Gönderen Konu: 2006 corolla sabahlar çalışmama  (Okunma sayısı 4814 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 corolla sabahlar çalışmama
« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2013, 20:26:36 »
Lpg li araçlarda bu tip sorunlar olası aracın beyni sonuç olarak lpg sisteminden dolayı biraz da olsa karışıyor soğuk havalarda bu tip sıkıntılar daha çok çıkıyor .Ben de efsana kasa varken kışın geç çalışıyordu .Şimdi 2006 benzinli corolla var sizin gibi tüp yok 1 haftada çalışmasa tık diye çalışır

Yücel bey bu konuda malesef size katılamıcam çünkü aracımla lpd li olarak tam 3 kış geçirdim hiç bir zaman hava istediği kadar soğuk  olursa olsun hemen çalısıyordu fakaç şimdi bu sorun başladı üstelik 2 ay önce havalar sıcakken yani

Her neyse ben sorunu buldum yarında test edicem zaten büyük ihtimalle sorun lpg enjektörlerinden gaz kaçırıyor. Ahmet beyin dediğini 2 tl ye sorunumu çözücem. Bu tür problemleri olan arkadaşlar bu şekilde rahatlıkla çözeceklerdir.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2013, 20:26:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 11, 2013, 23:53:52 »
Yücel bey bu konuda malesef size katılamıcam çünkü aracımla lpd li olarak tam 3 kış geçirdim hiç bir zaman hava istediği kadar soğuk  olursa olsun hemen çalısıyordu fakaç şimdi bu sorun başladı üstelik 2 ay önce havalar sıcakken yani

Her neyse ben sorunu buldum yarında test edicem zaten büyük ihtimalle sorun lpg enjektörlerinden gaz kaçırıyor. Ahmet beyin dediğini 2 tl ye sorunumu çözücem. Bu tür problemleri olan arkadaşlar bu şekilde rahatlıkla çözeceklerdir.

aynı sorun benim 2004 aracımda da oluyor.ben de videoda ki gibi temizleyip contalarını değiştirmeye karar verdim...peki enjektörü sökerken direk kabloları ve hortumları söküyor muyuz. bir tehlikesi var mı.yani vana falan var mı gazı kesecek.bir de her gaz firmasının contası aynı mı.herhangi bir yerden alsak olur mu.enjektörler uyumlu mu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 12, 2013, 07:15:54 »

aynı sorun benim 2004 aracımda da oluyor.ben de videoda ki gibi temizleyip contalarını değiştirmeye karar verdim...peki enjektörü sökerken direk kabloları ve hortumları söküyor muyuz. bir tehlikesi var mı.yani vana falan var mı gazı kesecek.bir de her gaz firmasının contası aynı mı.herhangi bir yerden alsak olur mu.enjektörler uyumlu mu...

Kontak kapalı iken direkt sökebilirsiniz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 12, 2013, 08:27:59 »
Ahmey bey günaydın sabah aracımı çalıştırdım hiç problem olmadan tıpkı eskisi gibi çalıştı inanın çok sevindim artık eminim sorunun oradan olduğuna şimdi bir atiker bayiden bu parçaları almak hazır bu contaları almışken içinde bulunan 4 adet yayıda değiştirsemmi bu yaylarıda bulabilirmiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #24 : Aralık 12, 2013, 08:33:23 »
Ahmey bey günaydın sabah aracımı çalıştırdım hiç problem olmadan tıpkı eskisi gibi çalıştı inanın çok sevindim artık eminim sorunun oradan olduğuna şimdi bir atiker bayiden bu parçaları almak hazır bu contaları almışken içinde bulunan 4 adet yayıda değiştirsemmi bu yaylarıda bulabilirmiyim.

Muhtemelen yaylarıda bulursunuz ama gereksiz. Sadece oringlerin degişimi bence yeterli.

Aklıma gelmişken;
Geçmiş olsun sizin için sevindim.
Her ne kadar benim için süpriz olmasada.

:D
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 12, 2013, 08:45:18 »
Çok teşekkürler Ahmet bey Allah sizden razı olsun siz olmasanız yapamazdım bulamazdım bir sürü parça değiştirirdim gereksiz yere masraf olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #26 : Aralık 12, 2013, 08:49:06 »
Çok teşekkürler Ahmet bey Allah sizden razı olsun siz olmasanız yapamazdım bulamazdım bir sürü parça değiştirirdim gereksiz yere masraf olurdu.

Tüm güzel dualar herkezle olsun.
Yardımcı olabildi isek benim için mutluluktur.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 13, 2013, 20:27:07 »
Ahmet bey merhabalar bu gün atiker lpg montajını yaptırdığım yere gittim bana enjektör tamir kiti olduğunu fiyatının 60 tl olduğunu söyledi bizde içindeki oringlerden yok dedi komle yayı oringi ve enjektörtün o hareketli parçasını bir poşete koymuşlar o şekide satıyoruz dedi istersen aracı getirin biz söküp balata spreyile temizleyip içini değiştirip ayarınıda yapar 80 tl ni alırız dediler  komple değiştirirsek 250 tl olur dedi enjektör için dedi bence yuhhhhhhhh dedim ve oradan ayrıldım. Acaba bu orinleri nerelerde bulabilirim Ahmet bey bilginiz varmı

Birde Ahmet bey motor üzerindeki enjektörü söktüğümde o şekilde aracımı kullanabilir miyim çünkü monifolta giren borular açıkta kalıcak  bir sıkıntı patlama falan olurmu. Enjektörü söküp dağıtıcam birde gidip araçlar orinleri bulmak için firma aramaya başlıcam sıkıntı olurmu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #28 : Aralık 13, 2013, 20:49:38 »
Ahmet bey merhabalar bu gün atiker lpg montajını yaptırdığım yere gittim bana enjektör tamir kiti olduğunu fiyatının 60 tl olduğunu söyledi bizde içindeki oringlerden yok dedi komle yayı oringi ve enjektörtün o hareketli parçasını bir poşete koymuşlar o şekide satıyoruz dedi istersen aracı getirin biz söküp balata spreyile temizleyip içini değiştirip ayarınıda yapar 80 tl ni alırız dediler  komple değiştirirsek 250 tl olur dedi enjektör için dedi bence yuhhhhhhhh dedim ve oradan ayrıldım. Acaba bu orinleri nerelerde bulabilirim Ahmet bey bilginiz varmı

Oringleri bilya, civata satan yerlerde bulursunuz.Mesela Sakaryada Engin rulman satıyor.
Önce kütügü sökün sonrada oringleri elinize alın. Numune ile oringleri almaya gidin.

Bedavadanda 80 TL vermeyin. Yaylarda felan birşey yoktur. Vurma şiddetinden oringler deforme oluyorlar.

LPG enjektör kütügünü söktügünüzde ince gaz giriş hortumlarını tıkamak şartı ile kullanmanın zararı olmaz.
Ama tıkadıgınız şeylerin vakumdan manifold'a kaçmaması lazım yoksa motoru komple yaptırırsınız.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 13, 2013, 21:15:13 »
Oringleri bilya, civata satan yerlerde bulursunuz.Mesela Sakaryada Engin rulman satıyor.
Önce kütügü sökün sonrada oringleri elinize alın. Numune ile oringleri almaya gidin.

Bedavadanda 80 TL vermeyin. Yaylarda felan birşey yoktur. Vurma şiddetinden oringler deforme oluyorlar.

LPG enjektör kütügünü söktügünüzde ince gaz giriş hortumlarını tıkamak şartı ile kullanmanın zararı olmaz.
Ama tıkadıgınız şeylerin vakumdan manifold'a kaçmaması lazım yoksa motoru komple yaptırırsınız.

Cevap için teşekkürler bahsettiğiniz şekilde bursada bilye satan yerleri biliyorum oralara sorarım.

İnce gaz giriş hortumu dediğiniz lpg fitresinden gelen hortumumu kastediyosunuz birde beni şimdi korkuttunuz iş yapayım derken motoru göçermiyelim origlerin monifolta kaçma gibi bir sıkıtı olabilirmi acaba yani orinler gevşek olupta çalıştığı sıradan yerşnde çıkıp monifolta gidebilirmi.

Birde bugün gittiğim lpg firmasındaki elemanlar sen o enjektörleri söküp dağıttığında debi ayarlarını bozarsın getir biz yapalım dediler. Ben bu debi ayar kısmını hiç ellemicemki yinede bozulurmu acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #30 : Aralık 13, 2013, 21:24:02 »
Cevap için teşekkürler bahsettiğiniz şekilde bursada bilye satan yerleri biliyorum oralara sorarım.

İnce gaz giriş hortumu dediğiniz lpg fitresinden gelen hortumumu kastediyosunuz birde beni şimdi korkuttunuz iş yapayım derken motoru göçermiyelim origlerin monifolta kaçma gibi bir sıkıtı olabilirmi acaba yani orinler gevşek olupta çalıştığı sıradan yerşnde çıkıp monifolta gidebilirmi.

Birde bugün gittiğim lpg firmasındaki elemanlar sen o enjektörleri söküp dağıttığında debi ayarlarını bozarsın getir biz yapalım dediler. Ben bu debi ayar kısmını hiç ellemicemki yinede bozulurmu acaba.

Filtre tarafı değil.
Emme manifoldundan gelen ince 4 adet hortumdan bahseniyorum yada LPG enjektörünün çıkışları oluyor.
Kütügü söktükten sonra bunları kapatmaz isen motor buradan kirli hava çeker ve tekler.

Enjektör bobinlerinin üzerinde 4 alyen ile ayar yapılan 4 adet vida var debi ayarı bunlardan yapılır.
Bunları ellemedikçe debinin bozulacagını zannetmiyorum. Ama kesin diyemem.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 13, 2013, 21:32:28 »
Şimdi anladım Ahmet bey monifolta giden 4 adet ince boru var yani enjektörden çıkan boruları kapatırım tavsiyeniz ne olur neyle kapatayım yani sıkı bir şekildemi kapatmam gerek monifoltan hehrangi bir basıçlı hava gelmiyor tam tersi havayımı çekiyor laylon poşeleri dürüp içine sokmayı düşünüyorum ne dersiniz. Aklıma o geldide şimdi.

Oringlerin monifolta kaçma gibi bir olayı söz konusu olabilirmi motoru sıkıntıya düşürmek istemem açıkcası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #32 : Aralık 13, 2013, 21:39:55 »
Şimdi anladım Ahmet bey monifolta giden 4 adet ince boru var yani enjektörden çıkan boruları kapatırım tavsiyeniz ne olur neyle kapatayım yani sıkı bir şekildemi kapatmam gerek monifoltan hehrangi bir basıçlı hava gelmiyor tam tersi havayımı çekiyor laylon poşeleri dürüp içine sokmayı düşünüyorum ne dersiniz. Aklıma o geldide şimdi.

Evet orada vakum var.

En mantıklısı hortumun içine sıkı geçen civata takıp ( muhtemelen metrik 4 civata ) civata başını hortuma dayar isen çekme ihtimali sıfıra iner birde kütükten çıkan kelepçeleride takarsan hiçbir şey olmaz. Tabii bunları yaparken borulardan içide birşey kaçırmamalısın.

Sakın yanlış anlama problem olmaması açısındada belirteyim hatalı birşey yaparsan sorumluluk kabul etmem.
Sonuçta el/anahtar/mekanik becerin konusunda bilgim yok.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 13, 2013, 22:31:45 »
Evet orada vakum var.

En mantıklısı hortumun içine sıkı geçen civata takıp ( muhtemelen metrik 4 civata ) civata başını hortuma dayar isen çekme ihtimali sıfıra iner birde kütükten çıkan kelepçeleride takarsan hiçbir şey olmaz. Tabii bunları yaparken borulardan içide birşey kaçırmamalısın.

Sakın yanlış anlama problem olmaması açısındada belirteyim hatalı birşey yaparsan sorumluluk kabul etmem.
Sonuçta el/anahtar/mekanik becerin konusunda bilgim yok.

Aklıma farkı bir şey geldi Ahmet bey boruları uç kısımlarından 5-6 santim geriden kırıp kütükten çıkan kelepçeylerlede bağlasam hiç hava çekemez sanki sanırım içinede birşey kaçar düşünceside olmaz diye düşünüyorum yorumunu bekliyorum

El marifeti konusunda neden yanlış anlayım Ahmet bey tabiki haklısınız çok önemli konular bunlar yanlış bir işlemde belkide 3-4 bin tl ye maal olacak. Övünmek gibi olmasın ama :)))  kendime çok güveniyorum mekanik olsun elektronik olsun yapamadığım yok diyebilirim.  Kendin yap okey bölümünde belki yaptıklarımın videolarını görmüşsünüzdür. Sanırım rahatlıkla yapabilirim alet edavatlarımda mevcut sadece enjektörün içini temizlerken ihtiyaç duyacağım balata spreyi tarzı bir şey bulmam gerekecek o kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #34 : Aralık 13, 2013, 22:39:58 »
Aklıma farkı bir şey geldi Ahmet bey boruları uç kısımlarından 5-6 santim geriden kırıp kütükten çıkan kelepçeylerlede bağlasam hiç hava çekemez sanki sanırım içinede birşey kaçar düşünceside olmaz diye düşünüyorum yorumunu bekliyorum

El marifeti konusunda neden yanlış anlayım Ahmet bey tabiki haklısınız çok önemli konular bunlar yanlış bir işlemde belkide 3-4 bin tl ye maal olacak. Övünmek gibi olmasın ama :)))  kendime çok güveniyorum mekanik olsun elektronik olsun yapamadığım yok diyebilirim.  Kendin yap okey bölümünde belki yaptıklarımın videolarını görmüşsünüzdür. Sanırım rahatlıkla yapabilirim alet edavatlarımda mevcut sadece enjektörün içini temizlerken ihtiyaç duyacağım balata spreyi tarzı bir şey bulmam gerekecek o kadar

Hortumları bu şekilde katlamak kısa sürede sorun olmaz. Uzun sürede hortum çatlayabilir.
Balata spreyini gideceginiz civata/rulmancıdada bulabilirsiniz.

Size kolay gelsin diyorum.

Gelişmeleri fotograflı olarak bekliyoruz.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 13, 2013, 22:42:47 »
Hortumları bu şekilde katlamak kısa sürede sorun olmaz. Uzun sürede hortum çatlayabilir.
Balata spreyini gideceginiz civata/rulmancıdada bulabilirsiniz.

Size kolay gelsin diyorum.

Gelişmeleri fotograflı olarak bekliyoruz.

Çok teşekkürler Ahmet bey en kısa zamanda başlıcam ve resimleri buraya koyacağım sizede bu saate kadar rahatsızlık verdim çok teşekkürler iyi geçeler Allaha emanet olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #36 : Aralık 13, 2013, 22:51:48 »

Çok teşekkürler Ahmet bey en kısa zamanda başlıcam ve resimleri buraya koyacağım sizede bu saate kadar rahatsızlık verdim çok teşekkürler iyi geçeler Allaha emanet olun.

Sorun yok yardımcı olabildi isek benim için ne mutlu.
AP900 Cruise control