22:20:25 »
Serkan Bey,

Şanzıman yapı olarak Mobil 75-90 koydurun bakın bakalım o cartlama olacak mı  ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2014, 22:34:51 »
Tuncay Bey ve Atilla Bey;
İlginiz için sizlere teşekkür ederim.

Atilla Bey, sizce şanzıman yağı teorisi doğru anladığım kadarıyla. Serviste şanzıman yağını değiştirmek ilk adım olarak uygun olacak sanırım.

Tuncay Bey sizden o ustanın telefonunu rica edebilir miyim? Kafamdaki soruları kendisine direk sormak isterim. Çünkü sekromeç arızası olsa, problemin ısındıktan sonra da devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Serkan kardeşim yağ değişimi için illaki servise gitmeye gerek yok 2 kutu 1lt mobilube1 shc 75w90 full sentetik yağ alıp iyi bir tamirciye git yağı değiştirt.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2014, 22:46:11 »
  Serkan kardeşim yağ değişimi için illaki servise gitmeye gerek yok 2 kutu 1lt mobilube1 shc 75w90 full sentetik yağ alıp iyi bir tamirciye git yağı değiştirt.
atilla abicim otomobiller özellikle toyata araçlar hakkındaki bilgileniz muazzam...değme ustalardan daha bilgili olduğunuzu düşünüyorum...bu alt yapıyı nasıl teşkil ettiğinizi merak etmekteyim....

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ocak 14, 2014, 23:33:15 »
Sayın Atilla Bey. Bana motor yağı önermiştiniz mobil1 0 40'ı. Geçen 80 bin bakımı yaptırdım aynen 1'den 2'ye geçerkenki ses artık yok. Belki psikolojik ama sanki vites geçişleri rahatladı. Şanzıman yağına baktım 75w90 konmuş. Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Saygılar...   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2014, 16:45:47 »
Serkan bey selamlar bu konuyu çözdünüz mü  ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2014, 11:10:12 »
Merhabalar, aynı sorun bende de var. mmt corolla da 2 den 3 e geçerken kısa şekilde cart diye bir ses geliyor. şanzıman yağı değiştirerek sorun çözülüyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2014, 20:36:49 »
Herkese merhabalar.
Şanzıman yağını, 2 gün önce Erzurum İkbal Toyotada değiştirdim. Sonuç olarak vites geçişlerinde rahatlama olduğunu belirtmeliyim ancak 2. vitesten 3. vitese geçişteki problem bir nebze azalmakla birlikte devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 21, 2014, 09:12:54 »
Arkadaşlar,

Bende şanzıman yağını değiştirdim fakat ses devam ediyor. üçüncü vites senkromeç dişlisinin değişmesi gerekiyormuş yani şanzıman aşağı inecek ve dağılacak henüz yaptırmaya karar veremedim 500-600 Tl kadar masrafı var ancak şanzımanı söktümek istemiyorum ya sorun devam ederse veya başka bir sorun karşıma çıkarmı diye şimdilik böyle devam ediyorum yaptırmaya karar verirsem gelişmeleri yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 22, 2014, 00:44:30 »
Arkadaşlar,

Bende şanzıman yağını değiştirdim fakat ses devam ediyor. üçüncü vites senkromeç dişlisinin değişmesi gerekiyormuş yani şanzıman aşağı inecek ve dağılacak henüz yaptırmaya karar veremedim 500-600 Tl kadar masrafı var ancak şanzımanı söktümek istemiyorum ya sorun devam ederse veya başka bir sorun karşıma çıkarmı diye şimdilik böyle devam ediyorum yaptırmaya karar verirsem gelişmeleri yazarım.
Bu 500-600 TL fiyatı servisten mi aldınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2014, 21:12:39 »
2009 arabamda vites değişiminde gelen ufak bi ses git gide arttı son bakımda şanzumanda bilye sıkıntısı çıktı serviste 3000 tl kadar masraf derken .Özel servis max.1000 tl yapılacagını söledi kronik arıza gözü ile bakılmakta bu seride bir an önce şanzumanı açtırıp kontrol ettirilmesi tavsiyem... :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 24, 2014, 10:04:23 »
Yetkili servis 2500 TL istiyor.

Özel Servis  1500 TL.

Sanyide  500 TL.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 24, 2014, 10:44:53 »
sanayilerde şanzımancılar vardır, Toyota ile uğraşan şanzımancı bulup giderseniz uygun bir şekilde yapılır. tamircilerde onlara götürür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 24, 2014, 14:58:22 »
Aynı sorun bende de vardı 1 den  2 geçişlerde ses geliyordu . Sonra sesin bu parçadan geldiğini gördük vd-40 yağlayıcı sprey ile yağladıktan sonra sesten eser kalmadı .

Parçanın fotoğrafını çektim ve kırmızı ile çizdim buyrun