Arkadaşlar merhaba,
Siteyi uzun zamandan ber takip ediyorum ancak şimdi sizlerin fikirlerinize ihtiyacım var. 2006 model hb d-4d corolla aracım var.şu an 55.000 km de üzerindeki b390 lastiklerin değişme vakti geldiğini yolda arabanın gidişindeki stability probleminden anlıyorum. Sizlere sormak istediğim bu aracıma einbach 3 cm lik yay ile birlikte 15" inch orjinal alüminyum alaşım jantlarına b390 lık lastik yerine michelin energy-saver lastik yada turenza er300 lastiklerlemi kombine etsem belli bir iyileşme alabilirmiyim??
Bu konuda yapacak olduğum işlein doğru olup olmadığı konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
Fikirleriniz için teşekkürler.
Herkese iyi çalışmalar.
dostum 15 inç jant bana göre küçük bi jant sen bide buna 3cmlik yay takıcan araç iyice yere basılcak buda sana setlerden geçerken veya bozuk yollarda kendini baya bi hissettirir ama yol tutuşu performansı düzelir gibi ama karar senin.......
benm corollamda öncedn orjinal 15 jant lastik vardı şimdi 18inç jant ve lastik, koni yay,ve alutec kule gergisi var arabın yol tutuşu inanılmaz şekilde düzeldi zaten benmde istediğim bunu sağlayabilmekti yernde olsam daha geniş bi lastik ve büyük jant ve ondan sonra yay alırdım bu şahsi fikrim
Arkadaşlar merhaba;
cevaplarınız için teşekkürler; hala karar vermiş değilim. jantı büyütmek ilk başta istediğim bir konuydu ancak açıkcası sürüşü çok dikkatli yapan bir değilim. kasisler, taş vs biraz dikkatsizim.lastikte balon yada jantta yamultmada korktuğum için jantları değiştirmek istemiyorum. yay konusunda istekliyim ama belirtiğiniz konularda çekince.Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.

Lastik ile ilgili Turenza ER300 yada michelin energy saver konusunda tercihiniz ne olurdu??
Teşekkürler.
sana bi tablo göndereyim bu tablodan değişimi anlarsın
http://www.hitasoto.com/cetvel.html eger lasitğini 205/45 17 yaparsan %0,21 lik bi değişim soz konusu yan yok denecek kadar az bide eibach pro kit 3,5 cm yay aldın mı tamamdır
16" olsun yaylar okadar kısa olmasın ve coilover tavsiye edebilirim fakat biraz gıcırtı yapıor yayı yine siz tercih edin kule gergilerinde markanın önemi yok bunlar yeterli lastikte michelin energy-saver iyidir
jantın o kadar önemi yok inç olarak çnk 205/45le orjinal arasında çap farkı olmadığından lastiğin yüksekliği değişmez....yani yayı alabilirsin ama çok dikkatli değilim diosun onu bilemem...coiloverlı halde babam(dikkat hiç yok

) karteri tümseğe vurdu

ama araba 8-9 cm aşağıdaydı ama dikkat lazım her şekilde
H&R ın 4.5cm lik yayını alırsan her şey süper olur
abicim araç land c v8 olsa bile dikkat lazım
arkadaşlar merhaba;
benim naçizane corollam 20 inch e doğru gidiyor:) fikirlerinizin hepsi bir birinden değerli. açıkçası fikrim,küçük maliyetlerle arabamı güzelleştirmek fazla abartıya kaçmamaktır. çünkü dediğiniz tüm konuları maliyet hesabı yaptığımda arabayı daha lüks bir sınıf arabayla değiştirebilirim.teknolojik olarakta eklemeler yapılmış halde olur. şu an 16' jant ve lastik aldım ancak yay konusnda izmirde eibach 3.5 luk yay alabileceğim yer yok.(yada ben bulamadım:( )eğer bilginiz var ise onu değerlendirmek isterim.
sağlıcakla kalınız...selamlar
eibach nerde bulunur sorusuna bende katılıyorum, acaba auris için olan yaylar bizimkilerede olur mu?
birde 20" takmak hayatının hatası olur dostum max takacagın boyut 18" 225/40 18 lastikle beraber
20'' jant ve lastiğigönül rahatlığyla takabilirsin aracına tabii sığdırabilecek bi yer bulursan ve de o motor onları kaldırırsa
205 40 17 bence çok ideal hatta büyük bile yada 195 50 17 de olur
tıpkı sizin dediğiniz gibi orjinal jant lastiklerime 3,5-4 fk spor yay taktım.gerek koni olsun gerek hr olsun fk daki konforu bulmanız imkansız zıplama diğerlerine nazaran çok az vede güzel indiriyor arabayı yol tutuşu ise baya farkediyor 160-180 arası bile savrulmadan makas atabiliyor araç
HayırLı olsun,Fakat ben makası yaysız o suratde yapıyorum:)

Fk Kullanan Gormemısdım..Bılgı ıcın tesekkurler

alper bey buyrun umarım yardımcı olur
ısıgı arkadan alan bi resım cekıp koyabılırmısın ?
teşekkür ederim onur bey;
gerçektende daha bir güzelleştirmiş. memnuniyetiniz olmasıda doğru bir iş yaptığınızın göstergesi. yakından da baktığınızda tekerlek boşluklarında sırıtmamış lastikler...elinize ve göz zevkinize sağlık..başka fotolarnız var isede hepimiz görmek isteriz.

fazla resimi yok aracımın

fırsat olmuyor yardımcı olucagını düşündügüm bu resmi ekliyim