Gönderen Konu: Toyota'nın Orjinal Hoparlör ve Yalıtımı Berbat!  (Okunma sayısı 5724 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'nın Orjinal Hoparlör ve Yalıtımı Berbat!
« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2013, 10:55:42 »
İnce olması iyi. Peki böyle patlaması norma mi acaba. Fiziki olarak bir darbe yok. Arkadaşımız yüksek seste de dinlemedim diyor. İlginç gerçekten.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2013, 10:55:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 23, 2013, 12:49:22 »
Çoğu aracın hoparlörü böyledir.Şuanki aracımın kapı hoparlörünü söktüm aynı böyle sadece kapı için olanı.Aynen vietnam malı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 23, 2013, 13:20:09 »
Geçmiş olsun . Kağıt koniler her zaman daha güzel çaldığını bilirim kendi tecrübelerime göre. Ki bu öyle darbesiz olunacak gibi görünmüyor ilginç.

Alper abi gayet güzel açıklamış :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 23, 2013, 18:45:53 »
Alper bey Pioneer'in malzemesi gerçekten kaliteli, kolay yırtılmayacak esnek bir malzemeden yapılmış orijinalleri ise ilk eklediğim resimlerdeki gibi karbon kağıdı gibi bir şeyden inanılmaz kalitesiz ve tivitırsız,zaten hoparlörün alt kısmı bagajda çıplak biçimde dışarıda kalıyor, bir şey koyarken dikkat etmek lazım. Şuan eskiye nazaran ses kalitesi çok çok güzel oldu, ön hoparlörlerle iyi uyum sağladı Bu arada malzemeleri alırsanız mutlaka bize gösterin yaza doğru kapılarda bende bi iyileştirme düşünüyorum geçtiğimiz yaz fitilleri güçlendirme çalışmam olmuştu form dada paylaşmıştım ama çok bir farkı olmadı inşallah tecrübenizden faydalanarak iyi sonuçlar alırız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 23, 2013, 18:54:02 »
Kapılara bituself uygulayın farkı göreceksiniz tavsiye ederim
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 27, 2013, 12:24:51 »
Alper bey Pioneer'in malzemesi gerçekten kaliteli, kolay yırtılmayacak esnek bir malzemeden yapılmış orijinalleri ise ilk eklediğim resimlerdeki gibi karbon kağıdı gibi bir şeyden inanılmaz kalitesiz ve tivitırsız,zaten hoparlörün alt kısmı bagajda çıplak biçimde dışarıda kalıyor, bir şey koyarken dikkat etmek lazım. Şuan eskiye nazaran ses kalitesi çok çok güzel oldu, ön hoparlörlerle iyi uyum sağladı Bu arada malzemeleri alırsanız mutlaka bize gösterin yaza doğru kapılarda bende bi iyileştirme düşünüyorum geçtiğimiz yaz fitilleri güçlendirme çalışmam olmuştu form dada paylaşmıştım ama çok bir farkı olmadı inşallah tecrübenizden faydalanarak iyi sonuçlar alırız.

Twitter olayını 2. kez yazıyorsunuz , ben bugüne kladar kullandığım arabaların hiçbirinde orjinal twitterlı kolon görmedim,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 27, 2013, 12:45:53 »
tweeterlı dediğiniz ortasında tweeter olan, yani coaksiyel ise zaten onlar hiçbir şekilde tercih edilmezler. Orjinalde araçlarda komponent olur, yani midbas ile tweeter ayrı olarak monte edilir. Tweeter özellikle yükseğe ve şoföre bakacak şekilde monte edilir ki detay ve sahne düzgün olsun.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: '13
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 27, 2013, 12:55:49 »
hoparlörün ortasında koninin yırtık olmasının ses verimine bir katkısı yoktur. sağlamda olsa yırtıkta olsa ses kalitesi değişmez,o parçanın asıl amacı tozu engellemektir. aldığınız pioneer kolon da ortasında tweteer var yani o kısım gene boş sayılır ama gene bangırbangır çıstaklar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 28, 2013, 21:12:54 »
Açıklamalar için teşekkür ederim arkadaşlar, özellikle Alper bey çok güzel teknik açıklama yapmış. Özetleyecek olursak bizim Corolla larda 4 hoparlör mevcut 2 ön kapıda 2 arka göğüste bunların yan sıra aynaların birleşiminde de 2 adet tiz sesleri veren tweeter lar mevcut. Bana göre her hoparlörün üzerinde veya her hoparlör için bir tanede tweeter gerekir aksi halde seste dengesizlik olmaz mı ? şuan arabamda 4 tweeter 4 hoparlör oldu ve eskisine göre çok daha güzel müzik kalitesi var. Ha bu benim beklentim olması gereken yani. Firmalar böyle koyuyor diye olması gereken tweeter sız hoparlörler değildir onuda geçtim bu kadarda dandik hoparlör konulmaz arkadaşlar.