0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aytaç bey bende aküden sandım sıfır aküyü daha yeni taktırdım ama değişen birşey olmadı.
Aytaç bey araç marşta basıyor motorda çalışıyor fakat artık daha geç 2-3 saniye sonra çalışıyor akü daha yeni bujiler 15 bin oldu bujilerin normalde 40 binde bir değişmesi gerektiğinide biliyorum ama bu sorunu bir türlü anlamadım. Havaların soğuk yada sıcak olmasıylada alakası yok çünkü 2 ay önce hava güzelkende aynı sorun yapıyordu. Motor soğuksa ilk çalıştırmada yapıyor hep.
LPG enjektörlerinizi kontrol ettirin.Zamanla kaçırmaya başlıyor.Kaçan LPG manifoltta birikerek motorun bogulmasına neden oluyor.Kısa stoplarda ise kaçan LPG az oldugundan buna neden olmayabiliyor.LPG enjektörlerinin oringlerini degiştirmenizi tavsiye ederim.Tanesi 50 kuruş felandır. Toplam 4 adet var.Eliniz anahtar tutuyor ise kendinizde degiştirebilirsiniz.
2006 corolla sol otomatik aracım aynı behsettiğiniz gibi sabahları özellikle de 2 gün üst üste hiç çalışmadığı zamanlarda aynı dediğiniz gibi 2-3 sn geç çalışıyor.Ben aküdendir diye düşündüğüm için umursamadım.Bir dahaki bakımında 87000 km de yağ değiştirilirken bujileri de değiştireceğim.
Ahmet bey Yorumlarınız için teşekkürler biraz nette araştırdığımda tıpkı sizin söylediğiniz gibi aynısını söylüyorlar bana da açıkcası mantıklı geldi bu enjektörleri değiştirin tanesi 50 kr derken sanırım 50 tl kastetdiniz. Her neyse motorun üzerine monte edilmiş 4 adet kırmızı yanyana parçalar var siz bunlarımı kastediyosunuz. Sadece o bölgedeki enjektör boruların kelepçelerini sıkıp gaz çıkışını engellesek daha mantıklı olmazmı lpg enjektörlerin fiyatı gurup olarak 4 tanesi yani 120 tl dediler atikerin
Enjektörleri söktügünüzde içinde LPG sızdırmazlık elemanı olarak oringler kullanıldıgını göreceksiniz.1 oring'in fiyatı yaklaşık 0,50 TL civarında belki daha az. Her enjektörde bir adet var. Araç 4 silindirli ise oda 2 Yepyeni Türk Lirası eder.Bence önce bunu deneyin sorun devam ederse enjektör kütügünü degiştirin.
Ahmet bey aklıma söyle bir şey geldi sabah aracı çalıştırmadan önce kaputu açıp enjektörlerin olduğu kısmı iyice havandırdıktan sonra çalışırsa dediğiniz gibi demektir. Eğer aynı şekilde çalışırsa eğer demekki sorun oradan geğildir mi acaba diye düşünüyorum siz ne diceksiniz bu konuda acaba.
Emme manifoldunda subabın önünü havalandırmanız imkansıza yakın.
Ahmet bey bu oring nasıl bir şeydir nasıl değiştirilir bununla ilgili bir video yada resim tarzı birşey varmıdır.
Elimde video yada resim yok.Ama sökümü gerçekten çok basit. (birazda kişiden kişiye göreceli)Bu oringleri herhangi bir motor veya LPG ustasıda degiştirebilir.
vavvvvvvvvv gerçekten süpersiniz Ahmet bey inannın oradan kapatmak aklıma gelmemişti. bu gün denicem dediğinizi çok teşekkürler.Biraz önce dediğinizi yaptım ahmet bey aracı çalıştırdım sonra araç lpg, ye geçinde vanadan sonuna kadar kıstım biraz daha çalıştı sonra gaz bitti uyarısı verip benzine geçti yani borularda gaz kalmadı şimdi 1-2 gün denicem bu olayı bakalım sabahları çalışacakmı hemen