Gönderen Konu: vites değiştiriken ses geliyor  (Okunma sayısı 21049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: vites değiştiriken ses geliyor
« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2014, 15:09:04 »
2009 arabamda vites değişiminde gelen ufak bi ses git gide arttı son bakımda şanzumanda bilye sıkıntısı çıktı serviste 3000 tl kadar masraf derken .Özel servis max.1000 tl yapılacagını söledi kronik arıza gözü ile bakılmakta bu seride bir an önce şanzumanı açtırıp kontrol ettirilmesi tavsiyem... :nija:

Bunun için şanzıman açılmasına gerek yok Şanzumanın arkasındaki rulman değişiyor.

250 TL

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2014, 15:13:06
Cantekin bey eminmisiniz bu parçadan olduğuna, Bizim sorun genelde motor soğukken oluyor 3-5 km gittikten sonra motor ve şanzıman ısındıktan sonra kesiliyor. Dişli sıyırması gibi bir ses...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2014, 15:09:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 24, 2014, 15:20:29 »
2009 arabamda vites değişiminde gelen ufak bi ses git gide arttı son bakımda şanzumanda bilye sıkıntısı çıktı serviste 3000 tl kadar masraf derken .Özel servis max.1000 tl yapılacagını söledi kronik arıza gözü ile bakılmakta bu seride bir an önce şanzumanı açtırıp kontrol ettirilmesi tavsiyem... :nija:

Bunun için şanzıman açılmasına gerek yok Şanzumanın arkasındaki rulman değişiyor.

250 TL

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2014, 15:13:06
Cantekin bey eminmisiniz bu parçadan olduğuna, Bizim sorun genelde motor soğukken oluyor 3-5 km gittikten sonra motor ve şanzıman ısındıktan sonra kesiliyor. Dişli sıyırması gibi bir ses...

Adem abi ,Evet eminim bende bu parçadan ses geliyordu demir demire sürtüyor gibi ve cik cik diye ötme sesi geliyordu . Sonra yine siteden öneriler sonucu vd-40 yağlayıcı sprey ile yağladım vites geçişlerind zorlanma yok oldu ve seslerin hepsi kesildi. Benim aracım manuel onu belirteyim. Sizde o parçayı yağlayın bakalım kesilme olacak mı ? Yani olmazsa yağın bi zararı olmaz zaten o yüzden denemekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 24, 2014, 17:19:11 »
Adem abi ,Evet eminim bende bu parçadan ses geliyordu demir demire sürtüyor gibi ve cik cik diye ötme sesi geliyordu . Sonra yine siteden öneriler sonucu vd-40 yağlayıcı sprey ile yağladım vites geçişlerind zorlanma yok oldu ve seslerin hepsi kesildi. Benim aracım manuel onu belirteyim. Sizde o parçayı yağlayın bakalım kesilme olacak mı ? Yani olmazsa yağın bi zararı olmaz zaten o yüzden denemekte fayda var.
daha geniş plandan resim koyarsan çok iyi olur, tam çözemedim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/