İyi Günler Arkadaşlar
Konuları incelerken Ri- Car ibrahim usta görünce yorum yapmak istedim. Yaklaşık 3,5 yıldan servisine gidip geliyorum.
Şu zamana kadar kullandığım araçların her türlü bakımını ve sorununun ona hallettirdim. Sadece toyota ustası olarak düşünmeyin.
Bildiğim kadarıyla Toyota NATAŞ ta çalışmış birisi. Bu yüzden çevredeki herkes onu toyota uzmanı olarak bilir.
İyi bir ustalık her zaman önemlidir. Ama güvenebileceğiniz bir usta daha önemlidir. Neticede usta size şu veya bu parça arızalı
değişmesi lazım dediğinde hiçbir yorum yapamıyorsunuz. O zaman ortada sadece güven unsuru devreye giriyor.
Bir diğer güzel yanı ise bir sarf parçası (disk blata vs) idare ediyorsa. O parçayı siz değiştirmek isteseniz bile o gerek olmadığını
söylüyor. Yok yere masraf etmeniz için uğraşmıyor. Bu gibi şeyleri sadece eski müşterilerine karşı değil herkese yaptığını görebilirsiniz.
En önemli şey yakın bir akrabanız veya arkadaşınız size iyi bir usta önerisi istediği zaman gönül rahatlığıyla onu tavsiye edebilirsiniz.
Şu zaman kadar gönderdiğim hiç bir yakınımdan negatif yorum almadım. Sadece yoğun olduğu dönemlerde randevu almanız lazım.
Fiyat konusuna gelince taksicilerin orada olduğunu söylesem herhalde aklınızda bir şeyler canlanmıştır.
Ayrıca oraya gidince bir çok değişik araba görebilirsiniz. Buda sadece ustalığa değil güvene bağlı bir ortamdan kaynaklanmaktadır.
Yazdığım şeyler belki size tanışlıktan dolayı böyle yazmıştır diye düşündürebilir. Neticede her zaman işimi halleden ve
işini iyi yapan bir insanı onure etmek onun hakkı olduğunu düşünüyorum. Piyasadaki art niyetli insanlar yüzünden yetkili
serviste parçalanıp duruyoruz. Bence herkes işini hakkıyla yapan kişileri duyurup diğer ihtiyacı olanlara yardımcı olmalı.
Zaten bu forumun maksadıda budur diye düşünüyorum.
Kullandığım araçlar ise ; 2001 Volvo S40, 2005 Avensis , 2000 Passat , 2007 Focus Dizel , 2008 Corolla Otomatik, 2011 Yaris.
Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2014, 12:11:03
Toyota'nın kendi servisleri de var Anadolu yakasında.
Onlara neden gitmiyorsunuz ?
Pahalı olur diye mi ?
Aracınız varmı bilmiyorum ama. 180 TL lik 10.000 km bakımını 650 TL ye yaptırınca ben üzülüyorum. Bu sadece
periyodik bakımdır. Eğer arıza vs çıkarsa zaten arabayı sattırmayı bile düşündürürler size. Neticede onların gideri
vs şeyleri sanayiye göre çok daha fazladır. Bu yüzden aracınız garantiden düşünce doğru sanayiye