Gönderen Konu: Toyota'nın Orjinal Hoparlör ve Yalıtımı Berbat!  (Okunma sayısı 5634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Toyota'nın Orjinal Hoparlör ve Yalıtımı Berbat!
« : Kasım 20, 2013, 23:17:22 »
Değerli arkadaşlar uzun zamandır işlerimden dolayı foruma giremiyordum,öncelikle herkese selamlar. Uzatmadan konuya gireyim şimdiye kadar çoğumuz Toyota'nın çeşitli sıkıntılarından bahsettik ben dün başıma geleni hemen sizinle paylaşmak istedim. Dün müzik dinlemek için teybi açtım fakat arka kolonlardan ilginç sesler gelmeye başladı sonra korktum kapattım birkaç saat sonra yine açtım durum aynıydı teyp tamircisine gittim arka kolonlar patlamış dedi inanamadım çünkü ben yükseksesle arabada müzik dinlemem kaldı ki 2011 model araba ne olacak diye düşündüm. Zaten iğrenç bir ses veren kolonlardan kurtulup Pioneer marka kolanlar takmaya karar verdim. İş montaj aşamasına geldi ve başladık sırasıyla koltuklar ve arka göğüsü sökmeye söktükçe elime gelen malzemeye ve alttan çıkan görüntüye inanamadım. Koltukların altında  bir tane yalıtım malzemesi yok birkaç kablo geçiyor hepsi boşta cızırtıya davetiye çıkarırcasına duruyor, cabası yan direklerde yine bir sürü kablo ve soket sac aksama fütursuzca temas ediyor,hele ki arka göğüs sökülünce bir şok daha yaşadım plastik göğüsün altında bir sürü ıvır zıvır ve yalıtım malzemesi yok. Ve dostlar operlolara ulaştık görmez olaydım dedim resmen kağıttan yapma Vietnam malı kolonlar üflesen uçacak kadar hafif,bir tanesi yırtılmış inanmak zor ama bu kadar basit bir malı koymayı Toyota'ya yakıştıramadım Renault bile bunu yapmazken bunun yorumunu size bırakıyorum arkadaşlar fotoları ekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Toyota'nın Orjinal Hoparlör ve Yalıtımı Berbat!
« : Kasım 20, 2013, 23:17:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'nın Orjinal Hoparlör ve Yalıtımı Berbat!
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2013, 23:20:44 »
Kapıdaki hoparlörler ise yıkama sırasında ıslanmaya bağlı olarak zarar görmüş olabilir mi?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2013, 23:24:42 »
Hayır Ertan bey Corolla'da arka kapıda hoparlör yok arka göğüste camın altında bu arada yeni taktırdığım Pioneer marka hoperlörün resminide koyuyorum kıyaslayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2013, 23:28:40 »
Hayır Ertan bey Corolla'da arka kapıda hoparlör yok arka göğüste camın altında bu arada yeni taktırdığım Pioneer marka hoperlörün resminide koyuyorum kıyaslayın
Açıkçası biraz ilginç geldi, aracınızı bıraktığınız bir yer varsa (yıkama olabilir mesela) orada sesi çok açtılarsa ondan kaynaklı olabilir mi? Yani bariz şekilde zarar görmüş, ya bahsettiğim gibi elektriksel bir nedenden yada sesin çok açılmasıyla ilgili bir durum gibi. Dış görünüşüne bakarak kıyaslama yapmak yanlış olur. Birisi orjinal kabin içi diğerinin kendi kasası var. İçteki malzemesinin çok sert olması daha çok dayanacağı anlamına gelmez, birisi baslarda vs daha çok esner diğeri az esner. Ancak 2011 model araçta bu olay oldu ve neden servise gitmediniz? Garanti yok muydu?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2013, 23:32:30 »
Gördüğünüz gibi eskilerin ortasında tivitır bile yok ve malzeme siyah kalın kağıttan oysaki bu malzeme kağıt olmaz kolay yırtılmayacak  esnek bir malzemeden yapılmalıdır. ayrıca bu Pioneer in ağırlığı en az 5 tane eski hoparlörünkine eşit.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2013, 23:43:00
Ertan bey garantisi bitti arabamın, aracım yıkanırken ben hep yanındayım kimse yede bırakmam benden başka kullan olmadı şimdiye kadar ama tahmini nedeni buldum galiba: Toyota bu kolonların dış kısmını dışarıda bırakıyor yani bagaj dan bakıldığında kolonların altı dışarıda,ki bu büyük bir ayıptır bence bende arabamın yıkama malzemelerini bezler ,süngerler vb. bagajda kovayla bırakıyorum sanırım  bunlar zamanla nem yaptı ve kağıttan yapılma bu operlolar suyu çektiler yumuşayıp yırtıldılar zaten bu aralar sabahları camlar nemli ve yağmur yağmış gibiydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2013, 23:46:34 »
Hoporlörleri taıwan demişsiniz en alttaki hoporlörde vıetnam yazıyor farklı hopörlörmü kullanmışlar acaba.dediğiniz gibi maliyet bütün firmalarda öne çıkıyor ve kalte maalesef düşüyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2013, 23:53:35 »
Cavit bey özür dilerim sayenizde düzeltiyorum Vietnam yazacağıma aklımda Tayvan kalmış onu yazmışım teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2013, 23:56:45
Bu arda arkadaki malzemelerin hiçbirini toplamadık madem sökmüşken yalıtım işine gireyim dedim o şekilde toplamak içimden gelmedi yarın resimlerini çeker inşallah sizinle paylaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2013, 23:59:23 »
Hiç koymasaymış daha iyiymiş .

Bu arada yenileri hayırlı olsun güzel günlerde kullanın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 21, 2013, 00:01:40 »
Teşekkür ederim Mahmut bey haklısınız ne koysaydı nede ben o manzarayı görseydim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 21, 2013, 00:15:04 »
Teşekkür ederim Mahmut bey haklısınız ne koysaydı nede ben o manzarayı görseydim.
Aynen bende hiç koymasaymış derken bunu demek istemiştim .

Sırf katalogda 6 veya 4 hoparlörlü yazabilmek için katmışlar . Böyle büyük bir firmanın buna ne ihtiyacı var tartışılır . Tamam en kralını katmanı kimse beklemiyor ama en dandiği de böyle bir firmaya yakışmaz ama kendiler yakıştırmış ki katmışlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 21, 2013, 00:16:07 »
maliyet düşürecez diye bu tip saçma şeylere ne gerek var anlamak gerçekten çok zor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 21, 2013, 18:34:40 »
Toyota giderek malzeme kalitesini düşürüyor,artık doydular herhalde.
kısa bir süre önce yeni corolla ve aurisi incelemek için servise gittim ikisiyle de test sürüşü yaptım corolla resmen hayallerimiz yıktı,malzeme kalitesi kötü içi ferah değil yol sesi alıyor dizel m/mt kullandım vites geçişleri berbat...
ey toyota nereye doğru gidiyorsun??
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2013, 01:00:43 »
Evet arkadaşlar kendi çabamla yaptığım yalıtım çalışmasını bitirdim sonuç baya iyi oldu şimdi fotoları ekliyorum yorumlarınızı merakla bekliyorum önce yalıtımsız hallerini ekliyorum

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2013, 01:31:21

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 23, 2013, 02:32:33 »
Geçmiş olsun. Memnuniyetsizliğinize üzüldüm gerçekten.

Ama ben bu yalıtım mevzusunu anlayamadım. Neyle yalıtım yaptınız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 23, 2013, 02:54:51 »
Osman bey kendi çapımda ses yalıtımı yaptım, birçok soket ve kabloyu sabitledim arka koltuk sırtlıklarını resimlerde gördüğünüz malzemeyle güçlendirerek bagajdan gelen seslerin kabine girmesini azalttım, yine arka koltuğun alt bölgesine resimlerdeki malzemeyi serdim sonra çamurlukları kapladım oradaki kabloları ve soketleri bantladım arka göğüs plastiği ile sac Kısımın arasına aynı malzemeyi sererek monte ettim, tabi ne kadarda olsa yazıyla anlatmak zor oluyor 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 23, 2013, 02:57:04 »
Osman bey kendi çapımda ses yalıtımı yaptım, birçok soket ve kabloyu sabitledim arka koltuk sırtlıklarını resimlerde gördüğünüz malzemeyle güçlendirerek bagajdan gelen seslerin kabine girmesini azalttım, yine arka koltuğun alt bölgesine resimlerdeki malzemeyi serdim sonra çamurlukları kapladım oradaki kabloları ve soketleri bantladım arka göğüs plastiği ile sac Kısımın arasına aynı malzemeyi sererek monte ettim, tabi ne kadarda olsa yazıyla anlatmak zor oluyor

Seste kayda değer bir azalma oldu o zaman ?   Ne kadar zamanınızı aldı bu çalışma ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 23, 2013, 02:59:53 »
bunlarda diyerleri

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2013, 03:05:15

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2013, 03:12:57
şuan için beklediğimden daha iyi, bagaj kısmından çok fazla ses geliyordu umduğumdan fazlası kesildi fotoğrafını çekmediğim birçok soketi ve kabloyu sabitledim ve artık cızırtı yapmıyorlar  olay arka operloların  patlamasıyla başladı arka kısımdaki aksamlar sökülünce bende bunları yaptım ve sonrada topladım. iş çıkışlarında karanlık çökene kadar az bir zaman kalıyor zaten 2 günde bitirdim bir yardım edeniniz olursa birkaç saatlik iş aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 23, 2013, 08:00:12 »
Birçok markanın hoparlörü aynen bu resimlerdeki gibidir.

İnce kağıttır çünkü hoparlör konisi ne kadar hafif olursa hoparlör de o kadar verimli olur. Böylece de teypten direk sürülebilir.

Ayrıca kodlardan ve üretim yerinden de anlıyorum ki bu hoparlörler orjinal Pioneer üretimidir ;)

Yalıtım konusunda ise katılıyorum. Toyotanın biraz geliştirmesi lazım kendini bu konuda. Yeni Yarislerin mesela kapıları bildiğin teneke :D

Fabrikasından fiyatı uygun özel bitümlü ses izolasyonu malzemesi buldum, haftaya getirtiyorum. İncelemelerimi paylaşırım, yaza doğru bizim Yarisin tüm kapılarına uygulama yapmayı planlıyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 23, 2013, 08:57:23 »
avensis içinde aynı, çok ince bir yalıtım malzemesi koymuşlar, kapı içlerine kendi çapımda yalıtım yaptım, daha iyi oldu,
audi a3'ün camı arızalanmıştı açıp bakıyım belki kendim yaparım dedim, kapıyı açtım içi dolu, moralim bozuldu götürdüm tamirciye orda yaptırdım.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 23, 2013, 09:02:37 »
Alper yoneticimize katiliyorum ve elliyorum eski nesil miknatislar tarih oldu hem cekim gucu az hemde agirlardir .  yeni nesil miknatislar noudmium dsnilen hafif ama daha guclu miknatislardir, bu miknatislar daha az hacimle ayni isi yaparlar vve bu nedenle hafiflerdir