Gönderen Konu: Fren Balatası ve Disk  (Okunma sayısı 273142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Balatası ve Disk
« Yanıtla #220 : Aralık 13, 2010, 14:42:00 »
Haftasonu arabayı servise götürdüm. Orada yeğenim çalışıyor. Diskleri birdahaki bakımda değişmek gerekebilir dedi. Diskleri ve balataları dışardan alırız dedi. Eğer sen alırsa TRW  al dedi. Onlarda sorun çıkmıyor dedi.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Aralık 13, 2010, 14:42:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Aralık 13, 2010, 14:48:32 »
Soru biraz fazla genis olmus.
Corolla'lar icin en kaliteli fren diski ve balatasi veya spor klasmanda veya bütceye uygun vs vs.
O yüzden ne cevap versem ici bos kalacak.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #222 : Aralık 13, 2010, 14:50:39 »
sen direk bosch al bence hıc deneme arkadaslar frenlerde sorun yasayanlar tıtreme se vs gıbı fren disk lerını bı paso taslatın sora doğru balata secımı herseyı halleder honda toyota gıbı araclar benım fıkrımm bosch... trw de cok ıyı duruma geldı ıyı urunler cıkarıyo ama suan ıcın bosch u yakalamıs dııl bu benım fıkrımm ılk değişimde bıraz zayıf olabılır ama 500 1000 km sora performan sı cok ıyı duruma gelıoo ben denedım bılıyrmm ...

Erbülent bey hosgeldiniz.
Sizden ricamiz yazarken Türkce kurallarina uyarak yazmaniz. Cümlenin basi sonu nerede cok anlasilmiyor.
Yazilanlar uzun süre forumda yayinlandigi icin chat dilinden daha farkli bir dil kullanmak durumundayiz.

Tesekkürler.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #223 : Aralık 13, 2010, 15:37:36 »
hoşbulduk murat bey kusura bakmayın yeni katıldım dikkat ederim ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #224 : Aralık 13, 2010, 15:41:58 »
trw.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Aralık 13, 2010, 18:17:38 »
binek otolar için en iyi balata ve disk desek olmaz mı murat kardeşim modele göre balata fark eder mi?
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #226 : Aralık 13, 2010, 18:58:08 »
Serkan bey, tabiki fark eder. Bir fren setine 15bin eur bile verebilirsiniz.
Ne istediginiz beklediginiz önemli. Lastik secmek gibi. En iyi lastik diye birsey yoktur. Size en uygun lastik vardir.

Konudaki mesajlariniza bakinca normal bir kullanicinin problem yasamayacagi, hafiften pahali da olsa en iyisi olsun diyerek alacaginiz ürün tavsiyeleri bekliyorsunuz.

Acikcasi, bu setler icerisinde isini en iyi yapan bana göre sirasi ile Brembo, Ate, Bosch, TRW ve Valeo'dur.

Ben kendi aracima genelde daha kaliteli ama biraz daha pahali ürünleri tercih ederim. Bu markalarin hepsinde türlü türlü kalite ürün vardir. Fren diskini en adi döküm malzemeden de üretebilirler, kaliteli malzemedende. Isil isleme tabi tutabilirler vs. Frenler isininca disklerde yamulma yasanmasi az olur vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #227 : Aralık 18, 2010, 11:57:36 »
eyvallah murat bey önerilerin gayet net ve açıklayıcı oldu dikkate alacağız cümle toyota clup ailesi fertleri olarak:)
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #228 : Aralık 18, 2010, 12:10:34 »
tabiki brembo ama cebime uygun olmadığı için serviste hangi balatayı takarlarsa :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #229 : Aralık 20, 2010, 00:58:50 »
Merhaba arkadaşlar ben daha dün değiştirdim. Sabancı Oto Pratik diye lastik ve bakım servisleri açmış. Denemek istedim. Ön fren balatalarını "hi tec tvc 3150" nasıl birşey fikrim yok. ama ses, titreme vs herhangi birşey de yok. Ön balatalar fiyatı 90 TL, komple 165 TL. Ön diskler için de 140 TL dedi değiştirmedim. Yağ, hava filtresi, polen filtresi, yağ filtresi ve balatalar toplam 300 TL. Yapılan işler ve balatalar ile ilgili fikri olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #230 : Aralık 23, 2010, 13:49:21 »
Merhaba arkadaşlar 2006 avensis elegant aracımın baskı balata bilyesi bitmiş debriyaja basınca gacır gucur ses geliyor marka seçiminde kararsız kaldım.

Aisin ve Daicin yetkili servis valeo takıo ama piyasada takılan valeolardan değilmiş dışarıya yaptırıcam ne dersiniz hangi markayı tercih etmeliyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • izgiotomotiv@hotmail.com
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Aralık 23, 2010, 15:55:52 »
 evet haklısınız valeo aracın ustunden ılk cıkanla dısardan aldıgınız valeo aynı kalıte degıl.cok guzel tespıt etmışsınız. aısın ıyı marka olup 2 kalıtededır bunun kalıtelı olanı 300 cıvarında sanıyorum.
 kalıte aısın tercıh edersenız bır problem yasamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #232 : Aralık 24, 2010, 16:19:17 »
Yeğenimin Avensisine 2004 yazın baskı balata değişimi yaptırdık. Aisin 2 çeşit 220 TL ye almıştık.
İki çeşit derken baskı ve balatanın ikisi de aisin olacak. Çoğu ucuz olsun diye Baskı ya da balatayı(tam bilemiyorum hangisini) sadece aisin alıyo diğeri valeo vs. veriyor .  Bİlginiz olsun bu konuda da.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #233 : Aralık 25, 2010, 10:01:20 »
Çok garip birşey oldu problem düzeldi kendiliğinden bir gün sonra ne ses var ne bişey bi ustaya gösterdim debriyaj canavar gibi dedi hiç bişi anlamadım :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #234 : Aralık 25, 2010, 10:15:55 »
Çok garip birşey oldu problem düzeldi kendiliğinden bir gün sonra ne ses var ne bişey bi ustaya gösterdim debriyaj canavar gibi dedi hiç bişi anlamadım :S
Daha önceki aracımda buna benzer bir sorun yaşadım.Şehir dışındaydım ve gelir gelmez yetkili servise gittim durumu anlatıım.USta bindi şöyel bir tur attık beraber  ve hiç bir sorun yok gibi geldi bende kullandım.Ve bir hatfa sonra yolda kaldım aracı yavaş yavaş servise ulaştırdım ve şokkkkkk baskı balata iki parça     araç o şekilde nasıl yürüdü bende hala anlamış değilim....
Sonuç olarak kesinlikle iyi bi rusta göster ki benim başıma geleni sende yaşama... sorunsuz günler
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #235 : Aralık 25, 2010, 23:05:19 »
Ben de yeni değiştirdim   
''Hi Tech''   marka disk ve balata takdırdım.
TRW yada BOSH istedim ama yoktu...
Balatalar yumuşak ve fren tepkisi gerçekten değişti tosunun.
ön balatalar 25TL
diskler 110TL

1000 Km filan oldu gayet memnunum...
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #236 : Ocak 02, 2011, 04:10:54 »
Arkadaşlar aracımı derindereye götürdüm anlattım durumu öğleden sonra aracı almaya gittiğimde bana söylenenler şunlar ;

siz aracı bıraktıktan sonra o sesi bizde aldık debriyaj merkezi yağsız kalmış yağladık ve düzeldi dediler bende ısrarla sordum aracımın baskı balatasında bir sorun yok değilmi diye verdiği cevap biraz tereddütlü bir şekilde şuan birşey görünmüyor

dün aracımda debriyaja bastığımda çok az o hissi aldım ayrıca hafif yokuş geri vites giderken o sesi azda olsa alıyorum

servis nasıl kontrol etti durumu hiç anlayamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #237 : Ocak 02, 2011, 23:55:16 »
Merhaba;

Bahsettiğiniz sesin debriyaj alt merkezinden gelme olasılığı yüksek,ayrıca baskı ayrıma çatalından da geliyor olabilir ufak bir yağlama ile halledilebilir bir durum bu söylediklerim.

Ancak debriyajınızın tabandan 3.5 cm veya daha üst bir noktada kavrama yapması gibi bir durum söz konusu ise debriyajınızın bitmeye yakın olduğunu yada debriyaj pedalının ayarının bozuk olduğunu anlayabiliriz.

Aracınız 1.6 Avensis ise aracınıza yetkili serviste orjinal olarak gelen parçalar Fransız üretimi Valeo çıkyıor,söylenilen doğru dışarıda After Market olarak satılan Valeo marka debriyaj setlerinden çok daha kaliteli fakat aracınız için üretilmiş orjinal japon üretimi Aisin debriyaj seti de mevcut ömür olarak orjinal gelen Valeo'dan kat be kat üstün parçalar ve yetkili servisten temin edebiliyorsunuz.Parça numaraları ve K.D.V dahil fiyatları;

31210-52050 Baskı 187,86TL

31250-20280 Balata 168,15TL

31230-12171 Bilya 67,12TL

Şu an dışarıda AE101,AE111,ZZE112,ZZE121 Corolla ve ZZT250 (1.6) Avensis için satılan KT-100 parça numaralı after market japon üretimi Aisin debriyaj setlerinin baskı'larında ısındığında kavramayı bırakmama gibi bir sorun mevcuttu ve aisin seti revize ederek KT-100V kodu ile sorunsuz şekilde yeniden dağıtımına başladı,dışarıdan after market olarak alınan Aisin debriyaj setlerinde bu parça numarasına ihtimam göstermeniz sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.

Aracınıza uygun Daikin (Exedy Clutch) debryaj setlerinde herhangi bir sorun bulunmamakla beraber after market olarak alabileceğiniz en iyi debriyaj seti şu an,fiyatı Aisin setlerinden 20-30 lira kadar daha pahalı olmasına rağmen dayanıklılığı bir gömlek daha üstün orjinalinden ziyade gönül rahatlığı ile alıp kullanabileceğiniz bir marka.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #238 : Ocak 04, 2011, 15:16:36 »
Verdiğiniz bilgiler gerçeknten altın değerinde çok teşekkür ediyorum benmde şuan durumdan çıkardığım sadece tahmin debriyaj merkezinde bir problem var

Öncelikle şunuda belirtmemde fayda var aracım 36000 km de
İnternette araştırdığıma göre bu sorundan dolayı giden tüm arabaların debriyaj merkezini yağlayıp ücret almadan geri gönderiyorlar

Nette araştırdıklarıma göre para almamalarının sebebi 3 kez aynı hatadan servise gidildiğinde servise dava açılabiliyormuş ama diğer taraftanda servis neden arızalı parçayı değiştirmeyi teklif etmesinki para kazanmak istemiyormu bu adamlar

Sizin verdiğiniz bilgiler ışığında hareket etmek istiyorum ama hangi parçada sorun olduğunu değişip değişmemesi gerektiğini bilemiyorumki servise sorsanız debriyaj merkezi yağsız kaldı yağladık geçti diyor ama ben hala aynı problemi yaşıyorum özellikle geri vites hafif meyilli ise yol o sesi alıyorum araç kalkarken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #239 : Ocak 04, 2011, 16:21:12 »
Verdiğiniz bilgiler gerçeknten altın değerinde çok teşekkür ediyorum benmde şuan durumdan çıkardığım sadece tahmin debriyaj merkezinde bir problem var

Öncelikle şunuda belirtmemde fayda var aracım 36000 km de
İnternette araştırdığıma göre bu sorundan dolayı giden tüm arabaların debriyaj merkezini yağlayıp ücret almadan geri gönderiyorlar

Nette araştırdıklarıma göre para almamalarının sebebi 3 kez aynı hatadan servise gidildiğinde servise dava açılabiliyormuş ama diğer taraftanda servis neden arızalı parçayı değiştirmeyi teklif etmesinki para kazanmak istemiyormu bu adamlar

Sizin verdiğiniz bilgiler ışığında hareket etmek istiyorum ama hangi parçada sorun olduğunu değişip değişmemesi gerektiğini bilemiyorumki servise sorsanız debriyaj merkezi yağsız kaldı yağladık geçti diyor ama ben hala aynı problemi yaşıyorum özellikle geri vites hafif meyilli ise yol o sesi alıyorum araç kalkarken

Debriyaj alt merkezinden geliyorsa tespitini sizde yapabilirsiniz ve debriyaj değişimi yapılırken çatal (debriyaj baskısını ayıran parça) ile debriyaj alt merkezinin pimi arasına bir miktar (ince bir tabak şeklinde) sabun esaslı gres (tercihen Mobil1) sürmek böyle bir sorunun ortaya çıkmamasını sağlayacaktır.

Debriyaj değişimi gerçekleşmeden de söylediğim gayet kolay bir şekilde uygulanabilir ki debriyaj alt merkezini sökmek gayet basit sadece iki adet cıvata sabitliyor şanzımana.

Yol sesi şikayetinizi tam anlayamadım,yol sesi lastiklerden yada yeterli yalıtım olmamasından meydana gelir,ve düşük hızlarda bu sesi alamazsınız,bu konuyu biraz daha açabilirmisiniz?