0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Balast ısındığından olabilirmi aceb?
Balast neresi oluyor, ısısını nereden kontrol edebilirim?
Öncelikle herkese hayırlı pazarlar,Yeni aldığım 2008 model avensis 2.0 elegant A/T aracımın akşam giderken sağ farı aniden kapanıyor, sol far yanmaya devam ediyor. Farları kapatıp tekrar açtığımda sağ far tekrar yanıyor. Bunu akşam işten eve giderken farklı günlerde iki defa yaptı. Benim ilk defa mercekli zenon farlı bir aracım oluyor böyle olması normal mi yoksa teknik bir arıza mı var? Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Herkese yorumları ve verdiği bilgileri için teşekkür ederim. Bu balastın orjinali ne kadardır acaba sıfırı
Balast ın tek satılacagını zannetmiyorum.Far ile satılıyor oda 1700 Tl felan.Ama siz yinede balast tek varmı sorun
Hımm çok teşekkür ederim. Desenize durum vahim. Peki bu şekilde binmeye devam etsem daha büyük sorun olur mu ya da tamamen söner mi? şimdi sönse de farı kapatıp tekrar açınca yine yanıyor. Gerçi kısa yolda kullanıyorum gece uzun yolda başıma gelse ne olur bilmem sık sık söner mi bilmiyorum
Böyle bir tecrübem olmadı.
Ahmet Bey servisi arayıp sordum ampülden ya da balasttan olabilir dedi. ampülün yerini değiştirin eğer bu sefer sol tarafta sönüyorsa ampüldendir dedi o da 500 TL civarıymış. Ama ampülü değiştirdiğiniz halde hala sağ sönmeye devam edip solda birşey olmuyorsa far tamamen değişecekmiş o da 1500 - 2000 TL arası dedi. Bu arada bana farlarınız orjinal mi diye sordu ben bilmiyorum dedim. Orjinal olup olmadığını nasıl anlıyoruz? Ben farlara baktım üzerinde yazı falan yoktu.
önce ben de birşey yaptırmıyayım öle kalsın kapanınca açarım dedim. ancak baktım ki farı takip etmekten yola bakamıyorum tehlikeli olacağını düşündüm. şimdi bir çıkmacıdan balast siparişi verdim. onu bekliyorum. eğer hallolursa seve seve burda anlatırım. teşekkürler cevabınız için...