0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun. Sorunun çözüldüğüne sevindim. Otomobil işi biraz da şans işi.
geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorumgrup dişlisi : 350bilyaları : 100şanzıman yağı : 25debriyaj bilyası :40 debriyaj plakası (valeo):80işçilik : 170toplam 765 ama ben 750 verdimMesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2013, 17:36:29aytaç abi valla öyle birde aracınızla aranız iyi olmalı yani hep kötü düşünürseniz benim gibi başınıza olmadık şeyler geliyor
Araba ile empati yapmayı dene.
Geçmiş olsun, bu durum daha önce bir arkadaşımın aracında olmuştu ve debriyajı çok ani şekilde çekmeyle veya yoğun şekilde yük bindirerek kavrama yaptırmayla olabileceği söylenmişti. Ciddi olarakta bu kavramanın birden olmasıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum bende, çünkü bazen biraz hızlı çekersem ayağımı arkadaşımın aracındaki etkilere benzer ( takkk diye ses) sesler geliyor.Keşke baskı balatayı aisin alsaydınız.
Cok gecmis olsun. En pahali masrafin bu olsun
Geçmiş olsun Zeki bey bu parça neden kırılmış olabilir acaba şanzımanda yağ kalmadığı için mi vitesin zorlanmasından dolayı mı yoksa kırılacağı mı varmış...
Anlamadığım şey Dik yokuşu geri çıkmakla ileri çıkmak araasındaki fark? Teknik abilerime zor bi soru ...GEçmiş olsun bu arada..
Önden çekişli araçlarda geri geri çıkarken ön tekerlere daha fazla yük biner ve ilk hareketi vermek daha zor olur. Düz şekilde çıkarken arka tekerlere bindiği için ilk hareketi vermek kolay olduğundan zorlanma daha az olur. Bununla bağlantılı bir şeyler olduğu kesin.
Arkadan itişli arabaların devamlı arıza vermesi gerekir bu doğrultuda. Çünki ömürleri boyunca hep yüklü olarak kalkacaklar. sanki daha spesifik bi detay var gibi..Hele bi kartal doğan vs. düşünürseniz... Devamlı şanzıman dağıtması lazım