Gönderen Konu: belediyedeki hayvan barınakları...  (Okunma sayısı 5090 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
belediyedeki hayvan barınakları...
« : Kasım 21, 2013, 17:16:14 »
iyi akşamlar arakdaşlar öncelikle selamun aleyküm diyelim.eve gelince birisi olsun istiyorum,belki de heves hiç bilmiyorum ama sizlere bir sorum olacak.Yavru köpek almak ve onu büyütüp bakmak istiyorum acaba belediyedelerdeki hayvan barınakları sizce nasıl oralarda ki şartlar nasıl veya petshop tan mı alsam fikri olan varmı saygılar...
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Toyota Club Türkiye

belediyedeki hayvan barınakları...
« : Kasım 21, 2013, 17:16:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: belediyedeki hayvan barınakları...
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2013, 17:19:41 »
Barınaktakiler daha çok sokaktan toplanıp bakımı aşısı yapılan hayvanlar oluyor. Petshoptakiler ise daha önce sahipleri olan hayvanlar oluyor. Maddi açıdan barınak sağlık bakım açısından petshop daha iyi gibi sanki.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2013, 17:23:16 »
bazı barınakların durumu son derece iyi ve şartlar ne olursa olsun para verip bir hayvanı satın almak çok canice bir şey. petshop denilen yasal köle pazarlarına sonuna kadar karşıyım. barınaklardan da cins ve sağlıklı arkadaşlar edinebilirsiniz.

always adopt, never buy.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2013, 17:23:47 »
Barınaktakiler daha çok sokaktan toplanıp bakımı aşısı yapılan hayvanlar oluyor. Petshoptakiler ise daha önce sahipleri olan hayvanlar oluyor. Maddi açıdan barınak sağlık bakım açısından petshop daha iyi gibi sanki.

anladım petshop tan almak daha mantıklı gibi duruyor ama maddi olarak zorlar ama şöyle soru sormak istiyorum peki barınakta ne bilim 2 3 sene kalmış köpeği değilde mesela sokak köpeği tamam ama yeni doğum yapmış olsa yavru onu alsam sizce nasıl olur

Mesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2013, 17:25:29
bazı barınakların durumu son derece iyi ve şartlar ne olursa olsun para verip bir hayvanı satın almak çok canice bir şey. petshop denilen yasal köle pazarlarına sonuna kadar karşıyım. barınaklardan da cins ve sağlıklı arkadaşlar edinebilirsiniz.

always adopt, never buy.

anladım bu saydıklarınızı araştıracam ve gerçekten petshoplar adamlar 500 dolara yavru köpek satıyor ne bilim bende doğru bulmuyorum aslında teşekkürler cevabınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2013, 17:33:10 »

always adopt, never buy.

Altına imzamı atiyorum!

Ayrıca şöyle düşünün petshoptakileri illaki birileri sahiplenecek, siz barınakta daha şanssız olan bir yavruya hayat verin!

Ayrıca barınaktaki hayvanları doluluk durumuna göre dışarıya salıyorlar birini kurtarmış olursunuz.

Ve orada görsele göre değil size en sıcak gelen yavruyu sahiplenin.

Bu sevgiyle vazgeçeceginizi sanmıyorum ama ileride vazgecersenizde kesininlike sokaga salmayin evde bakılmaya alışan hayvan dışarı salındıgında cok zorlanıyor r o vebale girmeyin...

Bunları 2 köpek dostu olan biri olarak söylüyorun her türlü yardına açığım elimden geldiğince.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2013, 17:37:47 »

Altına imzamı atiyorum!

Ayrıca şöyle düşünün petshoptakileri illaki birileri sahiplenecek, siz barınakta daha şanssız olan bir yavruya hayat verin!

Ayrıca barınaktaki hayvanları doluluk durumuna göre dışarıya salıyorlar birini kurtarmış olursunuz.

Ve orada görsele göre değil size en sıcak gelen yavruyu sahiplenin.

Bu sevgiyle vazgeçeceginizi sanmıyorum ama ileride vazgecersenizde kesininlike sokaga salmayin evde bakılmaya alışan hayvan dışarı salındıgında cok zorlanıyor r o vebale girmeyin...

Bunları 2 köpek dostu olan biri olarak söylüyorun her türlü yardına açığım elimden geldiğince.

teşekkürler cevap için ayrıca bırakmaya niyetim yok aldım mı ölene kadar bakmak isterim barınaklara bakacam peki şöyle bir sorum olacak size cins olarak ne almamı yani neye bakmamı tavsiye edersiniz fikriniz varmı ? teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2013, 17:52:20 »
teşekkürler cevap için ayrıca bırakmaya niyetim yok aldım mı ölene kadar bakmak isterim barınaklara bakacam peki şöyle bir sorum olacak size cins olarak ne almamı yani neye bakmamı tavsiye edersiniz fikriniz varmı ? teşekkürler...
Eğer apartmanda bakacaksanız golden öneririm, ciddi anlamda uysallar ve sizi zorlamazlar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2013, 17:54:02 »
golden cinslere bakacam teşekkürler ertan bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 21, 2013, 17:58:52 »
Abi benim calistigim yer 2 tane yavru golden aldi. Kopekler gercekten cok guzeller :) Soz dinliyorlar birde. Ama siz sey yazmissiniz. Aksam eve geldigimde biri karsilasin filan. Abi bunlarda cocuk gibi surekli bir ebevyen isterler.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 21, 2013, 18:06:06 »
Abi benim calistigim yer 2 tane yavru golden aldi. Kopekler gercekten cok guzeller :) Soz dinliyorlar birde. Ama siz sey yazmissiniz. Aksam eve geldigimde biri karsilasin filan. Abi bunlarda cocuk gibi surekli bir ebevyen isterler.
yavrularının emzikle uyuduklarını biliyor muydun mesela. Ya da çok oyun sever olduklarını. Lisedeyken bir arkadaşımın vardı mesela oyun olsun diye terlik saklardı sadece, ayakkabıya dokunmazdı. :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 21, 2013, 18:19:58 »

kardeşim akşam eve gelmek lafın gelişiydi ben nöbet usulü çalışıorum 3 güne bir gidiyorum zaten mutlaka haftanın 5 günü beraber olurum ama gerçekten golden cinsi köpek benim arkadaşımdada vardı bende çok beğenmiştim

Mesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2013, 18:21:13
cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim cinsi belirlendi golden olacak  :D ama en önemli kısmı nerden alınacağına barınaklarda golden cinsi köpeklerden bulabilir miyiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 21, 2013, 18:24:47 »
cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim cinsi belirlendi golden olacak  :D ama en önemli kısmı nerden alınacağına barınaklarda golden cinsi köpeklerden bulabilir miyiz
En çok bulunan köpeklerden birisi ne yazıkki, çünkü genellikle bir anlık heves için alınıp sonra bakılamadığı için bırakılan köpeklerin ilk sırasında geliyor. İlgisizlikten ağlayan bir yapıya sahipler, çok sevimlidirler yeterki sevginizi gösterin. Mesela beni daha ilk defa görmesine rağmen kucağımda uyumuştu aklıma gelince içim bir tuhaf oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 21, 2013, 18:26:21 »
yavrularının emzikle uyuduklarını biliyor muydun mesela. Ya da çok oyun sever olduklarını. Lisedeyken bir arkadaşımın vardı mesela oyun olsun diye terlik saklardı sadece, ayakkabıya dokunmazdı. :)
Bilmez olurmuyum :) Birbirini kovaliyorlar hep birbirlerinin kuyruklarini isiriyorlar vb :D
Abi sen nerde oturuyorsun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 21, 2013, 18:27:18 »
ertan bey çok teşekkür ederim umarım öyledir yani bizim oralardaki barınaklarda da vardır (hatay,iskenderun) önümüzdeki hafta gidecem barınağa tekrar saygılar

Mesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2013, 18:28:48
Bilmez olurmuyum :) Birbirini kovaliyorlar hep birbirlerinin kuyruklarini isiriyorlar vb :D
Abi sen nerde oturuyorsun?

kardeşim memleketten alacam hataydan ama muşa getirecem muşta bakacam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 21, 2013, 18:29:20 »
ertan bey çok teşekkür ederim umarım öyledir yani bizim oralardaki barınaklarda da vardır (hatay,iskenderun) önümüzdeki hafta gidecem barınağa tekrar saygılar
Mutlaka vardır, ciddi anlamda uysallar hiç üzmezler sizi, yeterki ilgilenin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 21, 2013, 18:31:48 »
Mutlaka vardır, ciddi anlamda uysallar hiç üzmezler sizi, yeterki ilgilenin.

inşallah sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 21, 2013, 19:01:30 »

Mesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2013, 18:28:48
kardeşim memleketten alacam hataydan ama muşa getirecem muşta bakacam
Hmm. İnsallah saglikli ve guzel kopek bulursunuz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 21, 2013, 19:02:07 »
kardeşim akşam eve gelmek lafın gelişiydi ben nöbet usulü çalışıorum 3 güne bir gidiyorum zaten mutlaka haftanın 5 günü beraber olurum ama gerçekten golden cinsi köpek benim arkadaşımdada vardı bende çok beğenmiştim

Mesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2013, 18:21:13
:) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 21, 2013, 19:26:33 »
ilk defa köpek bakacaksanız national geographic'te akşam saat 18 civarı "köpeklere fısıldayan adam" programını izlemenizi tavsiye ederim. her köpeğin karakteri farklı olabilir. bu arada yaşayacağınız yerin iklimine uygun bir arkadaş seçerseniz hem sahibi hem de köpek için daha kolay bir hayat sağlanmış olur.

bu arada golden şart değil; labrador, boxer, cooker, bull terrier hatta pit bull bile bakabilirsiniz. yavru edinirseniz, o'nun karakterini siz belirleyebilirsiniz. ne kadar söz dinleyeceği, hiperaktif olup olmayacağı ya da dengeli bir kişilik sergileyebilmesi sizin elinizde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 21, 2013, 19:35:07 »
ilk defa köpek bakacaksanız national geographic'te akşam saat 18 civarı "köpeklere fısıldayan adam" programını izlemenizi tavsiye ederim. her köpeğin karakteri farklı olabilir. bu arada yaşayacağınız yerin iklimine uygun bir arkadaş seçerseniz hem sahibi hem de köpek için daha kolay bir hayat sağlanmış olur.

bu arada golden şart değil; labrador, boxer, cooker, bull terrier hatta pit bull bile bakabilirsiniz. yavru edinirseniz, o'nun karakterini siz belirleyebilirsiniz. ne kadar söz dinleyeceği, hiperaktif olup olmayacağı ya da dengeli bir kişilik sergileyebilmesi sizin elinizde.

abi pitbull biraz zor değil mi :D şaka bir yana muşta yaşayacak köpek benle dışarı kış aylarında çok çıkamayız ama haklısınız ben ilk önce özelliklerini öğrenim ondan sonra alırım. çok teşekkürler