0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fakat sadece hafif ticari ve ticari araçlarda.
bu son haber karlı ve buzlu yollarda özel araçlar için geçerli. Ticari araçlar için ceza yanılmıyorsam 500 tl. Yayınlanan genelgede özel araçların lastik derinliği ve yol şartlarına uyumluluğu denetlenecek yani karlı buzlu bir yolda uygun lastiği olmayan 77 tl ceza alçakmış
Yolda kar ve buz varsa amenna ama haberde tüm sürücüler tüm iller dedi tüm illerde denetim olacağı söylendi.Kar buz olmayan memleketteki insanlara da bu uygulama olursa çok saçma olur ben bunu demek istedim.
Yav bunlarin ben... Yav zaten kisin toplasan 500 km ya yapariz yada yapmayiz bunun icin lastikmi alacagiz yahu.
Murat Köse arkadaşımız konuya çok güzel bir açıklama getirmiş.Hususi aracını hergün kullananların aslında kanunları dahi beklemeden Kış lastiğine geçmesi bir alışkanlık olmalı.Eğer Kış lastiğine geçersem kesinlikle ucuz 4 ad. jant da alırım, her seferinde lastik sök/tak lastiğe ve janta zarar verebilsede aynı zamanda gereksiz yere balans da yenilenmek zorunda kalınıyor.Eğer böyle bir uygulama yaparsam, jantı orjinalinden daha ince olarak tercih edeceğim ve lastikte ona uygun olarak daha ince olacaktır.Bu, hem aracın kaygan zeminde daha stabil olmasını sağlarken hemde yakıt sarfiyatını kısmen düşürecektir.
benim orjinal saç jantlarım duruyor depomda Tekin abi, standart orjinal lastiklerim 185 / 60 / 15 ebatındaydı, kış lastiği hiç kullanmadım bugüne kadar, sence aynı ebattamı lastik tercih edeyim yoksa daha ince bir lastikmi alayım, karda ince lastik daha iyi diye hatırlıyorum bende, karı yarıp geçmesi daha kolay çünkü, WRC araçlarda karda koşulan parkurlar için çok ince lastik kullanılıyordu ordan aklımdan kalmış 175 65 15 mi alsam ?
Kar'ı daha iyi yardığı için değilde, kaygan zeminle temas ne kadar az olursa araç o kadar stabil kalır.175/60 daha performanslı ve orantılı olurken yakıt tüketimini kötü etkilemez diye düşünüyorum.
Hususi araçlar için şu anda diş derinliği önemli arkadaşlar. 3mm. altı uyarı, 1,6mm. altı cezai işleme maruz kalma sebebi bildiğim kadarı ile.