0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kimse hiçbir şey için masraf yapmak istemez, ancak ne yazıkki o 500 km içerisinde bir şey olmayacağının garantisini kimse veremez. Uzun süreli araç değiştirmeyenler için çok fazla bir kayıp yok bence. 2 takım lastik olacağı için lastikler daha geç eskiyecektir, tek fark ilk başta biraz daha masraf olmuş olması olur.
Abi gittigimiz yolda merkezi yollar zaten. Eger gerekli olursa diye simdi bile zincirimiz bagajda. Abi lastigin omru 5 yil. Ee 5 yil sonra.
Kar'ı daha iyi yardığı için değilde, kaygan zeminle temas ne kadar az olursa araç o kadar stabil kalır.175/60 daha performanslı ve orantılı olurken yakıt tüketimini kötü etkilemez diye düşünüyorum.
Hususi araçlar için şu anda diş derinliği önemli arkadaşlar. 3mm. altı uyarı, 1,6mm. altı cezai işleme maruz kalma sebebi bildiğim kadarı ile.
Tekin abi cevap için teşekkürlerHakan abi bu bahsettiğin olay kış lastiğimi 4 mevsim içinmi geçerli ? daha 2 gün önce haberlerde ticari araçlar için deniliyordu sadece zorunluluk için, ben hala anlayamadım kış lastiği zorunlumu değilmi ?
"Lastikler satın alınırken JATMA'nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir. " Dersem yeterli olur sanırım. Bahsettiğin gibi bu mantık yüzünden birçok kaza oluyor ne yazıkki. Merkesi yol olsada sorunsuz olacağı anlamına gelmediği gibi ne kadar yolda tuzlama çalışması vs yapılmış olsada yeterli olacağı anlamına gelmemektedir. http://www.bridgestone.com.tr/oneri-ve-yardim/lastik-kullanim-ve-raf-omru-onerileri/
Yukardaki Resimde OTOMOBİL- HUSUSİ araçlar için geçerli değil Ticari araçlar için geçerli diyor. Kamyonet vb hem hususi hemde ticariler için geçerli
Abi nasil 10 yil dayaniyor yav lastik 5 yil sonra her tarafi catlak vs doluyor.
Ancak 185 ile 175 arasında çok fazla fark olur mu bunu bilmek lazım. Değmeyecek bir değişiklik ise hiç oynama yapmadan aynı ebattan gidilebilir.
Şuanda aracımda takılı olan kar lastikleri 6-7 senelik lastikler ve hiçbir sorun yok. Bahsettiğin gibi çatlaklar oluyorsa lastikleri düzgün şekilde saklayamamışsınızdır. Aracın üzerindeki lastikte oluyorsa genellikle sıcakken yıkamadan oluyor bu durum.