Gönderen Konu: Toyota GT86 hakkında yardım!  (Okunma sayısı 8134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota GT86 hakkında yardım!
« Yanıtla #40 : Aralık 04, 2013, 13:37:08 »
Haklısın Mahmut ben Toyota markasına Türkiye olarak bakmıyorum hiç bir zaman ama emin ol Toyota servislerinde çalışan tekniker arkadaşlarımız daha araç gelmeden D4-S konusunda gereğinden fazla eğitimini almışlardır he bu tecrübe midir? hayır değildir ama koskoca Toyota'da kalkıp sorun olduğunda giderilemeyecek arabayı damdan atar gibi piyasaya sürmez ;)

Abi ben zaten toyota sorunu çözemez demiyorum belki bu konuda daha iyiler bir iddiam yok . Sadece subaru yıllardır boxer motoru Türkiye'de sunduğu için daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum . Ama dediğim gibi bu konuda bir iddiam yok .

Türkiye içinde servis ağı düşünüldüğünde GT 86 almak daha mantıklı olabilir ama satış temzilcisinin sergilediği tavır yüzünden ben olsam subaruya yönelirdim .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 04, 2013, 13:37:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 04, 2013, 13:47:18 »
ben de almak istiyorum ama 2. eline güvenemiyorum
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 04, 2013, 13:53:04 »
Abi ben zaten toyota sorunu çözemez demiyorum belki bu konuda daha iyiler bir iddiam yok . Sadece subaru yıllardır boxer motoru Türkiye'de sunduğu için daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum . Ama dediğim gibi bu konuda bir iddiam yok .

Türkiye içinde servis ağı düşünüldüğünde GT 86 almak daha mantıklı olabilir ama satış temzilcisinin sergilediği tavır yüzünden ben olsam subaruya yönelirdim .

Satış konusun da sana sonuna kadar katılıyorum, birçok insan Toyota marka ülkemizde satışı olmayan araç almak istiyor ancak bayiler getiremeyiz yapamayız gelmez olmaz (para problem olmamasına rağmen) gibi cevaplar veriyor, asıl para kazanacakları müşterilerini gidip grey marketlerin kucağına atıyorlar.

ben de almak istiyorum ama 2. eline güvenemiyorum

bende almak istiyorum, kendime güvenemiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 04, 2013, 13:53:59 »
Simdi eğri oturup doğru konuşalım bu araçların ikisini yanyana koyup yoldan geçen bir vatandaşı çevirip seç birini desen gider gt86 nin koltuğuna oturur. Dün bakmistim brz 112bin tl gt86 150bin tl üzerinde çünkü Toyota euro kurunu günlük değerden aliyor. Arada büyük bir fiyat farkı var gt86 bana kalırsa türkiyede sadece bu fiyat açığı yüzünden brzye belki müşteri kaptirir tabi şuda var 100bin tl üzerinde eğlence için araç alan kişinin maddi durumunun aradaki farkı ödeyemeyecegini düşünmüyorum. Tecrübeye gelince ufuk abininde dediği gibi Toyota bu motor için teknik elemanlara geniş kapsamlı eğitim uygulayacağını var sayıyorum hatta öne çıkan 5-6 kişinin bu motor üzerinde uzman duruma gelmiş olabileceğini düşünüyorum gt86 satışa sunuldugundan bu yana 50 adet satmis olacagini sanmıyorum zor. Diyelim sattı 50 aracin kaçtanesi motor arızası vermiştir hiçbiri.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 04, 2013, 14:32:42 »
Ah ah atalarımız ne güzel söylemiş ağzı olan konuşuyor :) Hangi bayii'deki usta süspansiyon kötü demiş ah ah...

Takdir edersiniz ki seri üretimlerde ne kadar test edilsede daha sonradan problemler çıkmaktadır. Mesela polo gti nerdeyse 1000km'de 1 litre yağ yakmaktadır vs.

Ama süpansiyonda hiçbir sorun yoktur. Hatta tüm testlerde aynı platformda üretilen subaru brz & scion frs ve toyota gt86 karşılaştırmalarında en iyi yol tutuş gt86'da bulunmuştur.

İkinci elde doğal olarak değer kaybetmektedir garip olan 73.000TL'ye sıfır alıp 97.000TL'ye 3 yıl sonra satılan bir s2000'dir.

Motor boxer ama tüm ateşleme sistemi toyota tarafından üretilmektedir.

Soru ve sorunlarınızda yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım. Ve kesinlikle manuel alın sakın otomatik yanaşmayın karşınızda evo X gibi çift kavramalı ve 300hp'lik bi araç olsa otomatik alın derdim ama 200hp atmosferik ve otomatiği iyi olmayan bi araç olunca tavsiyem manueldir.

Bende aracımı izmir'de oturmama rağmen urfa'dan aldım çünkü burdaki bayiler manuel yok bulamayız diyerek vitrindeki otomatiği satmaya çalıştılar ama urfa'daki bayii benim için buldu bir ay kadar bekleyerek satın aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 04, 2013, 16:02:08 »
Abi kim nerede ne kadar uzman ben anlamam . Ben bir şey almaya gittiğimde satıcı alacağım şeyi kötüleyip artık satmıyoruz gibisinden beni gönderirse ben o malı almam . Bunu bana corollayı almadan önce vw passat 1.6 tdi için yaptı ve o günden sonra bir daha vw bayilerine geçmedim . Ah keşke toyota da yapsaydı . Ben eğer para verip bir şey alacaksam ilgi beklemek benim hakkım. Tabi bu benim fikrim ve beni bağlar herkes ne almak istiyorsa onu almakta özgür .

Subarı brz dememin asıl sebebi de bayinin arkadaşa karşı olan tutumu . Yoksa iki araçta güzel zaten hemen hemen aynılar . :)

İşte bunu firmaya yüklemek yanlış, bir tane satışçı patavatsızlık yaptı diye markadan vazgeçmek pire için yorgan yakmaktan daha büyük bir trajedi.

arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #46 : Aralık 04, 2013, 16:31:49 »
İşte bunu firmaya yüklemek yanlış, bir tane satışçı patavatsızlık yaptı diye markadan vazgeçmek pire için yorgan yakmaktan daha büyük bir trajedi.

Abi toyota ile hiç sorun yaşamamış olsa idim dediğin gibi bu pire için yorgan yakmak olurdu. Ve bu sorunu yaşamamış olsa idim daha doğrusu toyota soruna dürüstçe yaklaşsa idi böyle konuşmucağımı ikimizde biliyoruz. Altını çizerek söylüyorum sorunun çözülüp çözülmemesi önemli değil önemli olan toyotanın bu soruna dürüst bir şekilde yaklaşmaması beni ve bir çok kişiyi oyalaması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Aralık 04, 2013, 16:37:51 »
Abi toyota ile hiç sorun yaşamamış olsa idim dediğin gibi bu pire için yorgan yakmak olurdu. Ve bu sorunu yaşamamış olsa idim daha doğrusu toyota soruna dürüstçe yaklaşsa idi böyle konuşmucağımı ikimizde biliyoruz. Altını çizerek söylüyorum sorunun çözülüp çözülmemesi önemli değil önemli olan toyotanın bu soruna dürüst bir şekilde yaklaşmaması beni ve bir çok kişiyi oyalaması.

Ben Toyota için demedim yukarıda demişsin ya Passat alacaktım davranıştan dolayı almadım işte bunun yanlış olduğunu belirtmek istedim.
Tabiki biliyorum Toyotaya karşı artık bir antipatin var bunda sana hak veriyorum ama yanlışını da dile getiriyorum.
Konuyu açan arkadaşın seni burada ciddiye aldığını unutma sadece o da değil daha bir çok kişi o yüzden sert yorumlar yapmanı ya da net bi şekilde nokta koymanı tavsiye etmiyorum çünkü karşı taraftaki kişi araç almaya niyetleniyor hevesli şekilde konu açıyor vs. ama böyle tavırla karşılaşınca hoş olmuyordur emin ol. Şu da bir gerçek senin ve benim burada Toyotayı yüceltmemiz ya da kötülememiz markaya ne yarar ne de zarar verecektir.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #48 : Aralık 04, 2013, 17:43:34 »
Ben Toyota için demedim yukarıda demişsin ya Passat alacaktım davranıştan dolayı almadım işte bunun yanlış olduğunu belirtmek istedim.
Tabiki biliyorum Toyotaya karşı artık bir antipatin var bunda sana hak veriyorum ama yanlışını da dile getiriyorum.
Konuyu açan arkadaşın seni burada ciddiye aldığını unutma sadece o da değil daha bir çok kişi o yüzden sert yorumlar yapmanı ya da net bi şekilde nokta koymanı tavsiye etmiyorum çünkü karşı taraftaki kişi araç almaya niyetleniyor hevesli şekilde konu açıyor vs. ama böyle tavırla karşılaşınca hoş olmuyordur emin ol. Şu da bir gerçek senin ve benim burada Toyotayı yüceltmemiz ya da kötülememiz markaya ne yarar ne de zarar verecektir.

Abi vw içinde durum aynı . Bugün 10 kişiye sorsan en az 6 sı vw nin bu tavrını biliyordur . Kusura bakmasınlar ama ben böyle bir firmadan araba almam istediği kadar güzel araçlar olsun. Mesele araçları 3-5 ay geç vermeleri değil gidip aracı alacağım dediğinizde ilgi alaka vasat derecede kötü . Ben passatı çok istiyordum adamlarla fiyat konusunda anlaştık , geç teslim konusunda da anlaştık ama en son fiyat için teslim edeceğimiz tarihte fiyat ne ise o olur dediler bizde vazgeçtik . Ne güzel hem kaparoyu vereceğim hem aracı bana geç verecekler hemde fiyatı sabitlemicekler alsınlar araçlarının turşusunu kursunlar ben bu şartlarda araba almam .

Toyota konusunda abi dediğim gibi ben sorun yaşadım ve düşüncem belli ama emin olun bu sorunu yaşamamış olsa idim ve bu sorunu yine bir çok kullanıcı yaşasa idi düşüncem yine aynı olurdu .

Son olarak hiç bir firmanın sütten çıkmış ak kaşık olmadığını biliyorum ondan bu mantıkla bakarsak herhalde araç alamayız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Aralık 04, 2013, 17:53:53 »
Abi vw içinde durum aynı . Bugün 10 kişiye sorsan en az 6 sı vw nin bu tavrını biliyordur . Kusura bakmasınlar ama ben böyle bir firmadan araba almam istediği kadar güzel araçlar olsun. Mesele araçları 3-5 ay geç vermeleri değil gidip aracı alacağım dediğinizde ilgi alaka vasat derecede kötü . Ben passatı çok istiyordum adamlarla fiyat konusunda anlaştık , geç teslim konusunda da anlaştık ama en son fiyat için teslim edeceğimiz tarihte fiyat ne ise o olur dediler bizde vazgeçtik . Ne güzel hem kaparoyu vereceğim hem aracı bana geç verecekler hemde fiyatı sabitlemicekler alsınlar araçlarının turşusunu kursunlar ben bu şartlarda araba almam .

Toyota konusunda abi dediğim gibi ben sorun yaşadım ve düşüncem belli ama emin olun bu sorunu yaşamamış olsa idim ve bu sorunu yine bir çok kullanıcı yaşasa idi düşüncem yine aynı olurdu .

Son olarak hiç bir firmanın sütten çıkmış ak kaşık olmadığını biliyorum ondan bu mantıkla bakarsak herhalde araç alamayız .

Ayneen öyle ;)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 04, 2013, 23:52:18 »
Ah ah atalarımız ne güzel söylemiş ağzı olan konuşuyor :) Hangi bayii'deki usta süspansiyon kötü demiş ah ah...

Takdir edersiniz ki seri üretimlerde ne kadar test edilsede daha sonradan problemler çıkmaktadır. Mesela polo gti nerdeyse 1000km'de 1 litre yağ yakmaktadır vs.

Ama süpansiyonda hiçbir sorun yoktur. Hatta tüm testlerde aynı platformda üretilen subaru brz & scion frs ve toyota gt86 karşılaştırmalarında en iyi yol tutuş gt86'da bulunmuştur.

İkinci elde doğal olarak değer kaybetmektedir garip olan 73.000TL'ye sıfır alıp 97.000TL'ye 3 yıl sonra satılan bir s2000'dir.

Motor boxer ama tüm ateşleme sistemi toyota tarafından üretilmektedir.

Soru ve sorunlarınızda yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım. Ve kesinlikle manuel alın sakın otomatik yanaşmayın karşınızda evo X gibi çift kavramalı ve 300hp'lik bi araç olsa otomatik alın derdim ama 200hp atmosferik ve otomatiği iyi olmayan bi araç olunca tavsiyem manueldir.

Bende aracımı izmir'de oturmama rağmen urfa'dan aldım çünkü burdaki bayiler manuel yok bulamayız diyerek vitrindeki otomatiği satmaya çalıştılar ama urfa'daki bayii benim için buldu bir ay kadar bekleyerek satın aldım.
hayırlı uğurlu olsun . en azında izmire gidene kadar rodajını tamamlamış olursunuz
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 05, 2013, 00:54:25 »
hayırlı uğurlu olsun . en azında izmire gidene kadar rodajını tamamlamış olursunuz
Hakan abi aracı alalı çok oldu, üstünde oynamalar yaptı draglara bile katıldı :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Aralık 05, 2013, 12:11:59 »
Hakan abi aracı alalı çok oldu, üstünde oynamalar yaptı draglara bile katıldı :)
yapma be geri kalmışız :)
2011 Auris Sport