Gönderen Konu: Toyota GT86 hakkında yardım!  (Okunma sayısı 8132 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota GT86 hakkında yardım!
« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2013, 23:40:20 »
Bir kullanıcı vardı ama çoktandır foruma girdiğini görmedim . Ben sizin yerinizde olsam artık bu aracı almazdım . Birde şansınızı subarı brz de deneyin . Üstelik 2.0 boxer motor konusunda subaru servisleri çok daha tecrübelidir . Sonuçta toyota ilk kez bu araçta kullandı diye biliyorum subaru bu motoru yıllardır kullanıyor .

Haklısın.Ancak Toyota ve Subaru aynı motorlar kullanılmıyor muydu?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2013, 23:40:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 30, 2013, 23:45:17 »
Haklısın.Ancak Toyota ve Subaru aynı motorlar kullanılmıyor muydu?

gt 86 ve brz de subarunun 2.0 boxer motoru kullanılıyor doğru . Demek istediğim subaru bu motoru araçlarında yıllardır kullanıyor ve dolayısıyla bu motor üzerinde daha çok tecrübeye sahipler.  Toyota ise bu motoru ilk gt 86 da kullandı ve bu modeli zaten sınırlı sayıda sattıkları içinde herhangi bir sorunda tecrübeleri olmadıklarından bir subaru servisine göre çözümü çok daha geç bulacaklardır . Tabi takdir yine size kalmış ama ben olsaydım böyle bir muamele sonucu gidip gt 86 almazdım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Aralık 01, 2013, 12:52:43 »
gt 86 ve brz de subarunun 2.0 boxer motoru kullanılıyor doğru . Demek istediğim subaru bu motoru araçlarında yıllardır kullanıyor ve dolayısıyla bu motor üzerinde daha çok tecrübeye sahipler.  Toyota ise bu motoru ilk gt 86 da kullandı ve bu modeli zaten sınırlı sayıda sattıkları içinde herhangi bir sorunda tecrübeleri olmadıklarından bir subaru servisine göre çözümü çok daha geç bulacaklardır . Tabi takdir yine size kalmış ama ben olsaydım böyle bir muamele sonucu gidip gt 86 almazdım .

Anladım.Teşekkür ederim.Siparişi 1 hafta içinde kararlaştıracağız.Hadi bakalım İnşallah hayırlısı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #23 : Aralık 01, 2013, 19:12:05 »
Anladım.Teşekkür ederim.Siparişi 1 hafta içinde kararlaştıracağız.Hadi bakalım İnşallah hayırlısı olur.

Rica ederim . Hakkınızda hayırlısı olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 03, 2013, 14:19:06 »
Bayi ve satın almayla ilgili kişisel ileti gönderdim. Aslında BRZ'ye de bakabilirsiniz, ama düz vites seçeneği yok galiba BRZ için Türkiye'de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 03, 2013, 18:14:43 »
kim ne derse desin valla maddi durum müsait olsa alırım :)

fanatik toyotacı ...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 04, 2013, 09:39:12 »
Konu komediye dönmüş haberimiz yok kulak çekmeye gelecegim birazdan.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 04, 2013, 09:58:15 »

fanatik toyotacı ...

kim ne derse desin ona vereceğim parayla 2 tane auris alırım :)

fanatik toyotacı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 04, 2013, 10:34:54 »
Merhaba Toyotacı arkadaşlar.Az önce siparişle ilgili sorun olmuştu başka bayii ye gitmiştim sorun düzelmişti.Şu an bir soruna daha karşı karşıyayım.Toyota satıcılar GT86 yı önermediler.Bunların nedeni:
-Arabada süspansiyon kaynaklı sorunlar varmış.
-2.El değeri çok düşüyormuş.
-Çok satılmamış olarak tavsiye edilmezmiş.
Bu konu hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Çünkü ben daha önce Scirocco sürmüştüm ve bıkmıştım her yerde Scirocco sürüyorlardı.Ben daha iyi performanslı , daha sağlam araç ve nadiren araba almak istiyorum.
Süspansiyon için 1.20de ki yorumlara dikkat genel olarak izlemenizi tavsiye ederim.
Test - Toyota GT86
-Süspansiyon kaynaklı sorunu ilk kez duydum en çok beğenilen kısmı aracın yürürü yani yoldaki sürüş tarzı nasıl olurda sorun oluyormuş.
Hem onların bilme gibi bir şansı olacağını da hiç sanmıyorum.
-2.El değeri spor araçların hangisinde düşmüyor ki ayrıca çok düşüyor diyen 2.el satış fiyatlarına baksında öle konuşsun.
-Çok satılınca mı tavsiye ediyorlarmış ne alaka ben hakkaten bir şey anlamadım araç zaten Ülkemize sınırlı sayıda giriş yaptı, talebe göre yön çizecekler.
Hem driftçilerin yavaş yavaş kullanmaya başladığı araçların başında geliyor, Maslak Oto sanayide hiç yoksa 5 tane Proje GT86'sı yapıldı.
-Scirocco nedir ki GT86'nın yanında adamlar atmosferikten 200bg elde ettiler ki modifiyeye açık bir araçmış bunuda bu işi yapan ustalardan duymuştum.
-Manisada Drag yarışlarında kliması açık halde 1. oldu kendi kategorisinde. (Otomatik versiyon yanılmıyorsam)

Bu genel karşılaştırma.
Toyota 86 V/S BMW 120i, Mazda Roadster, VW Scirocco [OFFICIAL VIDEO]

Bir kullanıcı vardı ama çoktandır foruma girdiğini görmedim . Ben sizin yerinizde olsam artık bu aracı almazdım . Birde şansınızı subarı brz de deneyin . Üstelik 2.0 boxer motor konusunda subaru servisleri çok daha tecrübelidir . Sonuçta toyota ilk kez bu araçta kullandı diye biliyorum subaru bu motoru yıllardır kullanıyor .

Motor komple subarunun değil ki D-4S te Toyotanın motoru Boxer tarzı Subarunun yanı ortak yapımdan çıktı ortaya.
Ki sorun olsa emin olun Toyota daha sorun oldaklı olur, Çünkü Boxer motor bildiiğimiz yan şekli, D-4S teknolojisi Toyotanın uzmanlığı.

fanatik toyotacı ...

Aynen hiç düşünmem.

Siz bence satışçılara sormayın aracı çünkü bilmezler durum acı ama gerçek.

Yorumlarımı dıştan bakarak yapmıyorum, bizzat test edipde yapmış bulunuyorum. İnciğine cinciğine girmedim ama çok kez araştırdım baktım ve kullandım.
Ayrıca  motora müdahale basit çünkü hamleleri düşünülmüş bu da teknik kişi bakışı gibi oldu. :)

Hiç olmadı ben size buradan bulurum GT86 ;)

Subaru tarafında da durum aynıdır bence araçlar gayet iyi.

Şaka gibi konuşmuşlar.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 04, 2013, 10:40:46 »
  En basitinden şu soru ile(biraz yukarıda cevaplamışsın ama sormakta yaar var) başlamak en sağlıklısı olacaktır, bu aracı neden istiyorsun? Bunları maddeler halindde sıralayabilir misin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 04, 2013, 10:45:14 »
Şaka gibi konuşmuşlar.

Katılıyorum, bizi uğraştırmayın başka araca bakın demişler resmen :) GT86 sorunlu ise ben bu işi bırakıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 04, 2013, 11:53:04 »
GT86 sorunlu ise ben bu işi bırakıyorum...
Ben de forumu kapatıyorum :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #32 : Aralık 04, 2013, 12:21:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 04, 2013, 12:43:01 »
Katılıyorum, bizi uğraştırmayın başka araca bakın demişler resmen :) GT86 sorunlu ise ben bu işi bırakıyorum...
Ben de forumu kapatıyorum :D

:alkis:
Bende birakirim arabaciligi.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #34 : Aralık 04, 2013, 12:49:00 »

Motor komple subarunun değil ki D-4S te Toyotanın motoru Boxer tarzı Subarunun yanı ortak yapımdan çıktı ortaya.
Ki sorun olsa emin olun Toyota daha sorun oldaklı olur, Çünkü Boxer motor bildiiğimiz yan şekli, D-4S teknolojisi Toyotanın uzmanlığı.

Abi motor toyotanın uzamanlığı olabilir ama subaru servisleri boxer motor konusunda daha tecrübeliler . Subarunun soruna nasıl yaklaştığı konusunda bir bilgim yok ama toyota konsunda baya tecrübelerim oldu bu konuda istersen ben fikrimi yazmayayim . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 04, 2013, 12:58:06 »
Abi motor toyotanın uzamanlığı olabilir ama subaru servisleri boxer motor konusunda daha tecrübeliler . Subarunun soruna nasıl yaklaştığı konusunda bir bilgim yok ama toyota konsunda baya tecrübelerim oldu bu konuda istersen ben fikrimi yazmayayim . :)
Hahaha seni bilmem ama ben yazarsam foruma siğmaz ;)
En iyi servis odullerinde ust seviye bir markadan bahsediyoruz.
Yukarida yazdigimi sadece bahsettiğin konunun oldugu bolumu alma, yaziyi bütün olarak düşün.  D-4S teknolojiside Toyotanij uzmanligi o zaman Subaru servisleride orada acemi kalir senin dusuncenle yola cikarsak.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #36 : Aralık 04, 2013, 13:12:32 »
Yukarida yazdigimi sadece bahsettiğin konunun oldugu bolumu alma, yaziyi bütün olarak düşün.  D-4S teknolojiside Toyotanij uzmanligi o zaman Subaru servisleride orada acemi kalir senin dusuncenle yola cikarsak.

Abi kim nerede ne kadar uzman ben anlamam . Ben bir şey almaya gittiğimde satıcı alacağım şeyi kötüleyip artık satmıyoruz gibisinden beni gönderirse ben o malı almam . Bunu bana corollayı almadan önce vw passat 1.6 tdi için yaptı ve o günden sonra bir daha vw bayilerine geçmedim . Ah keşke toyota da yapsaydı . Ben eğer para verip bir şey alacaksam ilgi beklemek benim hakkım. Tabi bu benim fikrim ve beni bağlar herkes ne almak istiyorsa onu almakta özgür .

Subarı brz dememin asıl sebebi de bayinin arkadaşa karşı olan tutumu . Yoksa iki araçta güzel zaten hemen hemen aynılar . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #37 : Aralık 04, 2013, 13:16:32 »

Motor yapısı boxer olarak Subaru ilgi alanı olabilir ama enjeksiyon ve ateşleme sistemi yani motorun en iyi şekilde çalışması ve verimliliğini arz eden komponentler direk Toyota mahsülü :)

Subaru'nun boxer uzmanlığıda tartışılır ayrıca zira Fuji Heavy Industries sadece farklılık amaçlı (düşük ağırlık merkezi, yüksek devirlenme kabiliyeti vs.) boxer motor tercih etmiştir ancak Toyota 70'li senelerde (Porsche AG'den esinlenerek) boxer motor tecrübesini daha Subaru firması ortada yokken tatmıştır ;)

D4-S teknoloji olarak D4 sisteminin geldiği son noktalardan biri keza 96 yılında Mitsubishi GDI motoru 97 yılında Nissan VQ30DD (sadece Amerika pazarında) motorları ile boy gösterirken 98 yılında Toyota D4 teknolojili 5 motor ile Avrupa'da dahil olmak üzere tüm dünyada kullanıma sunmuştur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #38 : Aralık 04, 2013, 13:26:03 »
Motor yapısı boxer olarak Subaru ilgi alanı olabilir ama enjeksiyon ve ateşleme sistemi yani motorun en iyi şekilde çalışması ve verimliliğini arz eden komponentler direk Toyota mahsülü :)

Subaru'nun boxer uzmanlığıda tartışılır ayrıca zira Fuji Heavy Industries sadece farklılık amaçlı (düşük ağırlık merkezi, yüksek devirlenme kabiliyeti vs.) boxer motor tercih etmiştir ancak Toyota 70'li senelerde (Porsche AG'den esinlenerek) boxer motor tecrübesini daha Subaru firması ortada yokken tatmıştır ;)

Abi toyotanın boxer teknolojisini daha subaru piyasada yok iken tatması Türkiye'de toyota servislerinin bu motor üzerinde tecrübeli olduğunu göstermiyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #39 : Aralık 04, 2013, 13:32:44 »
Abi toyotanın boxer teknolojisini daha subaru piyasada yok iken tatması Türkiye'de toyota servislerinin bu motor üzerinde tecrübeli olduğunu göstermiyor .

Haklısın Mahmut ben Toyota markasına Türkiye olarak bakmıyorum hiç bir zaman ama emin ol Toyota servislerinde çalışan tekniker arkadaşlarımız daha araç gelmeden D4-S konusunda gereğinden fazla eğitimini almışlardır he bu tecrübe midir? hayır değildir ama koskoca Toyota'da kalkıp sorun olduğunda giderilemeyecek arabayı damdan atar gibi piyasaya sürmez ;)