0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rot rotil gibi sürüş güvenliğini direkt etkileyecek ve aracın yürümesini engelleyecek bir parça olsa amenna ancak yanlışım varsa düzeltin araç bu parça olmadan yürüyebilir. Ayrıca faturaya baktım orjin yazıyor askı rotu için ve fotoğrafladım orjin markaymış.
Sökerek bir viraja 90km/h ile girmeyi deneyin dilerseniz ki ben "ölüm tehlikesi altındasınız" da demedim, ancak sürüş dinamiğini direk etkileyen bir parçadır kendisi, mesele sadece "aracın yürümesi" ise aracın üzerindeki bir çok parçayı sökebilirsiniz en azından azalan ağırlık ile yakıt tasarrufu sağlamış olursunuz.Bildiğim kadarı ile aynı fabrikada üretilen iki ayrı markalar zaten, bazı ürünleri ihracata veriliyor, farklı kalite standartlarında üretiliyor, kısacası ilk bahsettiğiniz ürün ile değişen pek bir şey yok ancak tabi ki kullanıcı ve karar verecek olan sizsiniz.
Benim sürüş güvenliği derken bir salıncak rotu veya direksiyon rotu kadar etkisi olmayacağı yönündeydi. Bunu da bir yedeğini bulundurun demeniz üzerine söyledim. Koparsa yavaşta olsa en yakın tamirciye kadar gidilebilir. Ki bu firma belirli kalite standartlarını karşılayan yerli firma. İllaki orjinali kadar dayanmayabilir ancak yedeğini yanınızda bulundurun demek firma lehine tazminata kadar varan bir şeye sebep olur Allah korusun. Türkiyede pekçok usta maliyet kaygıları ile buna benzer yerli üretim parça kullanmakta. Sürekli sorun açsa kullanmazlar diye düşünmekteyim.
Ben kopacağını düşünerek öneride bulunmadım Ersin bey, kısa zamanda yeniden bozulma ihtimali yüksek olduğundan naçizane fikrimi belirttim, he bu fikir beyanı beni davalık edecek ise daha önce başıma gelmeyen bir durum değil, buyursun açsınlar davayı Siz bahsettiğiniz markanın hangi firmanın, hangi kalite standartlarında ürettiğini biliyor musunuz? Yada bir kalite standartı ile üretildiğine ve yerli ve milli bir üretim olduğuna emin misiniz?Maalesef sizin de bahsettiğiniz gibi ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar, kullanıcıları ve onarım mercilerini nispeten düşük kalite ürünlere yönlendiriyor, "sürekli" göreceli bir kavram, benim için orijinali 100.000km. kullanılan ürünün 10.000km.'de bozulan yan sanayisi "sürekli" bozulan olabilir, sizin için ise belki bu 20.000km.'dir.Geri dönüşün kısa vadede olmadığı ürünlerde piyasamız marj odaklı seçimler yapıyor maalesef, örnek veriyorum, bir z rot düşünün 25₺ toptan fiyatı var bundan kdv, toptancı marjı, nakliye, stok maliyeti, tahsilat marjı, üretici marjı gibi marjları düştüğünüzde aslında sizin 45₺ ödediğiniz ürünün üretim (yada ülkeye girdi) maliyetinin maksimum 15₺ yani güncel kur ile 2.5$ seviyesinde olduğunu görürsünüz, atık ham metal (dikkat ederseniz kalifiye metal değil, atık ve ham metal) kilosunun 3₺ ($0.5) olduğunu da göz önünde bulundurursanız, nispeten düşük meblağ ödediğiniz ürünü aslında pahalıya aldığınızı ve bu ürünün nisbi dayanımınında hesaba kattığınızda yüksek meblağ ödeyerek alacağınız üründen daha fazla zarar ettiğinizi anlayabilirsiniz.Umarım anlatabilmişimdir, lütfen beni yanlış anlamayın, ben seçiminizi sorgulamıyor, sizi yargılamıyorum sadece konunun bir bilinç oluşturması için bu kadar uzun yazmak zorunda kaldım.
Ufuk bey bir kaç konuda da şahit oldum direk yargılıyorsunuz. Örnek mann filtreler. Orjin firmasının internet sitesine göz attım. Üretiminin çoğunu Amerika ve avrupa dahil pekçok ülkeye ihraç ediyor. Kalite sertifikaları var. Firma Türk menşeili. Bursada üretim yapıyor. Firma ve ürünleri ile ilgili bir bilginiz varsa öğrenmek isteriz. Gerçi mann gibi bir firmaya bile salladınız. Son olarak bana belirttiğim ürünün orjinal olanının fiyatını buraya yazar mısınız. Bizde öğrenelim ki 10.000 km dayanacak ürün(çin mali ürünler bile daha fazla dayanır.normal kullanımda bu kadar kullanımda bozulması imkansız) ile orjinali arasındaki farkı görelim.
Ufuk bey lütfen sizde beni yanlış anlamayın. Sizden bugüne kadar aldığım tüm ürünler kaliteli ürünlerdi ve piyasa daha doğrusu servisten fiyat olarak uygundu. Lâkin 300 - 400 tl olan bir ürünün 90 tl olan muadili kullanmaya değer. Orjinalini 90.000 km hemde düzgün yollarda kullandım. Diğerini 40.000 km kullanmak yeter bile. Ya da dediğiniz gibi kısa sürede bozulur ve benim için deneyim olur.
90 tl çifti için umarım sizin orjinali için bahsettiğiniz rakamda çifti içindir umarım.Yanı tabiki orjinali kadar dayanmayacak ama 1 senede bitmesi için çok kalitesiz olması gerekiyor. Her ucuz kalitesiz değildir birde. Bakın sizden silecek lastiği aldım. Ve malesef uzun süre dayanmadı ancak 34 tl ye komplesini aldığım japon tipi silecek inanmazsınız sessiz ve nokta bırakmadan siliyor. 34 tl sağ sol takım bu arada. Gidip 250 tl ye bir tarafın orjinali almak bana çok mantıklı gelmiyor. Tabiki bunlar tercih. Herkesin görüşüne ve tercihine saygılı olmak gerekiyor.
Ersin Bey aldığınız silecekler hangi marka? Onca para verip markalı ve kaliteli diye aldığım silecekler malesef çok kötü çıktı. Pahalı olan her mal kaliteli olacak diye birşey yok..Markayı belirtirseniz bence o marka silecek almak isterim...
https://m.n11.com/toyota-corolla-silecek-takimi-2013-2019-inwells-hybrid-P94403980Hüseyin bey linkteki satıcıdan aldım ve çok memnun kaldım. Hatta bugün işe gelirken epey bir yağmurluydu hiçbir sorun yaşamadım.
Teşekkürler Ersin Bey. Aynı satıcıdan aynı ürünü bende alıp kullanmıştım malesef onlarda ilk başlarda çok iyi iken birkaç ay sonra elveda....Bosch kullandım oda aynı...Birde Valeo denemeyi düşünüyorum.
Bende geçen yıllarda aynı firmadan aldım ve dediğiniz gibi çok çabuk performansı düşmüştü ama kasımda aldım ben henüz hiç sıkıntı yapmadı. Sanırım biraz geliştirmişler ürünü. 1 kış işimi görse yeterli. Çünkü yüksek fiyatlı dediğiniz markalarda en fazla 1 sezon düzgün siliyor.
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.2017 model benzin+lpg aracım var.Şu an 53000 km de.İLk bakım haricinde servis de bakım yaptırmıyorum açıkçası.Bilindiği üzere toyota 10k da bir bakım öneriyor ama açıkçası ben 12 -14 k da bir bakıma giriyorum.Şİmdiye kadar olan bakımlarda standart bakım oldu hep.Yağ ve filtreler değişti ve bir kerede 4 balata değişti.Genelde yağ ı kendım alırdım ama son bakımda ustada değişti ve 4 litre yağ konuldu.Normalde 4,3 litre olarak konulması gerekiyor diye biliyorum ama usta inatla 4 litre yeterli dediği için birşey demedim.Gelelim fikirlerinizi almak istediğim noktalara.Öncelikle yağ konusunda 4 litre mi yoksa 4.3 litremi olması gerekiyor.İçindeki yag castrol 5w30 yağ var.Aracınmın ilk bakımında 0w20 motul kullanmıştım lpg den dolayı.Yeni bakımda hangisini tercih etmeliyim.Filtreler zaten değişecek.Bunun haricinde Değişmesi gereken hidrolik sıvıları varmı acaba.55k gibi bakıma girmeyi düşünüyorum.