Gönderen Konu: Şanzıman yağı bu kadar pahalı mı?  (Okunma sayısı 20329 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Şanzıman yağı bu kadar pahalı mı?
« Yanıtla #20 : Kasım 20, 2013, 18:24:19 »
Arkadaşlar bugün aracıma konulan şanzıman yağına baktım ve yarı sentetik sıradan ama 75 90 yağmış.bende değiştireyim diyoryum sizin düşünceniz nedir?.Ayrıca bugün servise sordum Kayseri Aksoy servise ve 2,4 lt yağ alır dedi.Bende mobil almayı düşünüyorum fakat burada arkadaşlar 2 lt yeterli demişler.mobilin yağı 1 lt olarak satılıyor 2 lt yetmez mi 3lt mi almalıyım?sonuçta fiyatı biraz pahalı.Aracım 2000 yaris 1.3 vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 20, 2013, 18:24:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 20, 2013, 18:35:58 »
Arkadaşlar bugün aracıma konulan şanzıman yağına baktım ve yarı sentetik sıradan ama 75 90 yağmış.bende değiştireyim diyoryum sizin düşünceniz nedir?.Ayrıca bugün servise sordum Kayseri Aksoy servise ve 2,4 lt yağ alır dedi.Bende mobil almayı düşünüyorum fakat burada arkadaşlar 2 lt yeterli demişler.mobilin yağı 1 lt olarak satılıyor 2 lt yetmez mi 3lt mi almalıyım?sonuçta fiyatı biraz pahalı.Aracım 2000 yaris 1.3 vvt-i
1.3 motorların şanzıman yağı 2.4 litre olarak verilmiş kitapçıkta. Dolayısıyla 3 tane 1 litre almak durumundasınız. Litresi 40 lira civarıydı yanılmıyorsam.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 20, 2013, 20:35:15 »
1.3 motorların şanzıman yağı 2.4 litre olarak verilmiş kitapçıkta. Dolayısıyla 3 tane 1 litre almak durumundasınız. Litresi 40 lira civarıydı yanılmıyorsam.

Ertan bey bu yağı en uygun nereden bulabşlirim.Çünkü bayağı tutuyor.ayrıca başka almam gereken neler var tapa contasımıydı neydi tam adı nedir ve kaç tane?ayrıca ben deki kitapçıkta yağ kapasitesi 1.9 lt yazıyor.siz nereden baktınız?teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 20, 2013, 20:38:38 »
Ertan bey bu yağı en uygun nereden bulabşlirim.Çünkü bayağı tutuyor.ayrıca başka almam gereken neler var tapa contasımıydı neydi tam adı nedir ve kaç tane?
2 adet şanzıman tapa contası alacaksınız.  Bu iki siteden birisinden alabilirsiniz, ikisindende alışveriş yaptım. Bende kitapçıklardan baktım ve size verilen kitapçıkta eğer 1.9 litre yazıyor ise(sizin aracınızın motor kodunu belirtiyorsa) 1.9 litredir. Sohbet-otomobil konusu içerisinde sabit bölümde paylaştığım kitapçıklardan baktım ve sizin belirttiğiniz rakamıda gördüm.

http://www.turkoilmarket.com/Mobilube-1-Shc-75W-90-1-Litre,PR-907.html
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1195/Mobilube-1-SHC-75W-90-1-LT
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 20, 2013, 20:41:22 »
2 adet şanzıman tapa contası alacaksınız.  Bu iki siteden birisinden alabilirsiniz, ikisindende alışveriş yaptım.

http://www.turkoilmarket.com/Mobilube-1-Shc-75W-90-1-Litre,PR-907.html
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1195/Mobilube-1-SHC-75W-90-1-LT
Bendeki, kitapçıkta 1,9 lt yazıyor siz nereden baktınız?ayrıca bu sitede kargo ücreti hangisinde yok fiyatlar aynı sayılır.Birde şanzıman tapa contası sıtandart mı?nereden bulabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 20, 2013, 20:43:46 »
Bendeki, kitapçıkta 1,9 lt yazıyor siz nereden baktınız?ayrıca bu sitede kargo ücreti hangisinde yok fiyatlar aynı sayılır.Birde şanzıman tapa contası sıtandart mı?nereden bulabilirim
Kargo iki sitedede alınıyor en fazla 10 lira tutar, http://turkiye.toyota.com.tr/Kilavuz/Default.asp buradan kitapçıklara bakarsanız görebilirsiniz. Tam olarak model yılınıza uygun olan kitapçığı indirin ve motor kodlarına dikkat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 20, 2013, 20:51:30 »
Kargo iki sitedede alınıyor en fazla 10 lira tutar, http://turkiye.toyota.com.tr/Kilavuz/Default.asp buradan kitapçıklara bakarsanız görebilirsiniz. Tam olarak model yılınıza uygun olan kitapçığı indirin ve motor kodlarına dikkat edin.
Ertan bey o halde 3 lt alacağız değil mi?ayrıca tapa contası sıtandart mı nereden bulabilirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 20, 2013, 20:55:01 »
Ertan bey o halde 3 lt alacağız değil mi?ayrıca tapa contası sıtandart mı nereden bulabilirim?
Tapa contası 1-2 lira civarı bir şeydir ve ben servisten almanızı öneririm. Dışarıda satılanlar plastik olabiliyor ve kırılıyor zamanla, serviste satılanlar plastik değil, alaşımlı bir metal. 1 er litre olduğu için 3 adet alacaksınız mecburen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 20, 2013, 21:20:25 »
Tapa contası 1-2 lira civarı bir şeydir ve ben servisten almanızı öneririm. Dışarıda satılanlar plastik olabiliyor ve kırılıyor zamanla, serviste satılanlar plastik değil, alaşımlı bir metal. 1 er litre olduğu için 3 adet alacaksınız mecburen.
Yağı bahsettiğiniz sitelerden almayı düşünüyorum. Fakat tapa çontasını servisten nasıl temin edeceğim bilmiyorum benim yaşadığım yerde servis yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 20, 2013, 21:24:13 »
Yağı bahsettiğiniz sitelerden almayı düşünüyorum. Fakat tapa çontasını servisten nasıl temin edeceğim bilmiyorum benim yaşadığım yerde servis yok :(
Bu durumda tanıdığınız birisinden rica edebilirsiniz. Yada servisi arayıp havale yoluyla alabilirsiniz( hatta bence hazır bu şekilde yapıyorken yağ ve hava filtreside alın mutlaka orjinal kullanın bunları)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 20, 2013, 21:40:51 »
Bu durumda tanıdığınız birisinden rica edebilirsiniz. Yada servisi arayıp havale yoluyla alabilirsiniz( hatta bence hazır bu şekilde yapıyorken yağ ve hava filtreside alın mutlaka orjinal kullanın bunları)
Bahsettiğiniz yağ motor yağı mı yoksa şanzıman yağı mı Ertan bey. Ayrıca mobil şanzıman yağının kalitesi nasıl ayrıca eneos şanzıman yağı var siz hangisini önerirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 20, 2013, 21:43:13 »
Bahsettiğiniz yağ motor yağı mı yoksa şanzıman yağı mı Ertan bey. Ayrıca mobil şanzıman yağının kalitesi nasıl ayrıca eneos şanzıman yağı var siz hangisini önerirsiniz
bahsettiğim yağ filtresiydi. Hava filtresi ile yağ filtresini alın dursun elinizin altında diye demiştim. Şanzıman yağı konusunda ben mobil kullanıyorum, eneos yağda güzel bir yağ ama illa hangisi derseniz mobili tercih ederdim ben olsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 20, 2013, 22:43:15 »
Ertan bey benim aracımın kitapçığında şanzıman yağı kapasite 1,9 yazıyor.kafam karıştı şimdi ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 20, 2013, 22:44:56 »
Ertan bey benim aracımın kitapçığında şanzıman yağı kapasite 1,9 yazıyor.kafam karıştı şimdi ::)
Aracınız ile verilen kitapçık ise 1.9 litredir o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 20, 2013, 22:55:08 »
Aracınız ile verilen kitapçık ise 1.9 litredir o zaman.
aracı satın aldığımda sahibi vermişti.Kitapçığın üzerinde yaris kullanıcı kitabı yazıyor resimde aynı araç.motor kou du falan hepsi model kodu yazılı olan kitapçık ta var istediğiniz bilgiyi verebilirim.emin olayım diye siz bakarsanız çok iyi olur Ertan bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 20, 2013, 22:57:33 »
aracı satın aldığımda sahibi vermişti.Kitapçığın üzerinde yaris kullanıcı kitabı yazıyor resimde aynı araç.motor kou du falan hepsi model kodu yazılı olan kitapçık ta var istediğiniz bilgiyi verebilirim.emin olayım diye siz bakarsanız çok iyi olur Ertan bey
Kitapçığın başında şasi no nun ilk haneleri olur, onları karşılaştırın ve sizin aracınız için uygun olduğundan emin olun. Sonrasındada motor kodu aynı olursa sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 20, 2013, 23:04:09 »
Kitapçığın başında şasi no nun ilk haneleri olur, onları karşılaştırın ve sizin aracınız için uygun olduğundan emin olun. Sonrasındada motor kodu aynı olursa sorun yok.
kitapçıkta hiç numara falan yok Ertan bey.Neyse yarın servisleri arayayım bakayım onlar bilirler değil mi?.Ayrıca sizide çok meşgul ettim kusura bakmayın çok teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 20, 2013, 23:05:13 »
kitapçıkta hiç numara falan yok Ertan bey.Neyse yarın servisleri arayayım bakayım onlar bilirler değil mi?.Ayrıca sizide çok meşgul ettim kusura bakmayın çok teşekkürler
Rica ederim, ancak %90 ihtimalle 1.9 litredir. Bu özellikleri karşılıyor değil mi aracınız? Motor gücü vs.

http://www.carrepairdata.com/service/repair/manual/eng/toyota/yaris_verso/1_3/1999-2006/2nz-fe/1299/63/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 20, 2013, 23:10:58 »
Rica ederim, ancak %90 ihtimalle 1.9 litredir. Bu özellikleri karşılıyor değil mi aracınız? Motor gücü vs.

http://www.carrepairdata.com/service/repair/manual/eng/toyota/yaris_verso/1_3/1999-2006/2nz-fe/1299/63/

Evet ertan bey annı motor .Motor koduda 2NZ diye başlıyor benim kitaptaki diğer yağ bilgiler ve kapasiteleri linkteki ile aynı.Eğer öyleyse 2 lt almam yeterli mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 20, 2013, 23:12:10 »
Evet ertan bey annı motor .Motor koduda 2NZ diye başlıyor benim kitaptaki diğer yağ bilgiler ve kapasiteleri linkteki ile aynı.Eğer öyleyse 2 lt almam yeterli mi?
Yeterlidir, sorun çıkmayacaktır. :)