Gönderen Konu: Toyota, BMW Dizel Motoru Kullanmaya Başlıyor  (Okunma sayısı 8135 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Toyota, BMW Dizel Motoru Kullanmaya Başlıyor
« : Aralık 02, 2013, 16:14:17 »
1.6 motorluk dizel eksikliği giderilecek ve mevcut dizel araçların kötü ünü de değişecek gibi.

BMW motorlusu çıkacak!

Toyota'nın dizel teknolojisi ve yeni nesil çevreci teknolojiler konusunda BMW ile yaptığı işbirliği anlaşmasında ilk adım atıldı. Dizel motor yelpazesini genişletecek olan yeni proje Toyota Verso'ya uygulandı. Toyota mühendislerinin yoğun çalışmaları ile motor ve aracın kusursuz birleşimi sağlandı. Yeni motorun uygulandığı ilk Verso, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından 2014 yılı Ocak ayından itibaren Sakarya'daki fabrikasında üretilecek.

BMW MOTORU TAŞIYOR

Toyota Verso 1.6 D-4D, BMW grubuyla dizel motor tedarik anlaşmasına girilmesinden iki yıl sonra, BMW motoru taşıyan ilk Toyota modeli olarak Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından Ocak 2014 tarihinden itibaren üretilecek. Böylelikle, 1.6 D-4D ile birlikte Verso, 4 dizel ve 2 benzinli motor olmak üzere daha geniş bir ürün çeşitliliği ile piyasaya sunulacak.

Toyota Motor Europe (TME) Başkan ve CEO'su Didier Leroy, şöyle konuştu: "Toyota olarak, otomotiv sanayinin karşı karşıya geldiği çevre sorunları ile mücadelede birden fazla yaklaşımın gerekliliğine inanıyoruz. Hibrid teknolojisi, çevre açısından sürdürülebilir teknoloji ile araç üretilmesine yönelik stratejimizin ana unsuru olarak artan oranda gelişmektedir. Bunun yanı sıra Toyota olarak, Avrupa'da temiz dizel konusunda da önemli bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. BMW grubu gibi otomotiv sanayinin bir başka lider kuruluşu ile birlikte yaptığımız bu proje ile hem ürün tedarik süremizi iyileştirdik hem de ürün geliştirme maliyetlerimizi azalttık"

Verso 1.6 D-4D projesini yürüten TME'nin Belçika'daki teknik merkezi, yaptığı çalışmalarla, Verso'nun mevcut konforu ve dinamik performansını koruyarak, şanzıman ve araç elektroniğinin, yeni motor ile kusursuz birleşimini gerçekleştirdi. Verimliliği ve yakıt emisyonunu iyileştirmek amacıyla, motor taşıyıcıları, çift ağırlıklı volan ve debriyaj baskı sistemi, yeni vites kutusu ve duruş kalkış sistemi gibi parçalar yeniden tasarlandı ve geliştirildi. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.'nin, 2014 Ocak ayından itibaren Verso 1.6 D-4D'nın üretimine başlayacağı bildirildi. Sakarya'da bulunan Toyota Türkiye, Verso serisini üreten tek tesis olmasının yanı sıra Haziran ayından bu yana yeni nesil Corolla'yı da üretiyor.

BMW grubu ve Toyota, dizel motor projesi dışında, yakıt hücre sistemi ortak geliştirme, yeni bir spor araba platformunun ortak geliştirilmesi için fizibilite çalışmaları, hafif araç gövde teknolojisi üzerine ortak çalışma ve Lityum hava bataryası ortak araştırma konularında daha geniş bir işbirliği içinde olacaklarını açıkladı.

http://ekonomi.haberturk.com/otomobil/haber/899760-bmw-motorlusu-cikacak
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Toyota Club Türkiye

Toyota, BMW Dizel Motoru Kullanmaya Başlıyor
« : Aralık 02, 2013, 16:14:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota, BMW Dizel Motoru Kullanmaya Başlıyor
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2013, 16:18:12 »
İnşallah bunlar yağ yakmaz :D :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2013, 16:21:03 »
bu motor ile araç satışı uçacak işallah yine aptal bir satış mantalitesi uygulamazlar
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2013, 16:38:39 »
Verso satışları patlar evet de bu motor diğer modellere gelmiyor ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2013, 16:42:39 »
  Motor verileri ne olacak acaba? Ayrıca bu dizellerde nasıl bir otomatik şanzıman ön görülüyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2013, 18:04:11 »
1 serisinin satışları artacak gibi gözüküyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2013, 18:24:21 »
Toyota ve nokia... bu ikisinde de kafa yok.. gerci nokia satildi da neyse iste.. sen bu motoru corollaya koyamiyorsan alma arkadas ne gerek var
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2013, 18:27:24 »
Toyota bu saatten sonra ağzı ile kuş kapsa ben para verip almam çevreme de elimden geldiği kadarı ile aldırmam . Alana hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullansın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2013, 18:43:18 »
Toyota bu saatten sonra ağzı ile kuş kapsa ben para verip almam çevreme de elimden geldiği kadarı ile aldırmam . Alana hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullansın .
mahmutcum bakma sen toyota  gene içlerinde en iyisi.Diğer firmalar daha  ucuzca yaklaşabiliyor.Beyın cerrahı bir abinin 2011 tdi passat aracındada yag yakma sorunu var.Bayının verdıgı cevap daha ilginç bazı larında yag yakabiliyor yapacak birşey yok.Bagajda yag bidonu ile geziyor.Şİmdi toyota sorununu örtbas etmıyor.yag yakan motorlarını yapmaya çalısıyor.İnan kardeş şikayet var coma gir millet neler cekıyor.Bİz dizellerden önce benzınlılerde surasından burasından cızırtı gelıyor dıyorduk araçlarımızın.ordakilerini git bir oku das autoyuda oku renoyuda citroenıde.gene en ıyısı honda ile toyota gibi.Ben bu mazdaları çok merak edıyorum.yenı kasamazda 3 cok güzel duruyor.Türkiyeye gelmedı henuz.ama onlarda 1,6 dizelde var.Kul yapımı sorun cıkabiliyor.Sorunsuz araba yok.Atıp tutmayla olmuyor.Sen alırsın almazsın kardeş sen bilirsin.parada senın zevk te senın.Çok arastırınca dahada sorunlu oluyor .
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2013, 18:59:27 »
mahmutcum bakma sen toyota  gene içlerinde en iyisi.Diğer firmalar daha  ucuzca yaklaşabiliyor.Beyın cerrahı bir abinin 2011 tdi passat aracındada yag yakma sorunu var.Bayının verdıgı cevap daha ilginç bazı larında yag yakabiliyor yapacak birşey yok.Bagajda yag bidonu ile geziyor.Şİmdi toyota sorununu örtbas etmıyor.yag yakan motorlarını yapmaya çalısıyor.İnan kardeş şikayet var coma gir millet neler cekıyor.Bİz dizellerden önce benzınlılerde surasından burasından cızırtı gelıyor dıyorduk araçlarımızın.ordakilerini git bir oku das autoyuda oku renoyuda citroenıde.gene en ıyısı honda ile toyota gibi.Ben bu mazdaları çok merak edıyorum.yenı kasamazda 3 cok güzel duruyor.Türkiyeye gelmedı henuz.ama onlarda 1,6 dizelde var.Kul yapımı sorun cıkabiliyor.Sorunsuz araba yok.Atıp tutmayla olmuyor.Sen alırsın almazsın kardeş sen bilirsin.parada senın zevk te senın.Çok arastırınca dahada sorunlu oluyor .

Abi bende sizinle aynı fikirdeyim . Diğer markalarında sorunlu olduğunu biliyorum ama toyota benim beklentimi karşılamadı . Benim toyotadan tek beklentim vardı oda sorunsuzluk ama maalesef ben toyota da bunu bulamadım . Öyle veya böyle sorun yaşayacaksam da ben toyota niye alayım diğer markalarda sorunlu olmasına sorunlu ama hiç olmazsa daha konforlu . Özellikle uzun yol yaptığım sıralar aracımda hız sabitleyicisini çok aradım ama bunun olmadığını bile bile gidip corolla aldık sırf sorunsuz diye sonuç ortada . Ben ne olursa olsun dediğim gibi bundan sonra ne alırım nede çevreme aldırtırım . Toyota eğer böyle gidersede daha çok müşteri kaybeder kimse toyotayı tipi için veya konforu için almıyor . Toyota alanların %90 nı sorunsuzluğu için tercih ediyor oda yoksa millet niye tercih etsin . Sorununda bence büyüğü küçüğü olmaz birley ya sorunsuzdur yada sorunludur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2013, 19:01:36 »
çıksın 1.6 dizel ama otomatik olsun ya:((( yoksa ne anlamı kalır sadece manuel çıkarsa... mm de olmasın tam otomatik olsun.. corollamı alırken bayide sormuştum böle dizel tam otomatik olursa deşir miyiz uygun bi fiyata die.. adamlar olur hocam hallederiz demişti.. peki kredi ne olacak aracı kredili aldım dedim.. onu da hallederiz siz merak etmeyin demişlerdi.. hadi hayırlısı bakalım
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2013, 19:07:59 »
mahmutcum ya bayı sana bu modellerın su serilerinde yag yakma var.Size denk gelmış kısmet artı.Yag ekleyıp gezın bişey olmaz dese ne dıyeceksın :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 02, 2013, 19:10:05 »
çıksın 1.6 dizel ama otomatik olsun ya:((( yoksa ne anlamı kalır sadece manuel çıkarsa... mm de olmasın tam otomatik olsun.. corollamı alırken bayide sormuştum böle dizel tam otomatik olursa deşir miyiz uygun bi fiyata die.. adamlar olur hocam hallederiz demişti.. peki kredi ne olacak aracı kredili aldım dedim.. onu da hallederiz siz merak etmeyin demişlerdi.. hadi hayırlısı bakalım
Timuçin abi sanırım tam otomatik hayal sadece düz vites olacak. Auris ve corollaya da bu motor verilmeyecek yani saçma sapan işler.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 02, 2013, 19:12:03 »
Konu dışı gereksiz polemik oluşuyor.
Fikirlere saygı duyulur ama konu tartışmaya döndü.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 02, 2013, 19:13:54 »
polemikte tartısmada yok mahmutla....Çarpısıyoruz  sadece
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 02, 2013, 19:21:16 »
yahu tamam bu da güzel bir adım ama, sen önce Corolla'ya koysana şu motoru be kardeşim...

ha gene de açgözlülük yapmayıp mantıklı fiyat oranları ve otomatik vites seçeneği olursa satışların artacağı kesin...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Aralık 02, 2013, 19:25:14 »
mahmutcum ya bayı sana bu modellerın su serilerinde yag yakma var.Size denk gelmış kısmet artı.Yag ekleyıp gezın bişey olmaz dese ne dıyeceksın :)

Abi beni salak , aptal yerine koymasından iyidir . :) Adamlar bana sen 10000 km yi 6 ayda tamamlamıyorsun ondan yağ özelliğini kaybediyor ve 6. aydan sonra eksiltmeye başlıyor dedi şok oldum . Bende tamam işimi gücümü bırakıp 10000 km yi 1 ay içinde yapacam eğer eksiltme devam ederse ne yapacaksınız dedim bana cevap veremediler . En son ayıp ya dedim yapamıyorsunuz karşınızdakini salak yerine koymayın dediğinize salak inanmaz dedim çıktım bayiden . Neyse abi fazla uzatmayak konu yine değişmesin ben sizin kötü niyetinizin olmadığını biliyorum . Bu sorun daha önce çok yazıldı çizildi forumda ama inanın vw nin sergilediği tavır toyotanın sergilediği tavırdan daha iyi hiç olmazsa müşteriyi sorunu çözeceğiz diye oyalamıyor. İnanın toyota sorunu çözememesine rağmen aynı çözüm yolunu halen teklif ederek müşterileri oyalamaya devam ediyor . VW müşterileri oyalamadığından hiç olmazsa hakkını hukuki yolla arayacak müşteriler oyalanmamış oluyor .

VW nin sergilediği tavır daha iyi derken onun sergilediği tavırda hoş değil ama hiç olmazsa adamlar açık açık bu sorunu biz çözmüceğiz deyip hiç olmazsa müşteriyi ümitlendirmiyorlar . Doğru olan her iki firmanın gerekirse arabayı değiştirmeye gitmesi hatta gerekirse iade almasıdır ama bu yöntemi Türkiye'de uygulayacak hiç bir marka yok . Böyle bir sorunu Mercedeste de yaşasanız sonucu müşteri mağduriyeti olacaktır .

Yok abi Tuncay abi ile biz her türlü anlaşırız . Bende konuyu daha fazla uzatmama taraftarıyım ve herkesten uzatmaması için rica ediyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 02, 2013, 19:58:18 »
Abi beni salak , aptal yerine koymasından iyidir . :) Adamlar bana sen 10000 km yi 6 ayda tamamlamıyorsun ondan yağ özelliğini kaybediyor ve 6. aydan sonra eksiltmeye başlıyor dedi şok oldum . Bende tamam işimi gücümü bırakıp 10000 km yi 1 ay içinde yapacam eğer eksiltme devam ederse ne yapacaksınız dedim bana cevap veremediler . En son ayıp ya dedim yapamıyorsunuz karşınızdakini salak yerine koymayın dediğinize salak inanmaz dedim çıktım bayiden . Neyse abi fazla uzatmayak konu yine değişmesin ben sizin kötü niyetinizin olmadığını biliyorum . Bu sorun daha önce çok yazıldı çizildi forumda ama inanın vw nin sergilediği tavır toyotanın sergilediği tavırdan daha iyi hiç olmazsa müşteriyi sorunu çözeceğiz diye oyalamıyor. İnanın toyota sorunu çözememesine rağmen aynı çözüm yolunu halen teklif ederek müşterileri oyalamaya devam ediyor . VW müşterileri oyalamadığından hiç olmazsa hakkını hukuki yolla arayacak müşteriler oyalanmamış oluyor .

VW nin sergilediği tavır daha iyi derken onun sergilediği tavırda hoş değil ama hiç olmazsa adamlar açık açık bu sorunu biz çözmüceğiz deyip hiç olmazsa müşteriyi ümitlendirmiyorlar . Doğru olan her iki firmanın gerekirse arabayı değiştirmeye gitmesi hatta gerekirse iade almasıdır ama bu yöntemi Türkiye'de uygulayacak hiç bir marka yok . Böyle bir sorunu Mercedeste de yaşasanız sonucu müşteri mağduriyeti olacaktır .

Yok abi Tuncay abi ile biz her türlü anlaşırız . Bende konuyu daha fazla uzatmama taraftarıyım ve herkesten uzatmaması için rica ediyorum .
  audi 5 2.0 dizel 5000 km de 1.5 litre eksiltiyor ama sahibinde gık yok çünkü yağ eksiltmeye alışmışlar, biz eski toyotalarda yağ eksiltme görmediğimizden yeni teknoloji motorların yağ eksiltmesini kabullenemiyoruz. çok övülen bmw 1.6 dizellerde yağ eksiltmesini göreceğiz tabi Allah kısmet ederse.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 02, 2013, 20:07:53 »
Timuçin abi sanırım tam otomatik hayal sadece düz vites olacak. Auris ve corollaya da bu motor verilmeyecek yani saçma sapan işler.

bekleriz abisi bizimde acelemiz yok:))) corollaya vermeyecekler zaten yazın bi yazı çıkmıştı bununla ilgili en fazla model olan corollaya koyulmayacağına dair bu motorun... ama kaç sene koyulmayacak o yazmıyordu:))) 2-3 sene olur en fazla bu tür anlaşmalar.. geliştirirler teknoljisine bakarlar sonra sizinkini koymuyoruz kendimi yenisini aptık onu koyacaz derler:)))
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Aralık 02, 2013, 20:23:44 »
  audi 5 2.0 dizel 5000 km de 1.5 litre eksiltiyor ama sahibinde gık yok çünkü yağ eksiltmeye alışmışlar, biz eski toyotalarda yağ eksiltme görmediğimizden yeni teknoloji motorların yağ eksiltmesini kabullenemiyoruz. çok övülen bmw 1.6 dizellerde yağ eksiltmesini göreceğiz tabi Allah kısmet ederse.

Abi haklısın. Zaten benim tepkim aracın yağ yakmasına değil. Servise.