0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vergi dairesine gönderilmeyen borçlar burada görünmüyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltir bilen bir arkadaşımız..
2007 yılından kalma ceza nasıl oluyor ? Bu araba hiç araç muayenesine girmemiş mi?
Uzun bir süredir trafik cezaları maliyeye aktarılamıyordu. Son 1-2 ay içerisinde yeni gönderilmeye başlandı ve şimdi ortaya çıkıyor. Eğer cezayı ruhsat sahibi değil de aracı kullanan bir başkası yediyse (cezalarda şahsilik ilkesi gereği) muayene ve devirde çıkmıyor.
Her ay düzenli bir şekilde kontrol ettiğim bir site çokta faydasını görmüşümdür.araba vergilerinide devamlı buradan ödüyorum.aracı eşim daha çok kullandığı için bazen sürprizlerle karşılaşabiliyorum.
kardesimin adina 5 yil oncesine ait 128tl ceza cikti ve faiziylde 389tl olmus yuhhh ya , arabanin temiz kagidi var ve 3 til once satildi arac bu nasil oluyortemiz kagidiyla bu cezayi iptal ettirebilirmiyiz ?
Ben arabanın tescil tarihini unuttum temmuz 1 (Gerçekte temmuz 11) diye yazdım. Arabanın herşeyi çıktı. Sistemde açık var.
O açıktan yararlanıp artık hepimizin borcunu siliverirsin artık
İlke sistemde o kadar açık var ki bulduğun açık devenin kulağı bile değil .
Sana denk gelmis bende salladim tarihi ama kabul etmedi sonradan evde ruhsatin fotokopisini buldum yazdim anca oyle girdim sukurler olsun o kadar seye ragmen ceza cikmadi
merhaba arkadaşlar,maalesef bugün iki arkadaşımın yıllar önce yedikleri trafik cezalarını öğrendik ve şok olduk.bir arkadaşımın 3 tane radar cezası 666 tl tutmuş ve şimdi faizi ile birlikte yaklaşık 2 bin tl tutmuş. 2007 yılından kalma bir ceza. Faiz miktarı asıl cezanın miktarının iki katını geçmiyormuş yani 666*2=1332 maksimum faiz oluyor ana para ile toplanınca da 1332+666= 1998 tl toplam borç ediyor.diğer arkadaşımın ise önceki aracından kalma 154 tl lik ceza ve 15 tl gibi de faizi çıktı. Sürekli hata veriyor.Gib in sitesi üzerinden arasıra borç kontrolü yapmak gerekiyor. bilindiği üzere cezalar aylar hatta yıllar sonra gönderilebiliyor. doğrudan ceza bizlere ulaşmasa bile tebliğ edilmiş sayılıyor ve faizde işliyor. sizlere iki link veriyorum arkadaşlar, tavsiyem ay da bir kere kontrol etmek olacaktır.https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_MBBS_SORGU_LOGIN_ACikinci link üstteki sayfada solda motorlu taşıtlar kısmını tıklıyoruz sonra 3 seçenekten ilki olan* Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödemeseçeneğini tıklıyoruz.(bu link de bilgileri girdikten sonra üstte ceza bilgileri kısmından ödenmemiş cezaları görebilirsiniz. )umarım kötü süprizle kimse karşılaşmaz.