0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
96 corollanın vites geçişleri biraz zorlu olduğu için Şanzıman yağını değiştirmeye karar verdim ustamın tavsiyesi ile castrol 75-80 yağ aldım bugün 3 litresi 105 lira ve bu araçlar için en iyi yağ olduğunu söylüyorlar. Mesela aynı markanın 75-90 nı vardı 3 litresi 60 liraya ama bu araç için uygun olmadığını söylüyorlar. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Arkadaşlar ustama sonuna kadar güveniyorum yıllardır o bakıyor bindiğim araca. Üstelik şimdiki aracımı da kendisinden aldım sayılır ve satmam düşüncesiyle çok iyi bakmıştı araca neden 75-80 yağa itiraz ettiniz? Yağı aldığım yerden de satan kişi 90 a göre çok daha iyi olduğunu , biraz pahalı olduğu için çok tercih edilmediğini ifade etti. Sizin itirazınız yağın çeşidine mi yoksa ücretine mi onu anlamadım
Toyota - Honda - Mıtsubıshı gibi Japon grubu araçlar için üretilmiş tek yağ Mobil SHC 75W-90 Tam sentetik yağdır. Üzerinde Japon araçlar için özel üretilmiştir diye yazar .Sebebi ise Japon araçların şanzıman dişli yapısı sıkı olduğundan kalın koyduğunuz yag dişli aralarına tam nüfus etmeyip şanzımanın aşınmasını viteslerin sert geçmesine neden olur .Ustanız ustalığına sözümüz yok ama eksik bilgi farklı bir iş.Araç sizin kendiniz bilirsiniz.Bizim dediğimiz yağ 1 litrelik kutularda satılır kutu fiyatı 40-44 tl arasındadır ortalama 2 litre kullanılır .
Bunu diyen kimdi?
Vakit kaybetmeden ustanızı ve aldığınız yağı değiştirin derim. Mobilin 75w90 tam sentetik yağını öneririm.
+1Şanzıman Yağı araştırması için zaten 10TL harcandı, yanlış viskozite alındı, doğru viskozite olsa bile yağın içeriği bu şanzımanın istediği muhteviyata sahip mi?, risk alınıyor, değişim ücreti vs..yani ilave masraflar yolda.Şanzıman yağının en kalitelisi, ucuzu ve garantilisi, yetkili servistedir. Siz kahvenizi içerken, değişim orjinal tamamlanmış olur. Ayaklarınız çamur olmaz, üşümezsiniz.
+1 Aynen Tekin Bey'in dediği gibi..Benim auris için Şanzıman yağı + fren hidroliği değişimi ve işçilik dahil 180 TL fiyat verdiler.. Başka yerde aramaya,uğraşmaya değmez..Servis ile konuştum 10 gün içinde gideceğim..Bana göre fiyat makul,arabam için de en iyisi..
Arkadaşlar yukarıda bir arkadaşımız da aynısını sormuş, açıklamada kalın yağ vites geçişini zorlaştırır diye yazılmış tavsiyesi sizlerinki gibi 75-90 ama benim aldım dediğim 75-80 yağ daha ince değil mi, ben mi yanlış biliyorum? Yani bizim araçlara ince yağ konulması gerekiyorsa hangisi tercih edilmeli? 75-80 in araca zarar vereceğini yazmış bazı arkadaşlar , o derece mi hatalı bir seçim olur 75-80 yağ koymak? Konuyu iyice öğrenmek için soruyorum başınızı ağrıtıyorum ama kusura bakmayın.
Arkadaşlar ben geçenlerde şanzıman yağını değiştirttim fakat yağın markası mobil değildi.Pek bilinmeyen bir markaydı.75 90 ve kitapçıkta yazan GL-5 uygun olduğu yazıyordu 1,5 lt lik silindir şeklinde kutuda idi ve 2 tane aldım yaklaşık 2,5 lt koydular aracım 2000 yaris 1,3 vvt-i.Sizce herhangi bir sıkıntı olur mu?markasından dolayı tekrar değiştireyim mi? Buradaki yazılanları okuyunca kafama takıldı.teşekkürler...
Tam sentetik değil ise sorun olabilir. Bilinmeyen marka yağı kullanarak şanzımanı riske edeceğinize 100 lira verin kafanız rahat etsin derim. Ayrıca 2.5 litre konusunda emin misiniz? 2 litre civarı alması lazım diye biliyorum.
Tam senteki mi bilmiyorum Ertan bey fakat üç litrenin çoğunu koyduk dedi usta?tam sentetik olması önemli yani.Yarın bakayım aldığı yere tam sentetik olduğu üzerinde yazar mı ve öyleyse değiştirmeye gerek var mı?