0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle size katıldığım noktalar olmakla birlikte kaltılmadığım noktalarda var. Yol dümdüz diye hız kontrolü yapılmayacak diye bir şey olamaz. Eğer bölgede oraya özel bir hız sınırı belirtilmemiş ise şehiriçi 50 km, tek şeritli yollarda 90 km, bölünmüş yollarda 110 km, otobanda 120 km olarak belirlenmiştir. Fakat belirttiğim gibi tabelada 80 km yazan yer otoban bile olsa 80 km sınırını aşarsanız ceza yazılır. Örnek vereyim Karadeniz Sahil Yolu bölünmüş çift şeritli yol olmasına rağmen(110 km sınır normalde) 80 km hız sınırının olduğunu ve yol boyunca 80 km tabelalarının olduğunu görüyoruz. Bu uyarıyı umursamayıp sürerseniz neticesinede katlanırsınız, bu hepimiz için geçerli. Özetle sürücü olarak kurslarda ne yazıkki iyi eğitim alamadığımız ve toplumumuzda iyi araç kullanmanın aracı iyi kontrol etmekten ibaret olduğunu düşündüğümüz bir ortamda kendi hatamızı başkasına yüklemememiz gerekir diye düşünüyorum. Hatta trafik kuralları içerisinde trafik uyarı ve işaretçilerine uymamanında ayrı bir cezası vardır.
evet bahse konu yolda bende radardan dolayı ceza yemiştim tabi ki hız sınırına uymam gerekirdi. neticede radar belgeli bir suçtur. ancak son zamanlarda levhaların durumu biraz karıştı gibi. tabi bu bizim dikkatsizliğimizden de kaynaklanıyor ama 110 km olan bir yolda devam ederken radardan durdurulduğumda yolun belli bir kısmının (şehir içi falan yok) 70 km olduğu söylenmişti Erzurum-Erzincan yolunda. ya bana karışık geliyor ya da tam anlamıyla bir ayrım yapılamıyor gibi.
4 şeritli yolda, okul önü diye 30 km tabelası var, ama tutup da pazar günü o tabelanın arkasına radar atmak bence çok da trafiği düzenlemeye yönelik bir hareket değil...
Maliye bakanının 2014 yılı bütçesini ve açıklarını kesilecek olan trafik cezalarından finanse edileceğini geçtiğimiz ay açıklamıştı açıklamıştı ama vatandaşı tuzak kurarak cezalandırılacağının bu kadarını tahmin edemiyordum..
Erzincan-Erzurum yolunda bende radara düşmüştüm ve yol hiç yerleşim yerine girmemesine rağmen 50 km sınır olduğunu benimde 80 km ile düştüğümü söyleyip 2 katı yazmışları 4 sene önce.
Ertan sanki polislerin namına cevap yazmışsın gibi yazıların. .Bu arada senin içinde geçerli olduğunu yazmışsın farkındayım.Ama bende bu levhalar yüzünden çok çekiyorum. nerde kaç km. olduğu belli değil. gps'e bir bakıyorum hız sınırını geçtiniz diyor. 50km gösteriyor. ortalıkda in cin yok. enteresan durumlar. ben bir daha ki yaza radar cihazı alacam. yoksa olmayacak bu iş.
Biz bu radar konusunda baya konuştuk forum içinde arama yaparsanız bulabilrisiniz.Hatta radarı haber vermek etik mi?diye bi başlık bakın isterseniz.
Vurgulamak istediğim konuyu kaçırmışsınız siz.. Bahsettiğim yol konya ovasında ufuk çizgisine kadar düz yoldur ve kuş uçmaz kervan geçmez dense yeridir etrafta yaya namına herhangi bir durum yok..Böyle bir yolda 100 km/sa ile gidenlere radar uygulaması yapılırsa o bahseddiğim nedenlerden doalyıdır..Hız kontrolü yine yapılsın yapılmasın demiyorum..Bölünmüş yollarda hız limiti 110km +%10 ilave dilince 122 km/sa 'dir..düz ve şehirler arası yolda bunun altına ceza yazılamaz..amaç vatandaşı kurala uymayı teşvik etmek değil, gelir elde etmek
Devlet otomotiv sektörünü her aşamasında-üretimden tutun satışına, vergisine yakıtına kadar- bir kazanç kapısı olarak görüyor. Hatta bu kazanç olayını abartıp deli dumrul vergisi haline dönüşmüş durumda. Özellikle aralık ayı bütçe dengeleri açısından önemlidir, emniyet hiç yapmadığı kadar denetim yapar. Çünkü illere hedef verilmiştir ve iller o hedefi tutturmak zorundadır bakanlık talimatı gereği. Yazdıklarımdan trafik kontrolü yapılmasın anlamı çıkarılmasın söylemek istediğim devlet bazen denetimi arttırıyor bazen de hiç denetim yapmıyor. Yaşadığım şehir Diyarbakır'da her türlü trafik ihlalini trafiğe çıktığınız ilk 10 dakika içinde görebilirsiniz. Işıklara, geçiş üstünlüklerine riayet edilmez. Konya'da 80 km/h ile yada emniyet kemerinizi takmadığınız için ceza yersiniz ama burda hiç işlem görmezsiniz.
Sizinde atladığınız nokta var, şu şekilde. Daha önceki mesajımdada bahsetmiştim. Karadeniz sahil yolu bölünmüş yoldur ancak hız limiti 80 km dir. Siz bu yolda 110 km ile giderseniz cezayı yersiniz ve hiçbir itiraz hakkınızda olmaz. Bu yolda üst geçitlerle yayaların yola erişimi kesilmiştir ve belirttiğim gibi 110 km olması gereken sınır 80 kmdir. Bunun yasal olmadığını düşünüyor iseniz size şöyle bir yönetmelik maddesini gösterebilirim.(Değişik başlık:RG-1/9/2010-27689) Karayolları Genel Müdürlüğünün görev ve yetkileriMadde 11- Karayolları Genel Müdürlüğünün trafikle ilgili görev ve yetkileri;a) Yapım ve bakımından sorumlu olduğu karayollarında can ve mal güvenliği yönünden gerekli düzenleme ve işaretlemeleri yaparak tedbirleri almak ve aldırmak.b) Tüm karayollarındaki işaretleme standartlarını tespit etmek, yayınlamak ve kontrol etmek.c) Trafik ve araç tekniğine ait görüş bildirmek, gereğinde karayolu güvenliğini ilgilendiren konulardaki projeleri incelemek ve onaylamak.d) Erişme Kontrollü Karayolları Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla yapım ve bakımından sorumlu olduğu karayollarında, İçişleri Bakanlığının uygun görüşü alınmak suretiyle, bu Yönetmelikte belirlenen hız sınırlarının üstünde veya altında hız sınırları belirlemek ve işaretlemek.Yani 110 km olması gereken yere 80 km limit koyabildikleri gibi olmasada 120 km limit koyma yetkilerine sahipler. Dolayısıyla trafik denetimini yapanlara karşı ithamda bulunmak yerine önce biraz yönetmelikleri kurcalamak ve haklı haksızlık durumuna bakmak gerekir. %10 luk limit ise sizin o hıza çıkabileceğinizi göstermiyor. O limitin konulma amacı araçların göstergelerindeki km farkından dolayı sürücülerin canının yanmaması amaçlıdır. Ama siz 110 km olan yerde göstergenizde 120 ile giderseniz ceza yediğinizde hiçbir savunulacak durumunuz yoktur. Son olarak bu söylediklerimden kimseyi savunduğum anlamı çıkmasın, sadece bazı yargılara varmadan neyin nereden geldiğini bilmek gerektiğini düşünüyorum. Bende ceza yedim, hemde olmadık yerde olmadık bir hız ile 2 katı yazdılar. Ancak orada bir kabahat var ise tabela yetersizliği ve her ne olursa olsun yerleşim yeri yolun dışında kalsada biraz yavaş gitmemem oldu.