Gönderen Konu: Aniden sönen sağ ön far (YARDIM LÜTFEN!!!!)  (Okunma sayısı 13942 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 77000
  • Model Yılı: '07
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Aniden sönen sağ ön far (YARDIM LÜTFEN!!!!)
« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2014, 11:43:41 »
öncelikle herkese merhabalar... evet benim de Mustafa beyin aracında olduğu gibi sağ far kesilmesi vardı. Bugün itibariyle büyük olasılıkla bir sıkıntı olmazsa halloldu gibi olay. Şöyle ki; çıkmacıdan 100 TL'ye yeni balast aldım (Koito-D4R,D4S) , Güvendiğim ve sevdiğim bir Ustayla Farı yerinden sökene kadar canımız çıktı :rofl: , ardından aracın üzerindeki balasta bir baktık, oksitlenmeler kurum bağlamış ki neler neler, ardından arabadaki balastı ters çevirdik, usta dedi bu nasıl çalışmış şimdiye kadar, ben de baktım ne olmuş ki dedim anlamadığımdan :argh: ,  yanmış manmış bişeler dedi, neyse ampulun takıldığı yeri açıp komple sökmek gerekti, çünkü o ampulun girdiği yerdeki kafanın minik yerden çıkması imkansızdı, zaten herşey tak çıkar mantığıyla basit oldu, ardında yeni balast takılıp ampul denendi ki yanıyor sönmüyordu  :alkis: çok şükür halloldu diyebilirim. umarım arkadaşlara yardımcı olur  8-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2014, 11:43:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 12, 2014, 11:45:35 »
öncelikle herkese merhabalar... evet benim de Mustafa beyin aracında olduğu gibi sağ far kesilmesi vardı. Bugün itibariyle büyük olasılıkla bir sıkıntı olmazsa halloldu gibi olay. Şöyle ki; çıkmacıdan 100 TL'ye yeni balast aldım (Koito-D4R,D4S) , Güvendiğim ve sevdiğim bir Ustayla Farı yerinden sökene kadar canımız çıktı :rofl: , ardından aracın üzerindeki balasta bir baktık, oksitlenmeler kurum bağlamış ki neler neler, ardından arabadaki balastı ters çevirdik, usta dedi bu nasıl çalışmış şimdiye kadar, ben de baktım ne olmuş ki dedim anlamadığımdan :argh: ,  yanmış manmış bişeler dedi, neyse ampulun takıldığı yeri açıp komple sökmek gerekti, çünkü o ampulun girdiği yerdeki kafanın minik yerden çıkması imkansızdı, zaten herşey tak çıkar mantığıyla basit oldu, ardında yeni balast takılıp ampul denendi ki yanıyor sönmüyordu  :alkis: çok şükür halloldu diyebilirim. umarım arkadaşlara yardımcı olur  8-)

Sorunun cozuldugune sevindim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bir araba vardır, bir de TOYOTA...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 15, 2014, 00:42:11 »
Emrah Bey problemi çözmenize çok sevindim. Sorun balast kaynaklı o zaman. Peki sormamda sakınca yoksa toplamda ne kadara mal oldu işçilik parça falan?
MuSSaY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 23, 2014, 08:25:03 »
uzun zamandır giremiyorum kusura bakmayın. mustafa bey 100 tl çıkmacıdan balasta para verdim, 20 tl işçilik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 23, 2014, 11:30:27 »
  Geçmiş olsun.

İlginç bir tespit olabilir mi acaba; duyduğum genelde sağ farların önce arızalandığı marka ve model farketmeksizin. Bunu hakkında tespiti olan arkadaşlar varsa ve paylaşırsa güzel olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bir araba vardır, bir de TOYOTA...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 123000
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 11, 2014, 15:45:24 »
uzun zamandır giremiyorum kusura bakmayın. mustafa bey 100 tl çıkmacıdan balasta para verdim, 20 tl işçilik...

Teşekkürler Emrah Bey, o zaman çok da pahalı değilmiş çözümü. Peki tamirden sonra sorun yaşadınız mı tekrar, yoksa bitti mi artık tamamen?
MuSSaY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 22, 2014, 18:51:16 »
şu anda bir sıkıntım yok... ancak sol farın da değişmesi gerekiyor galiba çünkü zayıf yanıyor gibi. onun dışında memnunum şu anda...