0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilk defa köpek bakacaksanız national geographic'te akşam saat 18 civarı "köpeklere fısıldayan adam" programını izlemenizi tavsiye ederim. her köpeğin karakteri farklı olabilir. bu arada yaşayacağınız yerin iklimine uygun bir arkadaş seçerseniz hem sahibi hem de köpek için daha kolay bir hayat sağlanmış olur. bu arada golden şart değil; labrador, boxer, cooker, bull terrier hatta pit bull bile bakabilirsiniz. yavru edinirseniz, o'nun karakterini siz belirleyebilirsiniz. ne kadar söz dinleyeceği, hiperaktif olup olmayacağı ya da dengeli bir kişilik sergileyebilmesi sizin elinizde.
Pitbull cinsi köpeklerin beslenmesi, yetiştirilmesi ve satışı ülkemizdede birçok ülkede olduğu gibi yasaktır. Bu nedenle önerilerde bulunurken bunlara dikkat etmekte fayda var.
farkındayım. imkanım olsa özellikle pitbull cinsi bir köpek edinirim. yasak olmasının nedeni hepimizin de bildiği gibi köpek beslemekten anlamayan, daha çok güçlü bir canavara sahip olmak uğruna bu hayvanlara bir şekilde sahip olup hırçın bir şekilde yetiştiren serserilerdir. çoğu pitbull sahibi bu yüzden dostlarını sokağa çıkaramıyor.ayrıca muş'un iklimini net olarak bilmiyorum ama genellikle soğuk ve kurak ise sibirya kurdu da düşünülebilir.
güncelherkese yeniden merhaba izinde olduğum için internete çok sık giremiyordum yeniden aranızdayım köpeklere baktım fakat şöyle duyumlar aldım evde köpek beslenildiği takdirde o eve melek girmez ve köpeğin bastığı , geçtiği yerde namaz kılınmıyormuş çok şükür namazımda insanım o yüzden köpek ten vazgeçtim ve kesin olarak yavru kedi almayı düşünüyorum.kedileri olan arkadaşlar varmı bana 6 aydan küçük sağlıklı aşıları tam kedi bulabilirler mi fikri olan varmı teşekkürler...
sayın ertan kara cevabınız çok gereksiz bir cevaptı buna inanın ve gereksiz bir cevaba gereksiz bir video cevabıyla karşılık veriyorum
selamun aleyküm ankaradan kedi buldum van kedisi 3 aylık yavru adamla konuşup anlaştım yalnız gönderim konusunda ne yapacağımı bilmiyorum kargo şirketleri almıyor uçak kargoda 100 tl gibi bir rakam tutuyor sizce ne yapmalıyım fikri veya yardımcı olacak arkadaşlar varmı çok teşekkürler şimdiden ama acil cevap bekliyorumsaygılar...
uçak kargo 100 tl nin altında yok ne bilim biraz fazla gibi geldi bana açıkçası.başka yol varmı diye 2 gündür uğraşıyorum,araştırıyorum
eğer niyetiniz gerçekten bir hayvana bakmak ise bence uzaklardan falan getirmekle uğraşmanıza gerek yok. mevsim kış ve çoğu hayvan, özellikle de yavrular, soğuktan ve açlıktan sokaklarda ölüyor. bence güzel bir kediş bulup bakabilirsiniz, yıl içinde bir kaç aşısı var yaptırırsınız hatta kimlik bile çıkarıyorlar. bence cinsi falan önemli değil. Ayrıca çok fazla olmasa da biraz masrafları oluyor, kum mama gibi. Ama eğer bir hayvanınız olursa bence fazla alıştırmayın mamaya. ekmek, süt, yemek yemeye alışsın. mama acil durumlarda hazırda bulunsun