Gönderen Konu: corolla hb yay ve lastik  (Okunma sayısı 9731 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla hb yay ve lastik
« Yanıtla #20 : Ekim 25, 2008, 12:03:38 »
cok sık duruyo bende on farlara bi opersyon yapmayı dusunuyom ama bilen biriyle uğraşsak cok daha temiz iş olur birde panjura ve havalandırmaya petek kesip mı koydurdun cok yakışmış valla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 25, 2008, 12:03:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Kasım 03, 2008, 20:02:12 »
Arkadaşla merhaba;

tte 3 cm lik yay larımı toyota servisinden sipirişimi bugün verdim.yarın öğlenden sonra elimde olacak ve çarşamba sabahı taktıracağım. aracımın orjinal hali ve yaydan sonraki durumunu gösteren fotoları hafta içinde siteye koyarım. montajıda serviste yaptırıyorum.izmirde piyasada da voglant ve eibach yayalara montajlı fiyatları 500-550 ytl civarıydı. servis tercihim oldu. fiyatlar birbirine yakın çünkü.kullanım farkını sizlere bildireceğim. hatcback arac için yan marşpiyel ve bagaş kapağı üzeri spoyler bakıyorum. elif tuningte bir spoyler ve marşpiyel gördüm sitedeki arkadaşlardan alıp taktıran varmı??( Onur Arslan arkadaşımız taktırmış satın aldığı yeri öğrenebilirmiyim) yada önerileriniz var ise nereden satın alabilirim. cevaplarınıa ihtiyacım var.

kazasız ve güzel günler...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Kasım 05, 2008, 22:10:08 »
yayın hayırlı olsun tte yide eibach üretiyor herhangi bir fark yok yaylarda sadece tte yazıyor üstünde.max 250-300 ytl yay 80 de montaj la halledebilirdin bu işlemi.marş ları ben alırken serviste taktırmıştım marşlar kadar boya parası almışlardı dışarıda yaptırmanı hatta eliftuning falan degilde bu işi daha iyi yapan yerlerle irtibata geçip kargolama yapmalarını isteyebilirsin seve seve kabul ederler bunu.Sahibinden.com da bu body kit işlerini yapanların telefonlarına ulaşman mümkün ama bence boyasız haline 150-200 ytl den fazla verilmez marşpiyele

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Kasım 06, 2008, 13:13:11 »
Onur bey tekrardan merhaba

tte yaylarımı dün taktırdım ve aracımı bu sabah teslim aldım. Eibach yayaları İZmirde 450 ytl+ işçilik istediler malesef. yayın fiyatının 420 yl ye de internetten ancak bulabildim. montajıda sanayide yaptıracaktınız 500 ytl ye den aşağı araştırmama rağmen bulamadım:( serviste montajlı fiyatıda çok iyi söylediler buna karşılık bu sabah her şey dahil montajlı tte 30 mm yaylarımı 512 ytl ye taktırdım. servis bu bakımda oldukça yardımcı oldu. matematiksel olarak kazıklanmış gibi gözüksemde garantili malzeme ve iyi bir işçilikle içim rahat bir malzeme aldım.
Yan marşpiyeller ile ilgili Polisete mail attım sanırım oradan almak daha mantıklı gözüküyor.160 ytl ye boyalı kargo hariç takım fiyatı verdiler.Toyotaya aksesuar temin eden bir yermiş.? Satış ve Pazarlama müd.görüştüm. Dediğiniz konuları dikkate alacağım. Fotolarımı şu an aracım şaniyede toz toprak içinde old.dan footları yarın temiz bi şekilde gönderebilirim. eski ve yeni hali karşılaştırmalı  olarak diğer ark.yardımcı olacaktır. Kullanım içinde herkese tavsiye edebilir. araç kullanmak daha bir zevkli hale geldi. tercihim sayenizce çok doğru oldu. fikirlerini benimle paylaşan herkese teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 06, 2008, 13:14:25 »
Arkadaşla merhaba;

tte 3 cm lik yay larımı toyota servisinden sipirişimi bugün verdim.yarın öğlenden sonra elimde olacak ve çarşamba sabahı taktıracağım. aracımın orjinal hali ve yaydan sonraki durumunu gösteren fotoları hafta içinde siteye koyarım. montajıda serviste yaptırıyorum.izmirde piyasada da voglant ve eibach yayalara montajlı fiyatları 500-550 ytl civarıydı. servis tercihim oldu. fiyatlar birbirine yakın çünkü.kullanım farkını sizlere bildireceğim. hatcback arac için yan marşpiyel ve bagaş kapağı üzeri spoyler bakıyorum. elif tuningte bir spoyler ve marşpiyel gördüm sitedeki arkadaşlardan alıp taktıran varmı??( Onur Arslan arkadaşımız taktırmış satın aldığı yeri öğrenebilirmiyim) yada önerileriniz var ise nereden satın alabilirim. cevaplarınıa ihtiyacım var.

kazasız ve güzel günler...:)

cok iyi olur kullanımdaki farkllıklarıda anlatırsanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Kasım 06, 2008, 20:36:55 »
hayırlısı olsun alper bey güzel günlerde kullanmak nasip olsun.biraz geç kalmış gibi olucam ama modifiye anlamında çoğu yeri biliyorum istanbulda onlarla kontak kurmanızı sağlarım bundan sonra daha ucuza kapatırsınız bir çok şeyi,polisetin dediği doğrudur opel ve toyota(benim bildiklerim) geneli poliset olmak üzere bir çok firmaya fason olarak bu aksesuarları yaptırtıp kendileri üretmişler gibi satıyorlar.Kısaca poliseti kaçırmayınız derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 08, 2008, 17:07:05 »
195 55 r 16 abiicm sürte yapmaz amortisör takımıyla tabi konforu frenlemeyi yakıtı kalkışı biraz düşürcek ama tutunuşu arttırcak en ideali bence bu zaten ne takarsanız takın orjinal dışında bu dediğim olumsuzluklarla karşılaşcaksnz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Kasım 09, 2008, 23:02:32 »
spor bir jant için 55 yanak çok ama çok fazla oldugnun kanısındayım aldıgınız jant ne olursa olsun görüntüsünü öldürücektir,aracınız güzel görünmesini istiyorsanız bir şeylerden fedakarlık etmek gerek max 45 yanak korkmayınız sonu felaketle biten sorunlar gelmez başına 35 yanak kullan arkadaşım da var 19 jantta hiç birinde büyük sorunlarla karşılaşılmadı,benim tercihim 40 16 olurdu ha biraz konfor diosanız yanagı 45 yaparsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Kasım 11, 2008, 08:46:10 »
Arkadaşlar Fotoğraflar nasıl ekleniyor??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 11, 2008, 11:23:31 »
[img) link  [/img)  parantezler köşeli olacak link yazan yere imageshack.us den resim upload edip koyuyorsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Kasım 17, 2008, 10:38:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #31 : Kasım 17, 2008, 10:46:43 »
hadi hayırlı olsun :) iyi sürüşler diliyorum ..
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 17, 2008, 16:19:45 »

yol tutuş tecrubelerınıde eklersen sevınırız :) tekrardan hayırlı olsun bi jantla suslemek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 17, 2008, 16:21:56 »
bu arada 5 cm bile taksan oluşmuş yanı bu araba cok yuksek TR ye gelirken bilerek yukseltıyorlar galiba asıl merak ettiğim 5 kışi bajaj dolu nasıl oluyor takozlara otururmu acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Kasım 17, 2008, 17:41:54 »
Arkadaşlar Merhaba;

Resimleri upload ettim. bir kaç resim, çok iyi olmasada iidare edebilir. Yol tutuş ile ilgili şunları belirteyim;
1.Arabayı aldığım gün İzmir Manisa yolunda denem sürüşü yaptım, 120-130 civarı hızlarda arabanın sağa sola yatmaması çok
güzel, sanki bir şeyler arabanın arkasını yere basıyormuş gbi bir his var.
2. 500 ytl paraya (ki ben serviste ve orginal taktırdım) sürüş keyfimin bu kadar değişeceğini hiç düşünmedim. Bir daga yeni araba alırsam ilk yaptıracağım iş.
3.Fren sistemi biliyorsunuzki arabanın sert frenajında araba salınıma giridiği için ABS devreye giriyordu, şu an bu konu söz konusu değil. araba daha bir stabil yol alıp durdurabiliyorsunuz.
4. Arabada hızlı şerit değiştirmeyi seviyorum, yan bariyerlere yapışacak korkum kalmadı.
5.Forumlarda okuduğum konforum gitti tıkırtı artı gibi konular muhakkak var, ancak eşim şu an 8 aylık hamile ve rahatsızlığı olmadı (en azında şimdilik:)).
6. Arabanın arkadan duruşu Corolladan Audi A3 e döndü (ki çok sevdiğim bir modeldir.) uygun fiyata bu tadı alabiliyosunuz.
7. Şirkette aynı arabadan bir arkadaşımda var MMT sol modeli hatcback onunla test sürüşü yaptık. Sadece güneli sürüş için bile yaptırsak olur dedi. Haklı olarak.Onada alacağız.:)
8.Arka koltuk 3 kişi, ve bagajda 2 valiz ile yol yaptım, izmirde bu ara doğalgaz ve metro kazıları var sürtme ses vuruntu hiç bir şe şimdilik yok. içiniz rahat olsun.
9.orginal parça, orginal işçilik ve 3 yıl extra garanti de cabası.
10. ....ve daha aklıma gelmeyen tüm güzellilkler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 18, 2008, 16:25:25 »
yorumlar için teşekkürler alper bey kafamdaki soru işaretlerin bir kısmı gitmiş oldu acaba sınırları zorlayıp 5 cm lık mı baksak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Kasım 21, 2008, 10:47:39 »
5 cm yerine 3,5 yay+koni sertlik ayarlı amor.da deniyebilirsin.ama aracı sadece sen kullanıyorsan yani ailenle ortak kullanmıyor iseniz şiddetle 5 cm derim