Gönderen Konu: Efsane kasa almak istiyorum . Ama kafam karışık  (Okunma sayısı 33424 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Efsane kasa almak istiyorum . Ama kafam karışık
« : Kasım 13, 2013, 14:33:46 »
Arkadaşlar selam ,
Bende efsane kasa almak istiyorum ve bazı sorularım olacak size.
1- Model seçimi . Araştırdım en dolu kasa GLI . Dolayısı ile GLI lara bakıyorum . Olmadı XEI .
2- Malum ortalama 15 yaşında arabalar . Km lerde yüksek haliyle. En düşük 120binlerde buluyorum . Ama nasıl güvenilir km si ile oynanmış mı bilemeyiz değil mi ?
3- LPG li olsun istiyorum . Ama fazla yorulmamış LPG yakın zamanda takılmış bir araç bulmaya çalışıyorum. Sanırım LPG ile km de 30 krş. civarı yakıyor.
4- Bu arabaların 2. elinde hepsinde parçalı veya tamamen boyalı ilanlar var. Mesela kaza yoktu ama güneş yanığı sebebi ile boyattım tamamen diyor. Bu da satışta beni zorlar diye düşünüyorum . Bu boya konusunda çok takıntı yapmaya değermi?
5- Baktırmak için arabayı Anadolu yakasında hangi servise götürmemi tavsiye edersiniz ?
6- Bu modellerin kaskosu vergisi ne tutar .
7- Bu araçları seçerken nelere dikkat etmeliyim ?
8- Kronik sorunlu bir parçası varmıdır diyeceğim ama öyle birşey olsa efsane olmazlardı diye düşünüyorum .
9- Otomaik şanzıman seçmeyi düşünüyorum . Tavsiye edermisiniz ?

Toyota Club Türkiye

Efsane kasa almak istiyorum . Ama kafam karışık
« : Kasım 13, 2013, 14:33:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane kasa almak istiyorum . Ama kafam karışık
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2013, 17:01:14 »
3. 30krş biraz fazla bir rakam ortalama 25 krş yakıyor aracım, sıralı sistem değil hemde . 1.6cc

4. Artık yaş itibari ile boya takıntısı yapmamanız gerekir , Yada boyasız 5 6 bin lira fazla para verip alabilirsiniz.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2013, 17:57:36 »
Bence avensis t22 bakın o fiyata !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2013, 18:02:50 »
Bu araçların en dolusu 98 model  Gli Special'dir.Abs ve hava yastığı vardır.Gli Special olanı tercih edin.Bu modellerde kaskolu olanı hiç duymadım ben.Bu model araçlara kasko yapmıyorlar diye biliyorum.Km olayını çok kafanıza takmayın bence.Önemli olan kullanıcısının araca iyi bakmış olması.Km bi aracın iyi ya da kötü olduğunu göstermez bana göre.Benim aracım 190.000 km de 95 model hesap edersek yılda ortalama 10.000 km yapmış.Yılda 10.000 km bi araç için hiçbi şey değil bence.Ki bu kmnin çoğunu uzun yolda otobanda yaptım ben mesela.İyi araştırın alacağınız aracı sorgulatın.İnşallah istediğiniz gibi bi araç bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2013, 18:50:13 »
Arka amortisör ve klasik olarak frenlerdeki zayıflığı saymaz isek evet kronik sorunu yok.

Şöyle söyliyeyim. gli speciallara çekilen fiyatlar ortada 20-21-23 gibi rakamlar dolaşıyor bence bunun yerine bir üst kasanın makyajlısını alın daha mantıklı en azından motor teknolojisi yeni ve efsaneye göre az yakarlar.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2013, 20:20:49 »
Umarım kafanıza göre bulursunuz kasko 10 yaşından büyük araçlara yapılmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2013, 09:41:00 »
Arkadaşlar selam ,
Bende efsane kasa almak istiyorum ve bazı sorularım olacak size.
1- Model seçimi . Araştırdım en dolu kasa GLI . Dolayısı ile GLI lara bakıyorum . Olmadı XEI .
2- Malum ortalama 15 yaşında arabalar . Km lerde yüksek haliyle. En düşük 120binlerde buluyorum . Ama nasıl güvenilir km si ile oynanmış mı bilemeyiz değil mi ?
3- LPG li olsun istiyorum . Ama fazla yorulmamış LPG yakın zamanda takılmış bir araç bulmaya çalışıyorum. Sanırım LPG ile km de 30 krş. civarı yakıyor.
4- Bu arabaların 2. elinde hepsinde parçalı veya tamamen boyalı ilanlar var. Mesela kaza yoktu ama güneş yanığı sebebi ile boyattım tamamen diyor. Bu da satışta beni zorlar diye düşünüyorum . Bu boya konusunda çok takıntı yapmaya değermi?
5- Baktırmak için arabayı Anadolu yakasında hangi servise götürmemi tavsiye edersiniz ?
6- Bu modellerin kaskosu vergisi ne tutar .
7- Bu araçları seçerken nelere dikkat etmeliyim ?
8- Kronik sorunlu bir parçası varmıdır diyeceğim ama öyle birşey olsa efsane olmazlardı diye düşünüyorum .
9- Otomaik şanzıman seçmeyi düşünüyorum . Tavsiye edermisiniz ?

1- 98 GLI special en dolusu Murat Bey'in dediği gibi.
2- Alırken bu araçların km.sini takıntı yapmayın. 142 bindeki aracı sattım, 242 olsa aynı para olurdu sanırım.
3- Lpg'de karma 9-10 lt gibi yakardım klima hep açık olarak, uzun yolda 8 lt gibi ama manuel araçla.
4- Yorum yok.
5- Bilgim yok.
6- 10 yaş üzeri araçlara kasko yapılmıyor, toyota kasko bazen yapıyor ama 3bin gibi rakamlara. Vergisi 99 tl yıllık.
7- Aracın içine sinmesi ve fiyatının abartılı olmaması.
8- Kronik olarak arkadaşların bahsettiği gibi fren durumu var. Yani araba hiç bir zaman gitmem demez ama durmam diyebilme ihtimali var. 3 tane ae101 kullandım, 3. sü GLI specialdi ve abs'liydi. Onda böyle bir durum yaşamadım (birkaç kaza atlattım).
9- İçime sinenini bulabilseydim GLI Spec. Otm. alacaktım kesinlikle ama bulamadım. Tercihimi MMT den yana kullandım ben de. Sorun yaşayanını duymadım, şanzıman yağı zamanında ve doğru olanıyla değiştiyse pek sorun çıkarmıyor otm. ler.

Fikir vermesi açısından: GLI spec. Manuel, 142.000 km, bej renk, sıralı lpgli, 1 parça değişen ve tavan-bagaj hariç parça parça boyaları olan aracımı satılığa koymadan ve pazarlık dahi yapmadan (elini bile sıkamadım alanın) 18.000'e sattım. XEI spec. aşağı yukarı aynıdır. (otm vitesler sadece GLI).

Evet birçok konuda güncel olarak geçerliliği düşük araçlar olsa da; satışı, konforu ve sorunsuzluğuyla gözde araçlar.
96-xl
93-gl
98-gli"special"
06-d4d-terra"mmt"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2013, 10:02:42 »
13 yıl efsaneye binmiş biri olarak şunu söyleyebilirim frenleri harici kronik sorunu yok .Fren ise şöyle araç hızlı fren yetersiz kalıyor.15-17 yaş aralığında alacağınız bence en sağlam araç olur efsaneler malum yaşı iti bari ile sorunlar olacaktır ama elinizden geldiği kadar az boyalı olanını mümkünse değişeni olmayanını bulmaya çalışın .Birçogu lpg li artık yoksa bu motoru benzinde öldüremezsiniz .Almadan mutlaka motor ölçümü yaptırmanızı tavsiye ederim size .Onun dışında xei-gli olanları özellikli oluyor klima ve otomatik camlısını buldunuz mu temizse kaçırmayın en tutulan rengi beyaz ve gümüş gridir.Yeni çıkan birçok araçtan geniş ve konforludur.Hala özlüyorum desem abartmış olmam .Sıfır çıksın almaşsam namerdim o kadar deyim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2013, 10:09:15 »
Bu Corolla için üretilse tekrar alırım lafını çevremde çok duyuyorum.

Zamanına göre gerçektende çok güzel bir araba.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2013, 10:19:50 »

Ben bile alirim abi. Babamda seviyor efsaneyi :) Sene yaklasik 2003 gibiydi. Bizde megane 1 vardi. Komsumuzda 1 tane beyaz efsane vardi. Tabi gli filan bilmiyordum. Babam bana "Bu araba gercekten cok saglam ve guzel araba" demisti.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2013, 19:10:33 »

Aynen sıfır aynı bire bir kasa donanım zengin  olarak çıkarsalar ne vardı geceden sıraya girerdim  :D şöyle söyleyeyim daha önce 1994 lada samara aracım vardı yürür aksamı bi onu bide bunu gördüm sağlamlık olarak o kadar şantiye yoluna girdim köy dolu dağ yolu halende giriyorum en ufak bi sıkıntı çıkarmadı sürüş konforu zaten anlatılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2013, 20:28:29 »
efsaneye 185 65 14 bridgestone evo b330  takın, ön arka frenleri trw veya valeo kullanın, hidrolik yağını dot4 olarak değiştirin bakalım kronik fren sorunu var mı yok mu?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 14, 2013, 22:57:11 »
Ben de geçen hafta 96 xei aldım. 178.000 deydi. Kesinlikle tavsiye ederim klima var ön camlar otomatik yol tutuşu, konforu mükemmel. Sadece bir iki konuda kafamda soru işaretleri vardı, ilki fren mesafesi ama yazılanlara bakınca bunun kronik bir sorun olduğunu gördüm. Diğer sıkıntım ise devir 3000 e çıkınca motor sesi çok fazlalaşıyor , vites yükseltip 5 ile giderken de  devir yükselince sanki biraz anormal derecede ses çıkıyor gibi geliyor bana. Aracı tanıdığımdan aldım motorunda sıkıntı yoktur diye düşünüyorum ama yine de şüphem var bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2013, 23:28:57 »
Motor konusu klasik toyota olayi 4000 civarlari o kadar rahatsiz edici değildir mesela tatli sportif bir sestir
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 14, 2013, 23:37:18 »
Efsane kasa için yazıyorum ne yaparsanız yapın frenler yetersiz mümkün ise 98 model sepcial model araştırın onlarda ABS ve airbag mevcut güvenlik daha üst seviyede motoruna söylenicek hiç bir söz yoktur 14 yıl kullandık sonuçta...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Kasım 15, 2013, 08:42:02 »
Tüm arkadaşlara cevapları için teşekkür ederim .
Temizini bulmak için titizlikle inceliyorum . Hergün yeni gelen ilanlara bakıyorum .

Umarım yakında aranıza katılırım ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 15, 2013, 08:48:14 »
Dün arkadaşım almış.
'96 XL 1,3 47000 Kmde.

17000 TL full orjinal.

Akşam tamponlarını ve aynalarını söktüm yarın boyayacagım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Kasım 15, 2013, 09:21:45 »
Dün arkadaşım almış.
'96 XL 1,3 47000 Kmde.

17000 TL full orjinal.

Akşam tamponlarını ve aynalarını söktüm yarın boyayacagım.

Selamlar,
96 model olduğuna göre orjinal 47000 değildir sanırım ? Rektifiye sonrası 47000 değilmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 15, 2013, 09:31:02 »
Merhabalar,

Arkadaşlar herkes Efsane kasaların frenlerinin kronik sorunu olduğunu ifade ediyor ancak kimse hız yapmasın demiyor. Tabi 140 üzerine çıkarsan o frenler istediğin derecede tutmaz. 6 Temmuz 2012'den beri 1993 model 1.6 GL Corolla kullanıyorum. Araç kadranı 200 ve ben tüp ile 190 denemem oldu. O zaman frenlerdeki eksikliği hissettim. Ancak bunun dışında genelde aracımla 100-140 km /hız arası gidiyorum ve hiçbir problem ile karşılaşmıyorum. Sıfır düşüncesi olmasa şuanda efsane kasa aracımı bende satmak istemezdim.

Çok tecrübeli olmasam da efsane kasa hakkında birkaç şey ifade etmek istiyorum. Öncelikle alacağınız araç en az 15 yaşında olacaktır. Bir kere bu araçlarda km en son düşüneceğiniz bir durum olması gerek. Çünkü efsane kasalar diğer araçlara benzemez ve motor ömrü öyle kolay kolay bitmez. Ben aracımı aldığımda 200.000 km idi ve şuanda 228.000. Alırken herkes bu km'de araç alınır mı diyordu ama arabanın içine oturduğunda ne kadara satıyorsun diyorlar şimdi :)

İkincisi bu araçlarda boya takıntısı olmamanız gerekmektedir. Boyalı araca hemen bu araç kaza yapmıştır bu adam kesin bir halt etmiştir demek yanlış olur. Mesela ben kaza yaptım ancak kaza sonrası lokal boya yaptırabilirdim. Ama titizliğimden dolayı aracı full kazıttım ardından boyasını yaptırdım ve benden sonraki kullanıcı kaza yapmazsa en az 20 yıl daha kullanır. Aracın şase ve direklerinde bir problem yoksa dert etmeyiniz, gerisi teferruattır.

En son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Muhakkak aracınızda klima olsun. Bir de aracı aldığınızda sıfır araba almış gibi km beklemeyiniz servis için. Bu araçlar ilgi ister hani evinize evcil hayvan alırsınız ancak o hep ilgi ister ya sizde o aracınıza ilgi alaka göstermeniz gerek. Ama şunu da net bir şekilde söyleyebilirim ki ben bu aracın bu kadar iyi olduğunu düşünmemiştim çünkü servise gitmiyorsun çünkü hiçbir problem çıkartmıyor.  Yağı suyu ne aşamada? Tekerlekler ne aşamada, LPG gaz ayarı ne aşamada, buji, buji kablolarının son durumu, akü bitti mi , kapı fitillerinden içeri hava giriyor mu ? Arada kontrol et yeter.

Mesela ben ekim ayında frenleri değiştirdim, aks bilyalarını değiştirdim, bu yıl lastikleri değiştirdim frenler şuanda 10 numara.

Birden lafı çok uzattığımı gördüm ama efsanelere yazmakla bitmez. Bence efsane kasa araçlar her aile'de bir adet bulunması gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 15, 2013, 09:31:31 »
Selamlar,
96 model olduğuna göre orjinal 47000 değildir sanırım ? Rektifiye sonrası 47000 değilmi ?

olabilir belki sahibi fazla binmemiştir..bendede 92 toros sw var orjinal 76000 de...