Gönderen Konu: Trafik Cezalarını Öğrenme Takip Etme Önemli  (Okunma sayısı 2452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik Cezalarını Öğrenme Takip Etme Önemli
« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2013, 22:57:39 »
Ben arabanın tescil tarihini unuttum temmuz 1 (Gerçekte temmuz 11) diye yazdım. Arabanın herşeyi çıktı. Sistemde açık var.

Bu konuda gerçek bilgiye sahip olmadan yorum yapmamak iyi olur ;)

Araç tescil tarihleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ruhsata yazılır fakat online işlem yapılamayan durumlarda bu bilgiler bir kaç gün gecikmeli olarak Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına iletilir. Bu iletilen bilgiler arasında tescil tarihi bilgisi olmadığından Gelir İdaresi kayıtları kendisine geldiği günün tarihi ile kayıt altına alır. Bu nedenle ruhsatta yazan tescil tarihi ile maliye kayıtlarındaki tescil tarihi her zaman aynı olmayabilir. Sistemi vatandaşların kullanımı sırasında uyuşmazlıklardan doğacak aksaklıktan korumak amacı ile bu kurguyu analiz eden arkadaş tescil tarihine bir buffer süre tanımlamış. Tam olarak kaç gün farka izin verildiğini hatırlamıyorum ama belli bir gün fark olunca sorgulamaya izin vermiyor.

Yani açık dediğin durum aslında biz kullanıcıların işini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir iş kuralıdır İlke'cim ;)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2013, 22:57:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 19, 2013, 10:39:37 »

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2013, 22:56:18
    linkte hatamı var ne var kaç kere denedimse hata verdi

nasıl bir hata aldınız???
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 19, 2013, 13:31:16 »
Ben sorgulama yaptım. Teşekkür ederim.
Bir sorum olacaktı.

Tutanak tarihi 16.10.2013 Tebliğ tarihi ise 06.11.2013, yasaya göre 10 gün içinde tebliğ edilmeyen cezalar düşüyordu diye hatırlıyorum. Daha önce bu başına gelen var mı? Nereye başvuru yapacağız bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 19, 2013, 14:09:41 »
Bir sorum olacaktı.

Tutanak tarihi 16.10.2013 Tebliğ tarihi ise 06.11.2013, yasaya göre 10 gün içinde tebliğ edilmeyen cezalar düşüyordu diye hatırlıyorum. Daha önce bu başına gelen var mı? Nereye başvuru yapacağız bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

bu iş arapsaşına döndü. bir gün haber çıktı tebliği 10 günden sonra ise caza iptal dediler, sonra yeni haberler çıktı gerçek değildir sonra tebliğ edilse de olur diye.  bence fazla umutlanmayın 10 gün konusunda.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 19, 2013, 14:25:17 »
Bir sorum olacaktı.

Araç başında ceza yerseniz ve tutanağa bağlanırsa tekrar tebliğe gerek yok. Diğer durumlarda sizi ikamet adresinizde bulamazlarsa muhtara bırakırlar, tebliğ edilmiş sayılır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.