Gönderen Konu: belediyedeki hayvan barınakları...  (Okunma sayısı 5089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: belediyedeki hayvan barınakları...
« Yanıtla #20 : Kasım 21, 2013, 19:35:30 »
ilk defa köpek bakacaksanız national geographic'te akşam saat 18 civarı "köpeklere fısıldayan adam" programını izlemenizi tavsiye ederim. her köpeğin karakteri farklı olabilir. bu arada yaşayacağınız yerin iklimine uygun bir arkadaş seçerseniz hem sahibi hem de köpek için daha kolay bir hayat sağlanmış olur.

bu arada golden şart değil; labrador, boxer, cooker, bull terrier hatta pit bull bile bakabilirsiniz. yavru edinirseniz, o'nun karakterini siz belirleyebilirsiniz. ne kadar söz dinleyeceği, hiperaktif olup olmayacağı ya da dengeli bir kişilik sergileyebilmesi sizin elinizde.

Pitbull cinsi köpeklerin beslenmesi, yetiştirilmesi ve satışı ülkemizdede birçok ülkede olduğu gibi yasaktır. Bu nedenle önerilerde bulunurken bunlara dikkat etmekte fayda var.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 21, 2013, 19:35:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 21, 2013, 20:41:15 »

Pitbull cinsi köpeklerin beslenmesi, yetiştirilmesi ve satışı ülkemizdede birçok ülkede olduğu gibi yasaktır. Bu nedenle önerilerde bulunurken bunlara dikkat etmekte fayda var.

farkındayım. imkanım olsa özellikle pitbull cinsi bir köpek edinirim. yasak olmasının nedeni hepimizin de bildiği gibi köpek beslemekten anlamayan, daha çok güçlü bir canavara sahip olmak uğruna bu hayvanlara bir şekilde sahip olup hırçın bir şekilde yetiştiren serserilerdir. çoğu pitbull sahibi bu yüzden dostlarını sokağa çıkaramıyor.

ayrıca muş'un iklimini net olarak bilmiyorum ama genellikle soğuk ve kurak ise sibirya kurdu da düşünülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 21, 2013, 20:56:49 »
farkındayım. imkanım olsa özellikle pitbull cinsi bir köpek edinirim. yasak olmasının nedeni hepimizin de bildiği gibi köpek beslemekten anlamayan, daha çok güçlü bir canavara sahip olmak uğruna bu hayvanlara bir şekilde sahip olup hırçın bir şekilde yetiştiren serserilerdir. çoğu pitbull sahibi bu yüzden dostlarını sokağa çıkaramıyor.

ayrıca muş'un iklimini net olarak bilmiyorum ama genellikle soğuk ve kurak ise sibirya kurdu da düşünülebilir.

tekrar teşekkürler cevaplarınız için
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 13, 2013, 13:33:22 »
güncel

herkese yeniden merhaba izinde olduğum için internete çok sık giremiyordum yeniden aranızdayım köpeklere baktım fakat şöyle duyumlar aldım evde köpek beslenildiği takdirde o eve melek girmez ve köpeğin bastığı , geçtiği yerde  namaz kılınmıyormuş çok şükür namazımda insanım o yüzden köpek ten vazgeçtim ve kesin olarak yavru kedi almayı düşünüyorum.kedileri olan arkadaşlar varmı bana 6 aydan küçük sağlıklı aşıları tam kedi bulabilirler mi fikri olan varmı teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 13, 2013, 13:41:38 »
güncel

herkese yeniden merhaba izinde olduğum için internete çok sık giremiyordum yeniden aranızdayım köpeklere baktım fakat şöyle duyumlar aldım evde köpek beslenildiği takdirde o eve melek girmez ve köpeğin bastığı , geçtiği yerde  namaz kılınmıyormuş çok şükür namazımda insanım o yüzden köpek ten vazgeçtim ve kesin olarak yavru kedi almayı düşünüyorum.kedileri olan arkadaşlar varmı bana 6 aydan küçük sağlıklı aşıları tam kedi bulabilirler mi fikri olan varmı teşekkürler...
  zekeriya beyaz - köpek olan eve melek girer mi hocam Bu videoyu izlemenizi öneririm. Biraz değişik şekilde anlatılmış olsada içeriğindeki bilgiler gayet açıklayıcı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 13, 2013, 13:56:20 »
sayın ertan kara cevabınız çok gereksiz bir cevaptı buna inanın ve gereksiz bir cevaba gereksiz bir video cevabıyla karşılık veriyorum

adnan hoca beni seviyormusun İnşallah Maşallah buyrun verdiğiniz cevap bana bu kadar saçma geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 13, 2013, 13:57:11 »
Nadi Kardeşim güzel dinimiz islam bütün güzellikleri emrederken bütün fenalık,taşkınlık ve kötü alışkanlıklardan men eder.Dolayısı ile Allahın yaratmış olduğu bir canlı için söylenen bu sav safsatadan başka bir şey değildir.Bütün iyi ve kötü amellerinizden siz sorumlusunuz ve hesabını siz vereceksiniz ki bu tüm canlılar için keza öyledir.

Eve kedi alma fikrinizi bir hayvan sever olarak destekliyorum ancak bence diğer yanda sakın ALMAYINIZ diyorum.Sebebine gelince toplumdaki hurafelerden biri de kedilerin CİN lerden olduğu şeklindedir.Bunun yanında kedilere ŞEYTAN diyenler de vardır.
Oysa bunların gerçekle bir alakasının olmadığını sizi sadece iki soru ile tefekküre (düşünmek) sevk etmek isterim

1    Eshafı kehf yada yedi uyuyanlar inancını araştırınız.KATMİR kimdir ?
2-  Ebu Hureyre kimdir ve Allah'ın ona bahşettiği nedir ?

Daha detaylı bilgi istersen ÖZELDEN sorunu yazarsan bildiklerimi memnuniyetle paylaşırım. Bu arada evimde kısa zaman öncesine kadar köpeğim ve kedim vardı ancak şimdi sadece kedi var...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 13, 2013, 13:59:49 »
saygıyla cevabınızdan dolayı teşekkür ediyorum mehmet ali abi doğru söylüyorsunuz aslında hurafeden başka bir şey değil tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 13, 2013, 14:02:40 »
Ne demek kardeşim, bilgi paylaşılırsa bilgi olur...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 13, 2013, 14:04:13 »
sayın ertan kara cevabınız çok gereksiz bir cevaptı buna inanın ve gereksiz bir cevaba gereksiz bir video cevabıyla karşılık veriyorum

Neden saçmaydı açıklabilir misiniz? Azrail'de bir melek değil midir? Bu durumda köpeğin olduğu evde kimse ölmeyecektir. Kaldıki melekleri görebilme yetisi olmayan birinin bu kanıya varmasıda ayrı bir konudur. Köpeğin olduğu eve melek girmediğini söyleyen kişi bunu nasıl açıklayacak ve nerede yazıyor bu durum, neye göre bu kanıya varıyor? Bunun cevabını vermek zorunda değilsiniz, sadece düşünmenizi rica ediyorum. Konunun amacından uzaklaşmaması adına iletilerinize konu içerisinde cevap vermeyeceğimide bu mesajmda ileteyim yanlış anlaşılma olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 13, 2013, 14:08:59 »
tanrının yarattığı bu dost canlıyı alıp evinde besliyorsun, halıya basıyor diye kıldığın namaz kabul olmayacaksa ben ateist oluyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 13, 2013, 14:10:20 »
içerik bilgisi doğru olabilir fakat verilen video ve videodaki kişiler gayet lakayit bir şekilde konu hakkında görüşlerini bildiriyorlar bu VİDEO bana saçma geldi yoksa esas bilgi doğru olabilir.O program bir eğlence programı ve insanlar gülmek için izliyor ve verilen bilgiler ne kadar gerçekçi bile olsa kimse inanöıyor çünkü amaç orda gülmek öğrenmek değil, ama siz bir nihat hatipoğlu veya cevat akşit veya başka bir din adamı sohbet yaparken gülmüyorsunuz değil mi? veya gülmüyoruz... Yanlış anlaşılma olmaması için lütfen videolarınızı paylaşırken ve seçerken dikkatli paylaşalım o halde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 13, 2013, 17:54:34 »
Bu tür hurafelerin nerden türediğini anlamak için lütfen konuda geçen hayvan/obje vs... nin tarihteki yerlerini araştırın.

Cennete ruh taşıyan kanatlı atlardan tutun da cehennem kapısını koruyan üç başlı köpeğe kadar birçok ilginç hikaye ile karşılaşırsınız ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 14, 2013, 19:12:49 »
selamun aleyküm ankaradan kedi buldum :) van kedisi 3 aylık yavru adamla konuşup anlaştım yalnız gönderim konusunda ne yapacağımı bilmiyorum kargo şirketleri almıyor uçak kargoda 100 tl gibi bir rakam tutuyor sizce ne yapmalıyım fikri veya yardımcı olacak arkadaşlar varmı çok teşekkürler şimdiden ama acil cevap bekliyorum

saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Aralık 14, 2013, 19:16:32 »
selamun aleyküm ankaradan kedi buldum :) van kedisi 3 aylık yavru adamla konuşup anlaştım yalnız gönderim konusunda ne yapacağımı bilmiyorum kargo şirketleri almıyor uçak kargoda 100 tl gibi bir rakam tutuyor sizce ne yapmalıyım fikri veya yardımcı olacak arkadaşlar varmı çok teşekkürler şimdiden ama acil cevap bekliyorum

saygılar...
Uçak korgo en güvenilir olanı olacaktır. Ancak uçak kargoya kabulü için aşı kartının tam olması gerekiyor. Yani sağlık yönünden eksiği olmayacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 14, 2013, 19:18:32 »
uçak kargo 100 tl nin altında yok ne bilim biraz fazla gibi geldi bana açıkçası.başka yol varmı diye 2 gündür uğraşıyorum,araştırıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Aralık 14, 2013, 19:22:51 »
uçak kargo 100 tl nin altında yok ne bilim biraz fazla gibi geldi bana açıkçası.başka yol varmı diye 2 gündür uğraşıyorum,araştırıyorum
Başka yol elbette var ancak riski yüksek olacaktır. 100 lira çok geldi ise ne yazıkki ilerideki masraflarını hiç söylemeyeyim o zaman. En basiti otobüsle bile getireyim deseniz 20-30 liradan aşağı getirmeyeceklerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Aralık 14, 2013, 19:27:43 »
anladım uçakla görüşüyorum muhtemelen uçak dediğiniz gibi teşekkürler sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 14, 2013, 19:29:55 »
eğer niyetiniz gerçekten bir hayvana bakmak ise  bence uzaklardan falan getirmekle uğraşmanıza gerek yok. mevsim kış ve çoğu hayvan, özellikle de yavrular, soğuktan ve açlıktan sokaklarda ölüyor. bence güzel bir kediş bulup bakabilirsiniz, yıl içinde bir kaç aşısı var yaptırırsınız hatta kimlik bile çıkarıyorlar. bence cinsi falan önemli değil. Ayrıca çok fazla olmasa da biraz masrafları oluyor, kum mama gibi. Ama eğer bir hayvanınız olursa bence fazla alıştırmayın mamaya. ekmek, süt, yemek yemeye alışsın. mama acil durumlarda hazırda bulunsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Aralık 14, 2013, 19:41:27 »
eğer niyetiniz gerçekten bir hayvana bakmak ise  bence uzaklardan falan getirmekle uğraşmanıza gerek yok. mevsim kış ve çoğu hayvan, özellikle de yavrular, soğuktan ve açlıktan sokaklarda ölüyor. bence güzel bir kediş bulup bakabilirsiniz, yıl içinde bir kaç aşısı var yaptırırsınız hatta kimlik bile çıkarıyorlar. bence cinsi falan önemli değil. Ayrıca çok fazla olmasa da biraz masrafları oluyor, kum mama gibi. Ama eğer bir hayvanınız olursa bence fazla alıştırmayın mamaya. ekmek, süt, yemek yemeye alışsın. mama acil durumlarda hazırda bulunsun

cevabınız için teşekkürler bu söylediklerinizi dikkate alacam