0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abilerim ablalarım kardeşlerim. Ben note3 almayı düşünüyorum fakat ürünü elden alacağım sıfır ve orjinal olarak. Alacağım kişi bireysel mağaza filan değil yani. Ve tanımıyorum.Şimdi ben bu telefonun parasını nasıl ödeyebilirim adama taksitle. Adam beni tanımıyor ben onu tanımıyorum Adam paranın kendisine direkt verilmesini ister sanırım.Sanal pazardan ilan açarsa adama taksitle para verbiliyorum diye gördüm ve %5 komisyon alıyormuş sanal pazar. Peki adama para peşin direkt ulaşıyormu yoksa benden kestikçemi adama gidecek.
%5 komisyon şu şekilde oluyor satıcı 1000 lira tutarında ilan açtıysa hesabına 950 lira yatar. Yani özetle komisyonu satıcıdan alır sistemler. Hatta pos cihazlarındada bu şekilde sistem çalışır, belirli bir süre sonra alırsanız paranızı kesintisiz alıyorsunuz. Eğer hemen alayım derseniz komisyon kesiliyor.
Sanal Pazardan daha önce alışveriş yaptım. Ertan Bey'in dediği gibi taksitlendirmelerde % komisyon keser. Satıcıya bu para hemen net ulaşır. Bu komisyonlarda sitenin geliri.
Yani ben adama sanal pazardan ilan actirirsam simdi ben adamin yaninda alsam telefonu ilandada aldigimi onaylasam telefonu adama para tam olarak ulasacak yani adama mesela1500 tl yi verecekler ama benden o parayi 12 taksitle kesecekler dogrumu anladim
Doğru evet ancak 1500 lira ise ilanı 1575 lira açacak. Komisyonu sen vereceksin böyle bir talepte bulunursan.
Tamamdir abi Babamdan izini alabilirsen alacagim telefonu 1350 tl arabistandan alinma uluslar arasi garantili ve pasaport kayitli.
Sim kilidi var bildiğim kadarıyla oradan gelen cihazlara.
Sim kilidi kırılamıyor mu? BTK'nın son açıklamasına göre artık Türkiye'de sim kilidi olmayacak diye duydum.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25449867/
Abi o olay Turkiyede kalkmis Benim telefon arabistandan gelme:)
İşte çok basit kelime oyunlarıyla işin rengi anında değişiyor. Zaten mantıklı olarak hiçbir ülke başka ülkedeki işletme politikasına karışamaz.
Geçen hafta bir arkadaş Irak'tan almıştı. Sıkıntı yoktu. O telefonu buradaki operatörde kullanacaksın. Pasaporttan resmi kayıt yapılırsa en kötü burada kırarlar.
turkcell bayisine gidip , samsungu kayıt ettirebiliyorsun türkiyeye 150tl gibi bi ücret ödeniyor galiba, teyze oğluna s4 aldık kanada'dan ve böylelikle kaydettirdik.